ned jul 16, 2023 11:56 pm
Ja ne poredim njihovo trenersko znanje (a ne vidim zasto ne bismo i to mogli @Jack), samo ukazujem na licemjerje koje vlada po pitanju Edisa. Nevezano za Nermina, ko god da je trener, isto bi bilo. Edisu se strasno natovarilo na kosti, a sad se te stvari presucuju. To je ono sto meni smeta. Sto neko ko je drvlje i kamenje na Edisa bacao, sad ne kaze nesto za Basica koji radi isto.
Edis je svakako zavrsena prica, glupo je da o njemu polemisemo. Nije islo, nije ipak taj kvalitet, drag ostaje, sto Diverzant kaze neka ga na istoku i to je to. Ono sto ostaje je da raspravljamo o trenutnom treneru i komentarisemo njegov dosadasnji rad.
Mi smo Dinamu dali gol na njihove dvije katastrofalne individualne greske, dakle nikako kao plod nekih akcija. Uzasno smo ranjivi na kontre bili, imali su jednu na 0:2 gdje se sve moglo rijesiti, dakle citavu utakmicu nas ubijaju kontrama i mi ne mozemo naci lijek za to. Eto vi mi recite kako da vjerujem da Nermin zna sta radi kad odbrana izadje na 50 metara a stoperski par cine ljudi koji skupa imaju preko 70 godina. Da bar jednom proba zamijeniti Drlju i Amoaha jer Drljo je ultra mega bezopasan bio na toj strani (kao sto smo prepostavljali). Ali on je trener, ima svoje ideje i jedino je mjerilo rezultat.
@volimtezeljo je to dobro objasnio, bravo za post.
Opet kazem, Basic radi neke stvari dobro. Skauting protivnika, prati moderne tehnologije, mozda je cak i premoderan za ove nase fudbalere. Da li su oni kapaciteti sprovesti njegove misli u djelo, tesko je reci. Nadam se zbog svih nas da mogu. Mlad je, vidi se da je marljiv i vjerovatno ce uciti iz gresaka i biti sve bolji i bolji.
Larsone, citaj sa razumijevanjem. Ako je iko zlonamjeran, to si ti. Aco moze mozda igrati nasu ligu, Europu na 50 metara od gola sigurno ne. Bas si opasan, naravno da nece biti trener, ne zato sto si ti to rekao, nego jer se dokazalo da nema kvalitet za ovaj klub.
Za revans:
Mulalic
Galic Drina Coca Jasar
Biber Mekic
Drljo Stila Amoah
Krpa
Najradije bih Dubackica probao, ali ni vrijeme ni mjesto da tamo debituje, kao ni neka 433 formacija bez Stile… Ovaj se Dinamo itekako moze izbaciti, odbrana im je grozna, uz pametnu i hrabru igru prolazimo. Santos i Hodza fale.
rodrigo87

11.2.2016. - 25.6.2024.