Mi smo preslikani Hajduk
Apsolutno po svemu, i oni rezultatski mogu sj.ebati nemoguće kao i mi
Ako kko ima kontinuitet, imamo mi.avlami97 je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 10:36 pmZa bilo kakav iskorak je bitan kontinuitet ekipe. To najbolje pokazuju najveće svjetski klubovi. Real, Barca, Bajern, City, Paris...kostur tima im je na okupu bar 6-7 godina, a naši navijači se ne mogu sjetiti ko nam je bio u rosteru prije dvije godine, da ne idem dalje.
Znači, za uspjeh je bitan sistem, a to nalaže i da se kostur ekipe (7-8) igrača mora zadržati u kontinuitetu minimalno 4-5 godina za bilo kakav povolhjan rezultat. To naši klubovi nemaju.
E vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
Dzaba sve, ne moze bez strategije, strucnog rada i strucnih ljudi.Vecina nasih navijaca, pak, misli da pare odnose sve probleme.
To je to ali mi hoćemo odmah po svaku cijenu titulu jer ne možemo više da čekamo, mi smo veliki klub itd.avlami97 je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 10:36 pmZa bilo kakav iskorak je bitan kontinuitet ekipe. To najbolje pokazuju najveće svjetski klubovi. Real, Barca, Bajern, City, Paris...kostur tima im je na okupu bar 6-7 godina, a naši navijači se ne mogu sjetiti ko nam je bio u rosteru prije dvije godine, da ne idem dalje.
Znači, za uspjeh je bitan sistem, a to nalaže i da se kostur ekipe (7-8) igrača mora zadržati u kontinuitetu minimalno 4-5 godina za bilo kakav povolhjan rezultat. To naši klubovi nemaju.
Ocito se ne pita struka nista nego njihov gazda,ili prevedeno njegov profit.Sam Zekic gospodski veli da nije "ugodno"kad mu se promijeni toliki broj igraca.Sam je priznao da se "ne pita"puno oko transfera.Ta vrsta balkanske privatizacije nikako,ili svi su tu da gazda zaradi.Kod nasNEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
Dzaba sve, ne moze bez strategije, strucnog rada i strucnih ljudi.Vecina nasih navijaca, pak, misli da pare odnose sve probleme.
A kako ti zamišljaš da će biti kod nas ako ikad uđe strani kapital? Da će neko davti pare, i da će mu najbitnije biti da klub ostvaruje što blje rezutate?reks1 je napisao/la: ↑pet avg 01, 2025 8:51 amOcito se ne pita struka nista nego njihov gazda,ili prevedeno njegov profit.Sam Zekic gospodski veli da nije "ugodno"kad mu se promijeni toliki broj igraca.Sam je priznao da se "ne pita"puno oko transfera.Ta vrsta balkanske privatizacije nikako,ili svi su tu da gazda zaradi.Kod nasNEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
pod obavezno ukinuti skupstinsku demokratiju (ili je svesti u minimalne okvire).Bez svjezeg i odgovornog kapitala koji ce donijeti boljitak Zelji nema bas puno hajra.Strategija i dugogodisnje strpljivo planiranje
Kako to ukomponovati je pitanje svih pitanja
Tome se i nadamo da ce neko ko ima pare dovesti oko sebe ljude koji ce njemu prvenstveno pomoci da klub radi na vrhunskom nivou. Porediti se sa pitarima koji lutaju a imaju pare , totalno besmisleno( i takvi imaju vise uspjeha od nas u zadnjih 10 godina). Mi ne tezimo da budemo oni nego da pravimo svoje uspjehe kojih nemamo jer smo konstantno nekome duzni . Meni je svejedno da li sam duzan nekom nasem bivsem igracu,treneru predsjedniku ili nekom trecem poenta je da smo duzni uvijek. Ne mozemo nikad naprijed krenuti ako ne dobijemo stabilan nacin finasiranja.Dzezvar je napisao/la: ↑pet avg 01, 2025 7:49 amE vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
Kod njih pored silnih para sjede ljudi koji veze nemaju sa fudbalom...
Kod nas bi to bilo malo drugacije.
Kod nas bi trebao biti covjek koji je u fudbalu haman citav zivot,koji ima konekcije u fudbalskom svijetu kakve ovi gire ne mogu zamisliti,covjek koji ima jasan plan kako sa parama dodjemo tamo gdje smo bili te da postanemo jako bitan faktor u BH fudbalu.
Jedna ali jako bitna razlika izmedju nas i njih.
Ma kakvi oni, ponašam se kao da ih nema, odnosno onako kako i treba, a to je kao da su kao svaki drugi klub u ovoj našoj napaćenoj zemlji. Jedino što me interesuje je naš Željezničar !!!jimmy je napisao/la: ↑pet avg 01, 2025 2:31 amOpet se moram okrenuti komentarima o kobiljarima nasoj staranici,
veceras je to to, za sve novinske agencije i portale,
nek se oni o tom zabave, nesmijemo se spustati na njigov mentalitet,
i nemoj da ko oni kad se nesto kod nas desava prvi komentarisu,
pusite ih da se dave u sopsvenoj cenifi sa sopstvenim govnima.nek kusaju i nasa nismo mi hinajeti.
mi smo uvijek bili mi ,posebna ranicka gospoda, malo ovo mozda nije po marksizmu al bit je to,
samo zivite za zelju sebe i sve nas koji volimo.
Taj neki covjek kojeg ti pominjes je jos uvijek imaginaran.Nije u klubu, a kad ce biti, da li ce biti i da li je to uopste taj profil i strucnost o kojoj pises-ostaje da se vidi.Dakle, dug stap, sto bi narod rekao.Dzezvar je napisao/la: ↑pet avg 01, 2025 7:49 amE vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
Kod nas bi trebao biti covjek koji je u fudbalu haman citav zivot,koji ima konekcije u fudbalskom svijetu kakve ovi gire ne mogu zamisliti,covjek koji ima jasan plan kako sa parama dodjemo tamo gdje smo bili te da postanemo jako bitan faktor u BH fudbalu.
Dokazano daleko najsposobniji covjek u domacem fudbalu.Dzezvar je napisao/la: ↑pet avg 01, 2025 7:49 amE vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
Ključna riječ TREBALODzezvar je napisao/la: ↑pet avg 01, 2025 7:49 amE vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 9:09 pmEhhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.
Logično.