Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 16, 2023 11:36 pm

Dzabe krecite, Edis nikad vise u ulozi trenera na Grbavici, a ko ne vidi razliku... Necu reci da je zlonamjeran

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned jul 16, 2023 11:37 pm

Nevjerovatno sta sve ljudski mozak napisat moze

Okolele
Kontakt:

ned jul 16, 2023 11:38 pm

Bacite im još kakvih kostiju da grizu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

igla
Kontakt:

ned jul 16, 2023 11:50 pm

Samo fudbalska neznalica i zlonamjeran čovjek mogu uopšte porediti Edisa i Bašića. Toliko.

Sheldon
Kontakt:

ned jul 16, 2023 11:56 pm

Ja ne poredim njihovo trenersko znanje (a ne vidim zasto ne bismo i to mogli @Jack), samo ukazujem na licemjerje koje vlada po pitanju Edisa. Nevezano za Nermina, ko god da je trener, isto bi bilo. Edisu se strasno natovarilo na kosti, a sad se te stvari presucuju. To je ono sto meni smeta. Sto neko ko je drvlje i kamenje na Edisa bacao, sad ne kaze nesto za Basica koji radi isto.

Edis je svakako zavrsena prica, glupo je da o njemu polemisemo. Nije islo, nije ipak taj kvalitet, drag ostaje, sto Diverzant kaze neka ga na istoku i to je to. Ono sto ostaje je da raspravljamo o trenutnom treneru i komentarisemo njegov dosadasnji rad.

Mi smo Dinamu dali gol na njihove dvije katastrofalne individualne greske, dakle nikako kao plod nekih akcija. Uzasno smo ranjivi na kontre bili, imali su jednu na 0:2 gdje se sve moglo rijesiti, dakle citavu utakmicu nas ubijaju kontrama i mi ne mozemo naci lijek za to. Eto vi mi recite kako da vjerujem da Nermin zna sta radi kad odbrana izadje na 50 metara a stoperski par cine ljudi koji skupa imaju preko 70 godina. Da bar jednom proba zamijeniti Drlju i Amoaha jer Drljo je ultra mega bezopasan bio na toj strani (kao sto smo prepostavljali). Ali on je trener, ima svoje ideje i jedino je mjerilo rezultat.
@volimtezeljo je to dobro objasnio, bravo za post.

Opet kazem, Basic radi neke stvari dobro. Skauting protivnika, prati moderne tehnologije, mozda je cak i premoderan za ove nase fudbalere. Da li su oni kapaciteti sprovesti njegove misli u djelo, tesko je reci. Nadam se zbog svih nas da mogu. Mlad je, vidi se da je marljiv i vjerovatno ce uciti iz gresaka i biti sve bolji i bolji.

Larsone, citaj sa razumijevanjem. Ako je iko zlonamjeran, to si ti. Aco moze mozda igrati nasu ligu, Europu na 50 metara od gola sigurno ne. Bas si opasan, naravno da nece biti trener, ne zato sto si ti to rekao, nego jer se dokazalo da nema kvalitet za ovaj klub.

Za revans:

Mulalic
Galic Drina Coca Jasar
Biber Mekic
Drljo Stila Amoah
Krpa

Najradije bih Dubackica probao, ali ni vrijeme ni mjesto da tamo debituje, kao ni neka 433 formacija bez Stile… Ovaj se Dinamo itekako moze izbaciti, odbrana im je grozna, uz pametnu i hrabru igru prolazimo. Santos i Hodza fale.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon jul 17, 2023 12:47 am

Sheldon je napisao/la:
ned jul 16, 2023 11:56 pm
Ja ne poredim njihovo trenersko znanje (a ne vidim zasto ne bismo i to mogli @Jack), samo ukazujem na licemjerje koje vlada po pitanju Edisa. Nevezano za Nermina, ko god da je trener, isto bi bilo. Edisu se strasno natovarilo na kosti, a sad se te stvari presucuju. To je ono sto meni smeta. Sto neko ko je drvlje i kamenje na Edisa bacao, sad ne kaze nesto za Basica koji radi isto.

Edis je svakako zavrsena prica, glupo je da o njemu polemisemo. Nije islo, nije ipak taj kvalitet, drag ostaje, sto Diverzant kaze neka ga na istoku i to je to. Ono sto ostaje je da raspravljamo o trenutnom treneru i komentarisemo njegov dosadasnji rad.

Mi smo Dinamu dali gol na njihove dvije katastrofalne individualne greske, dakle nikako kao plod nekih akcija. Uzasno smo ranjivi na kontre bili, imali su jednu na 0:2 gdje se sve moglo rijesiti, dakle citavu utakmicu nas ubijaju kontrama i mi ne mozemo naci lijek za to. Eto vi mi recite kako da vjerujem da Nermin zna sta radi kad odbrana izadje na 50 metara a stoperski par cine ljudi koji skupa imaju preko 70 godina. Da bar jednom proba zamijeniti Drlju i Amoaha jer Drljo je ultra mega bezopasan bio na toj strani (kao sto smo prepostavljali). Ali on je trener, ima svoje ideje i jedino je mjerilo rezultat.
@volimtezeljo je to dobro objasnio, bravo za post.

Opet kazem, Basic radi neke stvari dobro. Skauting protivnika, prati moderne tehnologije, mozda je cak i premoderan za ove nase fudbalere. Da li su oni kapaciteti sprovesti njegove misli u djelo, tesko je reci. Nadam se zbog svih nas da mogu. Mlad je, vidi se da je marljiv i vjerovatno ce uciti iz gresaka i biti sve bolji i bolji.

Larsone, citaj sa razumijevanjem. Ako je iko zlonamjeran, to si ti. Aco moze mozda igrati nasu ligu, Europu na 50 metara od gola sigurno ne. Bas si opasan, naravno da nece biti trener, ne zato sto si ti to rekao, nego jer se dokazalo da nema kvalitet za ovaj klub.

Za revans:

Mulalic
Galic Drina Coca Jasar
Biber Mekic
Drljo Stila Amoah
Krpa

Najradije bih Dubackica probao, ali ni vrijeme ni mjesto da tamo debituje, kao ni neka 433 formacija bez Stile… Ovaj se Dinamo itekako moze izbaciti, odbrana im je grozna, uz pametnu i hrabru igru prolazimo. Santos i Hodza fale.
Ok natovarilo mu se na kosti jer je apsolutno zasluzio svojim idiotskim izjavama, ponašanjem i losim trenerskim znanjem (salji loptu krilu U NOGE ili taktika nabij santosu i uci fatihu).
Trenutni trener nije bahat ko prosli, i ne ponasa se kao indijanac. I trenersko znanje mu je jače mnogo nego Edisovo i to ne treba komentarisati.
Ja sam kritikovao Nermina protiv Posusja kad smo 3 0 dobili. Jer je lik izveo preglup izmjesan sastav s 2 najbolja igraca na klupi u najvažnijoj tekmi sezone za Evropu. Sreca pobjedismo, jer da nismo sigurno bi dobio kritiku od mnogo ljudi jer je zasluzio za tu utakmicu.

Tako da ako zasluži kritiku dobit ce je sigurno.

Kazes da smo dali mi golove iz individualnih grešaka, ali i oni su oba gola tako dali. I po mom nekom misljenju mi smo masili 3 zicera koji su plod akcije neke. To smo morali zabiti i imali bi pobjedu u rukama samo da je usla jedna. Dok su oni izasli na kontre da igraju, jer su brzi od svih nasih igraca. I ocekivano je da ce im to prolaziti, bili 30 metara ili 50 od gola. Drugi gol njihov je presmijesan i cist amaterizam Kosorica, ali boze moj. Ponavljam nase greske su pokretači njihovih napada. Za mjenjanje strana Amoaha i Drlje se slazem. Gasal i Drljo moraju desno biti da ulaze u sredinu. Vidjet cemo hoce li se to primjeniti, iako Galic i Amoah stvarno dobro saradjuju na desnoj strani.

Slazem se odbrana im je stvarno losa i ocekujem prolaz u drugo pretkolo. Mislim da ce izvjesti skoro isti sastav uz jednu promjenu, Kosorica za Drinu.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pon jul 17, 2023 12:47 am

Ovo je cak mozda i gluplja ako tako mogu reci rasprava nego sto se tice Misketa i amawa. Isto da poredimo Pepa i Lamparda sto se tice trenerskog znanja.

storm_raider
Kontakt:

pon jul 17, 2023 8:54 am

Televisa presenta.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kvalitet
Kontakt:

pon jul 17, 2023 8:59 am

Druže, nije problem kritikovati Bašića, naravno da ćemo ga kritikovati. Ali ogromna je razlika između tvrdoglavog, bezobraznog, nekulturnog Edisa i njega. Edis je imao dva mandata na Željinoj klupi i dokazao je da ne zna - igrači mu pregore, loše tempira formu, jednolična igra, nema plana B itd.

S druge strane, ovo kratko što je Bašić ovdje, imao je grešaka, ali bar se vidi da mu nije teško priznati da je pogriješio, pa tokom utakmice pravi neke izmjene i igračke i taktičke, prilagođava se utakmici. Ni meni se ne sviđa Aco prije Drine, Drljo lijevo, da Amoah i on ne zamijene strane itd. Ali on je trener, kao i svima prije i njegovu budućnost odredit će rezultati i igra, a mi ćemo i hvaliti i kuditi. Međutim lijepo je napokon imati normalnog trenera, ništa više, a to što tako razmišljamo uveliko je kriv Edis.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon jul 17, 2023 9:14 am

Mi smo dali golove na greske Dinama al oni nama iz akcija 😂 Jel te stid Sheldone? Zlonamjeran si previse.

amar92
Kontakt:

pon jul 17, 2023 9:18 am

Pa bar 90% foruma u analizi je kritikovalo Basica zbog stavljanja Ace i ne mijenjanja Amoaha i Drlje u toku utakmice. To sto Edis za svoje greske grublje kritikovan je sam on kriv, jer nije ispravljao te greske vec je tvrdoglavo ponavljao i trazio milion izgovora na presicama. Bude li i Basic par mjeseci ponavljao iste greske, nece ni on ostati postedjen sigurno.

Okolele
Kontakt:

pon jul 17, 2023 9:20 am

Bašić i Haračić na N1 uživo sa Grbavice..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

storm_raider
Kontakt:

pon jul 17, 2023 9:35 am

Ocekujem da neko spomene Petrovica, pa onda ide trilogija Miske - Amar.

Evo da dam svoj doprinos, Edis je Zeljovac, ali svi mi smo Zeljovci. Jedina razlika je sto je Edis Zeljovac koji je bio placen za posao koji je radio. A posao koji je radio je podlozan kritikama, kao i svaciji profesionalni angazman. Edisove greske su te pateticne izjave o pitama bez mesa i jogurta, sa malo ajrana, nezasladjenoj kafi i prokislom mlijeku. Samo da je bio manje tvrdoglav, ali to je Edis. Tvrdoglavost je njegov sinonim. On je bio takav i kao igrac, ne moze niko ocekivati da se to promjeni. Besic se za razliku od njega prilagodjava i opet ja kao amater, kao sto smo vjerujem svi ovdje, mislim da je potkovaniji trener od Edisa. Sudice mu rezultati. Edis je uvijek rado vidjen na Grbavici, kao navijac. On je dio nase plave familije, ali vise cemo pamtiti njegova bespostedna uklizavanja dok je bio igrac.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

fcz
Kontakt:

pon jul 17, 2023 9:45 am

Basic sad na N1 rece "falice nam ponovo Allyson i Turanjanin jer jos nismo za njih dobili papire". Znaci Turanjanin ocito potpisuje.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

dell21
Kontakt:

pon jul 17, 2023 10:06 am

Bravo za opkladu :). Da li se racunaju privatni fakulteti da se prikljucim kafi :)

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon jul 17, 2023 10:56 am

meni je nermin prvi trener od odovica koji na nesto lici. edis je bio dobar u momentima kad treba da podigne ekipu, kad znas da si limitiran i pokusavas na druge nacine da pobjedis protivnika. motivacijski, edis je odlican, neka sok terapija za igrace. ali to je to. cim se malo smiri klub rezultatski ili nisi vise u opasnoj zoni za ispadanje, edis postaje amater. dva puta je tako prokockao priliku. nermin je za svjetske uslove takodjer amater, ali uci na greskama, mjenja taktiku, prilagodjava se situaciji. i to je nesto sto nisam dugo vidio kod nas poslije rata. a pritom je spreman da uci nove stvari i veoma lako mi cemo se morati oprostiti od njega kad bude otisao u hnl ili superligu. jer ovakvi treneri su trazeni kod nas u ovom momentu. treba ga drzati sto duze, barem 2-3 godine jer cemo za 10 godina opet plakati kako nemamo dobrog trenera od basica :D.
100/94/37/34 - i to je to!

fcz
Kontakt:

pon jul 17, 2023 11:34 am

Kad nasi putuju gore?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 17, 2023 11:54 am

dell21 je napisao/la:
pon jul 17, 2023 10:06 am
Bravo za opkladu :). Da li se racunaju privatni fakulteti da se prikljucim kafi :)
Šteta ostadosmo kratkih rukava ja i Gavran, al bice prilike za ta uzdizanja obrazovnog karaktera ako Bog da.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Sheldon
Kontakt:

pon jul 17, 2023 11:58 am

Sta bi s opkladom, ja da odgovorim nema posta.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Okolele
Kontakt:

pon jul 17, 2023 12:00 pm

Kad se sjetim mi ovaj Balzan jedne godine izbacismo u Evropi a evo oni sad lagano u Sloveniji Domžale razbili 4:1 i uzvrat vjerovatno formalnost samo..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 33 gosta.

Prijava