Problem jeste karta za djecu 5 KM.
Problem jeste čips/sokić koji se brani unijeti.
Ima i druga strana marketinga, nije samo ono što "danas" zaradiš zarada.
Niko na stadion bar u našoj ligi ne dolazi da gleda neki nogomet, svi mi dolazimo iz ljubavi prema klubu, osjećaju pripadnosti nečemu/nekome.
Ako druga strana radi sve da te privuče tu, imaće te čitav život. Marka, dvije, pet od nekog djeteta neće klub spasiti niti staviti na zdrave noge. Ali sutra to dijete kad odraste donijeće u klub dosta više i novaca i vremena, i podrške na mnogo načina.
Ja opet kažem, da smo mi posloženi na svim ostalim MNOGO BITNIJIM poljima i shvatio bih. Ali kad škripi gdje god može škripiti, klub da šilji onu stvar na onima koji su najveća snaga i podrška...ne ide. Niko me u to ubijediti ne može.
I da se razumijemo, za sebe lično mislim da imam sasvim solinda primanja i sredstva kojima raspolažem. Gledam na svaki mogući način kako i koliko mogu da "pomognem" klubu (ako se može i smije zvati pomoć kupovina sezonskih, članskih, artikala iz šopa i sl.)
Ali isto tako treba razumijeti da ima i onih koji ne treba pored svih životnih problema još i tovaroti to da ti neko djetetu koje si poveo na utakmicu i koje odgajaš u smijeru da te sutra naslijedi tu na stadionu, da se moraš yebavati i ubijeđivati kako "čips" nije nikakav problem već možda baš taj "čips" to dijete i drži tu na stadionu trenutno.