Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SirAlexFerguson
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet okt 24, 2024 9:17 am

Kad se igra protiv Borca i Zrinjskog izvedes izmjesan sastav sa 3-4 dobra "mesara", nek odvoji od terena 2-3 igraca na par mjeseci. tri crvena, nije problem.
I tako svaki protivnik, ubijes ih da im nema ko igrati pa nek im sude sudije, ne bi im pristao ni na pomjeranje utakmica kao Siroki, ko vas *ebe igraj ligu sa drugim timom a Ligu evrope sa prvim i zdravo..
Ovom se nekako mora stati u kraj, tesko je na kulturan i normalan nacin, ja bi to poceo rjesavati na ovaj nacin kako sam gore napisao. Neko ce reci igraci nisu krivi, jesu jer igraju za njih i slave golove i pobjede.
A i sudije treba "pripaziti" ali ne u krugu stadiona...
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet okt 24, 2024 9:48 am

Kada unaprijed znas ishod utakmice protiv Borca i Zrinjskog ja bih na te utakmice na gostovanjima slao juniore. Nema veceg ponizenja za protivnicku ekipu i cjelokupan Savez.

Namjerno bi protivnike ponizio izvidjenjem "djecijeg" sastava. Sramota je sta su uradili Husrefu i zalosno je da svi sutimo. Sutimo ko najvece p.icke, jer ovo nije kazna za Husrefa vec je kazna za sve probosanske klubove, a ujedno i poruka sta ce se desiti ako se pobunis.

Zalosno je da sarajevski portali SUTE. Zar niko nema hrabrosti da 10 dana za redom objavljuje tekstove i da proziva savez.
Alea iacta est!

flux
Kontakt:

čet okt 24, 2024 10:09 am

cipiripi je napisao/la:
čet okt 24, 2024 9:48 am
Kada unaprijed znas ishod utakmice protiv Borca i Zrinjskog ja bih na te utakmice na gostovanjima slao juniore. Nema veceg ponizenja za protivnicku ekipu i cjelokupan Savez.

Namjerno bi protivnike ponizio izvidjenjem "djecijeg" sastava. Sramota je sta su uradili Husrefu i zalosno je da svi sutimo. Sutimo ko najvece p.icke, jer ovo nije kazna za Husrefa vec je kazna za sve probosanske klubove, a ujedno i poruka sta ce se desiti ako se pobunis.

Zalosno je da sarajevski portali SUTE. Zar niko nema hrabrosti da 10 dana za redom objavljuje tekstove i da proziva savez.
Pa bi tim istim portalima i novinarima uskratili akreditacije za reprezentaciju, vec vidjena prica nekad davno na pocetku vicinog mandata

igla
Kontakt:

čet okt 24, 2024 11:43 am

A jel se isti ti novinari i portali mogu dogovoriti, pa zajedno su jači, veći pritisak, ne mogu ih sve skloniti...

Mogu, ali svako iz "B" komponente gleda samo svoj uži interes, bukvalno onaj u krugu 10 ljudi. Zajedničkog nema.

milanribar
Kontakt:

čet okt 24, 2024 11:56 am

igla je napisao/la:
A jel se isti ti novinari i portali mogu dogovoriti, pa zajedno su jači, veći pritisak, ne mogu ih sve skloniti...

Mogu, ali svako iz "B" komponente gleda samo svoj uži interes, bukvalno onaj u krugu 10 ljudi. Zajedničkog nema.
Mogu al neće npr. gg.ba da izgubi svoje pogodnosti kod saveza za račun višeg interesa...

Sjetimo se kad je bila korona i dodijeljena titula, jel iko smio napisat malo oštriji kritički tekst, pa slabo ko. Jesul smjeli napisat da je bruka što smjenjuju selektora Peteva u momentu kad smo igrali možda najbolje i najsmislenije sa istom ekipom pa i slabijom od ove sad. To su naši novinari...

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

čet okt 24, 2024 12:12 pm

Uf kako bitna tekma sutra, najbitnije je u sto vecem broju da dodjemo. Mogu nam se poklopiti rezultati ovo kolo da se malo odvojimo od konkurenata za europu ali ne treba o tome razmisljati, imamo sve u svojim rukama. Samo hrabro momci.

kb80
Kontakt:

čet okt 24, 2024 12:21 pm

djidomova je napisao/la:
sri okt 23, 2024 12:53 pm
Naravno da treba stati na pravu stranu, uvijek smo na toj strani i bili, kroz cijelu našu historiju, a vrlo često sami i usamljeni.
Jedino me muči, što je ovo tek sada tema i tragedija.

Nije bila tragedija kada je već daleke 2015-te Tiagu poništen čist go, kada je sviran penal za Zrinjski 2017. meni se čini, kad je lik pao iz čista mira. Žalili smo se, niko nije stao iza nas.

Bilo je ok, kada se pravio Zrinjski ovakav kakav je i danas. Bilo je ok kada se pravio politički blok oko FK Velež. Nismo se bunili kad su oni i Zrinjski dobijali po 300, 400 ili ne znam koliko hiljada KM. Nije nam smetalo, a svi smo znali da je to politički motivisano. BIlo je nama ok za sve silne nepravde od 2015.te do 2020.te koje su nanijete na račun našeg kluba. Doduše u dosta stvari smo i mi šutili, u dosta nismo.

Nije nam smetalo ni to kada su prekinuli prvenstvo, pa proglasili pobjednika, kup se zanemario. Nije nam bio ni reprezentativni fudbal problem kada je, Štilić, tada proglašen za najboljeg stranog igrača, 2013.te godine u Poljskoj, izostavljen sa spiska putnika u Brazil? Nije nam smetalo ni što nije pozvan Zukanović. Ništa od toga nije bio udar na državu, samo na nas ili na reprezentaciju, onako, fudbalski?

Da se ne lažemo, problem postoji godinama, to što sada ne odgovara onim koji ulažu pare ili što je Husrefu krivo što imamo Zrinjski kakav je danas, to je, drugovi, problem koji egzistira još odavno u fudbalu, a zbog čega smo jedno vrijeme bili i suspendovani.

Ne znam, evo, ja ću malo pretjerati, ali u svemu ovome citirati našeg pokojnog Zdravka Grebu:
"Fašizam počinje na taj način što prvo dođu pa odvedu komuniste, pa vas nije mnogo briga jer niste komunista! Poslije dođu pa vode Jevreje, pa vas opet nije briga jer niste Jevrej! Poslije dođu da VODE VAS jer nema ko da brine o vama jer ste ostali sami i usamljeni!".

Pametnom dosta.

Sretno nam u nastavku prvenstva, u borbi za europu.
Apsolutno se u svemu napisanom slažem :!:

A mislim da je sve u ovoj mjeri nekako krenulo sa pravljenjem ovoga ovakvog zrinjskog, pa kada su vidjeli šta sve mogu, onda su se zadali kao ludi.

IlProfessore
Kontakt:

čet okt 24, 2024 12:22 pm

milanribar je napisao/la:
igla je napisao/la:

Mogu al neće npr. gg.ba da izgubi svoje pogodnosti kod saveza za račun višeg interesa...

Sjetimo se kad je bila korona i dodijeljena titula, jel iko smio napisat malo oštriji kritički tekst, pa slabo ko. Jesul smjeli napisat da je bruka što smjenjuju selektora Peteva u momentu kad smo igrali možda najbolje i najsmislenije sa istom ekipom pa i slabijom od ove sad. To su naši novinari...
Prvo, svi znamo da je novinarska profesija najnečasnija na cijeloj planeti. Drugo, zašto bi se neko iz te nečasne profesije poturao za nas i gubio kredibilitet, pogodnosti i šta već sve ne, a nijednom se Željezničar nije oglasio po tom pitanju, doslovno nijednom. Mi bi da neko drugi gine za nas a mi govorimo "to, to, udri ga"?

milanribar
Kontakt:

čet okt 24, 2024 12:24 pm

IlProfessore je napisao/la:
čet okt 24, 2024 12:22 pm
igla je napisao/la:

Prvo, svi znamo da je novinarska profesija najnečasnija na cijeloj planeti. Drugo, zašto bi se neko iz te nečasne profesije poturao za nas i gubio kredibilitet, pogodnosti i šta već sve ne, a nijednom se Željezničar nije oglasio po tom pitanju, doslovno nijednom. Mi bi da neko drugi gine za nas a mi govorimo "to, to, udri ga"?
Ko traži za nas da se postavlja, ovdje je u pitanju BH fudbal. Da ne kažem da bi trebali da se oglase kad se desi neka očigledna nepravda bilo kojem klubu a ne da šute ko pederi.

IlProfessore
Kontakt:

čet okt 24, 2024 12:40 pm

Ma brate šute na kasapljenje stotina hiljada ljudi koje gledamo u lajv prijenosu, šute na prosute lobanje beba, silovanja, živa kopanja i šta već sve ne, a da ne šute na par nepravdi u bh. fudbalu? Ma daj.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet okt 24, 2024 12:52 pm

Prosli vikend su bile dvije eksplicitne situacije.

Prva je skandiranje ratnom zlocincu na nasoj utakmici a druga je kazna za Husrefa.

Od silnih sarajevskih portala k.lix, sc.sport, s.port1, ss.ba, faktora, avaz i jos mnogih zar niko nema M.UDA da 10 dana pise o ovim situacijama.

Sve dok sute to je znak odobrenja i podrzavanja. Je li bitnija neka akreditacija ili odlazak na putovanje od ovih desavanja. Sve dok sute portali i javnost neka znaju da su i oni saucesnici u svim ovim desavanjima.

Bezbroj je komercijalnih TV stanica je li niko od njih ne smije napraviti emisiju koja ce prozvati bagru u Savezu.

Znaju praviti emisije kad se trebaju pljuvati razni Konakovici, Izetbegovici Dodik i slicni, a o jako bitnoj stvari koja jace unistava drzavu nego politicari oni sute.

Kad se nekada sjetim Bakira i njegovih 60 minuta jedini je on smio pricati o ovakvim stvarima, pa ima li NOVINARA sa m.udima u ovoj nasoj drzavi.

SRAMOTA
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

čet okt 24, 2024 1:14 pm

Fino brate kada te sudija osteti komplet ekipa sjedne na terenu pa neka ovi igraju koliko hoce.
Niko te za to ne moze kazniti a odjeknut ce u javnosti posebno kada je to u direktnom prenosu...
Mogu klubovi ali nece....
Poije Muftine inetervencije za Sratka fino su trebali sjesti svi...niko im od navijaca nebi slova progovorio.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Ludvig Leple
Kontakt:

čet okt 24, 2024 1:37 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
sri okt 23, 2024 12:01 am
U duhu ove priče oko poštenja i kurwi, može li mi neko reći zašto nismo potpisali peticiju?
Da ponovim pitanje: zašto nismo potpisali peticiju?

Ima li neko smislen odgovor za ovo pitanje?

Uprava F.K.Željezničar ne čini ništa da učestvuje u promjenama koje bi značile bolje sutra i samom Klubu.

Vrlo čudno, pa eto ako ima neko odgovor neka se javi...

milanribar
Kontakt:

čet okt 24, 2024 2:31 pm

U duhu ove priče oko poštenja i kurwi, može li mi neko reći zašto nismo potpisali peticiju?

Uprava F.K.Željezničar ne čini ništa da učestvuje u promjenama koje bi značile bolje sutra i samom Klubu.

O čemu pričaš? Ako je peticija klubova protiv Saveza Kantona čekala se saglasnost skupštine i kad je potvrdila skupština pridružili smo se peticiji.

Ludvig Leple
Kontakt:

čet okt 24, 2024 3:04 pm

čet okt 24, 2024 2:31 pm

O čemu pričaš? Ako je peticija klubova protiv Saveza Kantona čekala se saglasnost skupštine i kad je potvrdila skupština pridružili smo se peticiji.
Hvala.

SanMan
Kontakt:

čet okt 24, 2024 3:15 pm

Sky1 je napisao/la:
čet okt 24, 2024 1:01 am
slika
Jel ovo istina ili ..

IlProfessore
Kontakt:

čet okt 24, 2024 4:22 pm

cipiripi je napisao/la:
čet okt 24, 2024 12:52 pm
Prosli vikend su bile dvije eksplicitne situacije.

Prva je skandiranje ratnom zlocincu na nasoj utakmici a druga je kazna za Husrefa.

Od silnih sarajevskih portala k.lix, sc.sport, s.port1, ss.ba, faktora, avaz i jos mnogih zar niko nema M.UDA da 10 dana pise o ovim situacijama.

Sve dok sute to je znak odobrenja i podrzavanja. Je li bitnija neka akreditacija ili odlazak na putovanje od ovih desavanja. Sve dok sute portali i javnost neka znaju da su i oni saucesnici u svim ovim desavanjima.

Bezbroj je komercijalnih TV stanica je li niko od njih ne smije napraviti emisiju koja ce prozvati bagru u Savezu.

Znaju praviti emisije kad se trebaju pljuvati razni Konakovici, Izetbegovici Dodik i slicni, a o jako bitnoj stvari koja jace unistava drzavu nego politicari oni sute.

Kad se nekada sjetim Bakira i njegovih 60 minuta jedini je on smio pricati o ovakvim stvarima, pa ima li NOVINARA sa m.udima u ovoj nasoj drzavi.

SRAMOTA
Nije se ni naš Klub oglasio. Mi se nismo oglasili, pođimo od toga. Da smo mi prvi problematizovali skandiranje, danima bi se provlačilo po medijima, uslijedile bi reakcije itd i moglo je ići na više instance. Ovako, par portala je prenijelo da se skandiralo i kraj priče. Od fudbalera samo Mufta reagovao, a i tako smo izgubili. Dakle win-win situacija za prekid utakmice jer nemaš doslovno ništa za izgubiti i mi ponjorimo glavu.

Dzezvar
Kontakt:

čet okt 24, 2024 6:42 pm

Jako bitna stvar za fudbal u Kantonu...

https://zurnal.info/clanak/u-fudbalskom ... fGNZgugAzg
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

plavi kanarinac
Kontakt:

čet okt 24, 2024 8:21 pm

Da mi je doživiti da u grupi evropskog takmičenja jednog dana moj Željo vodi u gostima ..
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ANamelessGhoul
Kontakt:

čet okt 24, 2024 8:50 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
čet okt 24, 2024 8:21 pm
Da mi je doživiti da u grupi evropskog takmičenja jednog dana moj Željo vodi u gostima ..
Mozda unuci nasi

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Taree_, Ujko i 41 gost.

Prijava