Kao sto rekoh - nemas. Ali bolje i to nego da lupas ko vrhovni vodja da smo kupovali titule.Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 5:55 pmEto neka ti imas argumente.....ne bih dalje Boga mi....
Zivio...
Kao sto rekoh - nemas. Ali bolje i to nego da lupas ko vrhovni vodja da smo kupovali titule.Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 5:55 pmEto neka ti imas argumente.....ne bih dalje Boga mi....
Zivio...
Za mene je Željo najveći klub na svijetu, ali to je subjektivna ocjena. Objektivno u Bosni nismo najveći, odnosno najuspješniji ako gledamo rezultatski, ono što se može porediti. Hajmo konkretno. Prvo Evropa:SamoIstina je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 4:31 pmPuno se ovdje nipodostava nas klub. Siguran sam da nije iz losih namjera, ali se nipodostava.
Mi jesmo, realno, najveci klub u drzavi i to nije pitanje subjektivnog misljenja. Nazalost, rezultati zadnjih godina to ne prate i konkurencija nam je dobro odmakla na raznim poljima. To je isto cinjenica od koje ne treba bjezati.
Da li je realno da uzmemo titulu ove sezone, naravno da nije. Ne uzima se titula tek tako. Cak i kad bili najbolji na terenu, a tesko cemo biti, nema nas nigdje van terena, a bez toga nema titule niti je ikad bilo u ovoj drzavi.
Reci javno da nam jeste cilj sami vrh za mene nije nikakav problem, naprotiv. To je nesto ka cemu treba stremiti svake sezone. Mi smo se odvikli od toga iz raznih razloga, ali vrijeme je da vratimo tu naviku. Sto se mene licno tice, ova sezona ce biti i vise nego uspjesna ako odemo u Europu. Vjerujem da vecina navijaca dijeli moje misljenje.
Jesmo li npr. Dadu prodali nakon toga?Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 5:50 pmKoji ba transfer?SamoIstina je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 5:18 pmNije Sabanadzovic zadnji igrac kojeg smo prodali, a Radnicki je napravio jaci transfer ne nego mi, nego iko ikad u istoriji ove lige.Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 4:35 pm
Jasta nego su subjektivna....
Mi zadnjeg igraca kojeg smo prodali to je bio Sabahadzovic za 500 000 eura.....yebeni radnicki kragujevac napravi milionski transfer....
Dodje Vlado Jagodic pa ti se uz pomoc sudije valja po terenu,oprostit ces ali to se najvecem klubu NE SMIJE raditi.
Prvi zadatak je da postanemo bitni u BH fudbalu.Dug i mukotrpan je to proces,a na dobrom smo putu.
I kako vam nas trenutni status u savezu i sudijskoj organizaciji (i trenutni rezultati) moze biti bilo kakav argument? Nije svijet nastao 2013. Govorimo o klubu koji postoji od 1921 godine.
Bajic 500 000 eura
Hadziahmetovic 550 000 eura...
To sto postojimo preko 100 godina je samo nama bitno ostale boli qrac.
Prije su igraci u redu stajali da i Željo zovne a danas ti zrinjski uzme igraca sa kojim si pregovarao.
Ma s kojom evropom porediti? Sistem ulaska u grupe takmičenja je nebo i zemlja, sad i prije. Prije si zapravo morao licit na neki ***** da bi usao u grupnu fazu LIGE EVROPE. Dolaze ti ozbiljne ekipe koje su jace od tebe i moras 4 dvomeca biti bolji da prodjes u grupe.Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 5:55 pmEto neka ti imas argumente.....ne bih dalje Boga mi....
Zivio...
Pa ko je onda najveci klub u drzavi? Napisi molim te eto, samo objektivno.kvalitet je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:01 pmZa mene je Željo najveći klub na svijetu, ali to je subjektivna ocjena. Objektivno u Bosni nismo najveći, odnosno najuspješniji ako gledamo rezultatski, ono što se može porediti. Hajmo konkretno. Prvo Evropa:SamoIstina je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 4:31 pmPuno se ovdje nipodostava nas klub. Siguran sam da nije iz losih namjera, ali se nipodostava.
Mi jesmo, realno, najveci klub u drzavi i to nije pitanje subjektivnog misljenja. Nazalost, rezultati zadnjih godina to ne prate i konkurencija nam je dobro odmakla na raznim poljima. To je isto cinjenica od koje ne treba bjezati.
Da li je realno da uzmemo titulu ove sezone, naravno da nije. Ne uzima se titula tek tako. Cak i kad bili najbolji na terenu, a tesko cemo biti, nema nas nigdje van terena, a bez toga nema titule niti je ikad bilo u ovoj drzavi.
Reci javno da nam jeste cilj sami vrh za mene nije nikakav problem, naprotiv. To je nesto ka cemu treba stremiti svake sezone. Mi smo se odvikli od toga iz raznih razloga, ali vrijeme je da vratimo tu naviku. Sto se mene licno tice, ova sezona ce biti i vise nego uspjesna ako odemo u Europu. Vjerujem da vecina navijaca dijeli moje misljenje.
1. Najveće evropske uspjehe ostvarili smo u sezonama 1971/1972. i 1984/1985. S obzirom na to da se sad ovdje potcjenjuju rezultati Zrinjskog prošle i Borca ove godine, treba reći kako smo došli do četvrtfinala, odnosno polufinala Kupa UEFA. Prvi put smo do četvrtfinala prošli tri protivnika, a drugi put četiri. Toliko protivnika (dobro, ako si prvak malo manje) se sada mora proći u kvalifikacijama samo da bi došli do grupne faze. Ali svejedno, polufinale je ogroman uspjeh.
Poslije rata, naveo sam, najbolji rezultat ostvarili smo 2002/2003. gdje smo ispali od Newcastlea, odnosno Malage. Poslije toga smo samo jednom prošli više od jednog protivnika, to je u sezoni 2015/2016. kad smo prošli Balzana i Ferenca. Svaki drugi put smo ili odmah ispali ili prošli samo jedno pretkolo.
2. Sarajevo je u sezoni 2007/2008. ponovilo naš rezultat iz 2002/2003. U sezoni 2009/2010. igrali su play-off Evropa lige gdje su ih mrvice dijelile da prođu u grupnu fazu. U sezoni 2014/2015. opet su igrali play-off, ispali od Borussije. Treći play-off igrali su 2020/2021. kad su ispali od Celtica. Dakle, iza rata puno uspješniji od nas. Prije rata smo mi uspješniji, ali oni su uspješniji u domaćem takmičenju, ali svakako ne znam koliko su ti rezultati inače relevantni, jer smo u bivšoj državi i oni i mi bili drugorazredni klub, iza velike četvorke.
3. Zrinjski je prošle sezone igrao grupnu fazu, kad su došli i do play-offa Evropske lige. U grupnoj fazi pobjeda protiv Alkmaara i remi s Aston Villom. I više nego respektabilno. Osim toga, dva puta igrali play-off za Konferencijsku ligu, ove sezone i sezone 2022/2023. kad su nesretno izgubili na penale. Još četiri puta dogurali su do 3. pretkola. Daleko najuspješniji poslijeratni bh. klub, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu.
4. Borac je ove sezone bio nadomak najvećeg poslijeratnog klupskog uspjeha u Evropi, ali su ispali nesretno na penale, pa su izjednačili najveći uspjeh koji je prvi ostvario Zrinjski. Prije toga su prolazili maksimalno jedno kolo kvalifikacija. Ali samim ovogodišnjim uspjehom su nas prestigli (period iza rata), tako da smo tek četvrti klub prema evropskim uspjesima u BiH.
Što se tiče domaćih takmičenja:
Titule:
Željo: 7 + 1
Sarajevo: 7
Zrinjski: 8
Borac: 3
Kupovi:
Željo: 6
Sarajevo: 7
Zrinjski: 3
Borac: 2
Uz to, Željo ima i tri osvojena superkupa, Sarajevo jedan, a ove godine prvi trofej će uzeti Borac ili Zrinjski. Ako sam fulio neki broj, halalite.
Prije nekoliko godina jesmo bili ubjedljivo nauspješniji klub u domaćim takmičenjima, sad već polako gubimo primat tu. Zrinjski nas je prešišao u titulama, Sarajevo ima više osvojenih kupova. Istina jeste da smo i dalje jedan od najtrofejnijih klubova, ali kad uzmemo obzir i Evropu, pa sve rezultate saberemo, realnost je da nismo najuspješniji klub u državi. A najvažnije u ovom trenutku, na pehar čekamo godinama, od sezone 2017/2018. kad smo uzeli Kup.
Što se tiče transfera, i tu smo nekada držali primat, ali i tu nas je prestiglo Sarajevo, Borac je na pragu da proda igrača za milionski iznos, najveći transfer Zrinjskog je vrjedniji od našeg... Dakle, prestigli nas.
Cilj iznošenja ovih podataka nije nipodaštavanje, ja ponavljam da je meni Željo najveći klub, i zbog navijača, ideologije, historijskog konteksta, nego da se malo spustimo na zemlju, da vidimo da su nas mnogi prestigli, da trebamo iz dana u dan mukotrpno raditi da bismo se opet borili za nešto. Ja i dalje mislim da bez investitora to ne može, ali eto vrijeme će pokazati. Nema nas u Savezu, u ligi smo postali važni kao npr. Velež i Široki, pali smo. To je naša realnost. Što kažu neki, prvo postati opet važni u našoj ligi, pa maštati o titulama i ozbiljnijoj Evropi. Nije to nedostižno, ali treba vremena, strpljenja, znanja i para.
Pa jesu uspješniji zadnjih godina. Ne poricem to. Ali da je posrani Borac veci klub od naseg ne mogu vjerovati kakva izjava. Ljudi ne znaju kako funkcionisu sistemi evropskih takmicenja.
Slozio bih se za sve. Njihovom logikom je RB Leipzig veci klub od HSVa.kemo je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 2:25 pmKakve veze ima kada smo zadnji trofej uzeli sa velicinom kluba? Manchester United je 10 godina nebitan u Engleskoj, cak je predmet ismijavanja. Medjutim to ne mijenja cinjenicu da su najveci klub u Engleskoj.
Fudbalski klub Zeljeznicar je najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini, sa najvecim brojem navijaca, sa najvecim uspjehom u Evropi. To sto je neko usao usao u grupnu fazu treceg evropskog takmicenja po kvalitetu, nikako ne znaci da su ostvarili veci uspjeh od nekog naseg prije rata. Ne znam zasto su kod nas ljudima mozgovi isprani do te mjere da se napadaju svi ljudi koji gledaju pozitivnije na stvari, pa makar to i malo nerealno bilo. U svakom sportu pravimo izgovore prije nego li i odigramo nesto.
Da ne duzim, Fudbalski klub Zeljeznicar kao najveci klub u drzavi uvijek treba teziti ka tituli, nekada je to realno a nekada ne. Samoponizavanje je postalo zalosno.
A ko je rekao to....SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:22 pmPa jesu uspješniji zadnjih godina. Ne poricem to. Ali da je posrani Borac veci klub od naseg ne mogu vjerovati kakva izjava. Ljudi ne znaju kako funkcionisu sistemi evropskih takmicenja.
Ok jesmo li mi imali priliku prvi napraviti takav iskorak? Birvaktile kad nam kupovi nisu znacili nista, kad se trazio instant uspjeh, daj titulu odma nek dodje amar s svojim ljudima. Uvali ga nam usta amar i umalo nas ne ugasi. Svaki klub u nasoj ligi u toj situaciji bi se ugasio. Zeljeznicar ne, jer ima navijace kakve ima.
Ali slazem se, opali smo, moramo se vratiti na pravi kolosijek i mislim da je ova uprava zasluzila povjerenje i donijela neki frisak zrak. Strpljenje prije svega, nadam se da smo se opametili.
Opet te pitam ko je rekao da je borac veci klub od nas?SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:08 pmMa s kojom evropom porediti? Sistem ulaska u grupe takmičenja je nebo i zemlja, sad i prije. Prije si zapravo morao licit na neki ***** da bi usao u grupnu fazu LIGE EVROPE. Dolaze ti ozbiljne ekipe koje su jace od tebe i moras 4 dvomeca biti bolji da prodjes u grupe.
Sad imas ligu konferencije i igras s jebenim vikinzima s Islanda i mornarima s Malte za grupnu fazu.
Sad ako si prvak drzave i prodjes prvo pretkolo lige prvaka, ti si fakticki u grupnoj fazi.. Jer imas pravo ispadanja i ne moras dobiti 4 dvomeca zaredom protiv mnogo jacih ekipa.
Sramota je porediti Borac s Željezničarom u bilo kojem smislu. Jedini klub koji je moze porediti s nama je Sarajevo, a i to je tesko.
To sto smo mi pali kao klub u borbi za trofeje je druga prica. To sto se ne borimo za trofej vec 5 6 godina ne mora znaciti da je usrani Borac veci klub od nas jer igra grupnu fazu hahahahaha. Sta nam je sve uradjeno dobro postojimo i dan danas.
Ma cekaj ti si rekao da su nas u svemu prešišali, a da smo mi samo bolji po nivou navijaca? Ili da ne vjerujem ocima svojim?Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:01 pmA ko je rekao to....SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:22 pmPa jesu uspješniji zadnjih godina. Ne poricem to. Ali da je posrani Borac veci klub od naseg ne mogu vjerovati kakva izjava. Ljudi ne znaju kako funkcionisu sistemi evropskih takmicenja.
Ok jesmo li mi imali priliku prvi napraviti takav iskorak? Birvaktile kad nam kupovi nisu znacili nista, kad se trazio instant uspjeh, daj titulu odma nek dodje amar s svojim ljudima. Uvali ga nam usta amar i umalo nas ne ugasi. Svaki klub u nasoj ligi u toj situaciji bi se ugasio. Zeljeznicar ne, jer ima navijace kakve ima.
Ali slazem se, opali smo, moramo se vratiti na pravi kolosijek i mislim da je ova uprava zasluzila povjerenje i donijela neki frisak zrak. Strpljenje prije svega, nadam se da smo se opametili.
Lljudi poceli nabrajati stvari pa i europske utakmice ja se samo nadovezao da ovi igraju grupnu fazu europskog takmicenja a mi ne mozemo prismrditi istom...
Majsta ti si rekao da samo navijace imamo, a da ostala 3 kluba imaju sve bolje od nas. Odgovori ti meni ovo o evropskim takmicenjimaDzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:05 pmOpet te pitam ko je rekao da je borac veci klub od nas?SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:08 pmMa s kojom evropom porediti? Sistem ulaska u grupe takmičenja je nebo i zemlja, sad i prije. Prije si zapravo morao licit na neki ***** da bi usao u grupnu fazu LIGE EVROPE. Dolaze ti ozbiljne ekipe koje su jace od tebe i moras 4 dvomeca biti bolji da prodjes u grupe.
Sad imas ligu konferencije i igras s jebenim vikinzima s Islanda i mornarima s Malte za grupnu fazu.
Sad ako si prvak drzave i prodjes prvo pretkolo lige prvaka, ti si fakticki u grupnoj fazi.. Jer imas pravo ispadanja i ne moras dobiti 4 dvomeca zaredom protiv mnogo jacih ekipa.
Sramota je porediti Borac s Željezničarom u bilo kojem smislu. Jedini klub koji je moze porediti s nama je Sarajevo, a i to je tesko.
To sto smo mi pali kao klub u borbi za trofeje je druga prica. To sto se ne borimo za trofej vec 5 6 godina ne mora znaciti da je usrani Borac veci klub od nas jer igra grupnu fazu hahahahaha. Sta nam je sve uradjeno dobro postojimo i dan danas.
Ne izvlacite stvari iz kontksta i kako to vama odgovara .....
Čovjek je mislio na sadašnje vrijeme, jedino što je u suštini bitno. Dok neko igra evropske utakmice i pravi milionske transfere, mi nemamo ništa od navedenog i možemo samo sanjati… naša pozicija u ovom trenutku je loša, nezavidna i u ovom trenutku jesu iznad nas, šišaju nas dobro, ne znam što je problem to priznatiSkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:06 pmMa cekaj ti si rekao da su nas u svemu prešišali, a da smo mi samo bolji po nivou navijaca? Ili da ne vjerujem ocima svojim?Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:01 pmA ko je rekao to....SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:22 pm
Pa jesu uspješniji zadnjih godina. Ne poricem to. Ali da je posrani Borac veci klub od naseg ne mogu vjerovati kakva izjava. Ljudi ne znaju kako funkcionisu sistemi evropskih takmicenja.
Lljudi poceli nabrajati stvari pa i europske utakmice ja se samo nadovezao da ovi igraju grupnu fazu europskog takmicenja a mi ne mozemo prismrditi istom...
U sadasnjem vremenu? Covjek rekao da su nas presisali po broju titula? Po igracima kakve smo izbacili? Po evropskom uspjehu? Jel to sadasnje vrijeme? Kako je to sadasnje vrijeme doktore?kvalitet je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:10 pmČovjek je mislio na sadašnje vrijeme, jedino što je u suštini bitno. Dok neko igra evropske utakmice i pravi milionske transfere, mi nemamo ništa od navedenog i možemo samo sanjati… naša pozicija u ovom trenutku je loša, nezavidna i u ovom trenutku jesu iznad nas, šišaju nas dobro, ne znam što je problem to priznatiSkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:06 pmMa cekaj ti si rekao da su nas u svemu prešišali, a da smo mi samo bolji po nivou navijaca? Ili da ne vjerujem ocima svojim?
U broju titula u poslijeratnom vremenu nas je npr. Zrinjski prešišao, u posljednje vrijeme svi izbacuju bolje igrače od nas, poslije rata sva tri kluba su daleko uspješnija u Evropi od nas… šta tu nije jasno? Trenutno su svi bolji od nas, šta tu nije jasno? Nismo važan faktor u ovom jadu od lige, šta tu nije jasno? Omladinski pogon nam je za ku…., šta tu nije jasno? Trenutno smo bolji od njih samo po navijačima, šta tu nije jasno? Uspjesi od prije 20 i više godina su za sadašnje vrijeme irelevantni, svi smo ponosni na njih, ali ne igraju nikakvu ulogu. Zato ne govorimo o veličini kluba generalno, nego o uspjesima i stanju u klubovima.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:17 pmU sadasnjem vremenu? Covjek rekao da su nas presisali po broju titula? Po igracima kakve smo izbacili? Po evropskom uspjehu? Jel to sadasnje vrijeme? Kako je to sadasnje vrijeme doktore?kvalitet je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:10 pmČovjek je mislio na sadašnje vrijeme, jedino što je u suštini bitno. Dok neko igra evropske utakmice i pravi milionske transfere, mi nemamo ništa od navedenog i možemo samo sanjati… naša pozicija u ovom trenutku je loša, nezavidna i u ovom trenutku jesu iznad nas, šišaju nas dobro, ne znam što je problem to priznatiSkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:06 pm
Ma cekaj ti si rekao da su nas u svemu prešišali, a da smo mi samo bolji po nivou navijaca? Ili da ne vjerujem ocima svojim?
Osoba rece da je Borac jaci u svemu od nas (izbaceni igraci, titule, evropski uspjeh), a da mi samo imamo navijace. I sta ti nije jasno, kakvo sadasnje vrijeme? Nemoj mi ga ba braniti.
Polufinale lige Evrope je slabije od grupne faze konferencije.
Docekao sam da navijac Zelje dodje i kaze da je Borac bolji u svemu od nas.
Zavrsavam konverzaciju s vama. Lp.
Dobro i sta sam pogrijesio tu...SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:07 pmMajsta ti si rekao da samo navijace imamo, a da ostala 3 kluba imaju sve bolje od nas. Odgovori ti meni ovo o evropskim takmicenjimaDzezvar je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:05 pmOpet te pitam ko je rekao da je borac veci klub od nas?SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 6:08 pm
Ma s kojom evropom porediti? Sistem ulaska u grupe takmičenja je nebo i zemlja, sad i prije. Prije si zapravo morao licit na neki ***** da bi usao u grupnu fazu LIGE EVROPE. Dolaze ti ozbiljne ekipe koje su jace od tebe i moras 4 dvomeca biti bolji da prodjes u grupe.
Ne izvlacite stvari iz kontksta i kako to vama odgovara .....
Ja sam tebi rekao da su u trenutno bolji od nas. Imas odgovor na tvoj post gdje sam to rekao.kvalitet je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:29 pmU broju titula u poslijeratnom vremenu nas je npr. Zrinjski prešišao, u posljednje vrijeme svi izbacuju bolje igrače od nas, poslije rata sva tri kluba su daleko uspješnija u Evropi od nas… šta tu nije jasno? Trenutno su svi bolji od nas, šta tu nije jasno? Nismo važan faktor u ovom jadu od lige, šta tu nije jasno? Omladinski pogon nam je za ku…., šta tu nije jasno? Trenutno smo bolji od njih samo po navijačima, šta tu nije jasno? Uspjesi od prije 20 i više godina su za sadašnje vrijeme irelevantni, svi smo ponosni na njih, ali ne igraju nikakvu ulogu. Zato ne govorimo o veličini kluba generalno, nego o uspjesima i stanju u klubovima.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:17 pmU sadasnjem vremenu? Covjek rekao da su nas presisali po broju titula? Po igracima kakve smo izbacili? Po evropskom uspjehu? Jel to sadasnje vrijeme? Kako je to sadasnje vrijeme doktore?kvalitet je napisao/la: ↑pet sep 06, 2024 7:10 pm
Čovjek je mislio na sadašnje vrijeme, jedino što je u suštini bitno. Dok neko igra evropske utakmice i pravi milionske transfere, mi nemamo ništa od navedenog i možemo samo sanjati… naša pozicija u ovom trenutku je loša, nezavidna i u ovom trenutku jesu iznad nas, šišaju nas dobro, ne znam što je problem to priznati
Osoba rece da je Borac jaci u svemu od nas (izbaceni igraci, titule, evropski uspjeh), a da mi samo imamo navijace. I sta ti nije jasno, kakvo sadasnje vrijeme? Nemoj mi ga ba braniti.
Polufinale lige Evrope je slabije od grupne faze konferencije.
Docekao sam da navijac Zelje dodje i kaze da je Borac bolji u svemu od nas.
Zavrsavam konverzaciju s vama. Lp.