Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ubaceni element
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 21, 2023 9:53 pm

Ne ocekuje niko cuda od Basica, niti od Bekrica, ali ne moze bas uvijek biti alibi eto nema para, vracamo dugove. Valja nama igrati i ganjati Evropu jer smo vidjeli kako nas je finansijski “vakcinisala” ovo ljeto. A ne plivaju bas ni ostale ekipe u parama (osim par ovih za nase uslove), ali pojacanja nekakva dovode svi. Direktna je korelacija izmedju dobrog igraca i posjete na tribinama, nek dodje hiljadu ljudi vise svaku utakmicu zbog njega otplatice ga karte.

Ferroviere_1921
Kontakt:

pon avg 21, 2023 10:12 pm

Zvaka72
Kontakt:

pon avg 21, 2023 10:51 pm

ubaceni element je napisao/la:
pon avg 21, 2023 9:53 pm
Ne ocekuje niko cuda od Basica, niti od Bekrica, ali ne moze bas uvijek biti alibi eto nema para, vracamo dugove. Valja nama igrati i ganjati Evropu jer smo vidjeli kako nas je finansijski “vakcinisala” ovo ljeto. A ne plivaju bas ni ostale ekipe u parama (osim par ovih za nase uslove), ali pojacanja nekakva dovode svi. Direktna je korelacija izmedju dobrog igraca i posjete na tribinama, nek dodje hiljadu ljudi vise svaku utakmicu zbog njega otplatice ga karte.
Nije to alibi jer mi para fakat nemamo da dajemo prosječnim igračima po 7,8 ili 10 hiljada KM što sa doprinosima iznosi 13, 15 ili 17 Hiljada KM.
Ovo pravilo po kojem imamo maximum koji možemo dati igrači mi je OK i podržavam ga.
Ko hoće više uvijek imaju kone, Simin Han ili Borac.
Plava porodica me ubi u pojam.

ubaceni element
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:06 am

Nisu samo pare u pitanju kao razlog, ali se uvijek poteze taj razlog jer na njega niko nece prigovoriti. Evo konkretno, ganjamo (valjda jos uvijek) posudbe za dva extra mlada igraca, sumnjam da su tu neke velike pare u pitanju, ali cini se da nismo u stanju to zavrsiti.

Mulalic Edis
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:26 am

Puna podrska igracima i strucnom stabu, pogotovo Basicu.
Svi na Tuzlu. Odlican termin utakmice.
Grande Miske 💪

storm_raider
Kontakt:

uto avg 22, 2023 7:42 am

Pa upozoravali smo i molili da kada dodju ovakve utakmice da ih znamo prepoznati i odreagovati na njih. Neupitna podrska Basicu, idemo dalje!!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ublehas
Kontakt:

uto avg 22, 2023 7:56 am

Maestro_1921 je napisao/la:
pon avg 21, 2023 8:36 pm
Dzezvar je napisao/la:
pon avg 21, 2023 8:16 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
pon avg 21, 2023 7:47 pm
Degutantno je više postalo čitati gluposti tipa "ako možeš/znaš bolje, idi u Klub" poslije svake kritike, sugestije, primjedbe ili savjeta. Još malo pa će se kad neko postavi pitanje vezano za investitora pisati "idi sam investiraj ako hoćeš investitora".
Ako nećemo ili ne možemo dovesti još bar dva igrača, koja su nam prijeko potrebna, onda ne treba od Bašića očekivati ili zahtjevati neka čuda, bilo bi krajnje bezobrazno. Jer će u slučaju lošijih rezultata on platiti glavom. Klub onda nek fino izađe i kaže šta je tačno cilj što se tiče terena ove sezone. Ne treba nam nakon jedne ili dvije pobjede da se dignemo u nebesa i očekujemo neke trofeje i čuda, pa dođe neko Posušje ili Sloga i spusti te na zemlju. Onda se sva kola slome na Bašiću. Ako smo već u procesu pravljenja nekog sistema, na duži period, onda nek to jasno stave do znanja i zaštite trenera. Nek kažu cilj nam je financijska konsolidacija i stabilizacija u svim segmentima, vraćanje dugova, pružanje šanse našim mladim igračima koji će u budućnosti biti nosioci igre i to je to, na terenu šta bude. Da se i mi manje nerviramo. Uglavnom, podrška Bašiću u svakom slučaju, i kako god na kraju sezone završilo.
Svako ko je imalo realan od Basica i ne ocekuje neka cuda.Bit ce jos padova i to kakvih,ali treba raditi.Imamo trenera koji za rada na duge staze.Ustrajnim radom i uspjeh ce doci.Imali smo prilike proteklih decenija gledati uspjehe "odmah" i vidimo gdje nas je to dovelo.
Rad,rad i samo rad svih struktura kluba....Nase je ta to podrzimo ,svako na svoj nacin onako kako on misli da pomaze...
Ma to je to, slažem se. Al me strah da se na Bašiću ne slome sva kola, toga se samo bojim. Znamo kako to kod nas ide, grudva kad se zakotrlja, brzo nastane haos. Nećemo to ti ili ja, nego neki "casual" navijači koji ga čekaju na ziceru, čekaju prvu grešku pa da mu se nakače na vrat. Moramo biti svjesni da je ovo tek početak, početak stvaranja nekog novog Želje. Ovo su tek temelji, trebat će vremena, moramo imati strpljenja.
I koje je rješenje tog problema? Ljudi u klubu svo vrijeme trube da je cilj stabilizacija. Bašić svaku put kaže da je cilj stabilizacija...
To što nekog boli što kone, bojac i zrinjski dovode razvikane igrače za XY puta više para nego što vrijede, je njihov problem, koji niko drugi ne može riješti.
I da se razumijemo, to što neko kritikuje svaki potez na osnovu nekih mahalskih i na osnovu poluinformacija je jako ružno i nikako ne pridonosi boljoj atmosferi. "Casual" navijači jako puno čitaju ovakve forume, ili pričaju sa nekim ko čita, i na osnovu toga donose zaključke.
Jednom smo otjerali ljude koji su radili. Sve je počelo "dobronamjernim kritikama", pa se prenijelo na casual navijače, pa na dio tribine.
Nemojte da to ponovimo. Sljedeći put kada nam dođe neki "novi Amar", "novi Cerić"...doživjećemo sudbinu Čelika.

P.S. Dobronamjerna kritika/sugestija/prijedlog/savjet nije "ovi su nesposbni", "ovi ne znaju", "ovi ne mogu", "lezihljebovići"...
Zadnja izmjena: ublehas, dana/u uto avg 22, 2023 10:09 am, ukupno mijenjano 1 put.

Dzezvar
Kontakt:

uto avg 22, 2023 8:35 am

Svaki od nas u svojoj glavi treba posloziti neke stvari.
Imali smo priliku biti dijelom instant rezultata i svi jako dobro znamo gdje nas je to dovelo.
Hajmo malo mi navijaci okrenuti list pa podrzati ovaj projekat sa Basicem,namjerno kazem projekat jer ovo to zaista jeste.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

fcz
Kontakt:

uto avg 22, 2023 9:16 am

A depresije nekakve.

Poraz jeste bolan (kao i svaki), igrali smo katastrofalno da gore ne moze... Ali hajmo vise otresti prasinu, idemo dalje ba, ovo je nama bilo tek drugo kolo. Okrenimo se Tuzli i hajcanju raje, prosjek moramo odrzati jer samo zajedno mozemo izgurati jos jedan plasman u Evropu.

Sto se tice podrske Basicu, cudi me da se to uopste provlaci a kamo li u ovoj mjeri. Podrsku mu valjda daje svako ko nije zlonamjeran ili totalno diskonektovan od realnosti.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

igla
Kontakt:

Ozb sad, koji nam je racku sa dresovima? Ogromne pare smo promasili...

Refa1987
Kontakt:

uto avg 22, 2023 10:16 am

Bašić je sam rekao na konferenciji da mu treba vremena i da je to proces od nekih 2 godine da bi se stabilizovali i mogli očekivati napad na titulu. Nije lijepo izgubiti i bude loš osjećaj ali dešavat će se još ovakvih utakmica i svi trebamo dati podršku, kao očekujemo evropu a jednu izgubimo i odmah crnjak. Ako bi sve pobjedili onda ne očekujemo evropu nego titulu i svi od nas možda to potajno sanjamo, ali trebamo biti realni i priznati sebi da nismo još za toga i da nemamo tim za toga. Neko 3-4 mjesto bi po meni opet okej bilo, tj. da se ode u evropu i puna šaka brade. Eventualno probati kup osvojiti.

gavran
Kontakt:

uto avg 22, 2023 10:51 am

Dzezvar je napisao/la:
uto avg 22, 2023 8:35 am
Svaki od nas u svojoj glavi treba posloziti neke stvari.
Imali smo priliku biti dijelom instant rezultata i svi jako dobro znamo gdje nas je to dovelo.
Hajmo malo mi navijaci okrenuti list pa podrzati ovaj projekat sa Basicem,namjerno kazem projekat jer ovo to zaista jeste.
navijaci rezultata a ne Zeljeznicara dobri moj Dzezvaru.....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Sky1
Kontakt:

uto avg 22, 2023 11:49 am

igla je napisao/la:
Ozb sad, koji nam je racku sa dresovima? Ogromne pare smo promasili...
Kraj jula ili početak augusta, šta tu nije jasno 😁

kb80
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:17 pm

storm_raider je napisao/la:
Pa upozoravali smo i molili da kada dodju ovakve utakmice da ih znamo prepoznati i odreagovati na njih. Neupitna podrska Basicu, idemo dalje!!!
Apsolutno i jedino ispravno :pljesak: :pljesak: :zeljeznicar1:
Kako je govorio naš Ivica, kada pobjedimo nema boljih na svijetu, jbo Real, a kada izgubimo nema gorih od nas, nista ne valja.

Sky1
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:22 pm

kb80 je napisao/la:
uto avg 22, 2023 12:17 pm
storm_raider je napisao/la:
Apsolutno i jedino ispravno :pljesak: :pljesak: :zeljeznicar1:
Kako je govorio naš Ivica, kada pobjedimo nema boljih na svijetu, jbo Real, a kada izgubimo nema gorih od nas, nista ne valja.
Ma samo podrška Upravi i naše je da dolazimo na utakmice. Podrška Bašiću naravno, ali meni ne izlazi iz glave kako nas je Posušje pojelo bukvalno na terenu, nadam se da smo samo imali loš dan, izgledali su tri klase iznad nas, nevjerovatno.

ublehas
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:32 pm

Po meni Bašićav poraz. U prvom postavio pogrešnu formaciju. Amoah izgubljen.
Ne bi se složio da nas je Posušje pojelo, ali su nam pored gola u prvom stvorili još 2-3 100% šanse, a u drugom se zatvorili i na kontre još 1-2.
Mi iako smo imali posjed, ništa konkretno nismo uspjeli napraviti.

Realno je bilo očekivati da će nekad Bašićavi eksperimenti uspjeti, a nekad ne. Kad prođe godina dvije i kad se igrači potpuno naviku na nove sisteme igre, biće to puno bolje. Do tada će biti i utakmica kao protiv Posušja, a i utakmica protiv Borca. Bar se može vidjeti da trener uči iz grešaka, za razliku od mnogih prije.

Naše je da dolazimo, navijamo, pružamo podršku i pokušamo na bilo koji način pomoći klubu.
Željo je naš klub, a ne klub nekog tajkuna i ako se mi nećemo brinuti za njega, neća niko, a ljudi koji rade u klubu su samo naša produžena ruka koja se prihvatila posla kada niko nije htjeo.

Maestro_1921
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:45 pm

Evo izgleda da bi danas moglo biti predstavljanje dresova.

SamoNapad
Kontakt:

uto avg 22, 2023 12:56 pm

Namjestili smo se ljudima da nas dobiju i to je nazalost najvise greška trenera i igraca. Jednostavno za taktičku fleksibilnost treba vremena pogotovo u našoj regiji gdje imas igrače taktički neobrazovane. Za očekivati je da imamo fenomenalne pobjede gdje cemo razvalit takticki ekipu tipa Borac . A bgm ce biti i totalnih fula tipa Posusje ,generalno ovo ce biti maraton i treba nam kontinuitet . Bod po bod do evrope, jednom utakmicom nista necemo riješit a pobjednicki mentalitet definitivno moramo izgraditi .

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto avg 22, 2023 1:04 pm

ublehas je napisao/la:
uto avg 22, 2023 12:32 pm
Po meni Bašićav poraz. U prvom postavio pogrešnu formaciju. Amoah izgubljen.
Ne bi se složio da nas je Posušje pojelo, ali su nam pored gola u prvom stvorili još 2-3 100% šanse, a u drugom se zatvorili i na kontre još 1-2.
Mi iako smo imali posjed, ništa konkretno nismo uspjeli napraviti.

Realno je bilo očekivati da će nekad Bašićavi eksperimenti uspjeti, a nekad ne. Kad prođe godina dvije i kad se igrači potpuno naviku na nove sisteme igre, biće to puno bolje. Do tada će biti i utakmica kao protiv Posušja, a i utakmica protiv Borca. Bar se može vidjeti da trener uči iz grešaka, za razliku od mnogih prije.

Naše je da dolazimo, navijamo, pružamo podršku i pokušamo na bilo koji način pomoći klubu.
Željo je naš klub, a ne klub nekog tajkuna i ako se mi nećemo brinuti za njega, neća niko, a ljudi koji rade u klubu su samo naša produžena ruka koja se prihvatila posla kada niko nije htjeo.
To je to
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Diverzant
Kontakt:

uto avg 22, 2023 1:08 pm

Gledaj šta dovodi zvijezda 09, sve i da ne bude neko pojačanje čovjek je igrao za beton klubove, čak je za njega plaćen i transfer 8m eura. Ovaj možda i proigra, al trubanjin teško ikad
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], cala i 36 gostiju.

Prijava