cikoradovic je napisao/la: ↑ned avg 17, 2025 4:29 pm
Sad ćemo malo pričati o strateškom partneru, šta nam se to nudi i šta naše pametnice odbijaju. Kad imamo u našem klubu ljude koji ne igraju pošteno, onda ću se ja potruditi da tu grešku poništimo i da igramo pošteno. Da ne bude kasnije, nije to bilo ponuđeno, nije se čulo, da se delegati peglaju sami od sebe pa prosipaju priču kao sa Diglisićem da nije ušao jer mu to nije preporučila ambasada i slične gluposti koje su nam pričane i lagane.
Pa da krenemo, priča oko Sanina je krenula negdje u martu, aprilu, kada je na insistiranje skupštine, delegata u skupštini, Nihad Odobašić, član skupštine i član radne grupe koja je radila na poslu sa Diglisićem, koji je dobar sa NB, tražio je da mu da kontakt od Sanina pa da oni popričaju. Sanin je u početku odbijao da stupi u kontakt nakon prošlog puta i onoga što mu se desilo. Ipak, na kraju je popustio i dao odobrenje da se proslijedi kontakt Odobašiću da mogu popričati. Mislim da je i tu ključnu ulogu odigrao baš NB iako je Sanin na početku striktno odbijao da priča sa nama. Mislim da je to rečeno i ranije.
Nakon tog sastanka odlučeno je da se počne sa konkretnim radom i konkretnom pričom. Radna grupa na čelu sa Gredićem je odmah započela sa radom. Stigli smo do dijela o tom ulaganju samo u sportski dio kluba. Sanina nekretnine ne interesuju, ne interesuje ga pomoćni, ne interesuje ga šuma, ne interesuju ga bageri i gradnja na pomoćnom terenu. Samo čisto ulaganje u sportski dio i da se u tome ogleda naša saradnja. Normalno, kod ulaganja u sportski dio, računaju se i ulaganja u stadion, omladinsku školu, kamp, administraciju i ostalo što je bitno.
Dalje, u startu je dao do znanja, da ne počinju priču ako nisu spremni da mu omoguće sljedeće:
- na čelu projekta želi da bude NB. O tome nema priče. Jasno im je rečeno, ako nisu spremni to da odobre, nema potrebe da dalje pričaju.
- da on imenuje ljude u UO i NO, klub imenuje nekoliko ljudi u te organe.
- da ima dio ljudi u skupštini, normalno, da on bude u prednosti, +1 u odnosu na klub.
Ključno je da NB bude na čelu projekta, o ostalom se da pričati i moguće su korekcije. Odmah da naglasim, jasno je rečeno da nema pitarskog modela ulaganja, to je ključno. Znači nema para ispod stola, nema laganja, petljanja i ono ključno nema posudbe para. Nije moguće da on ode a da mu mi dugujemo nekoliko miliona koje nam je posudio. Jasno je riješeno pitanje duga i način kako će se to riješiti.
Kako je planirano ulaganje, kada, šta, koliko, rate, nemam namjeru da pišem. Bitno je da imamo i imate ključne smijernice. Okupljena je dobra ekipa koja će činiti UO i NO. Pojedinci će biti šokirani kad čuju ko je tu ali ne u lošem smislu.
Konkretne ideje koje će nam se ponuditi:
1. Detaljno češljanje papira, da konačno čujemo koliko imamo duga, prema kome imamo i ostalo što je neophodno, a ne da to bude samo cca.
2. Što se tiče duga, ići će se ODMAH u smijeru da se očisti dug prema PU i da se ta omča skine sa Želje. Ako je PU spremna da otpiše kamate ići će odmah uplata kompletnog duga.
3. Petoricu u UO imenuje on, ostale imenuje klub. Otprilike 5:4 da bude.
4. Skupština da ide na 13 delegata, to nije konačna cifra delegata, moguće su korekcije. To je inicijalno samo. Do ponude i skupštine će biti jasno.
5. Ideja je da se pokrene turnir u čast našeg Štrausa, koji će se igrati jednom godišnje, 8 ekipa u 2 grupe, normalno, Željo, Šturm, Panathinaikos, selekcija Japana i drugi.
6. Spremna je kompletna hijerarhija i ustrojenje kluba, od predsjednika, UO, NO, direktora, trenera, sportskog direktora. U pitanju su ozbiljni treneri i radili su u puno jačim ligama od naše. Na mjestu sportskog direktora je spremno jedno golemo ime. Imaju dakle spremnu kompletnu priču, u pripremi je i administracija i ostale bitne funkcije u klubu.
Mislim da je dosta, to je potrebno da čujete. Imam još bruku detalja, ali neću da pišem, ako bude potrebno i ako budu još jače opstrukcije, onda ću i o tome pisati. Zamolio bih da mi ne pišete u pp da me nešto dodatno pitate o projektu i planu. Plan je dugoročan, poredano je detaljno šta se mora uraditi u pola godine, godinu i tako dalje.
Što se tiče priče o parama, nema, ima, mislim da nema potrebe o tome pričati. To su gluposti. Prije nego što radna grupa stupi u kontakt sa njim, kako je i spomenuto tamo on mora poslati podatke o poslu, kompanijama, kapitalu, prihodima i ostalom šta je još potrebno. Tako da je to jedan od zadataka radne grupe na čelu sa Gredićem. Prije nego što ponuda dođe na skupštinu kao prijedlog, oni moraju ocijeniti da li je sposoban, da li je plan po mjeri kluba i u skladu sa onim što klub želi i ostalo. Mislim da nema potrebe da se opterećujete po tom pitanju.
Što se tiče Ade, mislim da je glupo mijenjati ga. To je moje mišljenje, na stranu što smo ljuti, ali je glupo. Zašto? Skupština je uskoro, ako Sanin uđe u klub, oni hoće trenera koji će biti odan i koji će da radi po planu koji imaju, znači on hoće osobu koju će on odabrati od nekoliko mogućih opcija koje imaju. Drugo, opcije koje se sad spominju kao moguće zamjene su blago rečeno retardirane. Što da se krčmimo na račun kluba, neće niko doći na mjesec, zašto da bacamo pare? Skupština je uskoro, pregurati sa njim do skupštine pa onda sačekati šta će biti pa onda ići dalje. Ako ne mogu da podnesu pritisak publike, ako im smeta šta piše, kako se ponaša, smijeni ga ali onda odaberi rješenje koje imamo u kući, na platnom spisku do skupštine. Dino će doći na par utakmica, Genjac je na klupi, bude u zapisniku, Muamera da odlučuje, njega u zapisnik i riješen problem. Ako ne bude ništa od Sanina, mislim da će UO odstupiti, onda će doći drugi UO, Badžak je primjerice bio u kontaktu sa Dudićem, skoro.