Moje skromno mišljenje je da bi članovi MORALI moći da glasaju o ovakvim projektima (investitor i sl.), pa bi imali i više članova, a i čuo bi se glas navijača.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća napustit će redove Trabzonspora nakon tri i po godine saradnje. Klub želi da se riješi njegovih usluga.
Onda neka ne posudjuje pare kada gori za licencu...SamoIstina je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 1:42 pmKoliko god ozbiljan investitor bio niko ne voli da ga se vuce za nos, a mnoge se vuklo.Dzezvar je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 1:36 pmYebo majku vama treba crtati...SamoIstina je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 1:33 pmPa Miske se sam pojavio. Nasao se sad da daje interview (placen, logicno), predlaze dionice i govori protiv ideje investitora.
Isto ovako se pojavio kad je Diglisic trebao uci kod Hadzica na Novoj.
Sad treba da vjerujemo da je slucajno i da ima ciste namjere?
Kada je investitor ozbiljan u svojoj namjeri onda mu taj clanak ne igra nikakvu ulogu...a ako nije onda ce traziti dlaku u jajetu isto kao sto ovi drugi traze onoga kojeg ce okriviti za eventualni neuspjeh price oko investitora....
Nema potrebe crtati nista, ali vise nikakvo postovanje nemam prema Misimovicu nakon sto dva puta radi jednu te istu stvar. Ocigledno je da je s namjerom i da on ima neke svoje fiks ideje i ciljeve, da mu klub nije na prvom mjestu. To je sada potvrdio, ako nekome nije bilo jasno.
Ja ovo kazem kao neko ko ga je podrzavao, i njega i rad njegove uprave, ali maksimalno sam podrzavao. Koliko god su grijesili, uradili su i jako puno dobrih stvari, ali ovo od odlaska iz kluba je dno dna cime se bave i nikad im halaliti necu.
Slucajni su interviewi, kao sto je slucajno da su "njegovi" ljudi unutar kluba protiv investitora, kao sto je slucajno sto njegovi botovi pisu stvari poput ove u mom potpisu.
Niko se sa Misketom ne bi bavio niti bi o njemu pricao da on ne radi to sto radi. Je li bas morao platiti Sinanu ovaj clanak? Nije. Makni se Miske i popusti nas vise. Daj da te pamtimo po dobrom.
Vjeruj da ima veze...i tacno znam o cemu govorim,i to vam je razlog zasto Ciko vise ne pise i zasto ja ne pricam konkretno o investitoru....
Ne mislim da ce Viscoglu kod nas, previse voli novu drzavu plus menadzer mu vise nije u dobrim odnosima s nama
Slažemo se burke, barem nešto negdje u nečemu.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 9:31 amJel to sebi ponavljas pred spavanje? Pa hajd izaso si iz ormara i barem na forumu kazao.
Jel propo Deni sta kontas?
Kod nas Bošnjak preposteni navikao zavrtati, ispod stola, preko stele, zavrsi mi to, daj mi da ti dam.ublehas je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 1:47 pmRealno, i to je niđe veze priča. I to da kao Miske opstruira Investitora sa člankom, kao i to da neko traži koga će okriviti za eventualni neuspjeh pregovora...
1) Ako je investitor ozbiljan, nema tih članaka koji ga mogu spriječiti da investira
2) Ako neko ne želi investitora (ovdje se odnosi na struktura unutar kluba), onda se ni ne počnu pregovori sa istim, niti se prije toga usvoji strategija koja to predviđa, a još manje se formira radna grupa koja će tražiti i pregovarati sa investitorom
3) Kod nas je najveći problem što je raji puno lakše povjerovati da je neko nešto namjerno opstruiaro, nego da je potencijali investitor detaljno sagledao sve činjenica (valjda je lik zato i tražio due diligence), i zaključio da mu se ne isplati ulagati u Želju. (Nemam informacija da li je odustao do namjere ulaganja u Želju, ali i ovo je sasvim realna opcija).
Nama je glavno da označimo krivca. Tako nam je u svemu, ne samo u fudbalu. Često bez ikakvih argumenata, na osnovu naših pretpostavki, i već unaprijed kreiranih stavova.
Po meni je pitanje svih pitanja koje garancije je investitor ostavio za sebe kada odluči da ne može dalje tj odustaje.milanribar je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 12:19 pmNije dobro ako investitor ima apsolutnu vlast u svom odlučivanju, mora postojati određena kontrola. Inače je to društvo jednog lica.
Ko je i ikad vratio uloženo u sportu, ako dolazi da bi vratio nešto, teško ...Occasionally je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 3:26 pmPo meni je pitanje svih pitanja koje garancije je investitor ostavio za sebe kada odluči da ne može dalje tj odustaje.milanribar je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 12:19 pmNije dobro ako investitor ima apsolutnu vlast u svom odlučivanju, mora postojati određena kontrola. Inače je to društvo jednog lica.
Kako se obezbjedio da vrati barem dio uloženoga ?
Ili će biti Hallal Olsun
![]()
Ne poznajem čovjeka uopšte ali po urađenome bih rekao da ima čiste namjere.SamoIstina je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 1:33 pmPa Miske se sam pojavio. Nasao se sad da daje interview (placen, logicno), predlaze dionice i govori protiv ideje investitora.
Isto ovako se pojavio kad je Diglisic trebao uci kod Hadzica na Novoj.
Sad treba da vjerujemo da je slucajno i da ima ciste namjere?
joj kakva bombona od stadiona , e jos nekad zapad aBd.
ublehas je napisao/la: ↑čet sep 04, 2025 12:38 pmKoliko sam razumio, zvanična ponuda (još) nije ni došla, prema tome, teško da možemo znati (bez da je rekla-kazala) šta u stvari potencijalni investitor nudi/traži. Smješno mi je polemisati kako će ko glasati, a nema ponude. Smješna mi je priča o opstrukcijama u Skupštini, a ponude nema....
Valjda prvo treba doći ponuda, pa onda na osnovu nje glasati. Po meni je to jedino ispravno.
Ko god ima stav na neviđeno da li treba prihvatiti ili ne potencijalnu ponudu, ne misli dobro klubu.