Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 28, 2024 7:47 am

LARSSON je napisao/la:
ned jul 28, 2024 7:14 am
Dzezvar je napisao/la:
ned jul 28, 2024 6:27 am
LARSSON je napisao/la:
sub jul 27, 2024 11:28 pm

Karine a ne insajderi, samo hajcaju ljude
Ti si onda najveca...🤣🤣🤣🤣🤣kos i baklje palis🤣🤣🤣🤣
Sa gavranom pod ruku pa hajcajte negdje drugo...
Logicno
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

ned jul 28, 2024 7:49 am

cikoradovic je napisao/la:
sub jul 27, 2024 11:37 pm
Nemojte puno mjaukat.
Jedan prijateljski savjet,ne objavljuj vise nista,vidis da ima par ovih kojima nije u interesu Zeljo nego jedva cekaju da nesto ne prodje kako se najavi da bi mogli oni šatro nekoga ismijavati....😉

avlami97
Kontakt:

ned jul 28, 2024 8:31 am

storm_raider je napisao/la:
pet jul 26, 2024 1:54 pm
avlami97 je napisao/la:
čet jul 25, 2024 11:54 am
Norsborg je napisao/la:
čet jul 25, 2024 10:22 am

Nije bilo Sarajevo nego kk Bosna.
Bosna se kasnije pojavila. Bilo KK Sarajevo (kasnije po sponzoru Alhos Sarajevo). Za KK Sarajevo igrao ovaj sadašnji direktor Centrotransa Čengić, Bravo, Nadeždin, Gordon Banić...
Nije vezano za temu, ali sjecas li se ti Gige Bosnica? Je li istina da je bio veci talenat od Mirze?
Vidjeh pitanje i kao većina starih ljudi, smetnuh s uma. :D
Čuo sam za Gigu Bosnića, ali se ne sjećam da sam ga gledao. Što se tiče poređenja sa Kindžetom, toga je vazda bilo i bići, kako u fudbalu tako i u ostalim sportovima. Klasična sarajevska priča, kao i ona...samo da je htio bio bi bolji od Džeke... i slična poređenja. Tako su nekada za rahmetli Faika Kolara govorili...eh da je htio bio bi bolji od Papeta.

U to vrijeme je Vjećo Tolj bio neko ko je slovio za jednog od najboljih košarkaša u gradu. Za Gordana Banića se govorilo da će postati najbolji košarkaš i da će igrati za reprezentaciju tadašnje države.

Znam momka sa nadimkom Lija, frajer je bio ekstra talentovan. Igrao svuda po sarajevskim klubovima. Momak oko 1,9 metara zakucavao preko glave ala Petar Vilfan Za Liju su govorili da će biti bolji od Kindžeta.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

gavran
Kontakt:

ned jul 28, 2024 10:23 am

Dzezvar je napisao/la:
sub jul 27, 2024 11:37 pm
Nemojte puno mjaukat.
Jedan prijateljski savjet,ne objavljuj vise nista,vidis da ima par ovih kojima nije u interesu Zeljo nego jedva cekaju da nesto ne prodje kako se najavi da bi mogli oni šatro nekoga ismijavati....😉
+1
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

cikoradovic
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:07 am

Dzezvar je napisao/la:
Isti ti što mjaukaju, stoje u redu u mom pp, da me pitaju da im dam informacije.

Majkel
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:15 am

ANamelessGhoul je napisao/la:
ned jul 28, 2024 2:10 am
Znaci evo sluzbeno ovo sto se najavljuje za ponedjeljak je najava gradnje juga, nikakva mega giga pojacanja i slicni bumovi. Nas domet je Huso Karjasevic i ovaj Delimedjac.
Čekaj, ti bi više volio kakvog preplaćenog igrača za kojeg dobro znaš da nemamo para umjesto novog juga???

Luster
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:16 am

Cikoradovic neslusaj ih ti si sto se mene tice jedini koji dajes bar za jedan dan da ce sutra biti ljepsi dan nego danas

fanaticZeljin
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:24 am

Majkel je napisao/la:
ned jul 28, 2024 11:15 am
ANamelessGhoul je napisao/la:
ned jul 28, 2024 2:10 am
Znaci evo sluzbeno ovo sto se najavljuje za ponedjeljak je najava gradnje juga, nikakva mega giga pojacanja i slicni bumovi. Nas domet je Huso Karjasevic i ovaj Delimedjac.
Čekaj, ti bi više volio kakvog preplaćenog igrača za kojeg dobro znaš da nemamo para umjesto novog juga???
Nema veceg bumaaaa od gradnje juga , to je nesto sto nam ostaje , na sta ce mo svi biti ponosni..al daj da bude sta konkretno pa da se radujemo , ove sve do sada je jos na dalekom stapu ... A sto se tiče pojačanja , Jel nam treba taj neki Delimedjac ???? Jel on taj kvalitet ili samo da se pika kako smo nekoga doveli , evo nabacali smo igrača , a smijem se zakleti da nismo nista bolji nego prošle godine .
Srcu draga, boja PLAVA !

cikoradovic
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:27 am

A šta je to konkretno na dugom štapu? Uplaćeno je 160k rente, 50k idejni projekat i 40k još za izvedbeni projekat.

fanaticZeljin
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:30 am

Doveli smo Odinaku , ocito ce grijati klupu Galicu. Doveli smo Markovića nama ce Sabic igrati zbog U21 pravila . Dosao je Karamarko realno Coci ne moze kopačke svezati , Karjasevic ,Djoric obojica losiji od Karica i Radovca . Ovaj Makedonac je nepoznanica , valjda on bude bolji od Amoaha , Vukoja umjesto Stile suvisno je sta pisati, ostatak ekipe ostaje iz prošle sezone . Uzdati se u individualni kvalitet Boljevica , Hirosa je jedino sto nam ostaje ..
Srcu draga, boja PLAVA !

fanaticZeljin
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:32 am

ned jul 28, 2024 11:27 am
A šta je to konkretno na dugom štapu? Uplaćeno je 160k rente, 50k idejni projekat i 40k još za izvedbeni projekat.
Brate kad vidim da objave datum sa početkom gradnje juga tad cu se radovati i reci to je to , sve do tada ja nebu nikakvu euforiju pravio . Jel znas mozda koliki bi bio kapacitet novog juga ?
Srcu draga, boja PLAVA !

Eldar
Kontakt:

ned jul 28, 2024 11:38 am

fanaticZeljin je napisao/la:
ned jul 28, 2024 11:30 am
Doveli smo Odinaku , ocito ce grijati klupu Galicu. Doveli smo Markovića nama ce Sabic igrati zbog U21 pravila . Dosao je Karamarko realno Coci ne moze kopačke svezati , Karjasevic ,Djoric obojica losiji od Karica i Radovca . Ovaj Makedonac je nepoznanica , valjda on bude bolji od Amoaha , Vukoja umjesto Stile suvisno je sta pisati, ostatak ekipe ostaje iz prošle sezone . Uzdati se u individualni kvalitet Boljevica , Hirosa je jedino sto nam ostaje ..
Igrace smo imali, kakve takve, ali nismo imali tim.. od europskih tekmi su pocela nezadovoljstva vezano za premije, obecanja i sl.. nisam siguran, ali mislim da je tu najvise kumovao rumeni, on je bio spona izmedju ekipe i uprave..

BHDragons
Kontakt:

ned jul 28, 2024 12:36 pm

Kakav Delimeđac nema od toga ništa, šuplja.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned jul 28, 2024 12:52 pm

Sky1 je napisao/la:
ned jul 28, 2024 4:24 am
Stvarno šta se dešava sa našim prelaznim rokom, nakamarsmo bruku igrača, a sve isti kalibar, niko realno nije kvalitet da donese prevagu na terenu. Zadnjih veznih kamion, a nijedan nije viši od 1,80. Zabrinjavajuče što jest jest. Ne vjerujem da nismo mogli bolje.
Oprobana taktika.Svaki prelazni rok, apsolutno svaki je identican sto je jos jedan dokaz da se sve radi stihijski i bez plana.Nije tu vise ni novac u pitanju, vec neznanje i nedostatak dugorocne vizije.Stalno imamo kamaru polovnjaka koje ko zna ko vise dovodi i u kojem talu!?Pa ako se sta i ubode dobro i jest.

Kad im kazes da bi bolje bilo da su umjesto 3-4 prosjecna, koji nisu i nece biti nikakva prevaga, doveli jednog kako treba i dobro placenog, onda kazu, pa bunice se ovi u svlacionici zasto postoji lik koji je placen 2-3 puta vise nego neko drugi!?? Smijesno, zaista, a u neku ruku i tuzno, jer govori na kojim smo mi granama razvoja.

Ne treba biti previse pametan, a ni bogat da se skonta da nasi klubovi dugorocno mogu opstati samo tako sto cemo proizvoditi igrace ili dovoditi mlade igrace sa strane koji ce IGRATI!! Na tu bazu dovedes 3-4 stranca koje ces KVALITETNO platiti koliko platis ovih 10 koje sad imas.To je sva filozofija. Ja garantujem da ces sad iz naseg juniorskog pogona i svih ovih juniora, kakav god on bio, za 2-3 sezone njihovog igranja i rada sa dobrim trenerom, napraviti rang igraca kakvi su ovi polovnjaci koji dolaze svaki prelazni rok.I jednom kad uspostavis takav sistem i kontinuitet, polovnjaci ti nece trebati, a novac ces moci usmjeriti za PRAVO pojacanje. To ce ti omoguciti i da uvijek imas i taj Zeljin DNK u ekipi, a ako neki junior i iskoci kvalitetom, moci ces i zaraditi.
Sto se tice mladih talentovanih igraca sa strane, njih mozda neces moci platiti kao Zrinjski, Sarajevo ili Borac, ali ces im nuditi ono najvaznije, a to su minute na terenu u Zelji.Malo ko ce to odbiti, jer bolje igrati u Zelji i mozda se prodati dalje, nego uzeti neke pare kod ovih i sjediti na klupi.Tako se to radi.

Sta je problem u ovome svemu? Pa problem je sto niko nema mu.da da ovo jednom sve ovako postavi.Problem su konstantna previranja u nasem klubu, problem je nedostatak vizije i kontinuiteta, problem su menadzerski talovi itd itd.

Zato se ospem kad vidim da neko napise da je samo investitor rjesenje.Ne, nije i ne moze biti.Nismo mi ni PSG, ni City da neko ovdje "otvori" banku i kaze, hajde Zeljo-bujrum. Mi od toga ne mozemo zivjeti.Nama treba sistem.Pa ako na sistem dodje investitor, dobro i jest.

Ovo je jedno 10ti put da pisem o ovome, al dzaba.Kriva je i raja, jer i raja voli bumove, voli instant furku.Ne zanima je dugorocan i kvalitetan rad.Doduse, cijelo drustvo je postalo "instant" i "brzo".

Zato ovdje nema izlaza i zato se vrtimo u krug kao psi koji ganjaju svoj rep.Neki su to skontali, neki ne, ali je smijesno pricati i citati o nekim ambicijama, titulama i rastu kluba, a ne mozes osnovno da rijesis.

P.S.Polako nas u Europi prestizu i zemlje i klubovi koji su organizovani kao amaterski i koji nemaju ni fudbalsku tradiciju, niti budzet, niti navijace poput nas.Zasto? Pa zato sto i u tom amaterskom klubu postoji nekakav sistem rada.Sistem je nenadje.biv.Problem je sto Bosnjo ne zna sta je to!?
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

ublehas
Kontakt:

ned jul 28, 2024 1:12 pm

Sve je to u teoriji tako kao kazes, ali u praksi ni blizu. Pa ne dovodi nam igracenisti lik zadnjih 5-6-7 godina. Jel fakat mislis da 2-3 igraca mogu zamjeniti 8-9 igraca? Jel fakat mislis da su svi treneri ludi, pa rekli dovedite mi ove losije, ako smo mogli priuštiti skuplje? Jel fakat mislis da je neki trener rekao ja bi volio da mi dovedete napadaca koji ima platu 20 milja, a neko mu rekao, ne mi cemo tebi dovesti 4 veznjaka od po 5? Evo ok. Bekric je po pričama pojedinaca bio jak ko NATO i za sve se pitao. Evo nema njega sad. Pa opet se isti/slicno igraci dovode. Malo bolji jer se daje malo vise para. Sto se ne daje jos vise para, jednostavno jer nemamo.
Ti u svakoj ekipi moras imati 24-25 igraca u rotaciji. Od toga ozbiljnije igra 17-18. Ostali su da popune rupe kad zatreba, i da se nada da ce neko proraditi. Ne mozes imati ekipu od 13 igraca.
Sto npr. Milan dovede 3-4 igraca od po 20-30 miliona, a ne jednog od 100 koji je sigurno bolji? Ili Aston Villa ili Dortmund ili...

Dzezvar
Kontakt:

ned jul 28, 2024 1:19 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
ned jul 28, 2024 12:52 pm
Sky1 je napisao/la:
ned jul 28, 2024 4:24 am
Stvarno šta se dešava sa našim prelaznim rokom, nakamarsmo bruku igrača, a sve isti kalibar, niko realno nije kvalitet da donese prevagu na terenu. Zadnjih veznih kamion, a nijedan nije viši od 1,80. Zabrinjavajuče što jest jest. Ne vjerujem da nismo mogli bolje.
Oprobana taktika.Svaki prelazni rok, apsolutno svaki je identican sto je jos jedan dokaz da se sve radi stihijski i bez plana.Nije tu vise ni novac u pitanju, vec neznanje i nedostatak dugorocne vizije.Stalno imamo kamaru polovnjaka koje ko zna ko vise dovodi i u kojem talu!?Pa ako se sta i ubode dobro i jest.

Kad im kazes da bi bolje bilo da su umjesto 3-4 prosjecna, koji nisu i nece biti nikakva prevaga, doveli jednog kako treba i dobro placenog, onda kazu, pa bunice se ovi u svlacionici zasto postoji lik koji je placen 2-3 puta vise nego neko drugi!?? Smijesno, zaista, a u neku ruku i tuzno, jer govori na kojim smo mi granama razvoja.

Ne treba biti previse pametan, a ni bogat da se skonta da nasi klubovi dugorocno mogu opstati samo tako sto cemo proizvoditi igrace ili dovoditi mlade igrace sa strane koji ce IGRATI!! Na tu bazu dovedes 3-4 stranca koje ces KVALITETNO platiti koliko platis ovih 10 koje sad imas.To je sva filozofija. Ja garantujem da ces sad iz naseg juniorskog pogona i svih ovih juniora, kakav god on bio, za 2-3 sezone njihovog igranja i rada sa dobrim trenerom, napraviti rang igraca kakvi su ovi polovnjaci koji dolaze svaki prelazni rok.I jednom kad uspostavis takav sistem i kontinuitet, polovnjaci ti nece trebati, a novac ces moci usmjeriti za PRAVO pojacanje. To ce ti omoguciti i da uvijek imas i taj Zeljin DNK u ekipi, a ako neki junior i iskoci kvalitetom, moci ces i zaraditi.
Sto se tice mladih talentovanih igraca sa strane, njih mozda neces moci platiti kao Zrinjski, Sarajevo ili Borac, ali ces im nuditi ono najvaznije, a to su minute na terenu u Zelji.Malo ko ce to odbiti, jer bolje igrati u Zelji i mozda se prodati dalje, nego uzeti neke pare kod ovih i sjediti na klupi.Tako se to radi.

Sta je problem u ovome svemu? Pa problem je sto niko nema mu.da da ovo jednom sve ovako postavi.Problem su konstantna previranja u nasem klubu, problem je nedostatak vizije i kontinuiteta, problem su menadzerski talovi itd itd.

Zato se ospem kad vidim da neko napise da je samo investitor rjesenje.Ne, nije i ne moze biti.Nismo mi ni PSG, ni City da neko ovdje "otvori" banku i kaze, hajde Zeljo-bujrum. Mi od toga ne mozemo zivjeti.Nama treba sistem.Pa ako na sistem dodje investitor, dobro i jest.

Ovo je jedno 10ti put da pisem o ovome, al dzaba.Kriva je i raja, jer i raja voli bumove, voli instant furku.Ne zanima je dugorocan i kvalitetan rad.Doduse, cijelo drustvo je postalo "instant" i "brzo".

Zato ovdje nema izlaza i zato se vrtimo u krug kao psi koji ganjaju svoj rep.Neki su to skontali, neki ne, ali je smijesno pricati i citati o nekim ambicijama, titulama i rastu kluba, a ne mozes osnovno da rijesis.

P.S.Polako nas u Europi prestizu i zemlje i klubovi koji su organizovani kao amaterski i koji nemaju ni fudbalsku tradiciju, niti budzet, niti navijace poput nas.Zasto? Pa zato sto i u tom amaterskom klubu postoji nekakav sistem rada.Sistem je nenadje.biv.Problem je sto Bosnjo ne zna sta je to!?
Kada imas pare onda nesto i planiras,kada samo prezivljavas onda se krpis kako znas i umijes...
Kao i u stvarnom zivotu...

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned jul 28, 2024 1:19 pm

@ Ublehas Nisi skontao poentu.Ne napravi se sistem i baza igraca o kojoj ja pricam u jednom prelaznom roku.

@Dzezvar Zeljo ima dovoljno para da se napravi sistem o kojem pricam i da se krene u tom smjeru.Taj smjer smo vec jednom imali.Dokazano.Krenulo se bilo.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

BHDragons
Kontakt:

ned jul 28, 2024 1:47 pm

Kakav sistem da se pravi ne možemo dva dana sačekati za objavu nečega na zvaničnoj. Tjera se svaki trener i svaka Uprava nakon jednog lošeg rezultata. Nema ovdje sistema to je utopija. Jedino da nas neki Ali kupi i da sam sve određuje i da to svojim novcem garantuje. Je li se govorilo toliko dugo da je napraviti istok pa makar 10 godina ne uzeli titulu, pa već u sljedećoj sezoni nakon gradnje istoka nismo kup slavili. Nema ovdje sistema sa ovakvim narodom.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

fanaticZeljin
Kontakt:

ned jul 28, 2024 1:48 pm

Sistem , sistem , sistem. Nas problem je sto iz prelazog roks do prelaznog roka odlaze najbolji igrači , da si imao pare i sistem pa zadrzao Hodzica , Santosa , pa onda dodas njima jos dva iste kvalitete , evo Al Jabera i Boljevica , i tako napravis ekipu i ne uzimam po 10 novih igraca svaki prelazni rok . Kad smo mi zadnji put našem najboljem igraču produzili ugovor ??? Eto nek mi samo to neko odgovori .
Srcu draga, boja PLAVA !

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned jul 28, 2024 1:57 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
ned jul 28, 2024 1:48 pm
Sistem , sistem , sistem. Nas problem je sto iz prelazog roks do prelaznog roka odlaze najbolji igrači , da si imao pare i sistem pa zadrzao Hodzica , Santosa , pa onda dodas njima jos dva iste kvalitete , evo Al Jabera i Boljevica , i tako napravis ekipu i ne uzimam po 10 novih igraca svaki prelazni rok . Kad smo mi zadnji put našem najboljem igraču produzili ugovor ??? Eto nek mi samo to neko odgovori .
Ili kad smo zadnji put prodali igraca? Koliko se sjecam samo je Hervas sam sebe otplatio :)
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Taree_ i 40 gostiju.

Prijava