Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

neroazzuro
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 18, 2018 12:41 pm

Da se malo nadovežem, mi često pretjerujemo. Većina nas će reći da Željo mora uvijek biti u borbi za titulu i tu se svi slažemo. Ali kako se to onda uklapa sa činjenicom da je nama krucijalna stvar za opstanak izlazak u evropu. Tako velikom klubu to ne bi trebala biti esencijalna stvar kao što nama (bar do prije godinu-dvije) jeste što znači da mi jos uvijek nismo dovoljno ojačali, posebno uzimajući u obzir da se ne petljamo s politikom poput nekih koje ovde ponekad navodite kao primjer kontinuiteta. Da si, recimo, imao sudiju u Zenici one polusezone s Mulalićem da ti izmisli penal kakav će uvijek jednom zrinjskom izmislit i tad bi izašao u Evropu. Ali ne igraš tu vrstu igre i onda sve ide teže i sporije, ali opet smo tu negdje pri vrhu, mimo gradnje stadiona.
Pa posle one sezone s Amirom, Bajomi i puncem mi otjerasmo Odu zbog opasnosti da ne izborimo Evropu, a svi znamo da se tim stvara nekoliko sezona. Znači stalno smo u nekom raskoraku između sportskih ambicija i finansijske odrzivosti, a busamo se u prsa da smo neka veličina.
Želim samo da kažem da ovo sve nije tako loše. Ide ovo lagano sve naprijed ali je puno togai do nas ovakvih kakvi jesmo.

Kospicar
Kontakt:

Mogli smo nekad odigrat neku prijateljsku tekmu, a ne da “razgovaramo” i “spavamo” do krupe.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

19tm87
Kontakt:

ned nov 18, 2018 12:51 pm

Svaka čast za ovu statistiku :klanjase2:

Morzhy
Kontakt:

ned nov 18, 2018 12:56 pm

Occasionally je napisao/la:
pet nov 16, 2018 9:06 pm
Nismo očekivali suspenziju a svi ( onih 1911) smo i onako bili nanijetili da dođemo na tu zadnju prije pauze. Utakmica je 02. a nikakvih troškova za kućni budžet nećemo imati do Nove. Malo je i zezancija ali što da ne?
Dobra ideja fakat

voltron30
Kontakt:

ned nov 18, 2018 12:57 pm

Kospicar je napisao/la:
Mogli smo nekad odigrat neku prijateljsku tekmu, a ne da “razgovaramo” i “spavamo” do krupe.
Vala baš. Prije smo redovno igrali u ovim pauzama sa niželigašima. Čisto da se održi takmičarska forma i pruži prilika igračima koji manje igraju. Ovo sada je meni se čini raspašoj, jedva čekaju da što prije završi polusezona, iako imamo još dvije utakmice.

plavi brat
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:02 pm

Gledam nesto ovaj projekat,@occasinally(ima li kakva skracenica za ovaj nick) :D
Projejat ima dvije mane,t.j. odstupa od jedno-dimenzijonslnosti stadiona i nema poslovne prostore.Mozda se i to da rijesiti ili bar ublaziti mana.
Kad bi se napravio krov isti ili slican ostalim krovovima,ublazilo bi se to odstupanje od ostalih tribina.
Izmedju ovih nosivih stubova/ulaza na tribinu imaju 3 prostora od po 200-tinjak m/2,ili nesto manje.Taj prostor kad bi se zatvorio nekim lahkim materijalom tipa rigips.Dobili bi poslovne prostore.
Ako se nemogu koristiti kao poslovni prostori,mogu se napraviti,svlacionice,teretana,plavi salon,fan-shop i slicno...a time oslobadjas prostore ispod zapada koji bi se kasnije radio.
Nisam strucnjak,arhitekti bi to bolje skontali al eto,sta ti mislis @occ...
haj mi sad nacrtaj onaj istok i zapad kao sto je jug :D

avlami97
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:12 pm

voltron30 je napisao/la:
Kospicar je napisao/la:
Vala baš. Prije smo redovno igrali u ovim pauzama sa niželigašima. Čisto da se održi takmičarska forma i pruži prilika igračima koji manje igraju. Ovo sada je meni se čini raspašoj, jedva čekaju da što prije završi polusezona, iako imamo još dvije utakmice.
Nemoj Boga ti da održavamo takmičarsku formu :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

plavi brat
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:21 pm

avlami97 je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Kospicar je napisao/la:
:rofl: mislis,treba prvo da udju u formu da bi je odrzavali.
Ma samo na planinu,i nek trce do proljeca :D

Morzhy
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:22 pm

@neroazzuro,slažem se ja generalno s tobom,ali je sve polovično urađeno. Nisu suspendovali sve koje su trebali,ne bi im niko riječi rekao da su to odradili do kraja. Suspenduješ Bogićevića kojem ugovor ističe dan poslije suspenzije i Blagojevića kojem se odavno ovdje ne igra ni s kim. Istovremeno ostaviš Kjosevskog jer se nadaš da na njemu možeš zaraditi...to nije principijelno i ne daje nikakvu poruku budućim pokoljenjima klošara u plavom dresu. I ima ih još koji ne trebaju da budu tu,a raja se kunu u njih jer eto kao ponekad ukližu,kao bore se...jašta.
Ne trebamo raditi nepošteno,sa sudijama, savezom,mitom,apsolutno se slažem,ali ne smiješ biti bahat prema svojim protivnicima. Pominješ Krupu s kraja pretprošle sezone...moje mišljenje je da nije trebala nikakva lova,došlo 1000 Manijaka na stadion,napunili ga,lijepa priča se otvorila ljudima, da si samo progovorio malo s Ilićima, malo nahvalio i njih i klub uzeo bi titulu lagano...ali proći pored njih i čestitati "šampionima" u svlačionici je bahato,nesportski i to je osuđeno na propast. I tako na svim stadionima...e to nije Željo i tu ovi griješe...dok god je tako nama nema naprijed.
Evo @Košpicar pita zašto nema prijateljskih utakmica...pa nemamo prijatelje,cijela država skandira "biće Željo karanfilić šampion"...e to nije nikad bilo,ma koliko nas ubjeđivali da nas ne vole jer smo iz Sarajeva,metropole...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:23 pm

.
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u ned nov 18, 2018 1:37 pm, ukupno mijenjano 5 puta.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

voltron30
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:25 pm

avlami97 je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Kospicar je napisao/la:
Zanimljivo, kako kada smo mi u pitanju i takve stvari kao takmičarska forma nemaju logike. :D

Occasionally
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:27 pm

:palacgore: :palacgore:
@jovanu na statistici i @BlwD-u sto je maestralno izdizajnirao

neroazzuro
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:47 pm

Morzhy, mislim da bi rado i njega odjebali al nam onda bukvalno nema ko branit. Ionako se pola " tifoza" uzjogunilo što im je haver suspendovan. Mahala pa et.
Pozdrav za tebe.

Occasionally
Kontakt:

ned nov 18, 2018 1:51 pm

@avlami97
Occasionally :palacgore: :palacgore: Nisam stručan, ali je ideja vrijedna razmatranja, prevashodno zbog finansijskih ušteda
Investitor je taj koji na kraju određuje dizajn. Projektant nudi najbolje opcije u okviru zadanih parametara.
Prije nego što nastavim, upit za moderaciju? Da ukinemo onu podtemu pošto se raja i dalje ovdje oglašava ili da im damo malo vremena.
Nazad na temu. Da ne budem dosadan i Bogu i narodu, vodio sam se klizištem i financijama.
Klizište. Bježati što dalje od brda a max prići terenu, koliko to već UEFA dozvoljava.
Finansije. "Odreći" se poslovnih prostora koji bi se svakako dali na neki vid koncesije dugi dugi niz godina (čitaj, nama ni dinara)

Kako god. @Qooler, i pored činjenice da mi smeta njegov pristup ima pravo za neke stvari. Te stvari mogu biti povod za dužu raspravu tipa "-a što je ovo ovakvo? - e, zbog toga i toga.."
Nebitno. Standard je dignut na veći nivo i brzo će biti dostupan javnosti.

Occasionally
Kontakt:

ned nov 18, 2018 2:03 pm

@Moderacija
Prijedlog. Ako neko nije već iznio ništa slično.
Infografika da bude jedini validni i legitimni dokument za svu dalju raspravu i iznošenje stavova kolega sa foruma. Primjera radi; kada se poredi posjeta ili rezultati (gol razlika i sl) da se decidno navodi s kojeg djela Infografike dolazi tj podtabela. Doslovno, tekst mora započeti sa Infografikaa zatim šta je pisac htio reći..
Na ovaj način iskazujemo respekt @jovanu i @BlwD a i postavljamo standard na forumu.

storm_raider
Kontakt:

ned nov 18, 2018 2:06 pm

Moze naravno. Vodite se infografikom u diskusijama.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

ned nov 18, 2018 2:12 pm

Zbog prelaska na novu domenu i hosting, mnogi od vas su automatski izlogovani. Uskoro cemo objaviti mail na koji mozete pisati da vam resetujemo sifru, u slucaju da ste je zaboravili. Bitno je da pisete sa maila koji ste koristili za registraciju na forum.

Occasionally
Kontakt:

ned nov 18, 2018 2:13 pm

plavi brat je napisao/la:
ned nov 18, 2018 1:02 pm
Gledam nesto ovaj projekat,@occasinally(ima li kakva skracenica za ovaj nick) :D
Projejat ima dvije mane,t.j. odstupa od jedno-dimenzijonslnosti stadiona i nema poslovne prostore.Mozda se i to da rijesiti ili bar ublaziti mana.
Kad bi se napravio krov isti ili slican ostalim krovovima,ublazilo bi se to odstupanje od ostalih tribina.
Izmedju ovih nosivih stubova/ulaza na tribinu imaju 3 prostora od po 200-tinjak m/2,ili nesto manje.Taj prostor kad bi se zatvorio nekim lahkim materijalom tipa rigips.Dobili bi poslovne prostore.
Ako se nemogu koristiti kao poslovni prostori,mogu se napraviti,svlacionice,teretana,plavi salon,fan-shop i slicno...a time oslobadjas prostore ispod zapada koji bi se kasnije radio.
Nisam strucnjak,arhitekti bi to bolje skontali al eto,sta ti mislis @occ...
haj mi sad nacrtaj onaj istok i zapad kao sto je jug :D
Izgleda ništa od podteme. OK, meni ne smeta. Može i ovdje.
Napisah već nešto u duhu tvog upita post ranije.
Već radim na nečemu što bi bilo po volji jednom djelu foruma STOP Occasionally je prihvaćen i ima neke reference za ovo što radi ili barem pokušava STOP
Rasprava je pokrenuta i zdrava je STOP Pored do sada spomenutih parametara STOP pri izradi projekta dodan je i onaj najbitniji STOP Za sada, tajna STOP :D

P.S. Koji Jug tačno? Prezentacija od prošle godine?

storm_raider
Kontakt:

ned nov 18, 2018 2:17 pm

Podtema je napravljena: viewtopic.php?f=51&t=824

Mozete li tamo o tome?

Charlie Sheen
Kontakt:

ned nov 18, 2018 2:44 pm

Ja lijepa vikenda bez onih picketina

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Majkel i 63 gosta.

Prijava