djidomova je napisao/la: ↑sri okt 23, 2024 12:53 pm
Naravno da treba stati na pravu stranu, uvijek smo na toj strani i bili, kroz cijelu našu historiju, a vrlo često sami i usamljeni.
Jedino me muči, što je ovo tek sada tema i tragedija.
Nije bila tragedija kada je već daleke 2015-te Tiagu poništen čist go, kada je sviran penal za Zrinjski 2017. meni se čini, kad je lik pao iz čista mira. Žalili smo se, niko nije stao iza nas.
Bilo je ok, kada se pravio Zrinjski ovakav kakav je i danas. Bilo je ok kada se pravio politički blok oko FK Velež. Nismo se bunili kad su oni i Zrinjski dobijali po 300, 400 ili ne znam koliko hiljada KM. Nije nam smetalo, a svi smo znali da je to politički motivisano. BIlo je nama ok za sve silne nepravde od 2015.te do 2020.te koje su nanijete na račun našeg kluba. Doduše u dosta stvari smo i mi šutili, u dosta nismo.
Nije nam smetalo ni to kada su prekinuli prvenstvo, pa proglasili pobjednika, kup se zanemario. Nije nam bio ni reprezentativni fudbal problem kada je, Štilić, tada proglašen za najboljeg stranog igrača, 2013.te godine u Poljskoj, izostavljen sa spiska putnika u Brazil? Nije nam smetalo ni što nije pozvan Zukanović. Ništa od toga nije bio udar na državu, samo na nas ili na reprezentaciju, onako, fudbalski?
Da se ne lažemo, problem postoji godinama, to što sada ne odgovara onim koji ulažu pare ili što je Husrefu krivo što imamo Zrinjski kakav je danas, to je, drugovi, problem koji egzistira još odavno u fudbalu, a zbog čega smo jedno vrijeme bili i suspendovani.
Ne znam, evo, ja ću malo pretjerati, ali u svemu ovome citirati našeg pokojnog Zdravka Grebu:
"Fašizam počinje na taj način što prvo dođu pa odvedu komuniste, pa vas nije mnogo briga jer niste komunista! Poslije dođu pa vode Jevreje, pa vas opet nije briga jer niste Jevrej! Poslije dođu da VODE VAS jer nema ko da brine o vama jer ste ostali sami i usamljeni!".
Pametnom dosta.
Sretno nam u nastavku prvenstva, u borbi za europu.