Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

BC1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 02, 2025 10:57 pm

dzeno87 je napisao/la:
sri apr 02, 2025 10:50 pm
sve ovo danas je rezultat atmosfere, besparice i lažnih obecanja prvenstveno prema strucnom štabu i igracima, laznih prikazivanja stanja i mahalskog odnosa prvenstveno tunovića i ljudi oko njega koji guraju licne interse, ugovore sa privatnim firmama, i nije ovo ništa sta cemo gledati, dok se ne ujedinimo konacno i skontamo neke stvari

Sta to Zeljo moze gurnuti privatnim firmama? Lazovcino balava...
Napises ljudima fino da je Tuna htio da otjera Bekrica, da mu je to i reko i prica zavrsena.
Papku rumenom reci da ide u svoje selo i tamo prosipa seljacko rumenilo, mater mu j.... i njemu i Kovacevicu za onakav ugovor kakav su mu namjestili, dzubretu rumenom dati 8000 KM mjesecno...

I onom debilcini Caji isto prenesi. Uhljebi klasicni, godinama jedne majice nema u fan shopu a sad bi pametovali. Cim se zavrne pipa iskacete ko gmazovi.
Zadnja izmjena: BC1921, dana/u sri apr 02, 2025 11:15 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Krivina Jug

Diverzant
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:08 pm

Gurajul tebi kakav lični interes, gurnem ti ga u stau i tebi i svima koji su jedva dočekali poraz da bi se naslađivali
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Refa1921
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:12 pm

SamoNapad je napisao/la:
sri apr 02, 2025 10:36 pm
Refa1921 je napisao/la:
sri apr 02, 2025 9:47 pm
Pogledajte vi ove bekove Borca i Sarajeva tj dok im je igrao Beganović. Konstantno trče gore dole, ako nisi pametan barem možeš trčati. Kod nas igrači ko da su ležali a ne pripreme radili. Mislim da je Sefer loš kondicioni i da smo baš loše fizički spremni o psihi i ne pričati.
Ma vjeruj nije ovo greska ni Sefera ni Joldica ,Guse ovo je greska onog ko taktiku postavlja i igraca na terenu. Imas dvije utakmice i ti odigras utakmicu gdje se raspadnes u svakom smislu. Ovo se igra na 1 razlike da se dovedes u situaciju da revans na Grbavici bude odluka a ne da primas golove na kontre u utakmici gdje ne moras uopste pobijediti prvu tekmu. Svi su razocarani igracima i postavkom istih , ovo je moralo biti drugacije odradjeno.Trener izgubio tvrdocu u igri i rezultatu to se vidi po utakmicama gdje puno visimo previse golova primamo , puno okrecemo tekme dajemo golove u 90 + to je patnja nikakav plod dobre igre.
Slažem se da je trebao igrati na rezultat. Što je najteže meni palo nismo ni malo loši bili do one greške Radovca i tu je ekipa trebala karakter pokazati. Pa i kod 3:0 daj jedan go opet je lakše ganjati 2:0 nego 3:0. Mene nervira njihov pristup i protiv Posušja drugo poluvrijeme i protiv Širokog. A da imamo i debila igrača poput Galića, Šukilovica.. još kad na to dodaš da Karamarko ne zna gdje udara zadnje utakmice, Radovac isto tako - izgubio se totalno, previše griješi. Dobiješ ovo što dobiješ. Da smo mi neka ekipa ni ovo nije kraj ali oni su se već predali. Je.be se njima.

salle86
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:19 pm

Jbg ljudi, poraz je pretežak. Ali ne mogu se načuditi pitarluku, više ništa ne valja i sve treba otjerati ? De malo u drugu vratite, odmorite. Jbg nije dobro ali nećemo sad tako, nekad se mora i progutati i nastaviti dalje. Nije idealno ali naučili smo i na gore. Glavu gore
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

NEZALAGANJE
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:20 pm

igla je napisao/la:
sri apr 02, 2025 9:14 pm
Zato što nemaš nekog s parama ko će da odlučuje i da ga boli ***** šta ćemo mi reći.
Majstore, nama da sad neko dodje i da 20mil, mi bi samo mrvicu bolje izgledali.

Zasto? Zato sto apsolutno nemas strucnog covjeka ni u jednom segmentu kluba i ono najvaznije, nemas nikoga sa VIZIJOM!!! Bez vizije i nekog plana i cilja se ne moze raditi.

Znas sta bi mi uradili sa 20mil? Doveli sve ijednog polovnjaka u regionu koji vazi za igraca, navijaci bi se lozili na ta imena, oni bi nam uzeli lovu, mi bi lafo bili na nekom nivou i borbi za titulu, a nekog stvarnog napretka nigdje ne bi imao.

Ne treba nam bolji primjer od komsija za sve ovo sto govorim.Eto su se i privatizovali, eto imaju i lovu, a nigdje ih.A zasto ih nema nigdje??Pa nemaju STRUKTURU.Nemaju viziju apsolutno nikakvu.

Nemoguce je da kod nas svi (igraci i treneri) budu bolji u startu nego li kako vrijeme odmice.U svakoj normalnoj sredini kad se dodje, covjek napreduje vremenom, ako zeli da radi na sebi.Samo je kod nas obratno.I to je tako zato sto nema profesionalizma, a niti sistema koji bi te drzao profesionalnim.

Uglavnom, presiroka tema, koju ionako malo ljudi moze shvatiti.Mahala rules.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

salle86
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:32 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
igla je napisao/la:
Zato što nemaš nekog s parama ko će da odlučuje i da ga boli ***** šta ćemo mi reći.

Zasto? Zato sto apsolutno nemas strucnog covjeka ni u jednom segmentu kluba i ono najvaznije, nemas nikoga sa VIZIJOM!!! Bez vizije i nekog plana i cilja se ne moze raditi.

Znas sta bi mi uradili sa 20mil? Doveli sve ijednog polovnjaka u regionu koji vazi za igraca, navijaci bi se lozili na ta imena, oni bi nam uzeli lovu, mi bi lafo bili na nekom nivou i borbi za titulu, a nekog stvarnog napretka nigdje ne bi imao.

Hoćeš reći bili bi Njanjajevo ? 😂
Fakat se ovde slažem sa tobom.
Pare i vizija = uspjeh .... Recimo u omjeru 60:40
Sve drugo je šuplja

Ne znam ljudi, eto ja idem na utakmice i družim se sa ljudima kojima je Željo većinom glavna tema.
Javna je tajna da opet fali love, ne mora eto biti da je love ali "nešto" fali a čim se obećanja ne ispunjavaju onda pukne tikva. Na hajr, samo valjda ne pukne gdje je najtanje
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:40 pm

dzeno87 je napisao/la:
sri apr 02, 2025 10:50 pm
sve ovo danas je rezultat atmosfere, besparice i lažnih obecanja prvenstveno prema strucnom štabu i igracima, laznih prikazivanja stanja i mahalskog odnosa prvenstveno tunovića i ljudi oko njega koji guraju licne interse, ugovore sa privatnim firmama, i nije ovo ništa sta cemo gledati, dok se ne ujedinimo konacno i skontamo neke stvari
Ocel banovat ko ovu botinu raspalu? Ovdje svaki put nakon lose tekme par dezurnih botova. Nakon dobre utakmica nema ovog nicka to je sigurno.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:42 pm

salle86 je napisao/la:
Jbg ljudi, poraz je pretežak. Ali ne mogu se načuditi pitarluku, više ništa ne valja i sve treba otjerati ? De malo u drugu vratite, odmorite. Jbg nije dobro ali nećemo sad tako, nekad se mora i progutati i nastaviti dalje. Nije idealno ali naučili smo i na gore. Glavu gore
Ponadali se da mozemo kup uzet i tesko im poraz pao jebga.

cikoradovic
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:44 pm

Ćorić ujutro na sastanku sa predsjednikom.

salle86
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:45 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
sri apr 02, 2025 11:42 pm
salle86 je napisao/la:
Ponadali se da mozemo kup uzet i tesko im poraz pao jebga.
Znam ja to.
Ali nemojmo zaboraviti da smo prije pola godine strahovali za opstanak. Organizacija kluba se nije mnogo nabolje promjenila ali rezultati jesu. Ne ide ništa preko noći. Ne može se jedne godine boriti za opstanak, druge za titulu. Može ali kad imaš arapa u upravi. Mi to nemamo...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

NEZALAGANJE
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:55 pm

salle86 je napisao/la:
igla je napisao/la:

Sve drugo je šuplja

Ne znam ljudi, eto ja idem na utakmice i družim se sa ljudima kojima je Željo većinom glavna tema.
Javna je tajna da opet fali love, ne mora eto biti da je love ali "nešto" fali a čim se obećanja ne ispunjavaju onda pukne tikva. Na hajr, samo valjda ne pukne gdje je najtanje
Ma 100% bi bili ko oni, druze.Mahala klasicna.

Kod nas jos uvijek vazi ona, JA sam dao pare, JA treba da se pitam!!!Nema veze sto pojma nemam o fudbalu ili kako napraviti vrhunsku organizaciju u tom sportu.Donedavno smo imali takvog u Badzaku, koji da pare, pa misli da moze on dovoditi igrace, a da se sportski direktor i trener ne pitaju nista.

Meni je veci problem sto evo i navijaci kad pominju privatizaciju govore u kontekstu investitora koji treba doci, dati pare, lupiti sakom o sto i reci svima odje.bite, ovo je sad moje.I to je ok samo u slucaju da je taj investitor covjek koji je lovu zaradio na fudbalu, pa zna kako izgraditii vrhunski fudbalski klub bez da mu se iko petlja, ali takav nama ne bi dosao, niti takvih uopste ima mnogo u svijetu.

U svakom drugom primjeru, logicno bi bilo da dodje investitor koji bi zastitio svoju investiciju i vremenom dizao njenu vrijednost tako sto bi angazovao top profesionalce u svakom segmentu jednog profesionalnog kluba.Od direktora, skauta, marketinga, pa sve do fizioterapeuta i cistacica.Njegovo bi bilo da plati te top ljude i da svaki od njih ostvari svoj zadani cilj (samim ostvarivanjem tih ciljeva investitoru ce se podizati zarada), a ne da se petlja u nesto sto ne zna raditi samo zato sto je dao lovu.

E kad to tako postavis, onda se mozes i nadati nekom napretku.Po tome vidis i koliko je ko ozbiljan kao investitor.

Ovo navedeno Sarajevo nema.Lik im oko sebe ima diletante (svjesno ili nesvjesno) i zato sve to gore kod njih i smrdi.Da ne pominjem da im svake godine proda najtalentovanijeg igraca, a da npr. nisi nista osvojio niti napravio neki pomak u Evropi.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Qooler
Kontakt:

sri apr 02, 2025 11:58 pm

Refa1921 je napisao/la:
sri apr 02, 2025 9:47 pm
Pogledajte vi ove bekove Borca i Sarajeva tj dok im je igrao Beganović. Konstantno trče gore dole, ako nisi pametan barem možeš trčati. Kod nas igrači ko da su ležali a ne pripreme radili. Mislim da je Sefer loš kondicioni i da smo baš loše fizički spremni o psihi i ne pričati.
Bekovi danas u svim ekipama idu visoko, da učestvuju u napadu. Kada to bekovi rade, kada izadju visoko uz liniju, čak i visočije od krila, a krila udju u sredinu onda se igra na sigurno dodavanje , držiš posjed, ne smiješ gubiti loptu. Onaj ko izgubi loptu je kriv za eventualni gol jer niko nije ptica da se vrati i bude na svom mjestu, a bio 20m visočije od mjesta gdje je izgubljena lopta. Sa ovako pouzdanom sredinom našim bekovima najbolje da ne idu naprijed. Neka stoje 4 u liniji, jer toliko često glupo gubimo lopte da nam bekovi stalno vise i onda ispada bekovi loši. Ko fol pratimo šta moderni bekovi trebaju, a ne pratimo kako se u modernom fudbalu čuva posjed. Nisu bekovi ptice, pa kad Al Jaber i slčni izgube loptu da dolete na svoju poziciju.
Naši bekovi su loši jer nemaju centaršuta, a ovi nemaju ni kapacitet da ga ikad imaju. Gledam Galićeve ubačaje danas, to ti je da povraćaš. Ni onaj drugi nije bolji. Centaršut beka mora biti jak, oštar i u slučaju da ne uspije centaršut da lopta ode u gol aut ili još bolje u aut, jer ti to daje vrijeme da se vratiš. Naši bekovi su prije svega glupi jer obično treniraju balonima golmane, koji uhvate loptu pa trči nazad jer golman pravi kontru.
Kod prvog gola se baš to desilo, Galić je centrirao balon skoro sa gol crte Širokog, golman ufatio loptu bacio na sredinu, tu je bio odbica tamo vamo i lopta došla do igrača Širokog, koji je sam na mjestu kojem treba biti Galić. Galićeva jedina ( i dovoljna) greška je bio centaršut koji je omogućio napad protivnika dok su naši igrači stojali visoko. Svi pametni bekovi bi tu stali, pogledali i vratili povratnu loptu po zemlji na šesnaest, nekom svom igraču koji bi onda jako pucao da postigne gol ili ako omaši da ode u gol aut, koji ti daje dovoljno vremena da se svi vrate na svoje pozicije. Ovo je rijedji primjer koji se nama dešava. Češći je onaj da bekovi odu visoko, a Al Jaber ili slični izgubi loptu na sredini bliže svom golu nego su bekovi i onda izgleda da bek nije stigao da se vrati, a ustvari se nije smjela izgubiti lopta na sredini. Bek treba da trči, ali ipak nije ptica da doleti na svoju poziciju.
Galić je u prvom poluvremenu jedno 15 puta istrcao gore dole i trka mu je najmanji problem. Centaršut mu je veliki problem. Najveći problem naših bekova su bezveze izgubljene lopte na sredini. Ako to ne promjenimo, onda jedino ptice nabaviti da budu bekovi.

Majkel
Kontakt:

čet apr 03, 2025 12:10 am

4:0 na Grbavici bez problema

igla
Kontakt:

čet apr 03, 2025 12:34 am

Onaj ko ima pare i treba da se pita. Ali ne da se pita kojeg igrača dovodi već da dovede sportskog direktora, da mu da ciljeve i to je to.

Ovako čim 500 ljudi razmišlja da bi moglo do pozicije u klubu, uvijek sranja i smjene. Ja bih sad izašao s Rahimićem i Ćorićem na presicu i rekao da imaju podršku za duži vremenski period.

Ali npr Tuna da to uradi, to ima vrijednost dok je on tu, a prvi on može biti smijenjen za 7 dana.

Samo privatizacija!

Qooler
Kontakt:

čet apr 03, 2025 12:55 am

sri apr 02, 2025 11:55 pm
salle86 je napisao/la:

Sve drugo je šuplja

Ma 100% bi bili ko oni, druze.Mahala klasicna.

Kod nas jos uvijek vazi ona, JA sam dao pare, JA treba da se pitam!!!Nema veze sto pojma nemam o fudbalu ili kako napraviti vrhunsku organizaciju u tom sportu.Donedavno smo imali takvog u Badzaku, koji da pare, pa misli da moze on dovoditi igrace, a da se sportski direktor i trener ne pitaju nista.

Meni je veci problem sto evo i navijaci kad pominju privatizaciju govore u kontekstu investitora koji treba doci, dati pare, lupiti sakom o sto i reci svima odje.bite, ovo je sad moje.I to je ok samo u slucaju da je taj investitor covjek koji je lovu zaradio na fudbalu, pa zna kako izgraditii vrhunski fudbalski klub bez da mu se iko petlja, ali takav nama ne bi dosao, niti takvih uopste ima mnogo u svijetu.

U svakom drugom primjeru, logicno bi bilo da dodje investitor koji bi zastitio svoju investiciju i vremenom dizao njenu vrijednost tako sto bi angazovao top profesionalce u svakom segmentu jednog profesionalnog kluba.Od direktora, skauta, marketinga, pa sve do fizioterapeuta i cistacica.Njegovo bi bilo da plati te top ljude i da svaki od njih ostvari svoj zadani cilj (samim ostvarivanjem tih ciljeva investitoru ce se podizati zarada), a ne da se petlja u nesto sto ne zna raditi samo zato sto je dao lovu.

E kad to tako postavis, onda se mozes i nadati nekom napretku.Po tome vidis i koliko je ko ozbiljan kao investitor.

Ovo navedeno Sarajevo nema.Lik im oko sebe ima diletante (svjesno ili nesvjesno) i zato sve to gore kod njih i smrdi.Da ne pominjem da im svake godine proda najtalentovanijeg igraca, a da npr. nisi nista osvojio niti napravio neki pomak u Evropi.
Ovo je za sehare (oba tvoja posta)
Odavno nisam nešto pametnije ovde pročitao.
Svaka čast.

kvalitet
Kontakt:

čet apr 03, 2025 1:23 am

Nije riječ samo o tome da treba privatizovati. Ne, nego iz kluba otjerati sve (osim igrača, jer ih moraš imati) koji imaju bh. pasoš - od čistačice do direktora. Niko u BiH, baš niko ne zna kako jedan uspješan i normalan sportski kolektiv treba biti postavljen, od temelja do krova. Ne znamo ni mi navijači i simpatizeri. Da zna(mo), imali bismo bar neki uspješan sportski klub. Ok, u nogometu postoje Zrinjski i Borac koji su napravili iskorak, ali to nije ni blizu nešto na šta se možemo ugledati. Iz milion razloga.

Ovaj klub, ja sam uvjeren u to, s brojem navijača, članova, historijom, infrastrukturom, renomeom, pozicijom u državi i gradu… 100% može uspješno funkcionisati kao prosječan evropski klub, na tržišnim principima, koji redovno igra neko evropsko takmičenje. Komparacije radi, sad nismo ni blizu da kažemo da smo ispodprosječan, a ne prosječan klub.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 03, 2025 7:18 am

Zna li se sta jesu li bile plate....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet apr 03, 2025 7:37 am

Nezavidna situacija

Jadan mentalitet se uvukao

ANamelessGhoul
Kontakt:

čet apr 03, 2025 8:03 am

Dzezvar je napisao/la:
čet apr 03, 2025 7:18 am
Zna li se sta jesu li bile plate....
Znaci u tom grmu leži zec

AdmirA
Kontakt:

čet apr 03, 2025 8:29 am

Nadam se da igrači znaju šta su jučer uradili, odnosno nisu? Nadam se da ovo nije neka druga priča osim loše utakmice?
Nadam se...

Trenutno korisnika/ca: BrUDA i 40 gostiju.

Prijava