Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kb80
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 04, 2025 1:43 pm

Ovo je samo zamaranje i nas navijača i svih ostalih od kojih se neki i naslađuju što nismo složni. Definitvno je suvišno spominjati bilo koga više od stare garniture, bilo o dobrom ili o lošem, jer samo tako možemo napredovati. Zapečatiti te priče, posebno mahalske i idemo naprijed, ovako k’o hanume uz kafu, jel ovaj rek’o ovo ili ono...

Moje skromno mišljenje je da bi članovi MORALI moći da glasaju o ovakvim projektima (investitor i sl.), pa bi imali i više članova, a i čuo bi se glas navijača.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet sep 04, 2025 1:45 pm

LARSSON je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:32 pm
Zdule je napisao/la:
Nije Džeko, ali je Edin! Dobrodošao majstore.
Edin Misimovic
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća napustit će redove Trabzonspora nakon tri i po godine saradnje. Klub želi da se riješi njegovih usluga.

Ajde Viscaaaa
Željezničar ante portas !

ublehas
Kontakt:

čet sep 04, 2025 1:47 pm

Realno, i to je niđe veze priča. I to da kao Miske opstruira Investitora sa člankom, kao i to da neko traži koga će okriviti za eventualni neuspjeh pregovora...
1) Ako je investitor ozbiljan, nema tih članaka koji ga mogu spriječiti da investira
2) Ako neko ne želi investitora (ovdje se odnosi na struktura unutar kluba), onda se ni ne počnu pregovori sa istim, niti se prije toga usvoji strategija koja to predviđa, a još manje se formira radna grupa koja će tražiti i pregovarati sa investitorom
3) Kod nas je najveći problem što je raji puno lakše povjerovati da je neko nešto namjerno opstruiaro, nego da je potencijali investitor detaljno sagledao sve činjenica (valjda je lik zato i tražio due diligence), i zaključio da mu se ne isplati ulagati u Želju. (Nemam informacija da li je odustao do namjere ulaganja u Želju, ali i ovo je sasvim realna opcija).
Nama je glavno da označimo krivca. Tako nam je u svemu, ne samo u fudbalu. Često bez ikakvih argumenata, na osnovu naših pretpostavki, i već unaprijed kreiranih stavova.

Dzezvar
Kontakt:

čet sep 04, 2025 1:50 pm

SamoIstina je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:42 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:36 pm
čet sep 04, 2025 1:33 pm
Pa Miske se sam pojavio. Nasao se sad da daje interview (placen, logicno), predlaze dionice i govori protiv ideje investitora.

Isto ovako se pojavio kad je Diglisic trebao uci kod Hadzica na Novoj.

Sad treba da vjerujemo da je slucajno i da ima ciste namjere?
Yebo majku vama treba crtati...
Kada je investitor ozbiljan u svojoj namjeri onda mu taj clanak ne igra nikakvu ulogu...a ako nije onda ce traziti dlaku u jajetu isto kao sto ovi drugi traze onoga kojeg ce okriviti za eventualni neuspjeh price oko investitora....
Koliko god ozbiljan investitor bio niko ne voli da ga se vuce za nos, a mnoge se vuklo.

Nema potrebe crtati nista, ali vise nikakvo postovanje nemam prema Misimovicu nakon sto dva puta radi jednu te istu stvar. Ocigledno je da je s namjerom i da on ima neke svoje fiks ideje i ciljeve, da mu klub nije na prvom mjestu. To je sada potvrdio, ako nekome nije bilo jasno.

Ja ovo kazem kao neko ko ga je podrzavao, i njega i rad njegove uprave, ali maksimalno sam podrzavao. Koliko god su grijesili, uradili su i jako puno dobrih stvari, ali ovo od odlaska iz kluba je dno dna cime se bave i nikad im halaliti necu.

Slucajni su interviewi, kao sto je slucajno da su "njegovi" ljudi unutar kluba protiv investitora, kao sto je slucajno sto njegovi botovi pisu stvari poput ove u mom potpisu.

Niko se sa Misketom ne bi bavio niti bi o njemu pricao da on ne radi to sto radi. Je li bas morao platiti Sinanu ovaj clanak? Nije. Makni se Miske i popusti nas vise. Daj da te pamtimo po dobrom.
Onda neka ne posudjuje pare kada gori za licencu...
Imas pravo da mislis sta hoces.I sta mogu njegovi ljudi promjeniti u skusptini ako dodje ponuda i dodje do glasanja?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

čet sep 04, 2025 1:57 pm

ublehas je napisao/la:
Realno, i to je niđe veze priča. I to da kao Miske opstruira Investitora sa člankom, kao i to da neko traži koga će okriviti za eventualni neuspjeh pregovora...
Vjeruj da ima veze...i tacno znam o cemu govorim,i to vam je razlog zasto Ciko vise ne pise i zasto ja ne pricam konkretno o investitoru....
I jedna i druga strana plasiraju medju rajom informacije kako njima pase.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet sep 04, 2025 2:12 pm

AsharaK je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:45 pm
LARSSON je napisao/la:
Zdule je napisao/la:
Nije Džeko, ali je Edin! Dobrodošao majstore.
Edin Misimovic
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća napustit će redove Trabzonspora nakon tri i po godine saradnje. Klub želi da se riješi njegovih usluga.

Ajde Viscaaaa
Ne mislim da ce Viscoglu kod nas, previse voli novu drzavu plus menadzer mu vise nije u dobrim odnosima s nama

plavi kanarinac
Kontakt:

čet sep 04, 2025 2:18 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 9:31 am
kemo je napisao/la:
čet sep 04, 2025 9:28 am
Najvece zlo koje se desilo nasem klubu je S.M.
Smece obicno na sportskom portalu o kupovini vile prica pa eto da provuce i dionicko drustvo. Smece najvece!
Jel to sebi ponavljas pred spavanje? Pa hajd izaso si iz ormara i barem na forumu kazao.
Jel propo Deni sta kontas?
Slažemo se burke, barem nešto negdje u nečemu.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

plavi kanarinac
Kontakt:

čet sep 04, 2025 2:31 pm

ublehas je napisao/la:
1) Ako je investitor ozbiljan, nema tih članaka koji ga mogu spriječiti da investira
2) Ako neko ne želi investitora (ovdje se odnosi na struktura unutar kluba), onda se ni ne počnu pregovori sa istim, niti se prije toga usvoji strategija koja to predviđa, a još manje se formira radna grupa koja će tražiti i pregovarati sa investitorom
3) Kod nas je najveći problem što je raji puno lakše povjerovati da je neko nešto namjerno opstruiaro, nego da je potencijali investitor detaljno sagledao sve činjenica (valjda je lik zato i tražio due diligence), i zaključio da mu se ne isplati ulagati u Želju. (Nemam informacija da li je odustao do namjere ulaganja u Želju, ali i ovo je sasvim realna opcija).
Nama je glavno da označimo krivca. Tako nam je u svemu, ne samo u fudbalu. Često bez ikakvih argumenata, na osnovu naših pretpostavki, i već unaprijed kreiranih stavova.
Kod nas Bošnjak preposteni navikao zavrtati, ispod stola, preko stele, zavrsi mi to, daj mi da ti dam.

Zato odavno smo podstanari u vlastitoj drzavi jer su drugi osam puta poslovniji od nas i mudriji i pametniji.

Mi smo seljaci pa nam ne pase da se zna red, da je sve legalno, placeno, poslozeno. Jok, kod nas samo daj prekoreda ako moze ikako top.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Occasionally
Kontakt:

čet sep 04, 2025 3:16 pm

Ne moze na investitora ali moze na navijace i javnost jer indirektno govori da nam ne treba investitor sto je u svakom slucaju pogresno.
[/quote]

Pogrešno ili ne govoriti da nam ne treba investitor ne bih znao reći je li ispravno.

Ali kada znamo da nam je budget cca 8 miliona i da uspjevamo da držimo glavu iznad vode (dugovi), a da ipak imamo tim za borbu sa trojkom, onda...
Faktički nam treba jedan dodatni milon za igraće i trenera.
Samo nam treba kvalitetan roster kako među timom tako i u Upravi / administraciji.

Investitoru (a ima čovjek dobar primjer u svome bratu) je jasno da same pare neće donijeti vrh.
Morate se boriti protiv Saveza. Nažalost. Ovakav Savez nikome ne treba.

I šta kada investitor uvidi (vidi pitare) da džaba troši novac ?

Morao sam :D
Niti sam se umorio, niti imam manjak energije niti imam problem sa ostvarivanjem vizije kluba, a niti su projekti završeni.

Occasionally
Kontakt:

čet sep 04, 2025 3:26 pm

milanribar je napisao/la:
čet sep 04, 2025 12:19 pm
avlami97 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 12:15 pm
Hoće li Klub imati pravo Veta na određene odluke eventualnog Investitora ili će eventualni Invenstitor sam odlučivati kako i šta raditi u Klubu?
Nije dobro ako investitor ima apsolutnu vlast u svom odlučivanju, mora postojati određena kontrola. Inače je to društvo jednog lica.
Po meni je pitanje svih pitanja koje garancije je investitor ostavio za sebe kada odluči da ne može dalje tj odustaje.
Kako se obezbjedio da vrati barem dio uloženoga ?

Ili će biti Hallal Olsun
:ne:

EDIT
Isto tako mi je jasno da niti ovaj trenetno postojeći model nije održiv.

milanribar
Kontakt:

čet sep 04, 2025 3:28 pm

Occasionally je napisao/la:
čet sep 04, 2025 3:26 pm
milanribar je napisao/la:
čet sep 04, 2025 12:19 pm
avlami97 je napisao/la:
Hoće li Klub imati pravo Veta na određene odluke eventualnog Investitora ili će eventualni Invenstitor sam odlučivati kako i šta raditi u Klubu?
Nije dobro ako investitor ima apsolutnu vlast u svom odlučivanju, mora postojati određena kontrola. Inače je to društvo jednog lica.
Po meni je pitanje svih pitanja koje garancije je investitor ostavio za sebe kada odluči da ne može dalje tj odustaje.
Kako se obezbjedio da vrati barem dio uloženoga ?

Ili će biti Hallal Olsun
:ne:
Ko je i ikad vratio uloženo u sportu, ako dolazi da bi vratio nešto, teško ...

Occasionally
Kontakt:

čet sep 04, 2025 3:31 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:08 pm
Zna li se hoce li se uopste 10-og raspravljati o investitoru? Ima li ista konkretno od price sto je ciko ispricao da ce biti... I zna li neko uopste kako ce izgledati novi jug? Identicno kao i istok?
Identično Sjeveru.

slika

Occasionally
Kontakt:

čet sep 04, 2025 3:36 pm

čet sep 04, 2025 1:33 pm
Pa Miske se sam pojavio. Nasao se sad da daje interview (placen, logicno), predlaze dionice i govori protiv ideje investitora.

Isto ovako se pojavio kad je Diglisic trebao uci kod Hadzica na Novoj.

Sad treba da vjerujemo da je slucajno i da ima ciste namjere?
Ne poznajem čovjeka uopšte ali po urađenome bih rekao da ima čiste namjere.
Svi mi oko Željezničara okupljeni imamo čiste namjere. Nebitan nick ili forum. Svima nama je Željo No1

E sad je druga stvar ko je od nas u pravu i ko ima pravi recept za Željezničar Strong.

ficobahtic
Kontakt:

čet sep 04, 2025 4:16 pm

Occasionally je napisao/la:
čet sep 04, 2025 3:31 pm
SWRA_1921 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:08 pm
Zna li se hoce li se uopste 10-og raspravljati o investitoru? Ima li ista konkretno od price sto je ciko ispricao da ce biti... I zna li neko uopste kako ce izgledati novi jug? Identicno kao i istok?
Identično Sjeveru.

slika
joj kakva bombona od stadiona , e jos nekad zapad aBd.

Ima li ista od one price vezano za promjenu terena?

avlami97
Kontakt:

čet sep 04, 2025 5:13 pm

ublehas je napisao/la:
čet sep 04, 2025 12:38 pm
avlami97 je napisao/la:
Koliko sam razumio, zvanična ponuda (još) nije ni došla, prema tome, teško da možemo znati (bez da je rekla-kazala) šta u stvari potencijalni investitor nudi/traži. Smješno mi je polemisati kako će ko glasati, a nema ponude. Smješna mi je priča o opstrukcijama u Skupštini, a ponude nema....
Valjda prvo treba doći ponuda, pa onda na osnovu nje glasati. Po meni je to jedino ispravno.
Ko god ima stav na neviđeno da li treba prihvatiti ili ne potencijalnu ponudu, ne misli dobro klubu.
:palacgore:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Sky1
Kontakt:
Status: Online

čet sep 04, 2025 5:13 pm

Kontaktirati Viscu pod hitno.

ISB87
Kontakt:

čet sep 04, 2025 5:14 pm

Na krov poredat solarne panele, a okolo led displeje. Onda zavrsiti kamp negdje, a pomocni pretvoriti u veliki parking sa naplatom, a uz to i repka bi tu igrala.
Kad se izdaju poslovni prostori, klub ce imati finu svotu na mjesecnom nivou od toga svega.
Sigurno da plati jaku administraciju i OP.
MIRZA RASCIC

Trenutno korisnika/ca: Sky1 i 67 gostiju.

Prijava