Da se malo nadovežem, mi često pretjerujemo. Većina nas će reći da Željo mora uvijek biti u borbi za titulu i tu se svi slažemo. Ali kako se to onda uklapa sa činjenicom da je nama krucijalna stvar za opstanak izlazak u evropu. Tako velikom klubu to ne bi trebala biti esencijalna stvar kao što nama (bar do prije godinu-dvije) jeste što znači da mi jos uvijek nismo dovoljno ojačali, posebno uzimajući u obzir da se ne petljamo s politikom poput nekih koje ovde ponekad navodite kao primjer kontinuiteta. Da si, recimo, imao sudiju u Zenici one polusezone s Mulalićem da ti izmisli penal kakav će uvijek jednom zrinjskom izmislit i tad bi izašao u Evropu. Ali ne igraš tu vrstu igre i onda sve ide teže i sporije, ali opet smo tu negdje pri vrhu, mimo gradnje stadiona.
Pa posle one sezone s Amirom, Bajomi i puncem mi otjerasmo Odu zbog opasnosti da ne izborimo Evropu, a svi znamo da se tim stvara nekoliko sezona. Znači stalno smo u nekom raskoraku između sportskih ambicija i finansijske odrzivosti, a busamo se u prsa da smo neka veličina.
Želim samo da kažem da ovo sve nije tako loše. Ide ovo lagano sve naprijed ali je puno togai do nas ovakvih kakvi jesmo.