Pa postoji Bog koji je to već odredio kroz svoju objavu legendoSamoIstina je napisao/la: ↑čet jan 30, 2025 5:00 pmKo si ti da odredjujes sta je nacelno pogresno? To ne mozemo odrediti ni ja, ni ti, ni niko. Mozda tebi jeste pogresno, nekome drugom nije. Ja ne kockam i nemam nikakav problem s tim da odrasli ljudi kockaju i trose svoje pare kako hoce.dobar tri je napisao/la: ↑čet jan 30, 2025 4:48 pmNevalidni su ti argumenti kralju. To je kao da kažeš za javnu kuću da je ok jer “niko te ne tjera da učestvuješ u tome”. Također, kockanje je načelno pogrešno, hrana i jedenje nije. I u rijeci se možeš ugušiti, u vozilu u nesreći poginuti, al’ načelno nisu štetne po život, poput kocke u ovom slučaju, da bismo ih uopće stavljali u istu rečenicu.SamoIstina je napisao/la: ↑čet jan 30, 2025 4:32 pmKo vas tjera da kockate? Ja u zivotu nisam usao u kockarnicu ili kladionicu, a ima ih dvocifren broj u krugu od par kilometara gdje zivim.
Treba mozda i buregdzinice pozatvarati jer se ljudi debljaju ili slasticarne zbog dijabeticara. Da ne govorim o kafanama i alkoholu, zabraniti i to.
Kakvo lazno moralisanje.
A kad bi se ovom sportu pristupalo s moralne strane onda ga se ne bi trebalo ni pratiti, jer danas ne postoji klub koji je 100% čist.
Meni prvom ovo ne odgovora, ali ni ne uzimam pri srcu svjestan činjenice koju sam naveo lani. To je nažalost realnost današnjih sportova.
Gdje povuci liniju onda? Treba li zatvarati kafane i zabraniti prodaju alkohola, s obzirom na to koliko ljudi razvije ovisnost i umre od bolesti prouzrokovanih alkoholom? Ne mora se tebi svidjati kocka kao takva ni kladionice u blizini stadiona ili na stadionu, ali niko te ne tjera da kockas.
Ja bih podrzao otvaranje javne kuce na krovu istoka recimo. Gu.zis i gledas tekmu sa krovafcz je napisao/la:Hajmo ovako.
Da se sutra legalizuje prostitucija, da li biste podrzali otvaranje javne kuce u prostoru gdje je bio recimo "Bosanski Burek"?
Hahahhahahah. Ocam ne vjerujem kako raja krene traziti samo negativu. Sta im sve nece smetati
Povlačiće se linije u kockarnici dok se budu čekali kerovi i dok drugi budu dobacivali "daje li šta".SamoIstina je napisao/la: ↑čet jan 30, 2025 5:00 pm
Gdje povuci liniju onda? Treba li zatvarati kafane i zabraniti prodaju alkohola, s obzirom na to koliko ljudi razvije ovisnost i umre od bolesti prouzrokovanih alkoholom? Ne mora se tebi svidjati kocka kao takva ni kladionice u blizini stadiona ili na stadionu, ali niko te ne tjera da kockas.
Otvorio si nam oci, nema sta. U pravu si.IlProfessore je napisao/la: ↑čet jan 30, 2025 8:51 pmPovlačiće se linije u kockarnici dok se budu čekali kerovi i dok drugi budu dobacivali "daje li šta".SamoIstina je napisao/la: ↑čet jan 30, 2025 5:00 pm
Gdje povuci liniju onda? Treba li zatvarati kafane i zabraniti prodaju alkohola, s obzirom na to koliko ljudi razvije ovisnost i umre od bolesti prouzrokovanih alkoholom? Ne mora se tebi svidjati kocka kao takva ni kladionice u blizini stadiona ili na stadionu, ali niko te ne tjera da kockas.![]()
A ozbiljnost kockarnica ćete shvatiti kada se pojavi neki biser iz Željine škole nakon suše od sto godina pa završi ko Tonali i kada upropasti sebi karijeru a Želji mogućnost i perspektivu. Ili kad vam djeca zglajzaju. A vjerovatno ni tada nećete shvatiti čim su ovakva pitanja i oko alkohola, al helem nejse, svakom svoje, imaćete se kad za glavu hvatati.![]()
Maketa !PlavaDobrinja1921 je napisao/la: ↑pet jan 31, 2025 7:06 amMa ja bih lokomotivu stavio ispod semafora jer vidim po maketi da ce se pomjeriti na zdenku izmedju istoka i juga. Nekako je tu ukomponovat. Mislim da joj je mjesto negdje na stadionu. Takodjer bih volio da se vrati zvuk lokomotive kad se zabije gol, mislim da nam ljepse pristaje od one muzike.
Pa objavili su mnogi mediji, evo prvi link koji sam našao internet pretragom:Occasionally je napisao/la: ↑pet jan 31, 2025 7:41 pmMaketa !PlavaDobrinja1921 je napisao/la: ↑pet jan 31, 2025 7:06 amMa ja bih lokomotivu stavio ispod semafora jer vidim po maketi da ce se pomjeriti na zdenku izmedju istoka i juga. Nekako je tu ukomponovat. Mislim da joj je mjesto negdje na stadionu. Takodjer bih volio da se vrati zvuk lokomotive kad se zabije gol, mislim da nam ljepse pristaje od one muzike.
Gdje si vidio maketu?
A to za zvižduk lokomotive je pod moranje. Ništa ih ne košta da opet započnu s tim. E ako cijenjeno gledateljstvo ne odobri izvučeš osigurać i Ciao!