Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

PlavaDobrinja1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 03, 2025 11:15 pm

Moramo malo spustit loptu, previse se ocekuje od 15 novih momaka koji su na okupu mjesec i po. Skupljat bodove, ici utakmicu po utakmicu. Nisam ni ja odusevljen igrom, ali ne smijemo biti nezadovoljni pobjedom u Posusju. Kakve smo letve trpili zadnjih godina, mozemo onda makar da ne kenjamo ovim momcima (trenutno). Neki presjek stvarni mozes napraviti tek kad bude reprezentstivna pauza, kreirati neka misljenja. Opet na papiru 4 od 6 nije prelose, uz akoBogda pobjedu protiv Rudara da to bude 7 od 9 je dobro solidan pocetak sezone.

Valter
Kontakt:

ned avg 03, 2025 11:18 pm

Hajd nek se malo situacija smiri. Tri boda u pravi vakat. Tri boda su tri boda al na žalost ostale sve mane. I po običaju raja već pocela sa pričom kako čemo protiv Rudara popraviti gol razliku. Ja sa velikom strepnjom nadam se nekoj minimalnoj mrljavoj pobjedi.
Sedorf i Trupe defanzivno jako dobri
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned avg 03, 2025 11:19 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
ned avg 03, 2025 11:14 pm
AsharaK je napisao/la:
ned avg 03, 2025 11:10 pm
Ja ne znam pratimo li isti fudbal al meni danas Troupe brutalan, Vini donio preokret, njegova najbolja partija u dresu Zelje.
Ma Troupee skolovan igrac.Miran, takticki potkovan.Dobro se postavlja u defanzivi.Od njega nas nece boljeti glava, sigurno.Problem je nedostatak brzine i ofanziva.Solidan igrac sveukupno.

Da li je dovoljno kvalitetan kao stranac za dovesti....upitno, ali treba mu dati vremena malo.
Tehnicki nije stranac :D a i nema veliku platu
Željezničar ante portas !

SanMan
Kontakt:

ned avg 03, 2025 11:32 pm

Fočo obavezno u prvih 11
Kad je ovako večeras odigro kako bi tek igro poslije 15- 20 tekmi u nizu

Gyasi13
Kontakt:

ned avg 03, 2025 11:33 pm

Svih 5 u odbrani top, utisak js popravio i erick, foco top, najveci problem ce nam biti krila, nase najbolje krilo boljevic cini se ne odgovara ovome sto adzem planira, peixoto, pejic, cvetanovski i ovi pokusaji sabica se ne cine kao rjesenje,
Velika enigma je kapiten nadam se da ce se dozvati jer on jedini nema adekvatnu alternativu.

cikoradovic
Kontakt:

ned avg 03, 2025 11:38 pm

Ako pogledamo historiju naših utakmica u Posušju, nije to ni bilo toliko loše, kako smo imali umijeće odigrati ranije. Puno smo bolje igrali u drugom dijelu, bilo je finih akcija ali još je to loše u globalu kako treba da igramo. Ima prostora da napredujemo. Najbitnija je pobjeda da se situacija u i oko kluba malo relaksira. Ogroman je pritisak bio tokom sedmice, na igrače, stručni štab i u konačnici na predsjednika i UO. Sada se lakše diše sigurno. Što se tiče odbrane, nije teško primijetiti da je Alić puno opasniji prema naprijed, dok je Troupee puno sigurniji u odbrani, tako da češće igramo preko Alića, dok Troupee ostaje kao osigurač, u odbrani još jedna dobra partija. Seedorf i Karamarko su se baš dobro snašli i odlično sarađuju, nadam se da će tako biti i u budućnosti. Fočo mora igrati. Daleko je još od nečega specijalnog ali ima potencijala. Nedostatak mu je manjak utakmica ali eto idealne prilike da počne meč sa Rudarom. Samba odličan, nijedno drugo krilo onako ne može probaciti loptu i protrčati pored igrača, volio bih da ga Ado nagradi da počne sljedeću. Danas nam je unio potrebnu energiju. Nije on baš truba od igrača kako se piše, može on biti od koristi itekako. Šošić nije ništa uradio ali se borio do kraja. Rakić je bio ok, premalo minuta, Konings djeluje da će biti od koristi, samo dok se spremi. Sulju pustiti u Slobodu. Pejić i Makedonac najgori danas. Apsolutno ništa nisu uradili. Erik u početku loš, ali kasnije je baš puno lopti i duela pokupio. Ado je bio ok danas, lijep nastup poslije utakmice, djeluje mi da su mu sugestije pomogle i odmah nema problema. Nije danas bila baš najbolja utakmica ali odmah je druga priča kad je to korektno, kad nema arogancije, kad nema tih eksperimenata, odmah je druga priča, može se preći i preko loše igre. Nadam se da ona šutnja po profilima nije bila samo zbog Radnika, nadam se da će ostati na tome, puno je bolje i njemu i nama da ostane tako.

Idemo sada napuniti stadion, Rudar je odlična prilika da se nagrade neki momci, da se dignemo u formi, krenemo u neku lijepu seriju pobjeda i dobrih utakmica.

Dušmani priključeni na aparate.

salle86
Kontakt:

pon avg 04, 2025 12:18 am

Utakmica ništa bolja od one protiv Radnika. Taj meč bod, danas 3. Samo što nama krajnji rezultat vazda kreira raspoloženje jbg 😂
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoIstina
Kontakt:

pon avg 04, 2025 12:29 am

Teska i jako vazna pobjeda.

DizelForce
Kontakt:

pon avg 04, 2025 12:50 am

ko je veznjak sta treba doci??

jimmy
Kontakt:

pon avg 04, 2025 12:55 am

Ja stvarno neznam zasto izrugivanje i psovke Krpicu,
pa ako on dosada nije bio tolerantan onda neznam,
covjek je u godinama a igra na poziciji ako nepogadjas za sve si kriv,
ali mi kao navijaci da se tako izrugivamo i psujemo sramora.

fcz
Kontakt:

pon avg 04, 2025 12:57 am

Nakon loseg prvog skroz solidno drugo poluvrijeme i potpuno zasluzena pobjeda. Adzem je povukao neke malo normalnije, prizemnije poteze i rezultat je tu. Pored dobrog drugog poluvremena jako me raduje i snazan voljni momenat igraca, izgledali su motivisano svih 90 minuta.

Muftic - ne pretjerano zaposlen ali imao je dovoljno prilika da pokaze sigurnost. Doduse jednom se bespotrebno izvukao s loptom van 16 ali opet je to rijesio dosta smireno.
Troupee - nervira me sto nekad stoji daleko od igraca ali je stvarno defanzivno top. Nadam se da ce nabiti snagu da moze vise i hrabrije izlaziti naprijed.
Alic - golcina, par odlicnih centarsuteva, dobro se ubacuje u napad ali u defanzivi ponekad zaspi.
Karamarko - maestralan.
Seedorf - prakticno bez greske, izuzetno dobar.
Foco - ovom decku se mora naci mjesto, moramo ga forsirati. Iako maloljetan, fizicki je dominantniji od nekih "odraslih" kolega, aktivan je, konkretan, stabilan s loptom i dijeli super pasove.
Erick - prvih pola sata dosta pogubljen, kako je vrijeme odmicalo bio je sve bolji.
Sosic - jako agilan ali je izgubio previse lopti. U drugom je doduse uradio par konkretnih stvari.
Pejic - jako lose, bas jako lose.
Cvetanoski - cista nula. Ono preseravanje kod izlaska mu nije trebalo, morao bi biti novcano kaznjen.
Konings - tesko mu je suditi jer nije bas da smo ga pretrpavali loptama ali ima tu dobrog materijala cini se.

Vini - podigao nivo nase igre. Jako brz, dobra tehnika, poletan. Vrlo upotrebljiv u odredjenim situacijama.
Radovac - imao onaj jedan dobar sut ali mimo toga ga vala nisam primijetio.
Rakic - fino gradjen, fine kretnje, cini mi se da ni s loptom nije uopste sirov.
Krpic - pretjeruje se s psovkama i pljuvanjem. OK, trenutno ga gol nece ali on je uz Vinija podigao ekipu u drugom poluvremenu. Naravno da vise ne moze biti prvi izbor i igrati po 90 minuta ali ima u njemu jos hljeba.
Sabic - onako, nije lose ali je zestoko ubrljao onu situaciju gdje je dobrim pasom za Vinija mogao haman rijesiti utakmicu.

Dobro je sto nam slijedi Rudar, ocito je da ce trebati jos vremena da se izvuce maksimum iz ovog igrackog kadra.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 04, 2025 1:00 am

A realno Krpic nam je mnogo dao, ne treba to zaboraviti, dobro razmisliti prije samog slanja posta.
Željezničar ante portas !

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon avg 04, 2025 1:15 am

AsharaK je napisao/la:
A realno Krpic nam je mnogo dao, ne treba to zaboraviti, dobro razmisliti prije samog slanja posta.
Istina, treba mu dići spomenik ispred Grbavice, dati ime tribine po njemu, nek igra do kad hoće i kad završi karijeru ima mjesto u omladinskom pogonu.

Lp

jimmy
Kontakt:

pon avg 04, 2025 1:21 am

A ti si malo isfrustriran i bezobrazan tip,kojim pravom covjeka saljes u pm
stani pred njeg pa mu to reci hoces ali tastaturom,

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon avg 04, 2025 1:30 am

jimmy je napisao/la:
pon avg 04, 2025 1:21 am
A ti si malo isfrustriran i bezobrazan tip,kojim pravom covjeka saljes u pm
stani pred njeg pa mu to reci hoces ali tastaturom,
Ko je to poslao Krpića u pm, da ga naružimo?

Ratoborni Mrmot
Kontakt:

pon avg 04, 2025 3:19 am

Bas gledam po orgu i ovdje komentare "navijaca". Kakvih debila ima to je za nepovjerovati. Al bas da ne povjerujes.

11 igraca otislo ( Dangubica smo trebali zadrzati, Jabera nismo, problem je sto je on nezamjenniv sto se nas tice ) i svi su trebali da odu shodno tome nije nikakva steta sto su otisli. Doslo je novih 10 igraca, zapravo je doslo vise, all ubrajam ove sto su dobili minute i jer cisto sumnjam da ce ove sezone za nas igrati Ibrahim, Memisevic, Cosic. Pa nije video igrica da to sve zarotiras, ukomponujes i uigras za dva mjeseca ili za 10-ak dana koliko su Rakic i Konings sa nama. Na sve to nam bas nedostaje Jebar koji je bio igrac prevage na sredini terena i kojeg mi, fakticki, mijenjamo sa Focom, ( jer je Erick klasicni defanzivni vezni ). Onda mrmoti kazu Foco je dobar, al nam je igra karina, a Foco mijenja Jabera koji nam je bio pola ekipe, al bukvalno. Nema logike, jelde ? Foco je super odigrao i mora imati mjesto u rotaciji i to da bude ispred Radovca.

Kaze Galic je ninja za Trupea. Tobejarabi. Ljudi brzo zaboravili Galina zalijetanja i ispadanja i jos nesigiran sa loptom u nogama. Napredak je defanzivno i to ozbiljan. Niko ga do sada nije bacio na glavu i prosao, barem nisam primjetio.

Liga 10, nema vise levata osim Rudara, nema vise sigurnih bodova to je Radnik dokazao protiv nas i protiv Nja. Kada smo kod Nja, nasi debili postaju gori od kromiljasa sto se tice kmecanja, jebacanja majki nakon 1.5 utakmice, smjena, tjeranja, kenjanja i pametovanja. Svi sve znaju, a mi odigrali ukupno cetiri zvanicne utakmice gdje smo, redom, trebali dobiti slovence nekoliko razlike na Grbavici, u grcu odigrali revans, trebali dobiti Radnika da Adzem nije eksperimantisao i bili bolji od Posušja. I opet ne valja. Opet se jebu majke. To radi raja sa kromolja, a mi smo ih uapjeli stici i prestici po retardacijama.

Ne sudi se sada, jer ne zna niko ko sta i koliko moze, sudi se nakon prvog kruga od devet tekmi i nakon kraja prvog dijela da vidimo gdje smo. Jer uigravamo 10 novih igraca, jer pokusavamo da preklemamo odlazak Jabera i jer smo pogrijesili sto smo pustili Dangubića.

Unormalite se malo, jer fakat ima debila koji se ponasaju gore od pitara koji su sampioni u slicnim retardacijama, kmecanjima, tjeranjima i donosenjem suda nakon 15 minuta jer neko dobar ili nije. Pa to Pep Guardiola ne zna, mrmoti jedni.

Vrijedna pobjeda za mir u kuci koji je nepptrebno narusen retardiranim ponasanjem dijela navijaca koji donose nemir bez ikakve potrebe.jer su frustrirani, jsr ne guze, jer su nezadovoljni vlastitim zivotom il im je jednostavno pun ***** svega.

Al to nije do kluba. Mi smo svoje sanse propustili za vrijeme Amara, a Boga mi i za vrijeme Misketa. Jebala su nas obojica da valja uz duzno postovanje za titule i istok. Prvi zbog toga sto mu se dusa bila okruziti sa sumnjivim likovima i sto je iza njega ostajalo opste rasulo u klubu, a drugi jer se pravio pametan, potpuno izgubio uticaj u savezu pa nam na derbiju svira penal zbog kojeg jzgubimo titulu, a onda Zrinjskom izmisle jedan, jer nije htio da kupi "karte" za navijace u Krupi, jer nije htio da zavrsi Europu sezonu prije na tekmama protov Rudara, Celika i Slavije ( jer su tim klubovima te tekmw bile nebitne ), pa i u onoj sezoni 3 3 protiv Zrinjskog smo imali jos jednu tekmu na Grbavici gdje nas Elvis Mujic opljacka protiv Zrinjskog, mi popusimo jos jednu titulu ( da ne spominjem dovodjenje Vranjesa na polusezoni u vezu koja je bila odlicna, a on nepotreban a najplaceniji ) i to nam na kraju sroza koeficient u Europi, Zrinjski blago receno odskoci i sada imamo to sto imamo.

Sad suti i pusi i gledaj kako to da izvadis, ako mozes, a kao sto vidimo to se bas ne pusta tako lako.

dr S
Kontakt:

pon avg 04, 2025 6:14 am

AsharaK je napisao/la:
Slazem se, i ne treba vrijedjati to je poenta, ni Sulju niti ijednog naseg igraca.
Teska ali zasluzena pobjeda. Jbg blistas na Grbavici protiv Kopera i dobijes remi, sada igra slabija ali bitni bodovi su tu.
Generalno uvijek bolje igramo protiv boljih protivvnika tako da idemo tekmu po tekmu.

amelaga
Kontakt:

pon avg 04, 2025 7:04 am

Realno, Suljo kad ke došao bio je vrlo dobar. Jbg. Godine čine svoje, ali nje sad red da ga pljujemo. Konga se treba kotarisati ok. Ali dok je tu i dok se ipak trudi jbg. naš je. Makar leti u gužvu da se pogura za Želju. Nije pizda. Another words… killer! :)

djidomova
Kontakt:

pon avg 04, 2025 8:30 am

Jedna loša utakmica, ali u suštini, najbitnija je pobjeda, zbog kluba i zbog nas, isključivo, a ne zbog UO i trenera.
Hvala Aliću što je zabio lijep pogodak, s obzirom da je lopta išla s nekim efeom, i čini mi se da je udario vanjskim dijelom stopala, meni više liči na šut nego na to da mu je prešla preko noge. Sve u svemu, teška utakmica, ali bitna je pobjeda. Sad opet protiv Rudara, nadam se bilo kakvoj pobjedi.
Željezničar za život cijeli!

nekonvencionalan
Kontakt:

pon avg 04, 2025 8:33 am

Spoiler:
Ratoborni Mrmot je napisao/la:
pon avg 04, 2025 3:19 am
Bas gledam po orgu i ovdje komentare "navijaca". Kakvih debila ima to je za nepovjerovati. Al bas da ne povjerujes.

11 igraca otislo ( Dangubica smo trebali zadrzati, Jabera nismo, problem je sto je on nezamjenniv sto se nas tice ) i svi su trebali da odu shodno tome nije nikakva steta sto su otisli. Doslo je novih 10 igraca, zapravo je doslo vise, all ubrajam ove sto su dobili minute i jer cisto sumnjam da ce ove sezone za nas igrati Ibrahim, Memisevic, Cosic. Pa nije video igrica da to sve zarotiras, ukomponujes i uigras za dva mjeseca ili za 10-ak dana koliko su Rakic i Konings sa nama. Na sve to nam bas nedostaje Jebar koji je bio igrac prevage na sredini terena i kojeg mi, fakticki, mijenjamo sa Focom, ( jer je Erick klasicni defanzivni vezni ). Onda mrmoti kazu Foco je dobar, al nam je igra karina, a Foco mijenja Jabera koji nam je bio pola ekipe, al bukvalno. Nema logike, jelde ? Foco je super odigrao i mora imati mjesto u rotaciji i to da bude ispred Radovca.

Kaze Galic je ninja za Trupea. Tobejarabi. Ljudi brzo zaboravili Galina zalijetanja i ispadanja i jos nesigiran sa loptom u nogama. Napredak je defanzivno i to ozbiljan. Niko ga do sada nije bacio na glavu i prosao, barem nisam primjetio.

Liga 10, nema vise levata osim Rudara, nema vise sigurnih bodova to je Radnik dokazao protiv nas i protiv Nja. Kada smo kod Nja, nasi debili postaju gori od kromiljasa sto se tice kmecanja, jebacanja majki nakon 1.5 utakmice, smjena, tjeranja, kenjanja i pametovanja. Svi sve znaju, a mi odigrali ukupno cetiri zvanicne utakmice gdje smo, redom, trebali dobiti slovence nekoliko razlike na Grbavici, u grcu odigrali revans, trebali dobiti Radnika da Adzem nije eksperimantisao i bili bolji od Posušja. I opet ne valja. Opet se jebu majke. To radi raja sa kromolja, a mi smo ih uapjeli stici i prestici po retardacijama.

Ne sudi se sada, jer ne zna niko ko sta i koliko moze, sudi se nakon prvog kruga od devet tekmi i nakon kraja prvog dijela da vidimo gdje smo. Jer uigravamo 10 novih igraca, jer pokusavamo da preklemamo odlazak Jabera i jer smo pogrijesili sto smo pustili Dangubića.

Unormalite se malo, jer fakat ima debila koji se ponasaju gore od pitara koji su sampioni u slicnim retardacijama, kmecanjima, tjeranjima i donosenjem suda nakon 15 minuta jer neko dobar ili nije. Pa to Pep Guardiola ne zna, mrmoti jedni.

Vrijedna pobjeda za mir u kuci koji je nepptrebno narusen retardiranim ponasanjem dijela navijaca koji donose nemir bez ikakve potrebe.jer su frustrirani, jsr ne guze, jer su nezadovoljni vlastitim zivotom il im je jednostavno pun ***** svega.

Al to nije do kluba. Mi smo svoje sanse propustili za vrijeme Amara, a Boga mi i za vrijeme Misketa. Jebala su nas obojica da valja uz duzno postovanje za titule i istok. Prvi zbog toga sto mu se dusa bila okruziti sa sumnjivim likovima i sto je iza njega ostajalo opste rasulo u klubu, a drugi jer se pravio pametan, potpuno izgubio uticaj u savezu pa nam na derbiju svira penal zbog kojeg jzgubimo titulu, a onda Zrinjskom izmisle jedan, jer nije htio da kupi "karte" za navijace u Krupi, jer nije htio da zavrsi Europu sezonu prije na tekmama protov Rudara, Celika i Slavije ( jer su tim klubovima te tekmw bile nebitne ), pa i u onoj sezoni 3 3 protiv Zrinjskog smo imali jos jednu tekmu na Grbavici gdje nas Elvis Mujic opljacka protiv Zrinjskog, mi popusimo jos jednu titulu ( da ne spominjem dovodjenje Vranjesa na polusezoni u vezu koja je bila odlicna, a on nepotreban a najplaceniji ) i to nam na kraju sroza koeficient u Europi, Zrinjski blago receno odskoci i sada imamo to sto imamo.

Sad suti i pusi i gledaj kako to da izvadis, ako mozes, a kao sto vidimo to se bas ne pusta tako lako.
Ja konto krepale moržove botove i shvatile da su haman ugasili klub, al jok. Nema tu pameti, ni zrna.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 64 gosta.

Prijava