Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Straus
SporCki direktor
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 14, 2023 1:08 am

Dinamo, po meni, jedna izuzetno precijenjena ekipa.
Fear of the Maniacs!

fcz
Kontakt:

pet jul 14, 2023 1:11 am

Zna li neko sta se desilo na Istoku s onim gabaritnim celom u drecavoj pink majici? :D

Vidio sam prvo frku, pa su ga zastitari na kraju izveli a raja okolo je skandirala "napolje".
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pet jul 14, 2023 1:17 am

fcz je napisao/la:
pet jul 14, 2023 1:11 am
Zna li neko sta se desilo na Istoku s onim gabaritnim celom u drecavoj pink majici? :D

Vidio sam prvo frku, pa su ga zastitari na kraju izveli a raja okolo je skandirala "napolje".
Raja ga je i poslije tjerala, on se prepao deda nekakav i govori evo izlazim i otisao je.

Sky1
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:35 am

[twitter][/twitter]
cikazubo je napisao/la:
čet jul 13, 2023 11:52 pm
Ja ne znam u sta ste vi gledali ako je Basic pogrijesio postavku, stvorili smo tri preozbiljne sanse do njihovog prvog gola, poslije s izmjenama opet izbalansiro fizicki i motoricki nedostatak, sasvim korektno postavljena utakmica s obzirom s kakvim materijalom raspolaze.

Drina da je iole dobar ne bi bilo dileme, al je toliko nekonstantan u formi da se lakse upustit sa starohanima, iako nam se to danas obilo od glavu, nama jednostavno treba jedan novi pravi kvalitetni stoper, nit previse mlad ni star, al vjerovatno da od toga nema nista jer smo vec pretrpani na toj poziciji, ovako nam valja kuburit s njima ko god da igra od ove cetvorice.
Gala u prvom s Amoahom fino napado, u durgom ih nije bilo na mapi jer je Galic totalno ispuho s podrskom Amoahu a i u defanzivi, s druge strane Jasar i Drljo u prvom nista a u drugom Jasar s Gasalom jako aktivan po lijevoj strani.
Krpi naklon za asistenciju iz kontre u 85. i to lijevom, zamalo i dva euro gola u prvom.

Generalno odigrali su blizu maksimuma svi, posebne pohvale Mekicu, Amoahu, Jasarevicu, Gasalu, Mulalicu, Krpicu i Haracicu, kritike zasluzuju definitivno Aco i Galic, nekoliko puta ispadnu potpuno iz sistema, u odbrani na kontrama Gala skroz izleti a Aco se raspada ko po ledu, ostatak ekipe je bio na nekom prosjecnom nivou.
Bravo, konačno neko da napiše realan komentar i neko ko se razumije u fudbal. Pljuju Gasala stručnjaci, momak unio živost, ima ideju u igri, nezgodan za čuvanje, ja ne znam šta su ovi gledali.

ISB87
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:42 am

moramo vise trcat i razmisljat. sami smo sebi krivi za dva gola. ostaje zal za cocinom i amoahovom sansom...
bravo Zeljovci, novi jug natkriven i ima da se ori do semizovca.
MIRZA RASCIC

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:48 am

Krpic definitivno man of the match veceras. Pa frajer nije izgubio duela, spustio je sve lopte i bezbroj puta otvorio krila. Nakon do poda majstore
Željezničar ante portas !

Maestro_1921
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:54 am

Kakva noć ljudi moji, kakva noć...
Nevjerovatna atmosfera, noć za pamćenje, privilegija je bila večeras biti na Grbavici.
BRAVO ŽELJO, BRAVO EKIPA, BRAVO ŠEFE, BRAVO MANIJACI!!

ubaceni element
Kontakt:

pet jul 14, 2023 4:33 am

Hajd sve, al da se ovdje igraci Zelje nazivaju pogrdnim imenima i vrijedjaju nakon ovakve utakmice… :ne: pitarluk klasican :zid:

Svaka cast svima, ali zeleni smo za Evropu, nema tu mjesta izgubljenim loptama na svojoj polovici i slicnim stvarima, nema mjesta fulanju 3-4 zicera, nema mjesta razmisljanju osam sekundi kome da dodas… Ali ipak smo smogli snage i iscupali se, ostavili realne sanse za prolaz. Po meni je recept samo napasti od prve, onako kako smo ih stisli zadnjih 15 minuta, svako taktiziranje i cekanje greske protivnika nas dovede samo da docekamo pogresan pas nekog naseg igraca i gol iz kontre.

Jacksparrow
Kontakt:

pet jul 14, 2023 6:59 am

Realno napali smo u prvom i imali dvije bas dobre prilike prije njihovog gola. Sa mu*ima moze se proc dinamo.
FCŽ

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

pet jul 14, 2023 7:12 am

Ma prolazimo ove lažne ruse

exbabilon
Kontakt:

pet jul 14, 2023 7:13 am

Manijacima kapa do poda, ono od sinoć je domaća zadaća za sve! Aferim momci i hvala!

storm_raider
Kontakt:

pet jul 14, 2023 7:58 am

Nakon historije protkane tragedijama u zadnjim minutama ovo sto gledamo zadnju godinu dana su neke stvari na koje nisam navikao od mog Zelje. Videoton, ili u skorije vrijeme Zrinjski i 3:3, a ostale da ne nabrajam. Izgleda da je ovo tesko vrijeme ipak iznjedrilo neke nove trendove. Srce, ruke i lopata. Nisam siguran sta je, ali mi se svidja. Borba do kraja, nema predaje! Bravo Zeljo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

amar92
Kontakt:

pet jul 14, 2023 8:13 am

Sve u svemu dobro je zavrsilo. Po sansama smo mogli i trebali dobiti, ali nakon 0:2 i ovo je super. Meni se svidja sto smo igrali lopte, 60% protiv dobrog protivnika. Nismo imali trenutaka gdje smo pali skroz kao prije, pa da nas protivnik stisne. Igrali smo ravnopravno s njima i cak bili i bolji. Nismo izgorili u atmosferu nego bas onako fino odigrali.

Steta za te dvije individualne i glupe greske Rustema i Drlje, nakon kojih se onda Aco uzasno postavlja i pusta njihove igrace da se namjestaju i na kraju i zabiju. Dvije greske, svije kontre i kazne te ljudi. Ok imali su jos par suteva iz vana koji su bili opasni jer smo kasnili u blok, ali to je to od njih. Nijedan zicer nisu imali, a mi fulali 3 zicera i jos 1/2 potencijalna penala nam ne sudi.

Kao ekipa smo dobro stojali, prave izmjene u pravo vrijeme i dobar tempo svih 90 minuta. Tamo imamo sanse sto je najbitnije, ali morat ce nas malo i sreca pogledati da zabijemo sve sanse.

Kospicar
Kontakt:

pet jul 14, 2023 8:24 am

Dobro jutro Zeljovci, predivna noc, steta sto nije bila pobjeda.

Uzivajte.

https://youtu.be/sIPNEkdh7sE
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

amar92
Kontakt:

pet jul 14, 2023 8:30 am

Mulalic - solidan nastup, siguran u istrcavanjima, sa loptom u nogama, gradnja igre i ostalo. Kod prvog gola nije moga nista, dobro se bacio ali ovaj pogodio od stativu. Kod drugog je kasnio sa bacanjem ali tu krivicu snosi i Aco koji je pustio igraca skoro u peterac i tako golmanu ostavio premalo vremena za intervenciju.

Galic - standardno njegovo, veliki borac ali i dosta greski pravi u toj nekoj zurbi

Aco - ne treba igrati jednostavno, nejasno mi je da se tako iskusan igrac onako lose postavlja umjesto da izadje, pa ako treba i napravi faul van 16, on pusta igrace, navikao da ovi u nasoj ligi ne pogadjaju ono

Coca - sve u svemu ok, bilo je greskica ali odradio svoj posao kako treba

Jasarevic - imao je naprijed nerezonskih poteza koji raju iznerviraju ali nazad je bio stabilan i dosta on trci, dosta napada ide preko njega tako sto dobro probije stranu, treba samo jos raditi na toj zavrsnici

Mekic - dobar, preuzima odgovornost i gradi igru

Rustem - potanko, bas se osjetio odlazak Hodze tu

Amoah - borio se kao uvijek, nije mu puno toga proslo nazalost, dobar jedan sut imao, a onu sansu je morao zabiti

Stilic - par majstorskih poteza, dva zuta kartona iznudio, penal koji nije sviran ali u igri nam fali jer ne trci bez lopte

Drljo - ne moze igrati lijevo, to je jasno od prvog dana, morao ga je Basic barem dio utakmice zamijeniti sa Amoahom

Krpic - kapa dole, od prve do zadnje minute se borio kao lav, na kraju bitne uloge kod oba gola, prvo odlicna adistencija slabijom nogom, kod drugog otezao ovima da iscupaju loptu iz gola pravovremeno

Haracic - zvijezda veceri, sve mu se poklopilo i nagradilo ga, nije neki igrac ali se bori i dobro krece, ipak po meni treba ostati joker s klupe jer od prve minute ne bi nista napravio

Biber - nista posebno ali ok odigrao

Ovcina - premalo da bi se sta reklo

Gasal - definitivno unio zivosti lijevo i za razliku od Drlje ima taj prodor na lijevu nogu i centarsut, iako je i on bolji desno

Drina - nakon ulaska malo nesiguran, bezveze karton ali dosta bolji od Ace, pogotovo u izbosenju lopte igrac vise, par dobrih dijagonala na Gasala i na kraju taj sut kod drugog gola

Basic - sve u svemu dobro i veliki napredak i osvjezenje za nasu klupu, greske su Aco i ne mijenanje strana Amoahu i Drlji, ali izmjene prave i u pravo vrijeme, fina igra, i drago mi je sto je jedan od rijetkih koji priznaje i uci iz greski svojih

kvalitet
Kontakt:

pet jul 14, 2023 8:43 am

Apsolutno nema logike da igra Aco prije Drine. Star igrač može donijeti iskustvo i mirnoću, ali samo ako ima kvalitet i ako je puno bolji od mlađeg konkurenta. Ovdje je upitno da li je Aco ikako bolji od Drine, a kamoli puno bolji. Ono je amaterizam samo takav što je on odigrao. Drina bar ima mu*a povući i ošutati, to nam je donijelo gol sinoć, a ako se ne varam i krajem prošle sezone jednom. Govoriti kako Drina nema kontinuitet i dovoljan kvalitet je smiješno, jer je i kao takav bolji izbor.

Inače, 3-5-2 mislim da ovim igračima odgovara i da bismo to trebali igrati.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Zvaka72
Kontakt:

pet jul 14, 2023 8:56 am

Ma bit će ovo OK abd. Po mom mišljenu naša jedina mana u odnosu na Dinamo su nedostatak takmičarske forme a samim tim nedostatak rutine koju bjelorusi imaju a to se vidjelo kod golova.
Hamza bi nam ove sezone mogao biti pojačanje i kod njega se osjeti nedostatak utakmica i ta ukočenost, što je i razumljivo nakon godine neigranja.
Zadnji vezni nam pod hitno treba u pitara nemam povjerenja.
Mekić extra odigrao on i Krpa nosili igru Želje Amoah je trenutno najbolji igrač Želje ali mi izgleda nespreman, nadam se da nije ozbiljnija povreda zadnjih 15 minuta se držao za preponu i hramao.
Plava porodica me ubi u pojam.

Pukii
Kontakt:

pet jul 14, 2023 8:59 am

I pod hitno riješili rasvjetu na sjevernoj tribini.
Ono je katastrofa kako izgleda.
Da je teren nešto drastično bolje osvjetljen vala i nije.
Željo Apollon prije pet godina
Željo dinamo sinoc
Na ove dvije utakmice rasvjeta nebo i zemlja i što se tiče i terena i tribina.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jul 14, 2023 9:00 am

Kakva noc, kakva emocija, hvala vam do neba. Ovo je Željo ovo je prava vrijednost parole "MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ"

Sto se tice Dinama, jedino gdje su dobri to je tranzicija, ostalo srednji prosjek. Ljudi nas nisu stisli, nisu konkretno prisli golu. Primili smo dva identicna gola gdje pravimo pocetnicke greske.

Sto se tice nase ekipe ostaje zal za prvim poluvremenom i sansama Mekica, Cocalica i Krpica.

Najvise me sinoc razocarao Rustemovic, jako iskusan igrac ali igrac koji se sinoc nije vidio. Stilic nam je takodje bio igrac manje jer u ovakvim utakmicama nam treba motorika a ne lucidnost kakvu posjeduje Stilic.

Ostaje mi zal za nasom lijevom stranom sinoc smo imali prostora preko nje da smo mogli raditi sta zelimo, ali Drljo je totoalno bio van utakmice i Jasarevic jednostavno nije smio ici previse naprijed.

U revansu ocekujem poptuno drugaciju utakmicu i postavku. Nermin je sinoc vidio i upoznao protivnika i uvjeren sam da ce znati pripremiti i postaviti ekipu, tako da se za 15 dana OPET vidimo na punoj Grbavici.

Manijaci sta reci, ma nema se sta reci slike koje su obisle Evropu govore same za sebe.
Alea iacta est!

Meha87
Kontakt:

pet jul 14, 2023 9:45 am

Mogu li se registrovati Allyson ili Al jaber za uzvratnu utakmicu?

Trenutno korisnika/ca: black64, Google [Bot], salle86 i 44 gosta.

Prijava