Da zaokruzim svoj stav kopirajuci post pametnijeg od sebe:
Čast Manijacima, ali mi ne zaslužujemo bolje. Ono kad se pitaš, gdje smo mi ograisali pa nam se ovo dešava, pravimo se ludi. Pljunuli smo i otjerali koga smo stigli. Ništa sveto nije. Ni Željo. Na Grbavici umjesto podrške ekipi, vrši se pritisak od prvog lošeg poteza. Psuje se našim igračima i trenerima. Ono što se dobacuje treneru i igračima sa zapadne tribine, a vjerovatno i sa drugih tribina, nije primjerno protivničkoj klupi da se dobacuje a ne nekome našem. Većina vas je prije svega isfrustrirani likovi svojim životom pa tek onda navijači fudbalskog kluba Željezničar. Uvijek je stadion bio mjesto da se ispušeš, ali ovo sad je neka loša devijacija koja se iz svakodnevnice prenijela na tribinu. Mene je stid bilo nakon Rudara. Ima stranaca tu, dođu pogledati utakmicu, da se ne može povezati po boji dresa, mislili bi da navijamo za goste. Bukvalno ljudi preko kurca slave gol kad ga zabije neko ko ih nervira.
Ne morate navijati. Ali nemojte skakati na ogradu i jebavati majku i njemu i onom ko ga doveo.

Osjećam se kao da sam u Zenici. Još samo da neko jebe balijsku majku pa da zaokružimo.
Vama je bitno samo da se neko otjera. Nije bitno hoće li sutra svanuti, SAMO NEKA GA OTJERAJU, JA GA VIŠE OČIMA NE MOGU GLEDATI. Ne treba nam krilo, ne treba nam špic, ne treba nam golman, ne treba nam trener. Ubacite djecu. Bolje da igramo sa 10 igrača nego da ga gledam svaku utakmicu.
Ugasite, nemojte gledati. Nemojte ni dolaziti.
I nemojte mi srati kako vas neko nervira i ovakav je i onakav je. To što je tu je Željo. Pobjeda je jedina relevantna stvar za klub. Navijamo i dajemo podršku da pobijedimo a ne za neku ličnu satisfakciju tjeranjem nekoga. Aktivirajte se malo, udruženje građana smo, nije teško. Pa da i vama jebemo mater.
Na osnovu čega vi očekujete bolje? Novca nema da kupimo gotovu ekipu (kako ironično sad zvuči ono against modern football). Pameti odavno nema. Otjerali smo i pljunuli na sve što je valjalo. Godinama guzicom vrata zatvaramo. Opća društvena dekadencija u svim segmentima. Jel' u ovoj atmosferi treba nešto da se gradi i nešto da se izrodi? 4 utakmice prvenstva, dvije neriješeno, dvije pobjede (simptomatično u gostima, gdje nam je nekad znao biti pojam pobjeda za pola sezone). Ali od prve utakmice je: daj samo da sve otjeramo i rasturimo i da doživimo trenutnu katarzu a sutra kad se probudimo sve će biti kako treba.
Ovaj forum je propo odlaskom kengura, a neki ljudi su, razumijem ih sve, pogubili dodir s realnoscu, siti od mukotrpnih sezona.
Zao mi je zbog svega sto prolazite, ali nije dobro da se preko Zelje ventilira sav frust. Puno stvari kod nas nije ok, ne samo Zeljo. Probajte popraviti sto god mozete, dok svi cekamo povratak Kluba na staze stare slave.
Halalite na smaranju! Au revoir!