Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Charlie Sheen
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 01, 2024 2:09 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
čet avg 01, 2024 1:53 pm
Mulalic Edis je napisao/la:
čet avg 01, 2024 1:43 pm
Ovo za Ljajica bruka velika. U prvom redu tog ko je pustio iz kluba, pa do forumskih insajdera. Samo bi se vise obrukali da ga je Mirvic uzeo, a zvao ga je da dodje nakon nasih svrsavanja i objava. Amterizam klasicni. Badzak, ne ofiraj se ziv bio vise. Nije 1999. da se u kafanama objavljuju transferi.
Svaka cast za generalnog sponzora. Iako neki nisu zadovoljni cifrom i svim ostalim, milion maraka kroz cetiri godine za ovakvog Zelju je dobar posao.
Sta pricas čovječe dragi. Badzak nasao ljude koji ce finansirati dolazak Ljajica, a da klub ne da marke. Znaci 0 bi ga placali. Ti, ja, niti bilo ko na ovom forumu, ne može tom čovjeku prigovoriti slova po uradjenom za nas klub. Iako je na kraju propao dogovor, nije Badzak kriv majstore, nego Ljajic koji se predomislio u zadnji cas.
da kao i sto je za Zeca bilo

fcz
Kontakt:

čet avg 01, 2024 2:18 pm

čet avg 01, 2024 1:50 pm
fcz je napisao/la:
čet avg 01, 2024 1:38 pm
Ako cemo nesto kritikovati, to je znacajna modifikacija grba na dresu koja je izvrsena prije 4 godine - tiho, bez ikakvog objasnjenja a ni smisla. Ovom izmjenom je navedeni stit (koji uz krila i jeste nas najveci simbol) dosta minimiziran i neupecatljiv. Izmjenom boja polja na lopti i ona se izgubila i "utopila" u podlogu. Dodavanje nekolicine krugova oko ivica grba pojacalo je dojam neozbiljnosti i amaterizma.

Generalno, sve dok ga ne pogledas izbliza, ovaj modifikovani grb je potpuno nedefinisan, jako je tesko (ili nemoguce) prepoznati da se radi o Zeljeznicaru - vec i sa manje udaljenosti to izgleda kao obican tamnoplavi krug s nekakvom sitnom bijelom sarom.

Ako pogledamo bilo koji dres na kojem je primijenjen originalni grb, cak i sa prilicne udaljenosti cemo jasno uociti oblik stita i ostale elemente.

slika

Buduci da je primjena ovakvog grba vidljiva samo na dresovima a da se u svim ostalim slucajevima (pa nekad cak i na drugim garniturama dresova) koristi originalni grb, ovo se vise ne moze nazvati ni losim brandingom vec haman pa odsustvom istog.
Postujem misljenje, ali meni je trenutni nas grb veoma los i zastario. Bilo kakva promjena istog je ogroman uspjeh, uz naravno zadržavanje osnovih simbola naseg kluba u tom grbu (krila pogotovo).
Promjena (ali propisna promjena) grba je druga tema.

Ovo sto je uradjeno je stihijski i vrlo, vrlo amaterski.

Grb svakog ozbiljnog fudbalskog kluba ima oblike - bilo da su definisani jasnim konturama, bilo visebojnom paletom.

Grb koji se trenutno nalazi na nasem dresu je stilizovani krug.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

MiroslavKruzik

čet avg 01, 2024 2:35 pm

Gori ste Vi koji danima nasjedate na spin za Ljajića da ga je dogovarao i obećao plaćati Jasmin Badžak zajedno sa još 4 čovjeka. Ta priča se potencira od strane jednog forumaša zbog privatnih konekcija sa Badzakom, ali ne treba takva lažna promocija Badžaku, tako da bespotrebno je i iznositi te neistine, jer da dogovreni iznos novca postoji na raspolaganju klub bi do sad angažovao druga pojačanja. Nikakvog kontakta sa Ljajićem klub (ni naš, ni Mirvićev) nije ni imao, niti je obećao ljudima u našem klubu, niti ih je slagao u zadnji tren zbog bilo kakvog navodnog uplitanja politike.

Druga stvar koja se protura po forumu a nije istinita je razilaženje sa Dangubićem oko dužine ugovora (1+1), tako da ne nasjedajte na lafine pojedinih forumaša koji su postali gori od raznih hulahopkica.

Mulalic Edis
Kontakt:

čet avg 01, 2024 2:43 pm

Ovo za Ljajica bruka velika. U prvom redu tog ko je pustio iz kluba, pa do forumskih insajdera. Samo bi se vise obrukali da ga je Mirvic uzeo, a zvao ga je da dodje nakon nasih svrsavanja i objava. Amterizam klasicni. Badzak, ne ofiraj se ziv bio vise. Nije 1999. da se u kafanama objavljuju transferi.
Svaka cast za generalnog sponzora. Iako neki nisu zadovoljni cifrom i svim ostalim, milion maraka kroz cetiri godine za ovakvog Zelju je dobar posao.
Sta pricas čovječe dragi. Badzak nasao ljude koji ce finansirati dolazak Ljajica, a da klub ne da marke. Znaci 0 bi ga placali. Ti, ja, niti bilo ko na ovom forumu, ne može tom čovjeku prigovoriti slova po uradjenom za nas klub. Iako je na kraju propao dogovor, nije Badzak kriv majstore, nego Ljajic koji se predomislio u zadnji cas.
Znam ja dobro sve o Badzaku, ne moras mi ti objasnjavati. Veci je Zeljovac od ove dvojice oko kojih smo se raspravljali unazad godinama. Svaka cast. Hvala mu. Ali neka suti dok se ne zavrsi posao jer ovako ispadamo ovce.
Eno primjer Zahirovica kad je dosao, nekad u ponoc, niko nista nije znao. Bila euforija, a ne ove gluposti sto se pisu. Imam osjecaj da je i Coric nasjeo jer je izjavio da ce doci 2,3 igraca ove sedmice. Dosla je qrina. Jedino da sutra ne potpisu trojica.
Mahale mi je preko glave. Evo nas pedeset zna da je propao Dangubic i da je trazio na godinu ugovor. Da je plata 14 k. Ne moramo se ofirati s ovim glupostima. Makar uposlenici i uprava trebaju sutiti o platama, ugovorima, pregovorima...mozemo otvarati 4 kapije umjesto 2 na istoku, isprintati dovoljno karata godisnjih i tako te gluposti. Ne moramo biti amateri u svemu, majka mu stara.
Zadnja izmjena: Mulalic Edis, dana/u čet avg 01, 2024 2:45 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Grande Miske 💪

ANamelessGhoul
Kontakt:

čet avg 01, 2024 2:44 pm

Dobri dresovi vala

salle86
Kontakt:

čet avg 01, 2024 2:47 pm

Svaka čast H.S. za dresove.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kb80
Kontakt:

čet avg 01, 2024 2:47 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
čet avg 01, 2024 2:44 pm
Dobri dresovi vala
:palacgore: :zeljeznicar1:

Hare79
Kontakt:

čet avg 01, 2024 3:16 pm

Zna li neko jesu li za ovu sezonu u opticaju iste kartice za vlasnike desetogodisnjih il se druge preuzimaju?

igla
Kontakt:

čet avg 01, 2024 3:35 pm

Grb treba modernizovati jer je ovaj zastario kako god okreneš. Ne znam što se klub plaši toga, ali mislim da nema niko ko razmišlja o tome ili ima vremena da razmišlja o tome.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

čet avg 01, 2024 3:39 pm

Do sada sam ja licno zadovoljan novom upravom, sute i rade. Dosta se posla uradilo i nadam se da ce nastavit ovako. Optimistican sam pred sezonu. Hajmo sutra doci na trening podrzat momke i ispostovat grupu, a u subotu* poderat grla i dlanove.
Zadnja izmjena: PlavaDobrinja1921, dana/u čet avg 01, 2024 4:00 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ublehas
Kontakt:

Hare79 je napisao/la:
čet avg 01, 2024 3:16 pm
Zna li neko jesu li za ovu sezonu u opticaju iste kartice za vlasnike desetogodisnjih il se druge preuzimaju?
Trebalo bi da su iste

SamoIstina
Kontakt:

čet avg 01, 2024 3:51 pm

PlavaDobrinja1921 je napisao/la:
Do sada sam ja licno zadovoljan novom upravom, sute i rade. Dosta se posla uradilo i nadam se da ce nastavit ovako. Optimistican sam pred sezonu. Hajmo sutra doci na trening podrzat momke i ispostovat grupu, a u nedjelju poderat grla i dlanove.
Rade, ali nije bas da sute. S tim su se bas zajebali, ali valjda nauce nesto iz ovoga svega. Generalno sam i ja vise nego zadovoljan.

Dzezvar
Kontakt:

čet avg 01, 2024 4:21 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
Skenderija,nije bas sve tako kako se prica.Istina je da je nasao ali kada je sve to trebalo staviti na papir kako je sam Ljajic trazio (logicno da se osigura u slucaju neplacanja jer je sve bilo na rijec)onda nastao problem jer kada dodas i doprinose i poreze na to sve Ljajic bi izasao crno iza nokata.Sav dogovor je bio na rijec...
Zato sam neki dan i napisao da se svako drzi svojih mogucnosti i ovlastenja....
Jasko je Zeljovac 100% ,i vecinu ovih stvari radi srcem a ne mozgom.Ipak kada pregovaras sa igracem moras malo i mozak ukljucito.Sigurno u svojoj firmi nebi reagovao na takav nacin,nego 3 puta mjerio a jednom rezao.
Jasko Badzak mora da bude dio struktura kluba ali dio nikako da iskace od ostalih,a to vjerujem radi jer ga srce vuce.
Zadnja izmjena: Dzezvar, dana/u čet avg 01, 2024 4:26 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Eric Cantona
Kontakt:

čet avg 01, 2024 4:25 pm

Na stadionu Otoka u utorak, 6. avgusta, sa početkom u 19:30 sati seniorske ekipe OFK Olimpik Novi Grad Sarajevo i FK Željezničar će odigrati prijateljsku utakmicu.

Ovo će biti prva prijateljska utakmica OFK Olimpik na renoviranom stadionu Otoka.

“Pozivamo sve ljubitelje fudbala da dođu na Otoku i uživaju u novom ambijentu i daju podršku ovoj fudbalskoj priči. Novi Olimpik Novog Grada”, navodi se u saopštenju OFK Olimpik.

MiroslavKruzik

čet avg 01, 2024 4:27 pm

Dzezvar je napisao/la:

Skenderija,nije bas sve tako kako se prica.Istina je da je nasao ali kada je sve to trebalo staviti na papir kako je sam Ljajic trazio (logicno da se osigura u slucaju neplacanja jer je sve bilo na rijec)onda nastao problem jer kada dodas i doprinose i poreze na to sve Ljajic bi izasao crno iza nokata.Sav dogovor je bio na rijec...
Prestani obmanjivati i lagati mase po forumu, postaješ gori od hulahopke 😂

Dzezvar
Kontakt:

čet avg 01, 2024 4:36 pm

MiroslavKruzik je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Ja nikada nisam obmanjivao znas to dobro i sam...😀
Evo hices da ti kazem gdje je bio sastanak sa Ljajicem...
U Dreznici u kafani...

SamoIstina
Kontakt:

čet avg 01, 2024 4:37 pm

Neki dan je bila skroz druga prica, da je sve bilo dogovoreno s Ljajicem, pa da su ga onda opet premunatli Pazarci da ne ide nigdje ili nesto tako. Moze li neko rec sta se stvarno desilo ili nije desilo? Ove mahalske ubise u pojam.

Najvaznije pitanje tu je da li su ti Badzakovi ljudi (ako postoje?) spremni odrijesiti kesu za 2, 3, 4 normalna igraca ili ih interesuju samo marketinske egzibicije i bombe tipa Ljajica iz nekih njihovih licnih razloga ili cega vec. Ne vidim smisao dovodjenja takvih igraca u nasoj situaciji uopste, a kamoli u ovu ekipu kakva je trenutno. Sa Ljajicem i ljajicima bi mi imali kratkotrajnu euforiju, pa onda problem u svlacionici i potencijalno puno ozbiljnije probleme ako bi zapelo sa placanjem.

Sta god je bilo, Badzak sigurno nema lose namjere i naravno u pravu je @Dzezvar da je veliki Zeljovac, pokazao hiljadu puta.

MiroslavKruzik

čet avg 01, 2024 4:39 pm

Dzezvar je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

U Dreznici u kafani...
Šta su naručili, ako je ceh bio manji ispod 5 stoja, zato je i "propalo"😂 joj dzezvara, postao k'o kalimero iz osa-e 😂

Dzezvar
Kontakt:

čet avg 01, 2024 4:42 pm

SamoIstina je napisao/la:
čet avg 01, 2024 4:37 pm
Neki dan je bila skroz druga prica, da je sve bilo dogovoreno s Ljajicem, pa da su ga onda opet premunatli Pazarci da ne ide nigdje ili nesto tako. Moze li neko rec sta se stvarno desilo ili nije desilo? Ove mahalske ubise u pojam.

Najvaznije pitanje tu je da li su ti Badzakovi ljudi (ako postoje?) spremni odrijesiti kesu za 2, 3, 4 normalna igraca ili ih interesuju samo marketinske egzibicije i bombe tipa Ljajica iz nekih njihovih licnih razloga ili cega vec. Ne vidim smisao dovodjenja takvih igraca u nasoj situaciji uopste, a kamoli u ovu ekipu kakva je trenutno. Sa Ljajicem i ljajicima bi mi imali kratkotrajnu euforiju, pa onda problem u svlacionici i potencijalno puno ozbiljnije probleme ako bi zapelo sa placanjem.

Sta god je bilo, Badzak sigurno nema lose namjere i naravno u pravu je @Dzezvar da je veliki Zeljovac, pokazao hiljadu puta.
Napisao sam ja...bio je dogovor ali usmeni.Ovaj trazio da se sve stavi na papir i to je to....ishod znamo.

Dzezvar
Kontakt:

čet avg 01, 2024 4:43 pm

čet avg 01, 2024 4:39 pm
Dzezvar je napisao/la:

U Dreznici u kafani...
Šta su naručili, ako je ceh bio manji ispod 5 stoja, zato je i "propalo"😂 joj dzezvara, postao k'o kalimero iz osa-e 😂
Kalimero je mala maca.....

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Diverzant, Google [Bot], zeljooo13 i 41 gost.

Prijava