Maestro_1921 je napisao/la: ↑pon avg 21, 2023 8:36 pm
Dzezvar je napisao/la: ↑pon avg 21, 2023 8:16 pm
Maestro_1921 je napisao/la: ↑pon avg 21, 2023 7:47 pm
Degutantno je više postalo čitati gluposti tipa "ako možeš/znaš bolje, idi u Klub" poslije svake kritike, sugestije, primjedbe ili savjeta. Još malo pa će se kad neko postavi pitanje vezano za investitora pisati "idi sam investiraj ako hoćeš investitora".
Ako nećemo ili ne možemo dovesti još bar dva igrača, koja su nam prijeko potrebna, onda ne treba od Bašića očekivati ili zahtjevati neka čuda, bilo bi krajnje bezobrazno. Jer će u slučaju lošijih rezultata on platiti glavom. Klub onda nek fino izađe i kaže šta je tačno cilj što se tiče terena ove sezone. Ne treba nam nakon jedne ili dvije pobjede da se dignemo u nebesa i očekujemo neke trofeje i čuda, pa dođe neko Posušje ili Sloga i spusti te na zemlju. Onda se sva kola slome na Bašiću. Ako smo već u procesu pravljenja nekog sistema, na duži period, onda nek to jasno stave do znanja i zaštite trenera. Nek kažu cilj nam je financijska konsolidacija i stabilizacija u svim segmentima, vraćanje dugova, pružanje šanse našim mladim igračima koji će u budućnosti biti nosioci igre i to je to, na terenu šta bude. Da se i mi manje nerviramo. Uglavnom, podrška Bašiću u svakom slučaju, i kako god na kraju sezone završilo.
Svako ko je imalo realan od Basica i ne ocekuje neka cuda.Bit ce jos padova i to kakvih,ali treba raditi.Imamo trenera koji za rada na duge staze.Ustrajnim radom i uspjeh ce doci.Imali smo prilike proteklih decenija gledati uspjehe "odmah" i vidimo gdje nas je to dovelo.
Rad,rad i samo rad svih struktura kluba....Nase je ta to podrzimo ,svako na svoj nacin onako kako on misli da pomaze...
Ma to je to, slažem se. Al me strah da se na Bašiću ne slome sva kola, toga se samo bojim. Znamo kako to kod nas ide, grudva kad se zakotrlja, brzo nastane haos. N
ećemo to ti ili ja, nego neki "casual" navijači koji ga čekaju na ziceru, čekaju prvu grešku pa da mu se nakače na vrat. Moramo biti svjesni da je ovo tek početak, početak stvaranja nekog novog Želje. Ovo su tek temelji, trebat će vremena, moramo imati strpljenja.
I koje je rješenje tog problema? Ljudi u klubu svo vrijeme trube da je cilj stabilizacija. Bašić svaku put kaže da je cilj stabilizacija...
To što nekog boli što kone, bojac i zrinjski dovode razvikane igrače za XY puta više para nego što vrijede, je njihov problem, koji niko drugi ne može riješti.
I da se razumijemo, to što neko kritikuje svaki potez na osnovu nekih mahalskih i na osnovu poluinformacija je jako ružno i nikako ne pridonosi boljoj atmosferi. "Casual" navijači jako puno čitaju ovakve forume, ili pričaju sa nekim ko čita, i na osnovu toga donose zaključke.
Jednom smo otjerali ljude koji su radili. Sve je počelo "dobronamjernim kritikama", pa se prenijelo na casual navijače, pa na dio tribine.
Nemojte da to ponovimo. Sljedeći put kada nam dođe neki "novi Amar", "novi Cerić"...doživjećemo sudbinu Čelika.
P.S. Dobronamjerna kritika/sugestija/prijedlog/savjet nije "ovi su nesposbni", "ovi ne znaju", "ovi ne mogu", "lezihljebovići"...