NEZALAGANJE je napisao/la: ↑uto maj 20, 2025 11:57 pm
Nije moj tekst, neko ga je napisao (licno ne znam ko i zato mu se izvinjavam), ali evo ja cu ga podijeliti, a mnogi od vas dobro razmislite prije nego pljunete na upravu, obzirom kakvo je stanje u klubu i kako su se pojedinci ponasali i kako se ponasaju!! Kada sam ovo procitao, ostao sam sokiran!! Licno sam gledao da i provjerim info i mnogo toga je tacno.Naravno, svak nek donese svoj sud.Zivjeli.
Tekst: "Vidim da među rajom skroz preovladava vanjska perspektiva što je i normalno, ali kako čujem puno je tu internih detalja koje raja ne zna, a koji su jako bitni da bismo dobili potpuno jasnu sliku ove situacije.
Kao i obično medalja ima dvije strane. Koliko čujem Denisovo maslo baš nije za Ramazana. Laže i petlja sve oko sebe. Narušio je potpuno odnose skoro sa svima koji su mu bili bliski i koji su bili uz njega kad je došao u klub.
Denis je u toku sezone sam od sebe davao ostavke tri-četiri puta. Kako izgubi utakmicu tako daje ostavku, ali ga je svaki put Tunović ostavio na mjestu. To je dosta istrošilo ljude u upravi koji su se stalno morali baviti njegovom glavom. Umjesto da se izolira on je stalno sjedio po kafama sa raznim ljudima koji su mu punili glavu raznim stvarima.
Zamjera mu se što se jako malo radi. Nedavno je uveo slobodne ponedjeljke pa čak i četvrtke. To znači da ekipa između utakmica jedva trenira tri-četiri puta. Za prvi maj je dao toliko slobodno da ih je na kraju uprava natjerala da treniraju da bi spremni dočekali utakmicu. Igrače već neko vrijeme bira na osnovu toga ko ima kakve bonuse u ugovorima kako bi ih ispunili i uzeli pare od kluba.
Prije dva kola je dobio napismeno odluku uprave da igrače sa kojima neće biti produženi ugovori stavi sa strane i da mu igraju oni koji ostaju i juniori. Izignorisao je to totalno.
Potpuno je izgubio svlačionicu. Jedno govori igračima a drugo radi i tako je izgubio povjerenje. Šabić bude najbolji na prvom derbiju poslije ga deset kola ne stavi. Isto tako drugim igracima kaže da će igrati ili da ih neće mijenjati pa uradi kontra. Sjetite se da poslije Radnika igrače naziva mudonjama, a poslije Zrinjskog govori da neki ne zaslužuju Željin dres. Potpuno kontradiktorno. I uvijek nemam šta zamjeriti momcima. Poslije 5:0 na poluvremenu u Mostaru i našeg najvećeg poraza u historiji Premijer lige mi bismo otjerali i Amara, Odu pokojnog, Edisa i Adžema da su u fuziji jednog trenera. Prešlo mu se preko toga, dobijemo Borac i umjesto da nagradi te momke što su igrali, on opet na derbiju stavi te koje je prozivao i koji ga buše. Odnosi u stručnom štabu nisu dobri. Neki jedni sa drugima ne pričaju. Boljević jebe majke na treninzima kome hoće. Krpić radi i ponaša se kako hoće. To je sve Denisova odgovornost kao šefa.
Ono što se pogotovo ne zna jeste da šuruje sa Stefanom Bulićem koji je svojevremeno falsifikovao dokumente kluba kako bi Santosa odveo od nas. Zimus je izričito tražio da dovedemo Stanišu Mandića koji je bivši igrač Zrinjskog i posljednje GOŠK-a. Iako se radi o igraču sa 31 godinom što je odmah bilo sumnjivo naši su se raspitali i shvatili da je to igrač od Bulića. Sa njim Denis valjda sjedi i po vikendicama što je katastrofa, a postoje i informacije da je dužan nekim managerima pa im je htio vraćati preko kluba. Ovdje je bitno naglasiti i da je informacija o ponudi Slaven Belupo potpuna izmišljotina. Taj isti Bulić je zvao okolo novinare i tražio od njih da to objave, a naravno prvi je to objavio Samir Mlaćo iz faktora koji doslovno ima sve informacije iz svlačionice i radi kao PR stručnog štaba.
Još jedan interesantan detalj. Intervjue sa Mimom i Sinanom je sam dogovorio mimo zvanične PR službe kluba. Nikog nije obavijestio, a onda je tamo prosipao populizam jer je njegov jedini cilj bio da pridobije javnost na svoju stranu i pripremi poziciju sebi. Nažalost dobar dio nas navijača pada na taj populizam “Željo mi je ušao u krv“ “Duša mi je postala plava“ i slično.
Potpuno je također pogrešna percepcija da Rahimić ima zasluge za rezultate ove sezone. Njegov doprinos je skoro pa nula. Doveo je Karamarka i zato respekt, ali mimo toga, nema nikakvih zasluga. Sva produženja ugovora sa svim bitnim igračima na zimu je završio Tunović. Dolazak Šošića je završio Tunović. Lagumdžija je došao na preporuku i kroz rad uprave i to za male pare. Zimus kada bi trebao najviše raditi i biti stalno na telefonu i mailu Rahimić je ugasio telefon i otišao u Tursku kod porodice. Pred prvi derbi na Grbavici došao u karantin, popio kafu i otišao. Sedmicu prije toga Tunović smješta Krpića u auto i vodi ga na injekcije plazme da bi čovjek bio spreman za derbi. Umjesto da to radi sportski direktor. Rahimić naprosto ne radi i ne doprinosi a uzima platu. Usput rečeno od njegovog dolaska do danas živi u stanu managera Admira Husarića koji je kao i Stefan Bulić persona non grata u klubu.
O Štiliću neću ni govoriti. Čovjek koji doslovno okolo na pitanje šta radi odgovara sa ne radim ništa. Skaut koji nije našao nijednog igrača. Na trening dođe pet minuta i onda ide padel, vrti se vino u Taverni i slično. A i on kao i Rahimić uzima redovno nemalu platu.
Kao zajednički nerad stručnog štaba, SD i skauta uzmite u obzir situaciju sa juniorima. Cijelu prošlu polusezonu su bili sa prvim timom. Nit su igrali za prvi tim, nit su igrali za juniore nit su bili na dvojnoj registraciji u nekom klubu iz Prve lige. Znači doslovno šest bačenih mjeseci i za tu djecu i za roditelje i za klub. I to jedan od glavnih razloga zašto su nam juniori katastrofa ove sezone. Tek sad na proljeće smo ih vratili da igraju za svoju generaciju i razlika je odmah vidljiva.
Poenta cijele priče da razlaz sa Denisom nema veze sa postignutim rezultatima. Evropa je izborena, broj bodova respektabilan, ali ništa drugo nije dobro. Ja sam prvi bio za njega i podrzavao ga i branio, ali evo ocito je da on nije taj.
Sve u svemu jedna ozbiljna grupa neradnika sa kojima se uprava obračunava. I ako smo imalo pametni i ako nam je klub na prvom mjestu, a ne poznata imena i prezimena, podržat ćemo upravu koja je i do sada uradila dosta dobrih stvari za klub. Nije idealno što je to sada, mogao se sačekati kraj sezone, ali dalje očito nije moglo".