cikoradovic je napisao/la: ↑pon jun 10, 2024 4:57 pm
GegenPress je napisao/la: ↑pon jun 10, 2024 4:48 pm
Kad već idu pitanja i odgovori, šta je sa Amoaha?
Amoah je potpisao sa nama 31.07.22, 1+1 (automatski), znači tu je do 31.07.24. Zastupnik hoće duple pare, znači negdje oko 8k, možda malo jače. Prema trenutnoj statistici on to ne zaslužuje.
Interesantan je Borcu, Zrinjskom i Širokom. Ako je tu do 31.07, znači da ne može ići prije isteka i tog datuma, znači ako ga hoće na pripremama, moraju platiti obeštećenje.
Mislim da će sjesti da pogledaju da li se može nešto srediti, pa da ostane, prema trenutnom ide, da li će se šta promijeniti nakon sastanka, o tome ne mogu pričati jer ne znam šta će se desiti.
Ja bih dao Amoahu veću platu, ne duplo, ali malo veću, plus premije. Ako zastupnik vjeruje da je toliko dobar, a i sam Amoah, nek dokaže i zaradi sebi tu duplo veću platu. Izvoli majstore, zabij gol, asistiraj, pa uzmi premiju. Ko bi mu normalan dao duplo veću platu poslije ovakve sezone gdje ništa nije pokazao. Premije mu ponuditi i zdravo, 2+1 ugovor i obećati mu da će igrati i da ćemo ga sljedeće ljeto ukoliko dođe adekvatna ponuda prodati. Mislim da je to korektno, a mislim da se i njemu ostaje na Grbavici.
Pa ni u Zrinjskom uopšte nemaju neke astronomske plate, ljudi igraju za premije. Zato se na glave bacaju i konstantno napadaju, kad vode nema uvlačenja golmanu u krilo i branjenja. Sjećam se kad je Jakirović to pričao, kaže u Zrinjskom su plate onako, sredina, većinom 5-6k, ali zato imaju fine premije.
Mislim da bi i mi trebali ići u tom smjeru, zabij gol, asistiraj, pobjedi, uzmi premiju i miran si. A ovako kod nas igrač zna zabio ne zabio, asistirao ili ne, njemu plata ista. Zašto bi nešto posebno izgarao, trudio se i bacao se na glavu osim u derbiju možda?