santakuruz je napisao/la: ↑pon nov 26, 2018 3:09 pm
Razmisljam naglas...ima li igdje klub na svijetu gdje bi Amar zauzeo mjesto trenera bez da pise izvjestaje predsjedniku kluba/upravnom odboru, gdje bi on odredjivao plate igracima, gdje bi on odredjivao ko ce rukovoditi klubom, gdje bi u pola sezone uzeo godisnji odmor, gdje bi on odlucivao da li ce biti trener ili bi mozda bio nesto drugo u klubu? Realno postoji li klub gdje je to moguce i da li postoji trener kojem bi se to dozvolilo?
Sent from my SM-J730GM using Tapatalk
Moje mišljenje je sljedeće.
Ono što je Alex Ferguson za United, to je za nas Amar Osim. Samo zbog njega smo i dalje najtrofejniji klub u državi. I na to smo svi ponosni. Alex Ferguson je slično postigao u Unitedu (samo u većoj mjeri, ali je ozbiljnija liga i sve ostalo), te je radio sve što je htio. Na kraju je sam sebi izabrao funkciju nakon trenerske karijere. U skladu s tim, Amar zaslužuje da se sve, ali baš sve u vezi sa sportskim segmentom pita. Koga dovesti, kakve plate dati, koga i kako kazniti, koga suspendovati, koga poslati na tribine... Ma sve što postoji, a tiče se sportskog segmenta. I da mu ne mogu dati otkaz kao ovim trenerčićima, da ga ne mogu ucjenjivati, da mu se ne petljaju u posao. Uz sve ovo, Amar je sin Ivana Ivice Osima, Željovac od glave do pete, znaš da su mu namjere dobre i da te neće namjerno sjebati i sl.
Dakle, mi smo sportski kolektiv i rezultati su najbitniji. Amar nas je, ponavljam, u ovom segmentu stavio na prvo mjesto u državi. Zato smatram da sve navedeno zaslužuje. To je moje mišljenje, ako ti imaš drugačije, ja to poštujem, svi smo različiti.