Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 18, 2023 11:19 am

kvalitet je napisao/la:
pet avg 18, 2023 10:18 am
exbabilon je napisao/la:
pet avg 18, 2023 9:21 am
Dragan Kesic (Gradiška) nam sudi u Posušju.
S pristupom kao protiv Borca mislim da bismo ih trebali uzeti, bez obzira na sudije
logicno
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ublehas
Kontakt:

pet avg 18, 2023 11:43 am

cipiripi je napisao/la:
pet avg 18, 2023 9:14 am
Evropska takmicenja danas i u vrijeme prije 15-20 godina kada smo MI harali ligom su nebo i zemlja.

Mi kao prvaci smo tada igrali protiv Engleza, Spanaca Izraelaca, igrali smo protiv ekipa koje vrijede na desetine miliona, igrali smo protiv ekipa koje su bile 2-3 u snajjacim ligama, a danas za ulazak dovoljno je da izbacis neku ekipu iz Estonije, Islanda i slicnih nefudbalskih zemalja.

Mi trebamo teziti da ovo zajednist vo i koheziju zadrzimo minimalno jos dvije godine i da stvaramo TIM.

Nakon 2-3 godine kada se STABILIZUJEMO i kada stvorimo TIM onda treba napasti titulu gdje ce nam ove grupe biti zagarantovane.

Zato nastavimo pruzati podrsku Nerminu i igracima, punimo Grbavicu i budimo strpljivi.

Nase vrijeme tek dolazi, ovo sve ostalo je VJESTACKO i nece imati dugo trajanje.
:pljesak:

Zvaka72
Kontakt:

pet avg 18, 2023 12:36 pm

ublehas je napisao/la:
pet avg 18, 2023 11:43 am
cipiripi je napisao/la:
pet avg 18, 2023 9:14 am
Evropska takmicenja danas i u vrijeme prije 15-20 godina kada smo MI harali ligom su nebo i zemlja.

Mi kao prvaci smo tada igrali protiv Engleza, Spanaca Izraelaca, igrali smo protiv ekipa koje vrijede na desetine miliona, igrali smo protiv ekipa koje su bile 2-3 u snajjacim ligama, a danas za ulazak dovoljno je da izbacis neku ekipu iz Estonije, Islanda i slicnih nefudbalskih zemalja.

Mi trebamo teziti da ovo zajednist vo i koheziju zadrzimo minimalno jos dvije godine i da stvaramo TIM.

Nakon 2-3 godine kada se STABILIZUJEMO i kada stvorimo TIM onda treba napasti titulu gdje ce nam ove grupe biti zagarantovane.

Zato nastavimo pruzati podrsku Nerminu i igracima, punimo Grbavicu i budimo strpljivi.

Nase vrijeme tek dolazi, ovo sve ostalo je VJESTACKO i nece imati dugo trajanje.
:pljesak:
Samo podrška i zajedno još jače.
Mogli bi mi njima "uletiti i sazad" i prije nego što se nadamo.
Plava porodica me ubi u pojam.

blueboy
Kontakt:

pet avg 18, 2023 12:40 pm

SamoNapad je napisao/la:
pet avg 18, 2023 9:52 am
Nama su najbitnije pune tribine i atmosfera koja privlači i da imamo struku u klubu pod pravim imenom a ne ublehe .
Zrinjski je samo sad naplatio prosli period ,njihova ekipa i trener nisu neki level trenutno. Jednostavno su iskoristili ono sto je neko prije postavio . Ne vjerujem da će u ligi biti ni pola onog sto su bili pod Jakirom. Meni ko navijacu je najbitnije da je Željo ponovo aktuelan bukvalno cekas svaki vikend zbog utakmice i atmosfere sto je veliki uspjeh kad se pogleda gdje smo bili prije 2 3 godine .
Previše se podcjenjuje Rendulić u odnosu na Jakirovića. Ok, Jakirović je napravio neki sistem, dobro su igrali, gazili, ali zaboravljate da je došao Rendulić i odmah nanizao 15 pobjeda ili tako nešto. To bi bilo teško uraditi novom treneru u onoj ekipi Barcelone prije 12-13 godina koja je bila bez mane. I Renduliću su otišla odmah 2-3 bitna igrača, između ostalih Jankovića je odmah Jakirović odveo u Rijeku, plus ima godinu starijeg Bilbiju, Jakovljevića, a vidjeli smo mi na našim primjerima kako igrači mogu pasti do neprepoznatljivosti za godinu-dvije dana. Lendrić npr. u sezoni 19/20 nije bio ni sjena Lendrića Lendrića iz sezone 16/17 kad je ubijao. Itekako ima ovdje Rendulićevih zasluga, lik ima veliko samopouzdanje i vjeru u sebe i ekipu i to se vidi. U svakoj izjavi od kako su krenuli s igranjem u Evropi čovjek spominje grupnu fazu kao isključivi cilj, ok sistem takmičenja je takav da je vjerovatno lakše doći do grupa sad, pogotovo njima koji su napravili i dobar koeficijent, ali sekunde jedne nije za podcjenjivanje ni uspjeh Zrinjskog ni Rendulić kao trener.

blueboy
Kontakt:

pet avg 18, 2023 12:43 pm

I ova lova koju će oni sad dobiti, lako se ona može prosuti sa par loših poteza i procjena, ali mi Zrinjski djeluje kao klub koji će je znati maksimalno dobro iskoristiti i zato će im biti još teže parirati u bliskoj budućnosti. Evo Sarajevo se također razbacuje lovom, ali više sam zabrinut zbog Širokog kao konkurenta nego zbog Sarajeva, jer oni pokazuju da ne znaju s lovom.

Zvaka72
Kontakt:

pet avg 18, 2023 12:58 pm

blueboy je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Nama su najbitnije pune tribine i atmosfera koja privlači i da imamo struku u klubu pod pravim imenom a ne ublehe .
Zrinjski je samo sad naplatio prosli period ,njihova ekipa i trener nisu neki level trenutno. Jednostavno su iskoristili ono sto je neko prije postavio . Ne vjerujem da će u ligi biti ni pola onog sto su bili pod Jakirom. Meni ko navijacu je najbitnije da je Željo ponovo aktuelan bukvalno cekas svaki vikend zbog utakmice i atmosfere sto je veliki uspjeh kad se pogleda gdje smo bili prije 2 3 godine .
Previše se podcjenjuje Rendulić u odnosu na Jakirovića. Ok, Jakirović je napravio neki sistem, dobro su igrali, gazili, ali zaboravljate da je došao Rendulić i odmah nanizao 15 pobjeda ili tako nešto. To bi bilo teško uraditi novom treneru u onoj ekipi Barcelone prije 12-13 godina koja je bila bez mane. I Renduliću su otišla odmah 2-3 bitna igrača, između ostalih Jankovića je odmah Jakirović odveo u Rijeku, plus ima godinu starijeg Bilbiju, Jakovljevića, a vidjeli smo mi na našim primjerima kako igrači mogu pasti do neprepoznatljivosti za godinu-dvije dana. Lendrić npr. u sezoni 19/20 nije bio ni sjena Lendrića Lendrića iz sezone 16/17 kad je ubijao. Itekako ima ovdje Rendulićevih zasluga, lik ima veliko samopouzdanje i vjeru u sebe i ekipu i to se vidi. U svakoj izjavi od kako su krenuli s igranjem u Evropi čovjek spominje grupnu fazu kao isključivi cilj, ok sistem takmičenja je takav da je vjerovatno lakše doći do grupa sad, pogotovo njima koji su napravili i dobar koeficijent, ali sekunde jedne nije za podcjenjivanje ni uspjeh Zrinjskog ni Rendulić kao trener.
Iskreno meni baš ne uliva povjerenje i ne doživljavam ga tako. Došao je u uigran sistem koji je Jakorović napravio i zato je i nanizao 15 pobjeda. U ovih 6 utakmica u evropi, jednu su odigrali da valja.
Po mom mišljenju ne mogu im glavni igrači izdržati ritam srijeda subota i da ne zaboravimo, Željo, Sarajevo, Borac, Velež i Široki su puno ozbiljnije ekipe za razliku od prošle dvije sezone.
I da napomenem terenu su sada puno bolji i igra se brži fudbal i tkz. Manje ekipe moraju igrati lopte jer vise nije dovoljno staviti 2 ili 3 jablana u odbranu koji će izbacivati lopte što dalje od gola, zbog loših terena, po meni prvih 5 ekipa ce biti u 5 do 6 bodova ono što se može desiti je raspad Borca zbog finansija. Kone su mi nepoznanica sa novim trenerom ali mislim da ce biti zeznuti. Zrinjevci će nešto uzeti na rutinu ali i bilbiju mora nekad stati.
Velež ima problem sa trenerom i mislim da Nedim nema taj domet. Široki ne vidim u trci za titulu, možda i griješim.
Sve u svemu bit će prosipanja bodova kod svih pretendenata na vrh i znimljivo prvenstvo.
Zadnja izmjena: Zvaka72, dana/u pet avg 18, 2023 1:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Plava porodica me ubi u pojam.

exbabilon
Kontakt:

pet avg 18, 2023 1:01 pm

blueboy je napisao/la:
pet avg 18, 2023 12:43 pm
I ova lova koju će oni sad dobiti, lako se ona može prosuti sa par loših poteza i procjena, ali mi Zrinjski djeluje kao klub koji će je znati maksimalno dobro iskoristiti i zato će im biti još teže parirati u bliskoj budućnosti. Evo Sarajevo se također razbacuje lovom, ali više sam zabrinut zbog Širokog kao konkurenta nego zbog Sarajeva, jer oni pokazuju da ne znaju s lovom.
Ma Široki je talašika ove sezone. Posušje i Tuzla su ih nadigrali i nisu zaslužili više od 2 boda iz te dvije tekme. Isto kao prošle sezone kad ih je prosralo na početku bez ikakve igre, ali ne možeš se provlačiti 33 kola. Uz to dio prvenstva neće igrati na Pecari nego u Posušju zbog rekonstrukcije terena, što im je sigurno minus. Tako da, idemo mi ispred njih glat ove sezone aBd.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet avg 18, 2023 2:15 pm

Kad cemo mi pocet prizivat Dzeku ko sto Hajduk priziva Perisica? :D
Željezničar ante portas !

IlProfessore
Kontakt:

pet avg 18, 2023 2:24 pm

AsharaK je napisao/la:
pet avg 18, 2023 2:15 pm
Kad cemo mi pocet prizivat Dzeku ko sto Hajduk priziva Perisica? :D
Nakon što odbrani duplu krunu sa Fenerom i bude glavni igrač Fenera u 1/4 finalu LŠ. :D

SamoNapad
Kontakt:

pet avg 18, 2023 2:35 pm

Zvaka72 je napisao/la:
pet avg 18, 2023 12:58 pm
blueboy je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Iskreno meni baš ne uliva povjerenje i ne doživljavam ga tako. Došao je u uigran sistem koji je Jakorović napravio i zato je i nanizao 15 pobjeda. U ovih 6 utakmica u evropi, jednu su odigrali da valja.
Po mom mišljenju ne mogu im glavni igrači izdržati ritam srijeda subota i da ne zaboravimo, Željo, Sarajevo, Borac, Velež i Široki su puno ozbiljnije ekipe za razliku od prošle dvije sezone.
I da napomenem terenu su sada puno bolji i igra se brži fudbal i tkz. Manje ekipe moraju igrati lopte jer vise nije dovoljno staviti 2 ili 3 jablana u odbranu koji će izbacivati lopte što dalje od gola, zbog loših terena, po meni prvih 5 ekipa ce biti u 5 do 6 bodova ono što se može desiti je raspad Borca zbog finansija. Kone su mi nepoznanica sa novim trenerom ali mislim da ce biti zeznuti. Zrinjevci će nešto uzeti na rutinu ali i bilbiju mora nekad stati.
Velež ima problem sa trenerom i mislim da Nedim nema taj domet. Široki ne vidim u trci za titulu, možda i griješim.
Sve u svemu bit će prosipanja bodova kod svih pretendenata na vrh i znimljivo prvenstvo.
Realnost je da ce malo Šulenta potegnuti i sudije ,jer po prvi put u 2 godine nece imati lagano prvenstvo. Prošle godine su se opekli na utakmici sa nama u Mostaru . Tako da ove godine nisu ni pomislili da igraju utakmice kvalifikacija . Možemo mi iz prikrajka vrebati šansu za nešto više .

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet avg 18, 2023 3:29 pm

Ovo do sad Siroki sto je pokazao je pravo lose. Nemaju nikakve ideje u igri, nego nabij, centriraj pa sta bude. I Tuzla i Posušje ih nadigrali.
Protiv Posušja očekujem pobjedu, ali i X je solidan rezultat. Poznato je da su bas nezgodni kad su domacini, totalno druga ekipa u odnosnu kad su gosti..

salle86
Kontakt:

pet avg 18, 2023 6:20 pm

Ja protiv Posušja očekujem IGRU na 3 boda, pa kako god da završi. A sve dok budemo mi igrali i pitali se na terenu, ne sumnjam ni u rezulate
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Eldar
Kontakt:

pet avg 18, 2023 9:05 pm

Legle su i neke suske igracima, motivacije nece faliti :ganja:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet avg 18, 2023 10:23 pm

Eh to je extra vijest da se stane u kraj nekakvim pricama...bravo Zeljo...sutra po 3 boda :zeljeznicar1:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

1921.ba
Kontakt:

sub avg 19, 2023 12:00 am

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Grbavica1
Kontakt:

sub avg 19, 2023 9:46 am

Jutros je radno na stadionu ( sjevernoj tribini ). Lagano su krenuli radovi na biletarnici 🔵⚪️💙

plavi kanarinac
Kontakt:

sub avg 19, 2023 9:53 am

Živim za dan, kad će sjeverna tribina biti ujednačena, uobličena lijepo bez divljih sadržaja, ali doći će i to na red aBd ... Nekako mi je preče to nego istok.
Kad bi to bilo lijepo uobličeno, renovirano dosta više bi imali interesanata za rentati prostor nego sada. Isti slučaj je i sa bivšim VilaParkom, malo ulickas i puf pobise se ljudi za prostor.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub avg 19, 2023 10:37 am

Grbavica1 je napisao/la:
Jutros je radno na stadionu ( sjevernoj tribini ). Lagano su krenuli radovi na biletarnici 🔵⚪️💙
:baklja:
Željezničar ante portas !

flux
Kontakt:

sub avg 19, 2023 10:39 am

Grbavica1 je napisao/la:
Napokon, svaka cast. Nadam se da ce uspjeti i rentati biletarnicu i za druge svrhe i ostvariti dodatni prihod.

storm_raider
Kontakt:

sub avg 19, 2023 10:49 am

flux je napisao/la:
sub avg 19, 2023 10:39 am
Grbavica1 je napisao/la:
Napokon, svaka cast. Nadam se da ce uspjeti i rentati biletarnicu i za druge svrhe i ostvariti dodatni prihod.
To je dio plana.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: ghamaz, Google [Bot], PlavaDobrinja1921 i 52 gosta.

Prijava