Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

dobar tri
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 17, 2025 2:27 pm

Zna li se šta je sa Suljom?

igla
Kontakt:

pon feb 17, 2025 6:11 pm

I šta je fazon sa Al Jaberom, nekako isto ko da ima neka pozadinska priča oko njega.

svabo
Kontakt:

pon feb 17, 2025 9:02 pm

milanribar je napisao/la:
pon feb 17, 2025 8:20 am
Ako ništa prvi put smo odigrali dobro poluvrijeme protiv najjače ekipe, dosad smo izgledali nemoćno protiv njih.
Nismo još nivo njihov al približavamo se, oni imaju 24 igrača ne zna se koji je bolji a mi imamo nekih 15-16 dobrih igrača....
Treba se odigrat 100% borbeno i skoncentrisano da ih dobijemo.
Nisu to 24 top igrača, nego 24 solidna igrača upakovana u sistem građen 10 godina. Oni dovedu igrače iz 2. HNL-a koji ni tamo nisu odskakali, a ovdje odmah odlučuju utakmice. Kod nas bi takvi imali prilagodbu od godinu dana i otišli bi besplatno sa 45 odigranih minuta za tih godinu dana. Zato se desilo milion puta da igrači koji su igrali kod nas i u Sarajevu i proglašeni antitalentima, odu dole, rješavaju utakmice i titule osvajaju.

fcz
Kontakt:

pon feb 17, 2025 9:15 pm

svabo je napisao/la:
Ako ništa prvi put smo odigrali dobro poluvrijeme protiv najjače ekipe, dosad smo izgledali nemoćno protiv njih.
Nismo još nivo njihov al približavamo se, oni imaju 24 igrača ne zna se koji je bolji a mi imamo nekih 15-16 dobrih igrača....
Nisu to 24 top igrača, nego 24 solidna igrača upakovana u sistem građen 10 godina. Oni dovedu igrače iz 2. HNL-a koji ni tamo nisu odskakali, a ovdje odmah odlučuju utakmice. Kod nas bi takvi imali prilagodbu od godinu dana i otišli bi besplatno sa 45 odigranih minuta za tih godinu dana. Zato se desilo milion puta da igrači koji su igrali kod nas i u Sarajevu i proglašeni antitalentima, odu dole, rješavaju utakmice i titule osvajaju.
I mi i oni patimo od slicnog problema. Mislimo da se mi pitamo za sve a protivnik ni za sta, svaki poraz je zato sto eto ko biva nismo dovoljno zapeli, nismo htjeli, igrajte picke, ha-hu. Nikad se u toj atmosferi nece napraviti sistem. S lovom koju su zvrkovi za ovih 10-ak godina spiskali svinjski bi bio solidan ucesnik grupne faze LP.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

svabo
Kontakt:

pon feb 17, 2025 9:20 pm

fcz je napisao/la:
pon feb 17, 2025 9:15 pm
svabo je napisao/la:
I mi i oni patimo od slicnog problema. Mislimo da se mi pitamo za sve a protivnik ni za sta, svaki poraz je zato sto eto ko biva nismo dovoljno zapeli, nismo htjeli, igrajte picke, ha-hu. Nikad se u toj atmosferi nece napraviti sistem. S lovom koju su zvrkovi za ovih 10-ak godina spiskali svinjski bi bio solidan ucesnik grupne faze LP.
I mi i oni smo zapeli u vremenima kad je bitna bila neka tradicija, pa se i dan danas busamo u prsa i obilježavamo godišnjice ispadanja od Videotona, dok drugi žive u sadašnjosti i gledaju u budućnost. Tako je zapeo i United dok mu ranije Chelsea, a sad City uzimaju titule, a oni sanjare o Fergusonovim vremenima i pričaju bajke o plastičnim klubovima koji dominiraju.

SamoNapad
Kontakt:

pon feb 17, 2025 10:32 pm

Kad god je derbi meni nekako najvise sjecanje ide na Dzelu , covvjek je bio ubica. Nikako da imamo igraca poput njega , mislim da bi igrac poput njega u ovoj ekipi bio ono sto bi donosilo prevagu. Ne svidja mi se igra sa Dangubicem i Krpicem u jacim tekmama jer gubimo veznog i totalno opteretimo sredinu. Potajno se nadam da Sosic moze biti neko ko bi tu mogao proraditi.ili bar probati sa Radovcem, Husom i Jaberom ispred.

ono.na
Kontakt:

uto feb 18, 2025 6:39 am

Kljuc egala ili pobjede sa sarajevom jesu izmjene i klupa. Ono sto je u prosloj utakmici poslo po zlu. Sad se nadam da necemo ubaciti igraca koji ce demolirati utakmicu u vidu Karica, nego da ce ulaskom Jabber i Lagumdzija iznijeti pritisak u normalnoj mjeri. Obzirom da Sosic nije igrao proslu, ocekujem sljedeci sastav:

Muffic, Markovic, Karamarko, Sukilovic, Galic, Radovac, Karjasevic, Dangubic, Cvetanoski, Boljevic, Krpic.

Ako postavimo krila i Dangubica nesto blize Radovcu i Karjasevicu i ne srljanje naprijed, to je jako dobar vezni red. Nakon toga izmjene su Sosic, Lagumdzija, Jabber, Sabic, Radinovic.

1:0
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

milanribar
Kontakt:

uto feb 18, 2025 9:58 am

svabo je napisao/la:
Slažem se imaju sistem koji funkcioniše i lakše uklapaju igrače ali kad njima s klupe ulaze Bilbija, Savić i Malekinušić to je veliki kvalitet i razlika. Mi trebamo još ovu sezonu pregrmit pa složit ekipu sa još par igrača da možemo sa njima u priču...

Valter
Kontakt:

uto feb 18, 2025 10:06 am

Sa defanzivom iz prvog poluvremena utakmice protiv Zrinjskog teško da se možemo oduprijeti pitarima. Tu samo može pomoći aktivan vezni red. Dakle Dangubić ili Krpić na klupu.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

SamoIstina
Kontakt:

uto feb 18, 2025 2:01 pm

igla je napisao/la:
pon feb 17, 2025 6:11 pm
I šta je fazon sa Al Jaberom, nekako isto ko da ima neka pozadinska priča oko njega.
Pa i nema bas, zna se sve. Imali smo ponudu Rostova, njemu i njegovim ljudima se nije islo tamo. Stalna putovanja i silne spekulacije oko transfera su ga izbacila iz forme. Na to se razbolio pred same pripreme. Svakako ima ugovor do ljeta 2026. Nadati se da ce uci u dobar ritam, pa da ga na ljeto prodamo.

SanMan
Kontakt:

uto feb 18, 2025 11:47 pm

Niđe veze sa matematikom - zašto dvije ulaznice na jednu člansku
Već imamo 8.000 članskih, znači 5.000 članskih kupi po dvije ulaznice = 10.000
onih ostalih 3.000 članskih ostane bez ulaznice
Jedna članska = jedna ulaznica - jedino pravilno
Kupiš godišnju karta (da bi kupio godišnju moraš imati člansku) i sve ti džaba - time povećavaš prodaju godišnjih ( a i članskih)

svabo
Kontakt:

sri feb 19, 2025 7:10 am

Everton na novom stadionu prodaje plave krofne. Možemo li prepisati ideju, napraviti dogovor npr. S Mrvicom i prodavati ih na utakmicama. Siguran sam da bi bile hit i glat bi se prodavale po 3 KM.

kvalitet
Kontakt:

sri feb 19, 2025 10:58 am

svabo je napisao/la:
Everton na novom stadionu prodaje plave krofne. Možemo li prepisati ideju, napraviti dogovor npr. S Mrvicom i prodavati ih na utakmicama. Siguran sam da bi bile hit i glat bi se prodavale po 3 KM.
Ja sam govorio i za to, za hranu tipa hot dog, burgeri, pa čak i ćevapi ili pita (ako se na engleskim stadionima mogu prodavati neke lokalne splačine, mogu i kod nas ta jela), ali kažu da bi se trebali ispuniti posebni uvjeti i dobiti posebni certifikati za prodaju hrane, jer uvijek postoji mogućnost trovanja i slično. Možda jednog dana kad se dovedu u red istočna i sjeverna tribina, zajedno s južnom, mislim da bi to bila vrlo isplativa investicija, da na svakoj tribini imaš neki food corner, nazovimo ga tako.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Ferroviere_1921
Kontakt:

sri feb 19, 2025 11:32 am

8-)

SWRA_1921
Kontakt:

sri feb 19, 2025 12:28 pm

kvalitet je napisao/la:
sri feb 19, 2025 10:58 am
svabo je napisao/la:
Ja sam govorio i za to, za hranu tipa hot dog, burgeri, pa čak i ćevapi ili pita (ako se na engleskim stadionima mogu prodavati neke lokalne splačine, mogu i kod nas ta jela), ali kažu da bi se trebali ispuniti posebni uvjeti i dobiti posebni certifikati za prodaju hrane, jer uvijek postoji mogućnost trovanja i slično. Možda jednog dana kad se dovedu u red istočna i sjeverna tribina, zajedno s južnom, mislim da bi to bila vrlo isplativa investicija, da na svakoj tribini imaš neki food corner, nazovimo ga tako.
Nismo osposobili niti jedan jedini poslovni prostor na istoku ili gornjem dijelu sjevera evo vec 8 godina, o čemu pričamo...

nikson
Kontakt:

sri feb 19, 2025 1:32 pm

Ovaj Ljajic pitar s dna kace, bice zanimljivo sudjenje….
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

SamoNapad
Kontakt:

sri feb 19, 2025 1:58 pm

Sudija ko sudija, taman da im sudi Mirvic oni ce naci neku glupost koja ce nama ici u korist. Uzdam se u Zekicevu budalastinu sa formacijama ili u los dan Guliasvilija. I onako svaki derbi obiljezi neka vratolomija sa Kobilje glave nekad fudbalska (citaj Zekiceva ili Rozmanova strah ludost), djecije bacanje lopte ili neka navijacka glupost (zadnjih par derbija na Grbavici).
Uglavnom cekajmo , ponudit ce se oni sami.

cikoradovic
Kontakt:

sri feb 19, 2025 4:10 pm

nikson je napisao/la:
sri feb 19, 2025 1:32 pm
Ovaj Ljajic pitar s dna kace, bice zanimljivo sudjenje….

slika

zeljoiznadsvega
Kontakt:

sri feb 19, 2025 5:25 pm

E gledaj nam bivseg predsjednika skupstine

slika

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sri feb 19, 2025 6:41 pm

Da mi je docekat derbi jedan u zivotu bez kilometarskih tampon zona, svaki put kad vidim koliko zauzmu dusa me zaboli. Znam da je otrcana tema ali nama stvarno treba kavez/moderno ogradjen prostor za gostujuce navijace.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], pestabudimpesta i 40 gostiju.

Prijava