Poslije 22 kola mi smo tim koji bi se selio u niži rang takmičenja. Dakle ne poslije 4-5 kola kada možeš upasti u neku krizu nego poslije 22 kola. Mi smo tim koji je dao najmanje golova u ligi, mi smo tim koji poslije Zvijezde ima najviše poraza (60 % od odigranih utakmica), tim koji ima više nego poraznu statistiku u 11 gostujućih utakmica, tim kojeg se ne boji ni Neretvanac, halo ba mi smo tim koji je ispao u 16-finala kupa jedini Premijer ligaš koji je ispao u toj fazi takmičenja, tim u kojem je Galić dao više golova od svih naših krila. Naša silna ljubav zamagljuje nam realnost. Izmjeniš 116 trenera u sezoni, izmjeniš predsjednika kluba, imaš jednu ekipu za prvi dio sezone, drugu za drugi dio sezone a pad konstantan. Analizirajući igrače kroz cijelu sezonu ispada ti Vedo najbolji, e onda možeš misliti gdje si. Je li u pitanju samo kvalitet igrača (igra nekih više nego sumljiva) i struke ili su neke druge igre u pitanju vrijeme će pokazati. Bitno je da su stručnjaci-trojkaši prepoznali krivicu u Baliću I Seki.
Igranje u Federalnoj ti donosi manje spponzora, manje članova, manje raje na tribinama, gubitak interesa onih koji su dolazili na utakmice kao porodično okupljanje. E tada se otvara konačni put za one ljude okrutne, opasne ko zmaj koji će da sliste mali plavi raj.