Veteran1965 je napisao/la: ↑sub dec 27, 2025 5:40 pm
Dzezvar je napisao/la: ↑sub dec 27, 2025 4:03 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑sub dec 27, 2025 3:57 pm
Evo nam i sponzora kluba dok je Miske bio tu
A mozete qrcu svirati obadvojica.....ha ja....
Tako jeeee
Jako primitivno od tebe Dzezvar, da li sam te ikada uvrijedio ili moguce pokazao nepostovanje prema tebi. Dapace, da li sam ikome drugome to isto uradio? Najmanji je problem da ti odgovorim "carsijski" odakle sam i sam sa: "Tako pricaj onome ko te odgojio" medjutim necu.
Sto se tice Veterana, vi ste pobjegli nakon lazi pred mogucom tuzbom. Nastavite samo.
Gospodina Mirvica poznajem bas kao sto poznajem gospodina Diglisica. Obojica imaju, odnosno ima su iskrene namjere za Zeljeznicarem. To je nesto o cemu se ne treba brinuti. Sanina sam upoznao 2004. ili 2005. godine u jednom malom gradicu u americkoj drzavi Virginia. Ime gradica je Charlottesville, a gospodin Mirvic je zajedno sa Ankom Izetbegovic bio dio bosanskog tima. U pitanju je bio dvosedmicni seminar u okviru cetverogodišnjeg programa istraživanja i terenskih projekata. Razgovaralo se o tome kako zajednice nakon masovnog nasilja obnavljaju mir kroz humanistiku i “kulturnu obnovu”: vjerovanja o pravdi i zajednici, iscjeljenje, leadership, community-building, te kulturne proizvode poput teatra, legendi, umjetnosti i poezije. Ucesnici su dijelili licna iskustva, uporedjivali slucajeve iz razlicitih zemalja, razvijali zajedničke koncepte/metode i planirali nacionalne projekte za nastavak rada kod kuce. Evo jedna slika iz tog perioda.
U njegove namjere ne treba sumnjati, to je jedan dobar i uspjesan covjek. Malo je ako hocete samozatajan.
Priznajem da su mi informacije oko gospodina Kozarica bile polovicne.