Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Jacksparrow
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 28, 2025 12:40 pm

Ma komplikovan je privatno pa se prenijelo i na teren i svlacionicu... ja nisam bio zadovoljan kad je izabran al vec kad je izabran volio bi da je svemu pristupio ozbiljno i profesionalno i nadao sam se da ce tako bit al izgleda k......
FCŽ

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:41 pm

igla je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:33 pm
cikoradovic je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:25 pm
Kada idući put budemo birali trenera, tajming je nebitan, da li ćemo ga birati danas, sutra, kad god budemo mijenjali, samo ganjati trenere od zapadnih nam susjeda. Jedini koji imaju dobre trenere u regionu, imamo primjere i kod nas, Zekić, Rendulić, Klafurić, ranije Sablić i drugi.
Odmah ga treba skloniti.
Realno - s boljim trenerom smo imali veće šanse da prođemo evropu, ne bi ličili odnosi između njega i igrača na špansku sapunicu.
Odmah dok nije kasno.
I ja bih to, ali sta cemo sa 3godisnjim ugovorom? Koliko njegova plata moze biti? Nek je 5 milja, to je 180 milja za isplatiti. Jbt led.Me ne moze nista bez vizije.Mi plana, a ni strucnih ljudi, izuzev tog nekog vracanja dugova, nemamo.Sto si pisao, ako se on bude tjerao, definitivno u paketu sa njima treba ici i onaj koji ga je doveo.Taj je pokazao svoje "znanje".
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Charlie Sheen
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:46 pm

otjerati i onog ko ga je doveo zajedno u paketu

cikoradovic
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:48 pm

U četiri kola mi moramo imati 10b, to su 3 pobjede i jedan kiks (remi) od sinoć, to je ono što ja očekujem, manje od toga ću smatrati neuspjehom.

dobar tri
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:53 pm

pon jul 28, 2025 12:03 pm
Ado će sam sebe otjerati. Nema tu puno priče i mudrosti. Indirektno, pa može se čak reći i direktno poručuješ Krpiću da je loš, da ćeš kupiti napadača i da on neće igrati i onda te karma spuca i Krpić ti mora igrati cijelu utakmicu. Šta da očekuješ? Da će Suljo ići da pogine zbog tebe? Hoćeš da otpišeš Samira, karma opet, Samir igra. Šalješ igrača na posudbu, škripi ti u sredini. Ibraheem još čeka da debituje i njega šalješ na posudbu. Najboljeg krilnog igrača u prethodnim utakmicama ti klupiraš zbog eksperimenta sa trojicom štopera. Štopera je ugasio sinoć na pressu. Simonija očigledno ne miriše, a ja sam siguran da nam može pomoći. Još napusti karantin i ode da gostuje ujutro (jučer) kod Lane uoči utakmice. Isto i priča za Šabića pa gdje ćeš reći dan prije utakmice da će igrati, šta je tu poruka drugim bonus igračima koji čekaju priliku? Ja sam ga baš branio, još sam sa mnogima ušao u sukob zbog njega, ali kako koji dan odmiče, djeluje mi da sam pogriješio. On ako ne promijeni drastično pristup, slijedi mu, a i nama zajedno sa njim, debakl i potpuno fijasko.
brale moj ti si stao i iza brune, kacio ga kao profilnu sliku pa je bio promasaj, isto si uradio i sa adom i evo super nam ide

ne kazem da si ti uzrok al nemoj vise stajati iza trenera Gospodara ti :r

SamoNapad
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:04 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:41 pm
igla je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:33 pm
pon jul 28, 2025 12:25 pm
Kada idući put budemo birali trenera, tajming je nebitan, da li ćemo ga birati danas, sutra, kad god budemo mijenjali, samo ganjati trenere od zapadnih nam susjeda. Jedini koji imaju dobre trenere u regionu, imamo primjere i kod nas, Zekić, Rendulić, Klafurić, ranije Sablić i drugi.
Odmah ga treba skloniti.
Realno - s boljim trenerom smo imali veće šanse da prođemo evropu, ne bi ličili odnosi između njega i igrača na špansku sapunicu.
Odmah dok nije kasno.
I ja bih to, ali sta cemo sa 3godisnjim ugovorom? Koliko njegova plata moze biti? Nek je 5 milja, to je 180 milja za isplatiti. Jbt led.Me ne moze nista bez vizije.Mi plana, a ni strucnih ljudi, izuzev tog nekog vracanja dugova, nemamo.Sto si pisao, ako se on bude tjerao, definitivno u paketu sa njima treba ici i onaj koji ga je doveo.Taj je pokazao svoje "znanje".
A teska smo sredina za "stranca" prvo navijaci odmah udare pricu sta ce ti trener pored nasih vojnika. Stranac uzima pare a nas eto ne uzima, plus nas trener nas kosta rezultata jer se olako opravdaju neke stvari. Mi u 3 takmicarske utakmice imamo 1 dobro poluvrijeme protiv Kopera na Grbavici, ovo ostalo je ocaj zivi. Fino mu dati sansu jos 3 utakmice ako ne bude puno bolje nek ide odmah jer gotovo je sad kad smo vec takvog ga doveli plus je doveo sebi igrace. Nadati se da nas nece zakucati u donji dio tabele. Njemu vise niko od navijaca ne vjeruje , nek nas demantuje ja mu to zelim iskreno.

salle86
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:16 pm

milanribar je napisao/la:
pon jul 28, 2025 11:12 am
Eldar je napisao/la:
pon jul 28, 2025 11:06 am
Svasta se napisalo poslije kiksa u onoj nervozi, prvi ja, al je.biga... Znamo svi kakve je imao probleme, zdravstvene prirode.. Znamo i gdje je zavrsio na kraju.. Neko ga je doveo na klupu, sa takvim problemima? Na ovu pretesku klupu? Jesu li razmisljali ikako?
Ma ne bi ga ja ocjenjivo poslije prvog kiksa kakav god bio, puno smo gore igre trpili i likove, ja bi ga pustio da vidimo šta je to zamislio. Kad bude komplet ekipa na raspolaganju i napadač pa da vidimo. Prošo je pripreme sklopio ekipu, ima dobre uslove, dovode se solidna pojačanja, sad pokaži da vidimo na terenu. Materijala ima sigurno, puno više nego ranije...
Nije kiks problem. Najveći.
Problem je što se godinama nakuplja negativa. Pa onda se dovede neko naš ko treba da bude drugačiji, da zna makar reći izvinite ljudi nije išlo...jer nismo levati vidimo znamo i ne očekujemo previše. Da ne baca šuplju, da se nagrada za igrača meča ne daje Šošiću nakon kiksa, da se ne priča o porodičnom okupljanju a ljudi služe samo da im uzmeš keš, da se ne čudiš kad ti zvižde jer neće sigurno zviždati (i psovati) do zadnjeg, dok god se može naći namakr jedna dobra stvar...
Svašta bi se dodalo ali drugi put
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:26 pm

pon jul 28, 2025 12:48 pm
U četiri kola mi moramo imati 10b, to su 3 pobjede i jedan kiks (remi) od sinoć, to je ono što ja očekujem, manje od toga ću smatrati neuspjehom.
🥱🥱🥱

Valter
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:53 pm

pon jul 28, 2025 12:03 pm
Ado će sam sebe otjerati. Nema tu puno priče i mudrosti. Indirektno, pa može se čak reći i direktno poručuješ Krpiću da je loš, da ćeš kupiti napadača i da on neće igrati i onda te karma spuca i Krpić ti mora igrati cijelu utakmicu. Šta da očekuješ? Da će Suljo ići da pogine zbog tebe? Hoćeš da otpišeš Samira, karma opet, Samir igra. Šalješ igrača na posudbu, škripi ti u sredini. Ibraheem još čeka da debituje i njega šalješ na posudbu. Najboljeg krilnog igrača u prethodnim utakmicama ti klupiraš zbog eksperimenta sa trojicom štopera. Štopera je ugasio sinoć na pressu. Simonija očigledno ne miriše, a ja sam siguran da nam može pomoći. Još napusti karantin i ode da gostuje ujutro (jučer) kod Lane uoči utakmice. Isto i priča za Šabića pa gdje ćeš reći dan prije utakmice da će igrati, šta je tu poruka drugim bonus igračima koji čekaju priliku? Ja sam ga baš branio, još sam sa mnogima ušao u sukob zbog njega, ali kako koji dan odmiče, djeluje mi da sam pogriješio. On ako ne promijeni drastično pristup, slijedi mu, a i nama zajedno sa njim, debakl i potpuno fijasko.
Kako njemu može slijediti potpuni fijasko. Ugovor na tri godine, mi ga otjeramo donji smo, isplati ga a plus plačaj novog. Pa kako onda njemu slijedi potpuni fijasko. Neko ko ima obraz i pamet ne bi dao onako izjavu poslije utakmice. Meni nije jasan Jug ... oni podrška, ostale tribine zvižduk ...
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

zubanovic89
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:56 pm

Prosle godine prvu protiv Sirokog mi izgubismo pa se ne sjecam da je bila ovakva negativa i da se trener tjerao? Kako se moze trener tjerat posije 3 utakmice ne kontam vas. Ok losa igra, mada smo i pored toga trebali smo realno pobijediti, imao si precku penal, 2 zicera pored toga, nevezano za losu igru. Sto tjeramo trenera poslije 3 utakmice jer je Adzem? Da je Kunto Panto iz Hrvatske bilo bi neka ga dok se navikne na sistem, dupli arsini konstantno se u krug vrtimo, sa mulalicem je isto bilo.

SamoIstina
Kontakt:

pon jul 28, 2025 2:02 pm

Nije se dzaba upozoravalo da Adzem mora da se smiri, spusti na zemlju, manje eksponira, prekine sa drustvenim mrezama i neumjesnim ponasanjem u javnosti.

Valjda je sad jasnije pojedincima koju su tvrdili da je to nebitno da je, zapravo, jako bitno. Sada smo u ozbiljnom belaju, a tek je prvo kolo. Daj Boze da ovo sa njim na dobro izadje, ali tesko.

blueheart
Kontakt:

pon jul 28, 2025 2:10 pm

svasta se nakupilo,konkurenti nas sad vec godinama preskacu, omladinska skola u dubiozi vec duzi niz godina, a i Adzem u mnogome doprinosi negativnom naboju na tribini.... meni nije smetalo nimalo kad je imenovan, i nakon Zrinjskog i prve euro utakmice covjek pomisli da je skroz ok , i da idemo nekom drugom putanjom.... i prvo kolo pa pljus ide povratak u sumornu realnost,
nadam se da je shvatio da na Grbavici vise ne smije imati kiks...
DRZAVA ZELJO

milanribar
Kontakt:

pon jul 28, 2025 2:13 pm

Kako god treba analizirat juče pojedinačno igrače jer nije to izgledalo loše koliko je loše ne dobit Radnika kući.

Muftić- ne može se krivit za prvi go al loša procjena izlijetanje i neki skok bezveze, da je ostao na golu imao bi više šanse, kasnije par dobrih intervencija
Alić - dobar aktivan u napadu centaršut dobar, možda malo defanziva slabija al dovoljno za ove utakmice
Troupe - ne griješi, defanzivno jak, u napadu se ubaci kad je baš otvorena situacija, mislim da je solidan napredak u odnosu na Galića
Osmanović - ovo se valjda samo nama dešava prva utakmica prvi kontakt s loptom onako da se desi...horor, ostatak utakmice manje više nema potrebe ni ocjenjivat Radnik svoje odradio povuko se.
Karamarko - u odnosu na Koper čak i bolje malo djelovao
Sedorf - dobar igrač ne treba bit ekspert da se vidi, pogtovo kad se vratio na svoju poziciju, bespotrebna egzibicija na veznom nadamo se zadnji put
Radovac -miran nevidljiv spor, odigra prvom do sebe, ako protiv Radnika ne može povuć dat upotrebljivu loptu naprijed par puta ne znam onda šta očekivati
Šabić - trudio se u defanzivi je dosta radio ganjo protivnika al prema naprijed je kasnio, falilo je prije da se riješi lopte, par puta oklijevao na šutu a znamo da ima najbolji šut, na ovakvim utakmicama je trebao da se nametne, mora bolje...
Boljević - tanko bogami za njegov renome puno centaršuteva nikom a premalo šuteva, ne znam čemu strah, mada mislim da bi juče bio korisniji s klupe pola sata a Cvetanovski od prve minute svojom brzinom da ih razbije
Šošić- na stranu njegov težak karakter, on je najbolji na terenu bio, jedini pokušavao driblao prolazio slao upotrebljive lopte, šutao, tražio prostor, neko kaže da je sebičan, mislim da on samo ima bolji šut i opasnije nego što ima pas i malo mu fali taj kvalitet za zadnji pas...
Krpić - bezopasan, uradi nešto u naletima, ali za go protivnika totalna bezopasnost, spor, ne gleda go, primi loptu na 16 apsolutno ne razmišlja o šutu prema golu nego traži pas, nvjerovatno
Cvetanovski- naš možda najbolji igrač već neko vrijeme i najopasniji
Jaganjac, Vinicius, Odinaka nisu unijeli ništa specijalno, Vinicius malo živosti na krilu al ništa konkretno, Odinaka par nefudbalskih poteza pa neki solidan centaršut al ništa više od toga.

Dajte hladne glave neki komentar treba se suzdržat malo, ipak je prvo kolo a pred nama je zajebana sezona. Ne treba podgrijavat atmosferu dodatno, ovo treba riješit u klubu kolko god se može ako može...

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon jul 28, 2025 2:18 pm

zubanovic89 je napisao/la:
Prosle godine prvu protiv Sirokog mi izgubismo pa se ne sjecam da je bila ovakva negativa i da se trener tjerao? Kako se moze trener tjerat posije 3 utakmice ne kontam vas. Ok losa igra, mada smo i pored toga trebali smo realno pobijediti, imao si precku penal, 2 zicera pored toga, nevezano za losu igru. Sto tjeramo trenera poslije 3 utakmice jer je Adzem? Da je Kunto Panto iz Hrvatske bilo bi neka ga dok se navikne na sistem, dupli arsini konstantno se u krug vrtimo, sa mulalicem je isto bilo.
Zato sto je lik uradio nebulozu svjetsku od prve ligaske tekme. Uigravao jedno, izveo drugo. Klupiro najboljeg igraca, stopera stavio na veznjaka, i sve to samo da ne bi Foco igrao ili neki drugi mladic u sredini.
U 2 utakmice primas gol u prvim minutama, u trecoj 3 komada za 8 minuta. Bas obecavajuce. 2 remija i 1 poraz za sad.

Na to sve dodaj da je igra kriminalna, bez ikakvog plana bez ikakve ideje, 100 ubacaja koje niko ne moze pospremit u mrezu.

Slag na tortu mu je imbecilna izjava na kraju utakmice za navijace.

Ja ga licno ne tjeram i ne zelim da ode, ali covjece boziji ne moze ovako.. Vidjet cemo protiv Posusja sta ce izvesti, al s obzirom da se Erick vraca, bolje ce to odma izgledati.

Takodjer Alic mi djeluje kao pravo pojacanje. Nazad malo lošiji, ali ofanzivno je dobar. Ima ljevicu odlicnu, ubacaj, sut..

avlami97
Kontakt:

pon jul 28, 2025 2:42 pm

Mijenja bekove, poziciju za poziciju. Nakon tih promjena je trebalo promijeniti Adžema.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

dobar tri
Kontakt:

pon jul 28, 2025 2:55 pm

ma smirit ce se situacija ako uzmemo Posusje, samo je belaj sto smo protiv njih tradicionalno losi, pogotovo dolje

Hare79
Kontakt:

pon jul 28, 2025 3:14 pm

dobar tri je napisao/la:
pon jul 28, 2025 2:55 pm
ma smirit ce se situacija ako uzmemo Posusje, samo je belaj sto smo protiv njih tradicionalno losi, pogotovo dolje
Ma raja je pogubila živce više, hoće da dođu na utakmicu protiv Radnika (koji je jedan od favorita za ispadanje) i rahat odgledaju bez pretjerane sekiracije. Al kad ti se neko taktičkim akrobacijama i neznanjem odmah prvu utakmicu usere u ćejf, usere ti se odmah i u cijelu sezonu jer vidiš da neće biti bolje u odnosu na prethodne sezone.

Refa1921
Kontakt:

pon jul 28, 2025 4:01 pm

Nek pusti lajv da mu pošaljem jednog lava. Je.bo spremanje ekipe. Pogubio se totalno i ovo neće na dobro, previše kofol mangupskih poteza za koje nema pokriće. Amar je jedan i ne može niko biti fakin kao on. Što prije ovog zamijenimo prije ćemo isplivati, inače ove godine 5-6 pozicija.

igla
Kontakt:

pon jul 28, 2025 4:18 pm

Vec ga i brojni "utjecajniji" navijaci prozivaju i svakakve slike objavljuju, nema sanse da on zadrzi autoritet, on veceras treba bivsi biti.

SamoNapad
Kontakt:

pon jul 28, 2025 4:28 pm

Da se hoce vise prekinuti ovaj trend komunikacije izmedju trenera igrac i navijaca u toku utakmice ,prije i poslije.
Znaci ko su nama ovi treneri i igraci unazad 10 godina totalno nebitne persone koje kad zabiju neki gol misle da su legende. Gdje su nama pehari od tih igraca, gdje su nama iskoraci u evropi?
Sto bi navijac pljeskao ,pozdravljao igrace i trenere kad se oni umisle . Realnost je da godinama nikakvog nemamo uspjeha a pjesama smo im otpjevali na kamaru. Nije Zeljo postao od trenutka kad jeAdzem trener da bi se on pitao sto mu neko zvizdi. Nikad ih vise ne bi pozdrvljao poslije utakmica bez obzira pobjedili ili izgubili. Kad konkretno nesto ostvare i donesu na Grbavicu e tad mozemo pricati.
Za vas se navija jer nosite dres Željezničara ne sto ste zasluzili!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.

Prijava