Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

505 VITEŠKA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 31, 2025 11:06 pm

Mi smo preslikani Hajduk

Apsolutno po svemu, i oni rezultatski mogu sj.ebati nemoguće kao i mi

igla
Kontakt:

pet avg 01, 2025 12:09 am

Koper je primio 12 golova od Vikinga u 2 utakmice, a Adžem još nije ništa napisao.

jimmy
Kontakt:

pet avg 01, 2025 2:31 am

Opet se moram okrenuti komentarima o kobiljarima nasoj staranici,
veceras je to to, za sve novinske agencije i portale,
nek se oni o tom zabave, nesmijemo se spustati na njigov mentalitet,
i nemoj da ko oni kad se nesto kod nas desava prvi komentarisu,
pusite ih da se dave u sopsvenoj cenifi sa sopstvenim govnima.nek kusaju i nasa nismo mi hinajeti.
mi smo uvijek bili mi ,posebna ranicka gospoda, malo ovo mozda nije po marksizmu al bit je to,
samo zivite za zelju sebe i sve nas koji volimo.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet avg 01, 2025 6:12 am

avlami97 je napisao/la:
čet jul 31, 2025 10:36 pm
Za bilo kakav iskorak je bitan kontinuitet ekipe. To najbolje pokazuju najveće svjetski klubovi. Real, Barca, Bajern, City, Paris...kostur tima im je na okupu bar 6-7 godina, a naši navijači se ne mogu sjetiti ko nam je bio u rosteru prije dvije godine, da ne idem dalje.
Znači, za uspjeh je bitan sistem, a to nalaže i da se kostur ekipe (7-8) igrača mora zadržati u kontinuitetu minimalno 4-5 godina za bilo kakav povolhjan rezultat. To naši klubovi nemaju.
Ako kko ima kontinuitet, imamo mi.
Svake godine se na isti nacin zahvalimo najmanje desetorici fudbalera :DD:

Dzezvar
Kontakt:

pet avg 01, 2025 7:49 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
čet jul 31, 2025 9:09 pm
Ehhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.

Dzaba sve, ne moze bez strategije, strucnog rada i strucnih ljudi.Vecina nasih navijaca, pak, misli da pare odnose sve probleme.
E vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.
Kod njih pored silnih para sjede ljudi koji veze nemaju sa fudbalom...
Kod nas bi to bilo malo drugacije.
Kod nas bi trebao biti covjek koji je u fudbalu haman citav zivot,koji ima konekcije u fudbalskom svijetu kakve ovi gire ne mogu zamisliti,covjek koji ima jasan plan kako sa parama dodjemo tamo gdje smo bili te da postanemo jako bitan faktor u BH fudbalu.
Jedna ali jako bitna razlika izmedju nas i njih.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

milanribar
Kontakt:

pet avg 01, 2025 8:34 am

avlami97 je napisao/la:
čet jul 31, 2025 10:36 pm
Za bilo kakav iskorak je bitan kontinuitet ekipe. To najbolje pokazuju najveće svjetski klubovi. Real, Barca, Bajern, City, Paris...kostur tima im je na okupu bar 6-7 godina, a naši navijači se ne mogu sjetiti ko nam je bio u rosteru prije dvije godine, da ne idem dalje.
Znači, za uspjeh je bitan sistem, a to nalaže i da se kostur ekipe (7-8) igrača mora zadržati u kontinuitetu minimalno 4-5 godina za bilo kakav povolhjan rezultat. To naši klubovi nemaju.
To je to ali mi hoćemo odmah po svaku cijenu titulu jer ne možemo više da čekamo, mi smo veliki klub itd.
Nema veze što smo radili na ho ruk od rata na ovamo i što nema nikakvog sistema, ni organizacije. Omladinska škola u rasulu a mi bi neke igrače i trofeje. Valjda da dovedemo 10 stranaca pa to bi bilo rješenje.

Jedino rješenje je uvijek imat 5-6 svojih mladih igrača koji su okosnica tima i koji neće otić za sezonu nego se zadržat 2-3 sezone minimalno a pored toga dovest strance koji će bit kvalitet a ne da popune broj. To ne ide preko noći jer smo izgubili godine i godine sa improvizacijom i preživljavanjem.

reks1
Kontakt:

pet avg 01, 2025 8:51 am

Ehhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.

Dzaba sve, ne moze bez strategije, strucnog rada i strucnih ljudi.Vecina nasih navijaca, pak, misli da pare odnose sve probleme.
Ocito se ne pita struka nista nego njihov gazda,ili prevedeno njegov profit.Sam Zekic gospodski veli da nije "ugodno"kad mu se promijeni toliki broj igraca.Sam je priznao da se "ne pita"puno oko transfera.Ta vrsta balkanske privatizacije nikako,ili svi su tu da gazda zaradi.Kod nas
pod obavezno ukinuti skupstinsku demokratiju (ili je svesti u minimalne okvire).Bez svjezeg i odgovornog kapitala koji ce donijeti boljitak Zelji nema bas puno hajra.Strategija i dugogodisnje strpljivo planiranje
Kako to ukomponovati je pitanje svih pitanja

ublehas
Kontakt:

pet avg 01, 2025 9:50 am

reks1 je napisao/la:
pet avg 01, 2025 8:51 am

Ocito se ne pita struka nista nego njihov gazda,ili prevedeno njegov profit.Sam Zekic gospodski veli da nije "ugodno"kad mu se promijeni toliki broj igraca.Sam je priznao da se "ne pita"puno oko transfera.Ta vrsta balkanske privatizacije nikako,ili svi su tu da gazda zaradi.Kod nas
pod obavezno ukinuti skupstinsku demokratiju (ili je svesti u minimalne okvire).
Bez svjezeg i odgovornog kapitala koji ce donijeti boljitak Zelji nema bas puno hajra.Strategija i dugogodisnje strpljivo planiranje
Kako to ukomponovati je pitanje svih pitanja
A kako ti zamišljaš da će biti kod nas ako ikad uđe strani kapital? Da će neko davti pare, i da će mu najbitnije biti da klub ostvaruje što blje rezutate?
Neće 1000%. Najbinije će mu biti da ostvari povrat svojih sredstava i određeni profit. E sad od njegovog umjeća zavisi hoće li ostvarivati profit, a da mi budemo "druga Kustšija", ili će ostvarivati profit kroz prodaju igrača koji igraju u LP...naravno, ovo su neki krajnji slučajevi, i vjerovato će biti neke sredina, ali vjeruj da će to biti bliže konama, nego onom što mi priželjkujemo.

SamoNapad
Kontakt:

pet avg 01, 2025 10:10 am

Dzezvar je napisao/la:

Kod nas bi trebao biti covjek koji je u fudbalu haman citav zivot,koji ima konekcije u fudbalskom svijetu kakve ovi gire ne mogu zamisliti,covjek koji ima jasan plan kako sa parama dodjemo tamo gdje smo bili te da postanemo jako bitan faktor u BH fudbalu.
Tome se i nadamo da ce neko ko ima pare dovesti oko sebe ljude koji ce njemu prvenstveno pomoci da klub radi na vrhunskom nivou. Porediti se sa pitarima koji lutaju a imaju pare , totalno besmisleno( i takvi imaju vise uspjeha od nas u zadnjih 10 godina). Mi ne tezimo da budemo oni nego da pravimo svoje uspjehe kojih nemamo jer smo konstantno nekome duzni . Meni je svejedno da li sam duzan nekom nasem bivsem igracu,treneru predsjedniku ili nekom trecem poenta je da smo duzni uvijek. Ne mozemo nikad naprijed krenuti ako ne dobijemo stabilan nacin finasiranja.
Pare, dobri igraci,dobri treneri, akademija, izlazni transferi,titule.. nista to nece bez investitora .

kb80
Kontakt:

pet avg 01, 2025 11:15 am

jimmy je napisao/la:
pet avg 01, 2025 2:31 am
Opet se moram okrenuti komentarima o kobiljarima nasoj staranici,
veceras je to to, za sve novinske agencije i portale,
nek se oni o tom zabave, nesmijemo se spustati na njigov mentalitet,
i nemoj da ko oni kad se nesto kod nas desava prvi komentarisu,
pusite ih da se dave u sopsvenoj cenifi sa sopstvenim govnima.nek kusaju i nasa nismo mi hinajeti.
mi smo uvijek bili mi ,posebna ranicka gospoda, malo ovo mozda nije po marksizmu al bit je to,
samo zivite za zelju sebe i sve nas koji volimo.
Ma kakvi oni, ponašam se kao da ih nema, odnosno onako kako i treba, a to je kao da su kao svaki drugi klub u ovoj našoj napaćenoj zemlji. Jedino što me interesuje je naš Željezničar !!!
Jutros jedan kolega na poslu, naš je, počeo da prca galaktikose i kaže meni kao moram ih malo, a meni ni na kraj pameti kao da nisu ni igrali gurbeti i tako mu kažem, jbat ih tamo, pa oni bolje znaju koji igrači igraju kod nas, nego kod njih

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Sky1
Kontakt:

pet avg 01, 2025 11:24 am

Da Allah nagradi onog brata iz Craiove svaki put na sedžu nakon gola.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

pet avg 01, 2025 11:41 am

Moja neka zelja kada udje privatni kapital je da makar 3 4 startera bude ispod 21 godine, i to ne zato sto su mladi nego sto stvarno zasluzuju biti tu. Da nam pravilo u21 ne pravi probleme.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 01, 2025 12:30 pm

Dzezvar je napisao/la:

Taj neki covjek kojeg ti pominjes je jos uvijek imaginaran.Nije u klubu, a kad ce biti, da li ce biti i da li je to uopste taj profil i strucnost o kojoj pises-ostaje da se vidi.Dakle, dug stap, sto bi narod rekao.

Oni koji su sada u klubu su svoje ne/znanje u transfer politici pokazali vec nekoliko puta i nista nisu bolji od onih tamo. Otpustili su Corica da bi nam zamjena bio Adzem.Kamion igraca opet otisao, kamion igraca opet dosao.Od toga, barem polovica menadzerski talovi (znas to i sam) plus su na to upitnog kvaliteta.Licno ne mogu da shvatim da mi godinama dovodimo igrace, nazivamo ih pojacanjima, a da ti igraci uopste nisu bolji od onog sto vec imas u rosteru.To je totalni nonsens i bacanje para.

Evo samo jedan primjer od ovog ljeta.Pejic (nista licno protiv momka, mogao se zvati i Ronaldinho).Dovodis ga u klub na poziciju krila gdje vec imas Boljevica, Cvetanskog, Sabica i Peixota plus si doveo i malog Ibraheema. I nije ni to problem da je on JASNO bolji od ovih drugih, ali nije.

I sta smo dobili? Dobili smo pretrpanost i bacanje para, makar on kostao i milju maraka, a znamo da kosta puno vise. Sto to taj 6.igrac na krilnoj poziciji ne moze biti neki jeftini mladic, a ne stranac, kojem da bi otvorio prostor, saljes jednog stranca na posudbu, a drugog izabcujes iz svih kombinacija!!! :r

Ista stvar sa zadnjim veznim.Imas Lagumdziju, Ericka, Radovca, Simonia, Focu i sad raja govori, kad su prva ova dvojica van stroja, joj treba nam pojacanje na toj poziciji, a mi saljemo Brazilca u Romaniju na toj poziciji, a mladicu (Foci) ne damo da igra.Jos mag ubaci Seedorfa na zadnjeg veznog.

Ma je.bo lud zbunjenog.Nije to toliko ni stvar para, koliko je neznanja.Sutra, kad dobiju pare, radice isto, ali sa malo skupljim polovnjacima.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

DizelForce
Kontakt:

pet avg 01, 2025 12:46 pm

Ja samo da se zapikiram

SamoIstina
Kontakt:

pet avg 01, 2025 12:50 pm

Dzezvar je napisao/la:

Dokazano daleko najsposobniji covjek u domacem fudbalu.

Uopste se nece moci porediti sa Sarajevom i ovime sto oni rade, ako bi u nas klub usao investitor.

Ne treba uopste strahovati od toga, nego od nas samih. Ako smo pametni, a valjda jesmo, napravicemo ovaj korak u buducnost.

Ko zna da li ce nam se opet ukazati ova prilika. Mozda nece nikad.

salle86
Kontakt:

pet avg 01, 2025 1:01 pm

Dzezvar je napisao/la:

Ključna riječ TREBALO
Kod nas vazda nešto treba, ali nikad da dočekamo
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoIstina
Kontakt:

pet avg 01, 2025 1:02 pm

Ako izglasa skupstina, docekacemo. Vrlo jednostavno.

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 01, 2025 1:23 pm

Zna li iko ko je veznjak sto Nedo spominje da bih mogao potpisat narednih dana,ili i on lupa ?

cikoradovic
Kontakt:

pet avg 01, 2025 1:29 pm

SamoIstina je napisao/la:
pet avg 01, 2025 1:02 pm
Ako izglasa skupstina, docekacemo.
Logično.

cikoradovic
Kontakt:

pet avg 01, 2025 1:37 pm

Istina je da je u opticaju veznjak.

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Google [Bot] i 111 gostiju.

Prijava