ma pusti me da se nadam....
lazi me laziiii vjerovat cu ti sve
ma pusti me da se nadam....

Paša ti si ovdje zaluto.Occasionally je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 6:30 pm@cikaradovic
@dzezvar
@avlami
@larson
Pitanje koje je moralo biti postavljeno na nedavnoj presici. Pitanje za Nijaza.
- Đe su pare ?
Strateški partner dobija na upravu "fudbalske operacije". On ulaže svoj novac na tom polju i preko tih operacija ostvaruje profit.
Željo kao Željo i dalje vodi klub. Infrastrukturni projekti i uopšte život kluba.
Ali sa kojim efektivima Željo vodi Želju ? Odakle mu novac za vođenje kluba?
Kao i svih ovih godina Željo je imao svoj priliv novca i vjerovatno da će ga imati u ubuduće.
Iz gore prikazanih isječaka kratke bilance poslovanja se vidi Budget i unutar njega prihodi i rashodi, što vodi do krajne ocjene poslovanja, jal PLUS il MINUS.
Nama ovdje imteresantne dvije stavke koje su ujedno i bit ovog posta.
Izdaci za plaće i ostala lična primanja. Misleći samo na igrački kadar ne i na administraciju kluba tj uposlenike uprave.
Ako sam shvatio dobro, već od 01.01.2026. godine svi izdaci za one koji su neposredno vezani za zeleni teren su adresirani na strateškog partnera.
Tačno ? Gore prozvane kolege a i ostali molim da nam pomognu ovdje.
Ako je to tačno, da li to znači da bi Željo kao Željo ove godine bio oslobođen tereta od min. 3 miliona KM ?
3.000.000,00 KM !!!
Nijaze šta ćemo sa tim novcem ?
Drugo pitanje vezano za stavke iz Budgeta.
Prihodi od vlastite aktivnosti .
Željo je tu stavku nekad imao u vidu 5 miliona a nekad svega 2 miliona. Ali je ipak postojala i postojaće.
I da ne bude zabune iz toga su i išle plate. Ići će i sada ali samo za administraciju.
Koliko dugo će Željo kao Željo imati pravo na tu vrstu prihoda a da nije u pitanju transfer igrača.
Šta će biti osnovna namjena tj svrha i investicija tog kapitala ?
Instant otplata duga ?
Kupovina zemljišta za trening kamp ?
Infrastrukturni projekti ?
Pa ako idemo na otplatu duga sad odmah u ovoj godini a u sljedećim (a vjerujem da će ce ti prihodi smanjivati) štekamo lovu, to bi značilo da smo brzo na pozitivnoj nuli i da nam partner i ne treba.
E to bih ja pitao Nijaza.
P.S.
Ovo sam prije par dana raspravljao sa sinom svojim ali su nas neke okolnosti prekinule pa koristim priliku da ovako nastavimo.
Golube, tu sam i uvjek ću biti tu.

kakve sam sreca samo me qurac moRe spotacDzezvar je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 12:28 pmCarsijom Sepaj vjesto jer bi te moglo spotaci nesto.....gavran je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 12:11 pm@Dzezvar uvijek je imao informacije prije ostalihSamoIstina je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 11:50 am
![]()
![]()
![]()
Zadevera me sad. Ne bi @Dzezvar bezveze postavljao sliku, da je stoput montaza. Ima tu nesto.![]()

Svaka čast. Ovdje se stvorila atmosfera da se ništa ne smije pitati, jer ima Nijaz i on će sve srediti.Occasionally je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 7:22 pm@ Sablja
Šta je to ovdje pogrešno napisano ili navedeno.
Partner dolazi da preko zelenog terena zaradi.
Ostalo ne dira.
Ako sam ja zalutao a ti znaš put, de nam prikaži Željin priliv novca.
Marka, dvije , Milion . Ima priliv. Od Čega i da li sa Mirvićem prestaje taj priliv.
Šta Mirvić ima sa tim prilivom ?
Ovdje se u fening vidi šta je Željo prikazao i čime raspolaže.
Kada ćemo vidjeti Mirvićev prilog ?
Ili dajte argument ili šutite.
Pitam kao što i svaki član Želje ima pravo da pita.
![]()
Dovodimo parmake, nemamo para, a ni odgovore na bitna pitanja koja se ne smiju ni postaviti. Puno smo naucili danas.
A ti jedva docekaoSky1 je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 7:44 pmSvaka čast. Ovdje se stvorila atmosfera da se ništa ne smije pitati, jer ima Nijaz i on će sve srediti.Occasionally je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 7:22 pm@ Sablja
Ostalo ne dira.
Marka, dvije , Milion . Ima priliv. Od Čega i da li sa Mirvićem prestaje taj priliv.
![]()
A sto ta pitanja postavljas ovdje....imas adresu i pitaj direktno ljude u klubu...Occasionally je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 7:22 pm@ Sablja
Ostalo ne dira.
![]()
Neisplacene plate i doprinosi za decembar....obaveza bisih....
Occasionally je napisao/la: ↑uto jan 13, 2026 6:30 pm@cikaradovic
@dzezvar
@avlami
@larson
Pitanje koje je moralo biti postavljeno na nedavnoj presici. Pitanje za Nijaza.
- Đe su pare ?
Strateški partner dobija na upravu "fudbalske operacije". On ulaže svoj novac na tom polju i preko tih operacija ostvaruje profit.
Željo kao Željo i dalje vodi klub. Infrastrukturni projekti i uopšte život kluba.
Ali sa kojim efektivima Željo vodi Želju ? Odakle mu novac za vođenje kluba?
Kao i svih ovih godina Željo je imao svoj priliv novca i vjerovatno da će ga imati u ubuduće.
Iz gore prikazanih isječaka kratke bilance poslovanja se vidi Budget i unutar njega prihodi i rashodi, što vodi do krajne ocjene poslovanja, jal PLUS il MINUS.
Nama ovdje imteresantne dvije stavke koje su ujedno i bit ovog posta.
Izdaci za plaće i ostala lična primanja. Misleći samo na igrački kadar ne i na administraciju kluba tj uposlenike uprave.
Ako sam shvatio dobro, već od 01.01.2026. godine svi izdaci za one koji su neposredno vezani za zeleni teren su adresirani na strateškog partnera.
Tačno ? Gore prozvane kolege a i ostali molim da nam pomognu ovdje.
Ako je to tačno, da li to znači da bi Željo kao Željo ove godine bio oslobođen tereta od min. 3 miliona KM ?
3.000.000,00 KM !!!
Nijaze šta ćemo sa tim novcem ?
Drugo pitanje vezano za stavke iz Budgeta.
Prihodi od vlastite aktivnosti .
Željo je tu stavku nekad imao u vidu 5 miliona a nekad svega 2 miliona. Ali je ipak postojala i postojaće.
I da ne bude zabune iz toga su i išle plate. Ići će i sada ali samo za administraciju.
Koliko dugo će Željo kao Željo imati pravo na tu vrstu prihoda a da nije u pitanju transfer igrača.
Šta će biti osnovna namjena tj svrha i investicija tog kapitala ?
Instant otplata duga ?
Kupovina zemljišta za trening kamp ?
Infrastrukturni projekti ?
Pa ako idemo na otplatu duga sad odmah u ovoj godini a u sljedećim (a vjerujem da će ce ti prihodi smanjivati) štekamo lovu, to bi značilo da smo brzo na pozitivnoj nuli i da nam partner i ne treba.
E to bih ja pitao Nijaza.
P.S.
Ovo sam prije par dana raspravljao sa sinom svojim ali su nas neke okolnosti prekinule pa koristim priliku da ovako nastavimo.
Golube, tu sam i uvjek ću biti tu.