MATORI je napisao/la: ↑ned sep 08, 2024 2:18 pm
SamoIstina je napisao/la: ↑ned sep 08, 2024 2:01 pm
Ja nikad u zivotu nisam pljuvao Badzaka, niti cu. On ima iskren i dobar nijet i iskreno voli klub. To je barem moje misljenje i ja njega tako vidim.
Njegov problem je sto radi na nacin na koji radi. Nije mu ovo prvi put u klubu da ne znamo kakve su moguce posljedice takvog rada. I ne, ne govorim da ga nuzno treba maci. Ne mora ni to, ali treba on razumjeti da njegov nacin rada ne donosi ni stabilnost ni rezultate, cak moze stvoriti ozbiljne probleme klubu i znao je stvoriti u proslosti.
Pokusaji sa Ljajicem i Vargasom su savrsen primjer toga.
Jednu vaznu stvar treba imati na umu:
Bude li Mamic..ili neki dugi "Mamic" predlagao a Jasmin npr dovodio igrace - dvojac Rahimic - Coric ce SIGURNO napustiti klub jer im je to bio i GLAVNI uslov kad su prihvatili da dodju kod nas - da im se niko ne mijesa u posao.
Dakle .. u tom slucaju najbolje je brate da se Jasmin prihvati posla i bude sportski direktor.
Eh , jbg onda i da ON odgovara za sportske rezultate.
Ko god misli da su General i Cora spremni biti "kurbani" - za.jebao se doooobro!
Vidi, tu isto treba biti realan.
Nijedan trener koji drzi do sebe nece dopustiti da mu neko naredjuje i govori sta da radi non-stop, da mu dovodi i tjera igrace, pravi sastave i slicno. To je cinjenica, ali isto je cinjenica da onaj ko daje ili na neki drugi nacin donosi pare mora da se pita, ima pravo da se pita i pita se svugdje.
Kod pitara dodje Mirvic i dovede Penarandu, mimo zelja trenera i bilo koga. Dodje Penaranda tuce se sa saigracima, cuga, glupira, ukanali ih, a na plati od 50 milja maraka. U Zrinjskom Sulenta, u Velezu Kevelj, da ne nabrajam dalje. Ima pozitivnih primjera, ima i negativnih.
I vani je tako. Kad je Abramovic bas htio nekoga u Chelsea da dovede, qrac je on pitao ista trenera. Nekad se konsultovao, nekad je i zelje ispunjavao trenerima, ali dovodio je i igrace cisto jer je htio da ih dovede. Sutra da mi investitora nadjemo taj bi isto radio, ma ko on bio.
E tu dolazimo do problema. Hoces to da radis? Bujrum brate, ali onda je tvoja odgovornost, onda se obavezi da ces placati tog igraca do kraja ugovora. Ne kad ti dosadi da ga ostavis klubu na grbaci. To vazi za svakog clana UO koji je ikad bio u klubu, a i koji ce biti ubuduce.
Po meni tu ne bi bio problem nikakav da se ljudima koji placaju da da izvuku i neku korist za sebe. Lupam, ako se proda igrac kojeg si placao, uzmi % od transfera. Ili nesto deseto, nije problem. Meni ne bi smetalo.
U svakom klubu na svijetu se treneri nose sa tom vrstom pritiska, to je dio trenerskog posla. Bitno je samo da se traze kompromisi i da imas neki uhodan sistem gdje se zna sta su cija zaduzenja, i da se radi timski, ne da svako nesto sam pokusava, pa onda belaj. Kad treneru vjerujes, pokusaj ga ispostovati sa onim sto on trazi i sto mu treba. Bice dobro i treneru i klubu i tebi.