Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 07, 2026 3:56 pm

Jedna mala ali jako bitna stvar je vecini promakla a to je da nema viae gistovanja po kojekakvim podkastima kod nazovi novinara i da ce se svi medijski kontakti ostvativati preko pres sluzbe kluba....
Isto tako je i sa menadjerima..razgivarati,pregivarati i dogovarati se moze iskljucivo u kluoskim prostorijama.Nikakve kafane i,telefoni ne dolaze u obzir.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cikoradovic
Kontakt:

sri jan 07, 2026 3:59 pm

Predsjednik reče da ćemo otprilike narednog mjeseca imati kompletan i detaljan plan rad UO u naredne četiri godine.

Što se tiče stručnog štaba, nije bilo realno da se promijeni kompletan stručni štab i da odjednom dođu stranci. Treba malo i domaćih ljudi koji su dio kluba i koji mogu da pomognu treneru da se što brže prilagodi i adaptira na grad, klub i ekipu. Sad je trenutno tako. Moguće je da opet bude promjena na ljeto i da se stručni štab popuni sa dodatnim strancima i ljudima sa kojima trener radi. Pola godine će mu pomoći da detaljno pregleda ko ima kapacitete da ostane i od igrača i od stručnog štaba. Po meni je jači stručni štab nego što je bio.

Što se tiče igrača, ne očekujem da će ih puno stići. Očekujem 2 do 3 pojačanja i to je dosta. Ako budu baš pojačanja i ako ubodemo to će podići ekipu najmanje 30%. Očekujem štopera, napadača i jednog u sredini. Zimski je i rok. Teško je baš nešto pronaći. Ljeto je puno optimalnije. To je sa sadašnjim stanjem. Ako neko ode onda ćemo još vidjeti da li će biti potrebno da se dodatno pojačamo.

Do ljeta očekujem:
- jačanje administracije kluba.
- igranje lijepog fudbala.
- selekcija ekipe pred ljetni rok.
- da se strukture uhodaju i pokopčaju do ljeta.
- pokušati otići do kraja u kupu.
- u ligi se gurati da budemo 3. ili 4. i to je to.

To je nešto realno o čemu trebamo pričati. Nešto golemo da se uradi nije realno. Posebno kad imaš seriju utakmica gdje nemaš pobjede. Nadam se da će se fokusirati na kup. Tu imamo jako dobre šanse. Samo red, rad i disciplina. To nam nedostaje. Ako se i ne uspije sportski nešto uraditi do ljeta nije neki problem. Sad je drugačija situacija i neigranje nam neće naštetiti budžetu. Normalno da bi bilo lijepo da igramo. Iskoristiti pola godine da se presaberemo i onda od ljeta jako gurati. Trebaće nam dosta strpljenja i podrške. Na hajr da nam bude još jednom.

salle86
Kontakt:

sri jan 07, 2026 4:20 pm

Lijepo, zaista lijepo izgleda ova priča. Dotaklo se pa rekao bih svakog problema kojeg imamo, i ima se u planu popravljati stanje. Koliko će raja "nasjesti" zavisi od urađenog. Svaki napredak 1% mi ćemo prepoznati i podržati, ne sumnjam apsolutno u to.
Ja sam nepopravljivi optimista 🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dobar tri
Kontakt:

sri jan 07, 2026 4:30 pm

cikoradovic je napisao/la:

Do ljeta očekujem:
Pročitavši analizu o karijeri novog šefa stručnog štaba, najjači aduti njegove 'ideologije' su tranzicije i prekidi, i to je poseban akcenat na prekide. Ne kažem da će se igrati grdan fudbal, al' sumnjam da ćemo i plaho lepršat po terenu. Bil hajr

reks1
Kontakt:

sri jan 07, 2026 4:30 pm

Evo i od mene puna korpa optimizma
Za pocetak bi mi bilo dovoljno da pojedini(sjajan je Cvetanoski i on mi samo prvi pade na pamet) ne traze izmjenu u 60 minuti jer disu na skrge
Znamo svi onu ko ne moze da trci ne moze ni da ............

reks1
Kontakt:

sri jan 07, 2026 4:35 pm

Zadnja izmjena: reks1, dana/u sri jan 07, 2026 4:36 pm, ukupno mijenjano 1 put.

exbabilon
Kontakt:

Treba napasti Evropu iako se necemo ugasiti bez nje. Puno za nas klub, brend, navijace, znaci igranje Evrope, makar i to jedno-dva pretkola.

Cetvrto mjesto je dovoljno blizu da ga ne bi napali + Kup svakako.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri jan 07, 2026 5:02 pm

reks1 je napisao/la:
Mada i ovo ne smijemo zanemariti
https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... a-1103949/
Kad bi bilo, sta bi bilo... Da nije siroki i radnik bilo kontra nas suđenje...

Ali necemo nikada saznati :D
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

avlami97
Kontakt:

sri jan 07, 2026 5:32 pm

s obzirom da imamo strateškog partnera očekujem realizaciju infrastrukturnih projekata, za koje nije potrebno dugo vremena, a to je sređivanje poslovnih prostora na istoku i zamjena terena. nadam se da ce se to dvoje završiti do početka nove sezone.
ostali projekti vezani za infrastrukturu traže duže vrijeme.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ublehas
Kontakt:

sri jan 07, 2026 5:55 pm

Predsjednik reče da ćemo otprilike narednog mjeseca imati kompletan i detaljan plan rad UO u naredne četiri godine.

Što se tiče stručnog štaba, nije bilo realno da se promijeni kompletan stručni štab i da odjednom dođu stranci. Treba malo i domaćih ljudi koji su dio kluba i koji mogu da pomognu treneru da se što brže prilagodi i adaptira na grad, klub i ekipu. Sad je trenutno tako. Moguće je da opet bude promjena na ljeto i da se stručni štab popuni sa dodatnim strancima i ljudima sa kojima trener radi. Pola godine će mu pomoći da detaljno pregleda ko ima kapacitete da ostane i od igrača i od stručnog štaba. Po meni je jači stručni štab nego što je bio.

Što se tiče igrača, ne očekujem da će ih puno stići. Očekujem 2 do 3 pojačanja i to je dosta. Ako budu baš pojačanja i ako ubodemo to će podići ekipu najmanje 30%. Očekujem štopera, napadača i jednog u sredini. Zimski je i rok. Teško je baš nešto pronaći. Ljeto je puno optimalnije. To je sa sadašnjim stanjem. Ako neko ode onda ćemo još vidjeti da li će biti potrebno da se dodatno pojačamo.

Do ljeta očekujem:
- jačanje administracije kluba.
- selekcija ekipe pred ljetni rok.
- da se strukture uhodaju i pokopčaju do ljeta.
- pokušati otići do kraja u kupu.
- u ligi se gurati da budemo 3. ili 4. i to je to.

To je nešto realno o čemu trebamo pričati. Nešto golemo da se uradi nije realno. Posebno kad imaš seriju utakmica gdje nemaš pobjede. Nadam se da će se fokusirati na kup. Tu imamo jako dobre šanse. Samo red, rad i disciplina. To nam nedostaje. Ako se i ne uspije sportski nešto uraditi do ljeta nije neki problem. Sad je drugačija situacija i neigranje nam neće naštetiti budžetu. Normalno da bi bilo lijepo da igramo. Iskoristiti pola godine da se presaberemo i onda od ljeta jako gurati. Trebaće nam dosta strpljenja i podrške. Na hajr da nam bude još jednom.
Vjerujem da ce nam ovo dosta reci o tome sta nam nova uprava donosi.

U svakom slucaju neka nam je svima sretno.

Veteran1965
Kontakt:

sri jan 07, 2026 6:50 pm

exbabilon je napisao/la:
sri jan 07, 2026 3:42 pm
Puno lijepih zelja o kojima mastamo godinama i koje su nam vec obecavane. Kamp, zapad, fasada sjever, teren, omladinski pogon, skauting sluzba, titule, grupne faze...

Sa price preci na djela, kad vidimo prve odluke, prve poteze, mozemo vrijednovati i ocjenjivati. Do tad podrska i to je to.
Iskreno, ja se ne sjećam da je predsjednik Želje izašao ovako hrabro sa izuzetno optimističnim planom, pa za neke projekte postavio i rokove.
Po meni to znači da je strateški plan napravljen, akcioni planovi po projektima su tu, i da se kreće u realizaciju po prioritetima, jer su neki ciljevi lakše ostvarivi, a ta neke treba više vremena.
Jako mi je drago zbog pokretanja projekta turnira u čast našeg Švabe. Godinama pričamo i maštamo o tome.
Samo jako naprijed...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ublehas
Kontakt:

sri jan 07, 2026 7:10 pm

Pa realno do sada nismo ni imali para. Sve se svodilo na puko preživljavanje i neozbiljno bi bilo ista najavljivati. Zadnjih 15-20 godina je bilo ili ulozi u ekipu, ili u infrastrukturu ili u OP ili u administraciju...nekad u sve pomalo, a najcesce samo u ono sto gori u tom trenutku.

SanMan
Kontakt:

sri jan 07, 2026 7:20 pm

Ako pola od ovog ostvare i završe (al komplet) što Nijaz nabroja - svaka im čast
JUG završen, SJEVER fasada završeno, ISTOK prostori u funkciji, ZAPAD projekat i početi nešto
Kupimo par "normalnih" igrača, pokrenemo OP, otvorimo kamp.......idemo u Evropu, turnir IO.....

Ma i on ga prečera - odvadi malo
džaba pare od investitora - treba tu puno pametnih ljudi koji su spremni radit

HajrA
Kontakt:

sri jan 07, 2026 9:00 pm

Moram priznati da mi se svidja sustina oglasa za direktora kluba!
Interes je pokretac svega.
TM87

Majkel
Kontakt:

sri jan 07, 2026 9:40 pm

Brate, Nijaz priča kao da nam je Elon Musk ušao u klub. :roll:

SamoNapad
Kontakt:

sri jan 07, 2026 10:37 pm

Nijaz prica da sto se tice finansija mi mozemo sad lupati i dovesti igrace ali i on zna da je prioritet klub reorganizovati i konacno OP urediti i vratiti nasu najkvalitetniju djecu u Zelju . Akademija ti otela sve sto je mogla sad je vakat da se to ispravi i nece ti moci uzeti nesto kad im ti nudis isto ili bolje. Za 2 godine moci ces prodati talentovanog momka za pare ozbiljne. A ne d ti odu uz pomoc menadjera iz kluba bez marke odstete (Hodzic,Santos itd). Eto ti povrata ulaganja plus iskorak u kvalitetu igre . Stranac mora biti prevaga a ne prosjek ko ovi sto su sad tu. Najvise nam treba strpljenja i da trener bude bar 2 prelazna roka tu. Svi ce biti placeni i odgovarat ce za svoje rezultate.

ghamaz
Kontakt:

sri jan 07, 2026 10:51 pm

Zna li se ko su dvojica koja dolaze u SS ?

cikoradovic
Kontakt:

čet jan 08, 2026 8:43 am

Berbić ode u Češku. Mi ga htjeli pa ga odbili nakon što je on pristao ljetos. Borac će inkasirati milion modernih. Plus je bio zaštićeno godište.

milanribar
Kontakt:

čet jan 08, 2026 9:02 am

Berbić ode u Češku. Mi ga htjeli pa ga odbili nakon što je on pristao ljetos. Borac će inkasirati milion modernih. Plus je bio zaštićeno godište.
Nedostatak skautinga dolazi na naplatu. Čovjeka iz Banovića prvo odvedu u HNL 2, pa ga uzme Borac, sve prije nas...

Dzezvar
Kontakt:

čet jan 08, 2026 10:38 am

milanribar je napisao/la:
čet jan 08, 2026 9:02 am
Nedostatak skautinga dolazi na naplatu. Čovjeka iz Banovića prvo odvedu u HNL 2, pa ga uzme Borac, sve prije nas...
Najtuznije je sto je tada nadjena solucija kako da se plati ljudima medjutim desi se sta se desi....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 51 gost.

Prijava  •  Registracija