Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Online

Re: FK Željezničar

sub avg 02, 2025 12:48 pm

Koliko je nama dobrog donio taj period, donio je i lošeg. Otprilike u istim količinama.
Osvajale se jesu titule, ali kad se trebalo to naplatiti onda se to nije desilo, pa su ostali dugovi.
Kako bi to najbolje objasnio, kupiš 10 ovaca za kurbane 3 mjeseca prije bajrama, hraniš ih ulažeš neka sredstava i njih i na kraju kad ih prodaš budeš financijski lošiji, ali svako vidi da si ti prodao kurban za 4 stoje a ne vidi da su ga kupio sa 3 plus 150 uložio ta 3 mjeseca u njega. To je problem.
Ja lično nikoga iz tih perioda ne bih volio više u klubu ako/kad bi došao neko sa lovom.

Evo ja nešto kontam nama da nije bilo Džeke i svog tog novca koji se slivao od njegovih transfera, upitno bi bilo mnogo toga. Samo jedan primjer recimo. I onda vidiš da je to jedini ispravni put, da napraviš jednog igrača i imaš novac uvijek. A zamisli 10 takvih. Ali jok, mi čim smo pomolili malo glavu uz vode, odmah je bilo daj "provjerenih" polovnjaka. I malo, pa ponor
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:
Status: Offline

sub avg 02, 2025 12:50 pm

igla je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:15 am
gavran je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:12 am
Odavno bolji sudija nije bio a veliki mag se nesto kao buni.ma mrs
Sve dobro što je uradio je usro sa 3 minute. Sve izmjene i VAR, penal, ležanje... 5 minimum, ali nije opravdanje za nas.
realno nas spasio da je vise produzio primili bi ga ...
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

NEZALAGANJE
Kontakt:

sub avg 02, 2025 1:02 pm

SamoIstina je napisao/la:
sub avg 02, 2025 12:30 pm
NEZALAGANJE je napisao/la:
sub avg 02, 2025 12:24 pm
SamoIstina je napisao/la:
sub avg 02, 2025 11:09 am
Da nije bilo tog "kriminalca," vitrina sa trofejima bi nam zjapila prazna.

Da nije bilo tog "kriminalca," ostali bi bez imovine.

Eto dvije stvari, a moze ih se navesti jos 50.
Hocemo li se lagati i zmiriti na to kako su ti trofeji osvojeni?

Jesu na terenu, ali se trosilo nemilice i klub ostavio u ogromnim dugovima. Sta mislis odakle nam i dan danas ti repovi?

Dakle, radilo se o NESAVJESNOM poslovanju.Po principu, rijesice probleme onaj sto dodje poslije mene.

Al vama se samo titule pikaju i to je to.
Sve tacno, ali nije se Nijaz bavio finansijama, nego Zujo i Amar. On je bio generalni sekretar i bavio se operativnim stvarima. Za poslovanje kluba je kriv koliko i Dino Pekic.

I nisam rekao samo titule. Pika se i imovina, ali to ignorises.
Nemoj da se lazemo, molim te.Sve je to ista ekipa Kemo Kozaric, Zujo, Amar, Nijaz koja nas je ostavila u dubiozi i koja je sa strane "bombardovala" kad je Miske dizao klub.Neko manje, neko vise.

Mi kao navijaci tad nismo imali pojma sta se radi iza kulisa pocetkom 00', jer smo, em imali dobru ekipu, em igrali Evropu, em osvajali titule.Sve nam se cinilo idealnim.

Sta se desilo poslije, vidimo i dan danas plus jos jedan mandat Amara.

Dakle, svaka cast za trofeje i sve iz toga perioda u rezultatakom smislu, ali nas je itekako kostalo i kosta, jer su svejesno ili nesvjesno (prije svjesno) mislili da ce tako mlci dovijeka. E s tim imam problem i svim ljudima iz tog perioda koji su poslovali tako.

Mislis da se i ovi danas ne mogu uvaliti u takve dugove i onda s busati? Pa to je najlakse.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Dzezvar
Kontakt:

sub avg 02, 2025 1:28 pm

Opet nista od konkretnog odgovora...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Kospicar
Kontakt:

sub avg 02, 2025 1:38 pm

NASTAVAK RADNE AKCIJE NA GRBAVICI! 🦾

Sutra(nedjelja) 03.08.2025. od 10:00 sati na Grbavici nastavljamo sa radnom akcijom – ofarbajmo stepenice i ulaze, projekat "Novo ruho Grbavice"!

Dođi da se družimo i da zajedno uljepšamo našu Grbavicu! 💙
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

salle86
Kontakt:
Status: Online

sub avg 02, 2025 1:44 pm

Što se tiče stadiona, postoji li opcija da se zdenka na SI "pretvori" u istok, makar dok je jug na radu na istoku. Protiv radnika krcat istok, za veće utakmice biće još "gore"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

AdmirA
Kontakt:

sub avg 02, 2025 1:57 pm

Kospicar je napisao/la:
sub avg 02, 2025 1:38 pm
NASTAVAK RADNE AKCIJE NA GRBAVICI! 🦾

Sutra(nedjelja) 03.08.2025. od 10:00 sati na Grbavici nastavljamo sa radnom akcijom – ofarbajmo stepenice i ulaze, projekat "Novo ruho Grbavice"!

Dođi da se družimo i da zajedno uljepšamo našu Grbavicu! 💙
Hajde da podrzimo akciju sutra. Vidimo se!

jimmy
Kontakt:

sub avg 02, 2025 2:17 pm

Hajde da se nevracamo u proslost sa uvijek istom pricom, zivimo sadasnjost i pokusajmo obezbjediti bolju buducnost, a rezultatski ce biti veoma tesko,
Sa sportskog aspecta mnogi ovdje nisu svjesni koliko je prosla sezona bila bitna i da se tom sezonom bojcu vec obezbjedila titula bar ove godine a vrlo lako i duze,
bojac sada ima matematicki sigurnih 36 boba,klubovi iz mrske tri kluba , u omjeru i lige to je skoro 30% bodova, mozda ako nekoj od te tri zatreba na kraju a nebude bitno i osvoji protiv bojca nesto, sad ce neko reci pa mozemo i mi sve te pobjediti eto nedelja je pokazala da nemozemo.vico je s nekim ko je pametniji od njeg ovo sve pripremio i odradio perfectno, trebace bar 5 sezona da se ako se ikako bude moglo taj disbalans popravi, da se svih 6 klubova udruze is federalnog dijela sto je nemoguca misija opet se nista fundamentalno nece desiti.Ako pak na ovo dodamo i sudjenje koje je opsta lakrdija dobijammo rezultat vicine jednacine,

ghamaz
Kontakt:

sub avg 02, 2025 3:11 pm

Iskreno, ovako ja vidim ulogu investitora u FK Željezničar, i mislim da to može biti dobitna kombinacija ako se sve postavi pametno i transparentno.
Zamišljam investitora koji bi, prije svega, uložio u izgradnju zapadne tribine. To nije samo beton – to je kapacitet, standard, nova slika Grbavice. U zamjenu za to ulaganje, realno je da se dogovori da mu se kroz određeni period vraća novac od ulaznica sa te tribine, možda i od zakupa poslovnih prostora ako ih bude. Klub ne gubi ništa, a dobija savremenu tribinu.
Drugi dio priče je ulaganje u igrače i stručni štab. Investitor bira trenera koji prati njegovu filozofiju razvoja mladih igrača npr. Silvio Čabraja. Investitor bi ulagao u dovođenje kvalitetnih i perspektivnih fudbalera – ne poluproizvoda, nego onih koji mogu odmah igrati i rasti u klubu. Kad dođe vrijeme za prodaju, podjela bi bila 80% investitoru, 20% klubu. Nekom to može zvučati puno za investitora, ali hajmo biti realni – bez ulaganja ne bi bilo ni tih igrača ni njihove vrijednosti. A klub, pored procenta od prodaje, ima koristi i kroz rezultate dok su ti igrači tu.
S druge strane, Željo bi živio od onoga što klubu i treba da bude osnova: evropska takmičenja, domaći trofeji, ulaznice, fan shop, navijači. To je naš dio posla – da pravimo ambijent, da podržimo ekipu, i da klub ide sportski naprijed.
U ovome modelu, i investitor i klub imaju interes da Željo bude jak, da se pravi rezultat i da se priča širi. Nema prodaje kluba, nema gubitka identiteta – samo partnerstvo koje može da gura stvari naprijed ako se uradi kako treba.

400000razloga
Kontakt:

sub avg 02, 2025 3:34 pm

struja je napisao/la:
sub avg 02, 2025 5:18 am
400000razloga je napisao/la:
pet avg 01, 2025 11:24 pm
Nabijem sve struje koliko god da ih ima.
8-)
Mani se ti struje😂😂😂
Struja brate, ti si stroj.
:DD:

DizelForce
Kontakt:

sub avg 02, 2025 3:56 pm

Mirvic zeli samo sportski dio

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], salle86, Ujko i 100 gostiju.

Prijava