Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 23, 2025 11:53 am

exbabilon je napisao/la:
sri jul 23, 2025 9:50 am
Pogledas listu sudija za sezonu i jasno ti je ko ce voditi glavnu rijec. Sto neko ovdje napisa, dvije trecine ih je za Haga.

Ostalo je da vidimo jos Sarajevo u zvanicnoj utakmici, Borac i Zrinjski definitivno nisu bauk, ali cisto igracki. Kad krenu utakmice sve ce nam se samo kazati.
sarajevo se pise malim slovom.realno su Qarine
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

milanribar
Kontakt:

sri jul 23, 2025 11:54 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
sri jul 23, 2025 11:28 am
Nisu te ekipe jače od nas, samo imaju tri puta veća mud.a
Jes ako je jedno mudo Vico a drugo Beus.

Norsborg
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:18 pm

gavran je napisao/la:
sri jul 23, 2025 11:52 am
505 VITEŠKA je napisao/la:
sri jul 23, 2025 11:28 am
Nisu te ekipe jače od nas, samo imaju tri puta veća mud.a
Imaju qurac a ne muda
Nemoj tako. Ispravnije bi bilo "uz m.uda dobiju kurku".

salle86
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:21 pm

nookey je napisao/la:
uto jul 22, 2025 9:05 pm
gavran je napisao/la:
uto jul 22, 2025 9:02 pm
nookey je napisao/la:
uto jul 22, 2025 9:00 pm
Mene zanima ima li radova na jugu ili bageri samo stoje?
stoje,nece naftu da trose
Ma ja ba sta mi znamo sta je 200 dana
I onda neko kaže kako se moralo početi. Šta bi bilo da smo kojim slučajem prošli Koper, skinute bi bile stolice sa juga i umanjen kapacitet za 2 milje.
Pa će se početi pred sami kraj realno potrebnog vremena da se stigne, i onda će se probiti rokovi.
Nakaradna država...zemlja za 10 ali država rinaka
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:29 pm

Jedno pitanje, molba kako god.
Da li postoji opcija da klub uvede kupovinu sezonskih i bilo čega drugog nebitno sad "na rate". Nadam se da razumijete pitanje :)
Lupam evo ja imam sezonsku za sebe, da postoji ta opcija uzeo bih za čitavu porodicu mada realno ostala 3 člana idu 3-4 utakmice u sezoni hhh
I da se uvede lupam članska A,B,C kategorije...20,50,100 km...Da ove skuplje imaju neke pogodnosti koje nema jeftinija i sl.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

avlami97
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:32 pm

salle86 je napisao/la:
sri jul 23, 2025 12:21 pm
nookey je napisao/la:
uto jul 22, 2025 9:05 pm
gavran je napisao/la:
uto jul 22, 2025 9:02 pm

stoje,nece naftu da trose
Ma ja ba sta mi znamo sta je 200 dana
I onda neko kaže kako se moralo početi. Šta bi bilo da smo kojim slučajem prošli Koper, skinute bi bile stolice sa juga i umanjen kapacitet za 2 milje.
Pa će se početi pred sami kraj realno potrebnog vremena da se stigne, i onda će se probiti rokovi.
Nakaradna država...zemlja za 10 ali država rinaka
A da navijači insistiraju da se postave kamere na Sjever i da se vidi taj tempo ne/rada.
Ne znam samo kako bi Politika reagovala na ovakvu vrstu transparentnosti?
Mislim da te kamere ne može niko zabraniti?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cikoradovic
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:36 pm

Da budemo konkurentni nama treba sljedeče:
1) pare - ulagač, strateški partner kako god hoćemo.
2) dodatna selekcija unutar kluba i šire, jačanje ljudskih resursa.
3) kontinuitet igračkog kadra i trenera. Mada ako imaš pare, kontinutet nije pretjerano bitan, igra ulogu ali ne baš presudnu.

Ne možeš se boriti za titulu kad stalno mijenjaš i kad stalno imaš oscilacije u klubu, u igri, u radu, o zaštiti neću ni pričati. Ne možeš ići na titulu kad stalno mijenjaš, 10 igrača ode, pa onda 10 igrača dođe. Imaš na primjeru Zrinjskog, od naše zadnje titule, oni su podigli 10 trofeja. Oni samo potpisuju ono što im je neophodno, a godinama imaju istu cjelinu igrača koji su im okosnica.

Bilbija, Jakovljević, Barišić, Memija, Kiš, bio je tu Ćorluka, Ćuže, Malekinušić, Marić, Zlomislić, Jukić, to su igrači koji godinama igraju u Zrinjskom, od 2 pa nadalje. Koliko igrača igra kod nas 2 i duže godina? Jedino je Muftić tu od 2020., Krpić od 2023. i Boljević isto od 2023., ostalo je došlo prošlog ljeta i sad. Na primjeru Borca ne mora značiti da je konitnuitet presudan. Osim sudačkih protekcija imaju i pare pa mogu potpisati Carolinu, Meijersa, Despota, Coopmana i SS, koji su pojačanje sami po sebi, pa se odmah uklope jer odskaču.

Šta je kod nas problem? Problem su pare, pogrešna selekcija i stalno mijenjanje. Moraš graditi okosnicu ekipe i samo tu okosnicu da popuniš sa boljim igračima od onih koje imaš, mi to ne možemo jer nemamo para. Imamo pare ali ne u mjeri da sad platiš još 3-4 igrača na okosnicu ekipe po 20k mjesečno, zimus, gdje ti bude škripalo, da ti oni dodatno podignu ekipu. Uostalom, prag plaćanja nam debelo ide gore, 10k košta truba od igrača. Za koju godinu će se i kod nas početi lupati cifre kao u HNL, stotine hiljada na igrače jer liga raste i jer se prag podiže. Drugo, nemamo stabilnosti da možemo odbiti ponudu kad stigne i moramo da prodajemo. Da imaš pare, pa imaš tu situaciju da možeš čekati, da ti ne gori pod nogama zbog te prodaje.

Pare, ključna riječ, ulagač, strateški partner, kako god hoćete, jačanje administracije i općenito jačanje kluba sa stručnim ljudima koji nam mogu pomoći, kontinuitet igračkog kadra i trenera koji po meni nije presudan toliko kad imaš pare. Kada mi to budemo imali, možemo se nadati titulu, mada je i tad jako upitno da li će nas pustiti da se pofajtamo. Znači to su ključni koraci da imaš pokriće i stabilne temelje da se nadaš tituli, mi ih nemamo, bar ne još, na tome moramo raditi prije nego što počnemo pričati o tituli.

ublehas
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:37 pm

Ne znam šta piše u ugovoru, ali ako samo stoji da je rok izvršenja 200 dana, i da se moraju uvesti najkasnije u roku od 30 dana od dana potpisa ugovora, onda se moraju uvesti najkasnije 30i dan, i sve se mora završiti za 200 dana, bez da možemo određivati hoće li se raditi svaki dan ili se sve uraditi za lupam 100 dana. Znači posao mora biti završen 200ti dan, nevezano za dinamiku radova.

ublehas
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:40 pm

cikoradovic je napisao/la:
sri jul 23, 2025 12:36 pm
Da budemo konkurentni nama treba sljedeče:
1) pare - ulagač, strateški partner kako god hoćemo.
2) dodatna selekcija unutar kluba i šire, jačanje ljudskih resursa.
3) kontinuitet igračkog kadra i trenera. Mada ako imaš pare, kontinutet nije pretjerano bitan, igra ulogu ali ne baš presudnu.

Ne možeš se boriti za titulu kad stalno mijenjaš i kad stalno imaš oscilacije u klubu, u igri, u radu, o zaštiti neću ni pričati. Ne možeš ići na titulu kad stalno mijenjaš, 10 igrača ode, pa onda 10 igrača dođe. Imaš na primjeru Zrinjskog, od naše zadnje titule, oni su podigli 10 trofeja. Oni samo potpisuju ono što im je neophodno, a godinama imaju istu cjelinu igrača koji su im okosnica.

Bilbija, Jakovljević, Barišić, Memija, Kiš, bio je tu Ćorluka, Ćuže, Malekinušić, Marić, Zlomislić, Jukić, to su igrači koji godinama igraju u Zrinjskom, od 2 pa nadalje. Koliko igrača igra kod nas 2 i duže godina? Jedino je Muftić tu od 2020., Krpić od 2023. i Boljević isto od 2023., ostalo je došlo prošlog ljeta i sad. Na primjeru Borca ne mora značiti da je konitnuitet presudan. Osim sudačkih protekcija imaju i pare pa mogu potpisati Carolinu, Meijersa, Despota, Coopmana i SS, koji su pojačanje sami po sebi, pa se odmah uklope jer odskaču.

Šta je kod nas problem? Problem su pare, pogrešna selekcija i stalno mijenjanje. Moraš graditi okosnicu ekipe i samo tu okosnicu da popuniš sa boljim igračima od onih koje imaš, mi to ne možemo jer nemamo para. Imamo pare ali ne u mjeri da sad platiš još 3-4 igrača na okosnicu ekipe po 20k mjesečno, zimus, gdje ti bude škripalo, da ti oni dodatno podignu ekipu. Uostalom, prag plaćanja nam debelo ide gore, 10k košta truba od igrača. Za koju godinu će se i kod nas početi lupati cifre kao u HNL, stotine hiljada na igrače jer liga raste i jer se prag podiže. Drugo, nemamo stabilnosti da možemo odbiti ponudu kad stigne i moramo da prodajemo. Da imaš pare, pa imaš tu situaciju da možeš čekati, da ti ne gori pod nogama zbog te prodaje.

Pare, ključna riječ, ulagač, strateški partner, kako god hoćete, jačanje administracije i općenito jačanje kluba sa stručnim ljudima koji nam mogu pomoći, kontinuitet igračkog kadra i trenera koji po meni nije presudan toliko kad imaš pare. Kada mi to budemo imali, možemo se nadati titulu, mada je i tad jako upitno da li će nas pustiti da se pofajtamo. Znači to su ključni koraci da imaš pokriće i stabilne temelje da se nadaš tituli, mi ih nemamo, bar ne još, na tome moramo raditi prije nego što počnemo pričati o tituli.
Ukratko, trebaju nam pare!

Koliko znam, svi u klubu su svjesni i manjkavosti omladinskog pogona, i manjkavosti u administraciji i još mnogo manjkavosti, ali većinu tih stvari su potrebne pare. Pare trebaju i da se zaposle kvaliteni(j)i ljudi u administraciji koja je svakako podkapacitirana, i da se "zaganjaju" bolji treneri u OP, i da se naprave i ponude bolji uslovi djeci, i da se završe mnogi kapitalni projekti...da ne govorim da pare trebaju za prvi tim...

Dzezvar
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:48 pm

Mnogo lipih stvari

phpBB [video]
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

avlami97
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:56 pm

ublehas je napisao/la:
sri jul 23, 2025 12:37 pm
Ne znam šta piše u ugovoru, ali ako samo stoji da je rok izvršenja 200 dana, i da se moraju uvesti najkasnije u roku od 30 dana od dana potpisa ugovora, onda se moraju uvesti najkasnije 30i dan, i sve se mora završiti za 200 dana, bez da možemo određivati hoće li se raditi svaki dan ili se sve uraditi za lupam 100 dana. Znači posao mora biti završen 200ti dan, nevezano za dinamiku radova.
Ostalo još tačno 190 dana.
Haj čekat ćemo tih 200 dana, odnosno 28.1.2026., kada taj rok ističe.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri jul 23, 2025 12:58 pm

Evo bice otvorena sjeverna tribina za danasnju utakmicu
Alea iacta est!

cikoradovic
Kontakt:

sri jul 23, 2025 1:39 pm

ublehas je napisao/la:
Sa sadašnjim stanjem, mislim na financijski status, mi teško da možemo puno bolje od trenutnog. To nije teško zaključiti, samo pogledaš plate igračima, tražiš nekog da ti bude treća opcija na mjestu štopera i igrač ti lupi cifru od 8000.

Klub ne čine samo 22 igrača, trener i stručni štab. Ako ostatak kluba ne funkcioniše kako treba, džaba ti od dobrih igrača i trenera. Nama je dosta samo da pogledamo plate trenerima u omladinskom pogonu i ono šta (ne) možemo ponuditi djeci i onda ćemo skontati koliko smo još daleko od ostalih i koliko su nam pare neophodne.

ublehas
Kontakt:

sri jul 23, 2025 2:06 pm

cikoradovic je napisao/la:
sri jul 23, 2025 1:39 pm
ublehas je napisao/la:
Sa sadašnjim stanjem, mislim na financijski status, mi teško da možemo puno bolje od trenutnog. To nije teško zaključiti, samo pogledaš plate igračima, tražiš nekog da ti bude treća opcija na mjestu štopera i igrač ti lupi cifru od 8000.

Klub ne čine samo 22 igrača, trener i stručni štab. Ako ostatak kluba ne funkcioniše kako treba, džaba ti od dobrih igrača i trenera. Nama je dosta samo da pogledamo plate trenerima u omladinskom pogonu i ono šta (ne) možemo ponuditi djeci i onda ćemo skontati koliko smo još daleko od ostalih i koliko su nam pare neophodne.
Najgore je što to dosta raje ne konta. Raja fakat misli da mi držimo bivše igrače za trenere zato što neko misli da su ono neki kvalitet. Situacije je da smo prinuđeni da ih držimo jer su oni vjerovatno najbolje što možemo priuštiti za plate koje možemo dati. Ja znam nekoliko momaka koji su sigurno bolji od ovih naših, ali su svi oni vani i rade za dosta veće plate.
Naravno da je OP ulaganje koje je neophodno, i ja da se pitam, sigurno bi ulagao više para u njih, pa po cijenu da ne dovodimo pojačanja u prvi tim. Nažalost, siguran sam da se poslije 2-3 poraza 95% ljudi ovdje ne bi složilo sa takvom politikom.
Mi moramo postepeno rasti i raditi kao da nikad nećemo naći investitora, a svim silama pokušavati da ga nađemo. Kad i ako se nađe, onda će nam biti puno lakše.

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

sri jul 23, 2025 2:18 pm

Bezveze se maltretirate dugim postovima i argumentovanjem stavova. Sljedeci komentar ce biti, "daaaj sve i odmaa"

SamoNapad
Kontakt:

sri jul 23, 2025 3:24 pm

Borac je srpska politicka prcija, Zrinjski je hrvatska prcija pare dobijanu po tom sablonu i nisu niti ce ikad profitabilni klubovi jer nema zarade. Ne znam koji klub je ikad poslova u plusu u nasoj ligi (to sto u poreznim izvještajima pise mogu macku o rep okaciti).Mirvic doslvno sleperima pare baca u Sarajevo to je nepovratna investicija taman da proda svake godine igrca za 5 miliona i igra grupe LE i KL jer plate igraca akademija svuce sve u ravan. Ne znam na koji nacin neko od investitora moze pare izvuci u nasoj ligi , pogotovo kako je trend rasta plata kod igraca nerealan za nasih livada. I dalje sam misljenja da su nasi igraci vecinom amateri sa enormnim platama za ono sto pokazuju. Stavite se u poziciju da ste stranac i zelite kupit igraca iz Bh lige ove 2 zadnje godine ( koga bi platili milion eura). Volio bi vidjeti koliko trose klubovi u BIH realno po platama na godišnjem nivou, tad bi shvatili vjerovatno koliko ima preplacenih amatera koji ne mogu proci 2 kola u evropi protiv ispod prosjecnih ekipa iz evrope.

SamoIstina
Kontakt:

sri jul 23, 2025 3:45 pm

SamoNapad je napisao/la:
sri jul 23, 2025 3:24 pm
Ne znam na koji nacin neko od investitora moze pare izvuci u nasoj ligi , pogotovo kako je trend rasta plata kod igraca nerealan za nasih livada. I dalje sam misljenja da su nasi igraci vecinom amateri sa enormnim platama za ono sto pokazuju. Stavite se u poziciju da ste stranac i zelite kupit igraca iz Bh lige ove 2 zadnje godine ( koga bi platili milion eura). Volio bi vidjeti koliko trose klubovi u BIH realno po platama na godišnjem nivou, tad bi shvatili vjerovatno koliko ima preplacenih amatera koji ne mogu proci 2 kola u evropi protiv ispod prosjecnih ekipa iz evrope.
Gdje moze investitor izvuci pare? Fudbal nije profitabilan biznis. Vecina svjetskih klubova je u minusu. Pa United je znao prijavljivati godsinje gubitke od preko 100 mil.

cikoradovic
Kontakt:

sri jul 23, 2025 3:47 pm

Kao što sam i rekao, klub je dobio drugog direktora.

Diverzant
Kontakt:

sri jul 23, 2025 4:58 pm

Nek mu neko promijeni nik u NOZB, više je to nego 505 viteska kolko kuka i jadi
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Hare79
Kontakt:

sri jul 23, 2025 5:06 pm

Protiv koga igramo danas uopste, nisam upratio, i je l se moze gledati?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], jimmy i 45 gostiju.

Prijava