Kako mene ovdje "strucnjaci" iznerviraju, to je cudo jedno.Pogotovo kad se navale na kosti jednom igracu, a onda svi drugi slijede taj patern.
Hajde kad neko ima prostora u nekom kontinuitetu i ima neke minute, pa kazemo da nije nista pokazao ili da je los, ali kad fakticki nismo ni vidjeli nekog igraca, a pricamo da je los, e to je za malo dublje analize.
Evo primjera....Od pocetka sezone, Turanjanin gotovo da ima konstantnu ulogu s klupe.Nekad je to vise minuta, nekad manje.Decko bukvalno nista nije pokazao.Ne znam da li je u svim nastupima zabiljezio 10 dodavanja i igra nam je uvijek padala njegovim ulaskom.Sasvim opravdane kritike.
S druge strane imamo Allysona gdje momak nema ni sat vremena igre na terenu i ovdje je vec opisan kao "panj". Po cemu? Jesmo li mi to toliki strucnjaci pa odmah sve vidimo? Naravno da nismo.Sad, ne govorim da je on neka igracina, ali decka fakticki nismo ni vidjeli na terenu.Prema njemu se radi ista stvar koju su pojedinci radili prema Haracicu prosle sezone.Islo se dotle da su svi bili ispred njega i svi su bili bolji, a ja garantujem da u ovom trenutku ni Krpic nista nije bolji od njega.
Dakle, malo strpljivije sa igracima koji NISU dobili prave minute na terenu.Meni licno, Allyson uopste nije bio los u ovo malo minuta sto je imao.Ne libi se driblati, a to nam treba prema naprijed.Takticki mora biti bolji, ali zato je trener tu.