Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Minotaur
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto dec 19, 2023 6:52 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
uto dec 19, 2023 5:40 pm
A sto su se umirili insajderi

Kako je ono bilo

Menalo,Panatinaikos...

slika

To je ta veza sa Panathinaikosom, to znam od ranije jer je Hakim bio u igri da i tamo bude dio stručnog štaba ili šef U21 ekipe, sada tačno ne znam. Tako da su ti navodi da bi neko mogao doći iz Panathinaikosa vjerovatno istiniti.

adi172
Kontakt:

uto dec 19, 2023 6:56 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
uto dec 19, 2023 6:15 pm
Izgleda da nas je napustio golman Mulalic.
Bježi budalo ja na prvu konto bilo mu nešto
Tobe jarabi

Dzezvar
Kontakt:

uto dec 19, 2023 6:58 pm

Minotaur je napisao/la:
uto dec 19, 2023 6:52 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:
uto dec 19, 2023 5:40 pm
A sto su se umirili insajderi

Kako je ono bilo

Menalo,Panatinaikos...

slika

To je ta veza sa Panathinaikosom, to znam od ranije jer je Hakim bio u igri da i tamo bude dio stručnog štaba ili šef U21 ekipe, sada tačno ne znam. Tako da su ti navodi da bi neko mogao doći iz Panathinaikosa vjerovatno istiniti.
Pusti ih ba sta im ikako bilo sta objasnjavas....dzaba ti to radis vjeruj mi
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

alenmesanovic
Kontakt:

uto dec 19, 2023 6:59 pm

Pa i prije Veleža se to znalo, čovjek nije došao da grije klupu.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto dec 19, 2023 7:01 pm

adi172 je napisao/la:
uto dec 19, 2023 6:56 pm
Bježi budalo ja na prvu konto bilo mu nešto
Tobe jarabi
:rofl: :rofl: :rofl:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

505 VITEŠKA
Kontakt:
Status: Online

uto dec 19, 2023 7:32 pm

Jel dobio sansu 3 tekme zaredom?

Februar moze poklanjat koliko hoce uvijek siguran

Jacksparrow
Kontakt:

uto dec 19, 2023 7:37 pm

Da je kako ekipu sredit prije priprema da bar udju svi spremni u drugi dio sezone. Zna li se kd startamo sa pripremama
FCŽ

Sky1
Kontakt:

uto dec 19, 2023 7:41 pm

Grande!
slika

GegenPress
Kontakt:

uto dec 19, 2023 7:51 pm

Jacksparrow je napisao/la:
uto dec 19, 2023 7:37 pm
Da je kako ekipu sredit prije priprema da bar udju svi spremni u drugi dio sezone. Zna li se kd startamo sa pripremama

Haman 7 Januara.
1921

Z_1921
Kontakt:

uto dec 19, 2023 9:27 pm

Sky1 je napisao/la:
Grande!
slika
Bitno da je imao pametne izjave kad je Diglisic trebao uci u klub :) sto sad ne prica o dionicama i ne da prijedlog za funkcionisanje kluba? Sto nije bar sponzor kluba? Ako nas je vec Osim duboko razocarao prije 5 godina, ne mora ni ovaj valjda

kokoška
Kontakt:

uto dec 19, 2023 10:04 pm

ublehas je napisao/la:
uto dec 19, 2023 1:42 pm
Blueworld21 je napisao/la:
uto dec 19, 2023 12:39 pm
Mi smo se kao navijaci bas pogubili u identitetu a sve to jer tamo neki pitar nam se smije. Ja koliko se sjecam prije dvije godine kada je bila prijava za novu skupstinu jedva je pristiglo da se skupstina skupi, zvao se i kunto i panto jer niko nije htio. Mi ako UG i takav klub da skupstina slaze klub, dokle god je tako mi kao navijaci smo duzni da ako volimo ovaj klub ga podrzimo. Ja prvi ne mogu nikome iz kluba prigovoriti nista jer nisam nikad doprinjeo nekim konkretnim radom da pomognem. Milion zamjerki imam ali sta ima klub od toga da ja pametujem a sjedim kuci. Ovo nam je ovako jer je klub nas, sutra da ga prodamo opet ne garantuje niko da ce to biti po bilo cijoj mjeri ali onda nema nazad. Nadat se samo da ce izdobriti
Nema ovo veze sa Željom. Tako nam je u svim sferama životu, i zato smo tu gdje jesmo. Svi bi da neko drugi radi ono što oni smatraju da je treba i da je ispravno, ali niko da konkretno zavrne rukave.
Pa ovdje se prizivali Ovčina i Ćosić, a sada treba objesti onoga ko ih je doveo :? Bacamo drkicu kada čujemo koliko npr. Fener ima članova ili koliko Borusija zaradi od karti po meču, ali nam je puno dati cvaju za članarinu, ili 5-10-12 KM za kartu. Da ne pominjem da je najjeftinija karta za koncert neke prekodrinašice bila 25KM (i napuni 3 Zetre), a godišnja za jug 30KM. (minimalno 16 tekmi). Skup nam je čips na stadionu od 2 KM, ali zato nisu kokice u Kinu od 4-5 KM...
....ili što bi rekao Vojko V "Kako to..."
Tako je, karte dici minimalno na 15KM a djeci duplo naplatiti.

kokoška
Kontakt:

uto dec 19, 2023 10:07 pm

rodrigo87 je napisao/la:
uto dec 19, 2023 12:05 pm
dzulijano_pike je napisao/la:
uto dec 19, 2023 11:53 am
Rade posao.
Djeca ne mogu unijeti sok, cips od 20pf prodaju po 2 KM, a onda pozivaju navijače da pomognu.
Cijena karti kao da smo u LP, a ne u borbi za opstanak.
Kakve to veze ima? Ne moze niko unijeti i tako i treba biti. To sto niste odmakli nigdje od ove jadne drzave to je vas problem. Karte su JEFTINE, to sto neki klubovi daju besplatne ulaze, simbolicne cijene karata i slicno ne znaci da je to dobra stvar. Mnogim svjetskim klubovima prihodi su jedni od bitnijih stavki budzeta kluba. Naucite vec jednom da smo mi NAVIJACI kluba i da MORAMO klubu davati novac kroz clanske karte, ulaznice i druge stvari.
To je ta ekonomija nasih velikih experta kako na forumu tako i u klubu, digni kartu na 20KM i dodji gledaj gasala i trpanje. A onda ide saopstenje bez ikakve odgovornosti...hahahhahahah pa kamatar je mala maca za ove velike ekonomiste i marketing managere

ghamaz
Kontakt:

uto dec 19, 2023 10:25 pm

Ovaj period koji nam slijedi nama navijačima može samo otvoriti oči i dati konačnu sliku o radu Uprave i sportskog direktora. Već na početku ćemo steći sliku da li su donosioci odluka u našem Klubu kompetentni za te pozicije i da li imaju potrebno znanje.

Dugo se već najavljuje potencijalni remont ekipe. Potvrdu smo dobili i zvaničnim izjavama Kluba.

Ovaj katastrofalan rezultat je jednostavno miks raznih faktora. Nekvaliteta igrača, pad forme određenih, pogrešna slika o situaciji u i oko kluba.

Nekoliko je gorećih pozicija u timu koje je potrebno kvalitetno pojačati.

Golmanska pozicija nije toliko upitna. Naš Vedad sigurno nije najbolji golman u ligi i zna da kiksa ali ove polusezone je spasio dosta toga. Puno puta je svojim odbranama donio bodove našem timu. Naravno da ima tu malo i neiskustva ali on može biti samo bolji. Potencijalno se može prodati u budućnosti i mislim da se ne isplati bacati novac za novog golmana.

Nakon odlaska Kosorića i loše forme Drine i Dubačkića otvara se prostor za novog stopera. Najbolja opcija bi bila dovođenje nekog malo starijeg i iskusnijeg stopera koji poznaje ovu ligu i naviknut je na prgavu kontakt igru. Veoma je rizično tražiti U21 igrača na stoperskoj poziciji.

Ono što našem timu najviše nedostaje, po mom mišljenju, su jake bekovske pozicije. Odlazak Jašarevića znači da mi faktički nemamo lijevog beka. To je prva pozicija gdje bih ja tražio pojačanje.
Na desnom beku imamo Ovčinu i Galića koji su u slaboj formi ali mislim da njih dvojica mogu to nekako izgurati. Bekovske pozicije u ovom modernom fudbalu traži nekog ko ima mogućnost konstantne trke i moć ponavljanja, da prolazi i ubacuje loptu ka šesnestercu.

Vezni red najviše trpi zbog odlaska Armina Hodžića. To je igrač koji je sve ostale činio rasterećenijim. Krila su prošle sezone igrala jako dobro jer su bili oslobođeni određenih defanzivnih zadaća upravo zbog toga što je tu bio Hodžić koji im je pružao dozu sigurnosti. Ove sezone krila moraju puno više pomagati u defanzivi zbog razlike u kvaliteti Mekića i Hodžića. To ih čini dosta udaljenijim od gola i smanjuje šanse za brz protok lopte prema naprijed. Dok oni dođu u zadnju trećinu protivnička odbrana je već taktički pozicionirana. Mišljenja sam da Selimović može korektno pokriti poziciju zadnjeg veznog ukoliko ispred sebe bude imao kvalitetne veznjake. Moj prvi pik za dovođenje u veznom redu bio bi Karlo Kamenar.

Boljević na lijevom krilu izgleda zaista dobro. Kada uđe u formu mislim da može biti veliko pojačanje za naš tim.
Desno krilo je veoma upitno. Amoah je pokazao da je najbolji kao joker s klupe. Kada ulazi na umornu odbranu u zadnjih pola sata svojom brzinom i agresivnosti ka lopti može puno više donijeti nego kada starta u prvih 11. Novo desno krilo je potrebno. Najbolja opcija za potencijalnog novog U21 igrača. Malo rizika a trkom i zalaganjem može donijeti puno toga. U rotaciji sa Amoahom najbolja moguća opcija za razvoj mladog igrača. Mislim da ovo sa Drljom i Gasalom ne vodi nigdje i da se tim momcima treba zahvaliti.

Što se tiče napadača Krpić i Haračić mogu odraditi zadatke ali jednostavno nemaju kvalitetne i upotrebljive lopte. Krpić na 30-40 metara od gola je faktički neupotrebljiv. Kada Krpić sam vrši presing na protivničku odbranu i nema pomoć saigrača je bespotrebno lutanje i trošenje energije. Krpić sa kvalitetnim ubačajima i loptama u 5-10 metara je sjajan egzekutor.

Znači sve ovo nabrojano stoji ovako :
Lijevi bek, štoper, dva veznjaka i desno krilo

Kvalitetno popuniti te pozicije pravim igračima znači 50-100k maraka na mjesečnom nivou.
Na Upravi i sportskom direktoru je red.
Ispunite ono za što ste tu.
Lijep pozdrav.

rodrigo87
Kontakt:

uto dec 19, 2023 10:27 pm

kokoška je napisao/la:
uto dec 19, 2023 10:07 pm
rodrigo87 je napisao/la:
uto dec 19, 2023 12:05 pm
dzulijano_pike je napisao/la:
uto dec 19, 2023 11:53 am
Rade posao.
Djeca ne mogu unijeti sok, cips od 20pf prodaju po 2 KM, a onda pozivaju navijače da pomognu.
Cijena karti kao da smo u LP, a ne u borbi za opstanak.
Kakve to veze ima? Ne moze niko unijeti i tako i treba biti. To sto niste odmakli nigdje od ove jadne drzave to je vas problem. Karte su JEFTINE, to sto neki klubovi daju besplatne ulaze, simbolicne cijene karata i slicno ne znaci da je to dobra stvar. Mnogim svjetskim klubovima prihodi su jedni od bitnijih stavki budzeta kluba. Naucite vec jednom da smo mi NAVIJACI kluba i da MORAMO klubu davati novac kroz clanske karte, ulaznice i druge stvari.
To je ta ekonomija nasih velikih experta kako na forumu tako i u klubu, digni kartu na 20KM i dodji gledaj gasala i trpanje. A onda ide saopstenje bez ikakve odgovornosti...hahahhahahah pa kamatar je mala maca za ove velike ekonomiste i marketing managere
Dodaj na tih 20km jos 10 i pogledaj cijelu sezonu sa Juzne tribine. Aha zaboravio sam, pojedinci ste Bogom dani pa biste za sicu sa natkrivenog istoka gledali svaku tekmu.

staaarinavijac
Kontakt:

uto dec 19, 2023 10:40 pm

Da li to nečim Bekrić drži u šaci Upravu kluba ? ...

Sheldon
Kontakt:

uto dec 19, 2023 10:49 pm

staaarinavijac je napisao/la:
uto dec 19, 2023 10:40 pm
Da li to nečim Bekrić drži u šaci Upravu kluba ? ...
Ne drzi.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto dec 19, 2023 11:04 pm

Sve ce biti dobro.
Željezničar ante portas !

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto dec 19, 2023 11:30 pm

Da vam budem iskren, mene samo zanima hocemo li praviti taj jug? Da nam stadion bude ljepotica jos veca..

Jos danas kada sam vidio da ostaje rumeno gov.no... vec kontam dogodine ce biti lijepih gostovanja... gorazde, olovo, visoko 😅😅😅
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Diverzant
Kontakt:

uto dec 19, 2023 11:40 pm

TheBlue je napisao/la:
uto dec 19, 2023 11:30 pm
Da vam budem iskren, mene samo zanima hocemo li praviti taj jug? Da nam stadion bude ljepotica jos veca..

Jos danas kada sam vidio da ostaje rumeno gov.no... vec kontam dogodine ce biti lijepih gostovanja... gorazde, olovo, visoko 😅😅😅
Goražde i olovo herojski gradovi, da je kakve sreće da im fkt idemo na gostovanja u prvoj ligi a ne po onim selima u krmetnjaku
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 20, 2023 5:28 am

Z_1921 je napisao/la:
uto dec 19, 2023 9:27 pm
Sky1 je napisao/la:
Grande!
slika
Bitno da je imao pametne izjave kad je Diglisic trebao uci u klub :) sto sad ne prica o dionicama i ne da prijedlog za funkcionisanje kluba? Sto nije bar sponzor kluba? Ako nas je vec Osim duboko razocarao prije 5 godina, ne mora ni ovaj valjda
Ti zaboravio da onomad nekada na proljece covjek posudi pare da bi dobili licencu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, BHDragons, fanaticZeljin, PlavaDobrinja1921 i 144 gosta.

Prijava