Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dominic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 21, 2018 3:03 pm

Kakav je to sporazumni raskid ugovora s Arezinom ako je covjek bio na dvogodisnjoj pozajmici!? Majke mi to nisam cuo.

Amidza
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:06 pm

Dobro pitanje.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

PratimsamoPlave

sri nov 21, 2018 3:08 pm

ISB87 je napisao/la:
sri nov 21, 2018 2:41 pm
Durgo je napisao/la:
sri nov 21, 2018 2:19 pm
Bio sam na toj proslavi i cinjenica je da je bilo pravo malo ljudi. Napisao sam 3000, eto nek je bilo duplo vise 6000, uopste nije bitno. 6000 je nesto wow? pa na nekim tekmama u ligi prosle i pretporosle godine je bilo 8000+.... ta cifra uopste nije bitna, poenta price je da mi svemu nadjemo manu i 100 sranja nekih... zasitimo se svega, titula, kupova, gradnje stadiona... prosle godine transparent "KUP NIJE BITAN" a kada smo ga osvojili zadnji put? Niko od nas kurcem da makne i uradi nesto konkretno vec samo seremo kako nista ne valja... nismo skupili 11 000 za reflektor, a seremo kako ljudi u klubu ne mogu naci XY sponzora i milione da osvajaju titule, prave stadion, ulazu u omladinski pogon, trening kamp itd.

proslu tekmu na grbavici je bilo 1900 ljudi. hejj 1900 i kao hocemo da se pitamo nesto. momci iz kopa njih 300 zele da donesu smjene? Jarane nece moci tako. Kada vas (nas) bude 2000 svaku tekmu u kopu i kada (ONO STO AMAR OSIM PRICA U VIDEO KOJI SAM KOMENTARISAO) budu vise doprinosili klubu nego odmagali (finansijski) onda se mozemo pitati. Ne samo oni vec i svi mi ostali sa drugih tribina.

Posjeta nam je ocajana i nas 1900 sto dolazimo redovno hocemo da se pitamo nesto. Ne moze to tako. Kada nas bude 10 000 svaku tekmu moci cemo donositi odluke i mozda se nesto budemo pitali.

To je realnost, svidjela se nekom ili ne.
ko je kriv sto nas je 1900 bilo? Ja? Kop? Ma daj bjezi.
Navijaci su izgradili tribinu, navijaci su potakli gradjenje stadiona, navijaci su tu kad je klub u govnima i kada nije. Logicno da cemo se pitat jer je klub nas i zbog nas postoji. Nece postojati sigurno zbog senada, zuje, dzele, gredica violina i ostalih pojedinaca.
Zeljo je opstao zahvaljujuci raji, sponzori su tu zbog gledaoca.
Kad si pogledao zadnju lijepu utakmicu na Grbavici? Zbog koje bi se raja vratila na stadion? Mozda sloboda 4:2 na otvaranju istoka. Sve ostalo na vrat na nos.

Kako vas nije stid uzimat navijace u usta zbog nekih reflektora nakon svega sto su navijaci uradili za klub. Fuj.
Gdje si ti bio, stvarno ne znam ali evo par utakmica. Ove tri sezone bas dosta ytakmica ostalo u dobrom pamcenju. Racunam od odlaska Amara. Siroki 2:0, Olimpik 3:1, Sarajevo 0 1, Zrinski 0 0,Sloboda 1 2,Sarajevo 1 1, Siroki 2 0,Zrinski 0 4, Radnik 1 2Celik 1 0,Mladost 1:0.Jos bi ih imao nabrojati.
Sad sa otvaranjem istocne tribine nas stadion dobija novu normalnh tribimu neko se sjetio u 97 godina da izgradi tu tribinu. Za mene ostvarenje zivotnog sna kao i mnogim generacijama, tipa generacija prije rata koji su imali neki istok i pusili pricu da su prosli Videoton da bi imali stadion u visini sjevera. Mi smo dobili tribinu u visini sjevera, da navijaci ali njihiva uloga je u tome svemu 20% maksimalno. Ima li smo i prije posjete ali smijesni su bili sponzori generalni je bio nestvaran.
Prica da je tribina izgradjena od navijaca je kao i ona da ne bi Belgije nikad teren ne bi obnovili, a Misimovic mozda godinu dana prije Belgije u intervjujpricao o terenu.
Onda idu utakmice Sloboda 4 2, Zrinski 2 1,Sarajevo 0 0.Pazi sad igramo prvo pretkolo EL, drugo u omogucava ti uefa da igras i trece oretkolo jer si dobro uradio posao. Uefa to vidi majstore vi to ne vdite jer necete da vidite, nikad nista u zivoty niste uradili pa ne znate.
Onda Adzemove utakmice koje su najvise posjecale na Amarov period, derbi po jebenom snijegu gdje imas pun jug pun znaci ko to nije dozivio ne zna sta je smrzavanje. Tu je bilo tri derbija, Siroki tri puta, pa i 3 3 ,2 2 sa Zrinskim bilo je utakmica ko ih voli gledati bez interesa.(preskocio sam izgradnju terena, zapada i trecu kategoriju)
Vjeruj mi da me ovo sve toliko pogadja da je to nenormalno, gledam pisu komentare visjeli gol rahmetli Varupe, a to ona utqkmicaa kad je Hodzic dao dva gola Travniku po onoj kisi i on je najvatreniji, ja sam fb navijac u pm. Mozda i tebi dzaba pisem, ali ima sigurno neko ko ce razumjeti.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:09 pm

Naletite na svetu temu, Miske odlučio da nam ispuni želju i dovede igrača po izboru foruma 8-)

viewtopic.php?f=51&t=540&start=6600

igla
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:10 pm

Treba prestati da dovodjenjem igraca dok ne znas ko ce ti biti trener.
Dovedi trenera u kojeg si siguran, plati ga vise na ustrb par igraca ako treba, ali onda prepusti njemu i onom koga si zaduzio da pronadje sebi pojacanja.

Amidza
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:12 pm

Po meni treba dovoditi sto vise igraca u godinama, po mogucnosti da su spori i generalno problematicni.
Zadnja izmjena: Amidza, dana/u sri nov 21, 2018 3:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

PratimsamoPlave

sri nov 21, 2018 3:14 pm

igla je napisao/la:
sri nov 21, 2018 3:10 pm
Treba prestati da dovodjenjem igraca dok ne znas ko ce ti biti trener.
Dovedi trenera u kojeg si siguran, plati ga vise na ustrb par igraca ako treba, ali onda prepusti njemu i onom koga si zaduzio da pronadje sebi pojacanja.
Da Keka dovedes, ako ne ode u Makijato prica ti je lazni Murinjo,Kostic dva, skijas. Ako slucajno dodirne nekog od "mahalaca", "ljudina", dosao da trenira strogocu na nasoj djeci dovodi menadzerske igrace, utaljuje se sa Misimovicm.. i haj ti dovedi nekog samo Amar Osim!
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:15 pm

ISB87 je napisao/la:
Durgo je napisao/la:
Bio sam na toj proslavi i cinjenica je da je bilo pravo malo ljudi. Napisao sam 3000, eto nek je bilo duplo vise 6000, uopste nije bitno. 6000 je nesto wow? pa na nekim tekmama u ligi prosle i pretporosle godine je bilo 8000+.... ta cifra uopste nije bitna, poenta price je da mi svemu nadjemo manu i 100 sranja nekih... zasitimo se svega, titula, kupova, gradnje stadiona... prosle godine transparent "KUP NIJE BITAN" a kada smo ga osvojili zadnji put? Niko od nas kurcem da makne i uradi nesto konkretno vec samo seremo kako nista ne valja... nismo skupili 11 000 za reflektor, a seremo kako ljudi u klubu ne mogu naci XY sponzora i milione da osvajaju titule, prave stadion, ulazu u omladinski pogon, trening kamp itd.

proslu tekmu na grbavici je bilo 1900 ljudi. hejj 1900 i kao hocemo da se pitamo nesto. momci iz kopa njih 300 zele da donesu smjene? Jarane nece moci tako. Kada vas (nas) bude 2000 svaku tekmu u kopu i kada (ONO STO AMAR OSIM PRICA U VIDEO KOJI SAM KOMENTARISAO) budu vise doprinosili klubu nego odmagali (finansijski) onda se mozemo pitati. Ne samo oni vec i svi mi ostali sa drugih tribina.

Posjeta nam je ocajana i nas 1900 sto dolazimo redovno hocemo da se pitamo nesto. Ne moze to tako. Kada nas bude 10 000 svaku tekmu moci cemo donositi odluke i mozda se nesto budemo pitali.

Navijaci su izgradili tribinu, navijaci su potakli gradjenje stadiona, navijaci su tu kad je klub u govnima i kada nije. Logicno da cemo se pitat jer je klub nas i zbog nas postoji. Nece postojati sigurno zbog senada, zuje, dzele, gredica violina i ostalih pojedinaca.
Kad si pogledao zadnju lijepu utakmicu na Grbavici? Zbog koje bi se raja vratila na stadion? Mozda sloboda 4:2 na otvaranju istoka. Sve ostalo na vrat na nos.

Kako vas nije stid uzimat navijace u usta zbog nekih reflektora nakon svega sto su navijaci uradili za klub. Fuj.
Zasto na je 1900 smo krivi MI, NAVIJACI i niko drugi. Nije upitna samo prosla tekma vec svaka do sada. Ja ne kritujem nikog pojedinacno vec sve nas "navijace" zelje. Ja ih znam 20 sto dolaze samo kada je sve med mlijeko...

Sto ce me biti stid kritikovati i kriviti svoje najbolje prijatelje koje spadaju u tu skupinu? To kazem njima licno i svim slicnim.

Vezano za reflektor, naravno da cu spominjati... tu se pokazala nasa "zasicenjost" pomaganju i guranju kluba... i niko ama bas niko mi nece rece da to nismo mogli zavrsiti do kraja. Dosli smo do 90% i nismo u stanju skupiti jos 10% jer smo kao bili razocarani u rezultate. MI PRAVIMO STADION SVOJOJ DJECI I ZELJI I NISTA NE TREBA BITI IZGOVOR DA TO NE ZAVRSIMO.

JA SAM NAVIJAC ZELJE I KAZEM DA PRVI JA I SVI OSTALI NE DOPRINOSIMO KOLIKO MOZEMO. TACKA.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

ublehas
Kontakt:

ISB87 je napisao/la:
Durgo je napisao/la:

Sve pokušavam da se ne uključujem u rasprave jer vidim da ne vode ničemu (u stvari vode daljnjim podjelama), ali fakat ne mogu da čitam više ovoliko spinova.
1) Navijaci su izgradili tribinu - Netačno. Navijači nisu izgradili tribunu. Navijači, kao i sponzori su kupili desetogodišnje ulaznice od čega se skupio dio para (ispod 50%) za izgradnju tribine. Znači nije niko donirao pare za istok, nego kupio sebi mjesto za sve utakmice Želje u narednih deset godina. Istine radi, navijači su finansirali sređivanje zapada.
2) Logicno da cemo se pitat jer je klub nas i zbog nas postoji - Netačno. Navijači se ne trebaju pitati ni za šta osim za navijanje. Bar ne u tom obliku u kojem ti zamišljaš. Navijači se mogu kandidovati za organe kluba. Prije svega u Skupštinu, pa onda mogu biti birani u Upravni ili Nadzorni odbor.
3) sponzori su tu zbog gledaoca. - opet netačno. Željo u istoriji nikad nije više zaradio para od sponzora nego u zadnje 2-3 godine, a prema tvrdnjama mnogih zlonamjernih (mada je i to demantovano) ova Uprava je rastjerala navijače. Sponzori su došli prije svega zbog jedne pozitivne priče koja se dešavala oko Želje i zbog povjerenja u ljude koji vode Želju.

I jedno pitanje za tebe, koje su to lijepe utakmice koje je Željo igrao u zadnjih 20ak godina zbog kojih se raja vraćala na stadione???

storm_raider
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:20 pm

Durgo je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
Durgo je napisao/la:

Zasto na je 1900 smo krivi MI, NAVIJACI i niko drugi. Nije upitna samo prosla tekma vec svaka do sada. Ja ne kritujem nikog pojedinacno vec sve nas "navijace" zelje. Ja ih znam 20 sto dolaze samo kada je sve med mlijeko...

Sto ce me biti stid kritikovati i kriviti svoje najbolje prijatelje koje spadaju u tu skupinu? To kazem njima licno i svim slicnim.

Vezano za reflektor, naravno da cu spominjati... tu se pokazala nasa "zasicenjost" pomaganju i guranju kluba... i niko ama bas niko mi nece rece da to nismo mogli zavrsiti do kraja. Dosli smo do 90% i nismo u stanju skupiti jos 10% jer smo kao bili razocarani u rezultate. MI PRAVIMO STADION SVOJOJ DJECI I ZELJI I NISTA NE TREBA BITI IZGOVOR DA TO NE ZAVRSIMO.

JA SAM NAVIJAC ZELJE I KAZEM DA PRVI JA I SVI OSTALI NE DOPRINOSIMO KOLIKO MOZEMO. TACKA.
:palacgore: :zeljeznicar1:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:21 pm

Budi Željo je napisao/la:
sri nov 21, 2018 1:22 pm
Poznajem neke momke iz kopa pa sam ih pitao kad smo se sreli par dana nakon utakmice sa Tuzlom šta je razlog svega. Kažu oni tjeramo najveće grobare FK Željezničara u njegovoj historiji. Pominju neke pokradene pare od transfera, rastaljivanje od ugovora, cifre idu do osam miliona maraka. Ja nisam dovoljan ni autoritet ni čovjek na nekoj poziciji koji može ubijediti bilo koga iz jezgra grupe u suprotno. Kad sam i pokušao da objasnim da možda nije tako, odma su me začepili, nemate vi pojma, mi znamo...
Ja sam ubijeđen da je ljubav prema klubu momaka neupitna i da oni zaista nemaju neke loše namjere, ali očigledno da su ili loše informisani/instruisani, ili jednostavno možda mi nemamo dobre informacije i mišljenje.
Skupština je prava prilika da se sve fino izvede pred nas, maksimalno transparentno, pa makar bilo i prljavog veša, da napokon znamo na čemu smo. Pa onda podržati Želju, ko god bio u upravi, na terenu i na klupi,
Haj molim te reci da si se salio, da ovo nije istina. Pa ovo je nadmasilo violinu i onu njegovu "naturnu laz". Ljudi dragi znate li sta je 8 miliona? Ne mogu da vjerujem da neko moze biti tolika ovca da vjeruje u ovo. Mozes reci da npr. Misimovic nema pojma o fudbalu ali reci da su se talili i uzeli 8 miliona je nebuloza samo takva.

O kakvoj ljubavi oni pricaju? Jedino sto je neupitno je to da nanose konstantno finansijsku stetu svom klubu a onda pricaju o nekoj ljubavi. To je reketarenje kluba. Zbog toga ih je sve manje u kopu, a uprkos tome oni misle da su pokupili svu pamet svijeta..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Budi Željo
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:31 pm

Brkoo je napisao/la:
sri nov 21, 2018 3:21 pm
Budi Željo je napisao/la:
sri nov 21, 2018 1:22 pm
Poznajem neke momke iz kopa pa sam ih pitao kad smo se sreli par dana nakon utakmice sa Tuzlom šta je razlog svega. Kažu oni tjeramo najveće grobare FK Željezničara u njegovoj historiji. Pominju neke pokradene pare od transfera, rastaljivanje od ugovora, cifre idu do osam miliona maraka. Ja nisam dovoljan ni autoritet ni čovjek na nekoj poziciji koji može ubijediti bilo koga iz jezgra grupe u suprotno. Kad sam i pokušao da objasnim da možda nije tako, odma su me začepili, nemate vi pojma, mi znamo...
Ja sam ubijeđen da je ljubav prema klubu momaka neupitna i da oni zaista nemaju neke loše namjere, ali očigledno da su ili loše informisani/instruisani, ili jednostavno možda mi nemamo dobre informacije i mišljenje.
Skupština je prava prilika da se sve fino izvede pred nas, maksimalno transparentno, pa makar bilo i prljavog veša, da napokon znamo na čemu smo. Pa onda podržati Želju, ko god bio u upravi, na terenu i na klupi,
Haj molim te reci da si se salio, da ovo nije istina. Pa ovo je nadmasilo violinu i onu njegovu "naturnu laz". Ljudi dragi znate li sta je 8 miliona? Ne mogu da vjerujem da neko moze biti tolika ovca da vjeruje u ovo. Mozes reci da npr. Misimovic nema pojma o fudbalu ali reci da su se talili i uzeli 8 miliona je nebuloza samo takva.

O kakvoj ljubavi oni pricaju? Jedino sto je neupitno je to da nanose konstantno finansijsku stetu svom klubu a onda pricaju o nekoj ljubavi. To je reketarenje kluba. Zbog toga ih je sve manje u kopu, a uprkos tome oni misle da su pokupili svu pamet svijeta..
Svega mi bukvalno tako. I to su momci koji su u kopu i idu na sva gostovanja, jedni od onih 100-njak sto su izasli protiv Tuzle.
Zato me ovo maksimalno brine, tezak period nam predstoji. U ovakvoj atmosferi bod do dva nam je maksimum iz ova dva kola, a onda na hajr na dobro...
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

kremenko

sri nov 21, 2018 3:34 pm

Amidza je napisao/la:
sri nov 21, 2018 2:56 pm
Niko je napisao/la:
sri nov 21, 2018 2:47 pm
Arežina sporazumni raskid.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/filip ... /181121096
Eh super. Sad samo nek neko preuzme odgovornost za njegovo dovodjenje.
Ne može se preuzeti odgovornost jer rade volonterski.
Nego koliko smo zaradili na raskidu :kafa:
Za pola godine na Arezini popusismo naknadu za treniranje za igrača kojeg smo dali Mladosti, plus plate. cca 100k. Sta je to za nas :oops:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

ISB87
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:37 pm

napisao sam svima odg ali izbrisalo se.
uglavnom, postujem upravu jer su se uhvatili u kostac sa izgradnjom tribine i zahvalan sam na tome.
samo sam htio napisati da nije bilo navijaca i prijatelja kluba vjerovatno te tribine ne bi bilo.
glupo je prozivati navijace, a znamo gdje i kako zivimo.

nadam se da cemo se izvuci iz ovog sivila.
GAZI ZELJO!!
MIRZA RASCIC

ISB87
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:41 pm

i da, navijaci se itekako pitaju svugdje pa tako i ovdje. ne govorim o svim odlukama, logicno.
MIRZA RASCIC

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:49 pm

pitaju se u Hajduku za razliku od Dinama gdje se ne pitaju. i takvih milion primjera.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

cikazubo
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:50 pm

Pitaju se logicno, navijaci Zelje su u velikom procentu na strani uprave, a uporno se ignorise ta cinjenica zbog storinjak “glasnijih”.

Elegant
Kontakt:

sri nov 21, 2018 3:53 pm

Sirok je to pojam "navijaci" i "ptiaju se navijaci", treba do dobro vidjeti ko da se pita, odgovara i u vezi cega. Formirati udruzenje navijaca gdje ce biti momci i cure imenom i prezimenom, obrazovani ljudi prije svega, da imaju neko znanje i polazaju u drustvu, a ne dokazani narko dileri, reketasi, od ranije poznati policiji.

Ne znam sta se to pita Torcida kod Hajduka, koje odluke konkretno znate da su se oni pitali ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

teatrale36
Kontakt:

sri nov 21, 2018 4:03 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
sri nov 21, 2018 3:49 pm
pitaju se u Hajduku za razliku od Dinama gdje se ne pitaju. i takvih milion primjera.
Nemoj da se pitaju navijači kao kod Hajduka molim te! :r
Ono je uzas sta su od kluba uradili likovi. :zid:

exdomorocki
Kontakt:

sri nov 21, 2018 4:04 pm

Durgo je napisao/la:
sri nov 21, 2018 1:01 pm
avlami97 je napisao/la:
sri nov 21, 2018 11:29 am
phpBB [video]

Amar Osim: "Šta je cilj, imati navijače"?
Kazna oko 200 000,00 KM za godinu dana.
Amar Osim: "To nisu ljudi, to su individue, ta stvorenja - štete klubu, ovi su definitivno nenormalni".
Covjek rekao sve, al apsolutno sve.

Pircamo da je ova uprava otjerala navijace sa Grbavice, smijesno!

Bilo titula, kupova itd. opet se sa tribina jebavala majka, i dodje 3000 na proslavu.

Smijesno :)
On i može sve reći,on može i reći da utakmica finala KUP-a neće početi dok naši navijači ne uđu na stadion,dok ovi mogu samo muriju poslati vlastitim navijačima.
I nespinujte za te 3000,a malo vratite i film te sezone,kad se titula uzela,zvanicno protiv Veleza 0:0,a nezvanicno na gradskom derbiju na Grbavici,4 kola ranije,lijep pozz
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], cala i 44 gosta.

Prijava