Nisam pisao od kraja sezone, pratio prelazni i čekao tu prvu ozbiljnu tekmu da vidim gdje stojimo.
Trener je govorio da smo uigraniji sada, pa možda i bolji iako to na papiru ne izgleda tako.
Pratio izjave Tuceta, predsjednika, trenera i nekako poslije svega tog, čovjek zbunjen, ne zna na čemu smo. Jesmo li stabilniji, jesmo li malo ozdravili. Doduše bilo je i kontradiktornih izjava.
Na kraju napisao sam neke crtice i svoje mišljenje prvo o prelaznom roku, pa o ovoj tekmi danas.
Crtice o prelaznom roku:
- Amaterski odrađen prelazni rok. Zašto?
U novu sezonu ulaziš slabiji nego prošle godine. Produžuješ stare igrače i umjesto da su to 3. Ili 4. opcije, kod nas su 1.
- Tuce nije dorastao ove funkcije. On se uci na Želji. Dokaz tome je i što ga je dosta igrača izlevatilo. Teško jeste, ali se prelazni mogao uraditi bolje, a i samu su rekli da je ove sezone drastično bolja situacija nego prošle godine.
- Doveli su se istrošeni igrači, čitaj Rustem. Dizelaši. Spori i fizički slabi igrači (Biber, Alyson, Rustem)
Onda od takvih igrača očekuješ da podignu nivo naše igre. Teško.
- Ekipa nije izbalansirana. Na nekim pozicijama imaš više igrača, na nekim jednog. I pretežno imamo iste profile igrača po pozicijama.
Crtice o tekmi:
- Totalna fula Nermina sa pripremom tekme
- Aco prva postava. Nevjerovatno da je 2023.godina a on i dalje igra. Nije valjao ni prije 7, a kamoli sad.
- Nije se probalo s promjenom Drljo-Amoah. Poslije još ulazi Gasal, koji je lijevo očajan.
- Energija igrača sramotna za ovakvu tekmu. Nera ih ohladio previše izgleda. Kad su se protivnici gubili u atmosferi stadiona, naši ne izlaze u presing i ne prave dodatni pritisak.
- Izlazak u blok katastrofalan u najmanje 3 situacije, lopta par centimetara od gola, Mulalić već savladan. To je ta nespremnost i tromost igrača.
- Dinamo ništa posebno ali dali 2 gola bez da su se posebno naplatili za golove. To je najgore u svemu. A generalno nisu neka pljačka. Sve smo im mi dali s našim greškama.
- Evropa ne trpi imena i stare, istrošene igrače. Mi ih imamo previše, a najgore od svega, takvi su štoperski par. Hvala im na svemu, ali ne mogu oni više ovo igrati.
- Manijacima svaka čast na koreografijama i atmosferi. Poslije drugog gola ostatak stadiona se ohladio. To je razumljivo.
Ali još jednom, svaka čast navijačima, pokazali su da su broj jedan u državi.
- Na kraju smo se izvadili. Zadnjih 10 minuta drastično mijenjaju sliku.
Haračić joker s klupe. Svaka čast momku.
- Pohvale na karakteru i prikazanom u zadnjih 15ak minuta. Tako se igra i bori.
- Izgledali smo svježije od njih kako je tekma završavala.
Generalni dojam je da smo mi očito ovoj Evropi neozbiljno pristupili. Dovoljno nam je bilo i ovo prvo kolo. Pa šta bude, bude.
Jedino ostaje žal da se s jednim/dva bolja pojačanja ovo moglo lako proći, pa možda i sa prošlogodišnjom ekipom tj. Santosom i Arminom. Sada idemo u goste, sigurno da je bolje 2-2 neko 0-2 ili 1-2, ali bit će teško. Žao mi je što iz ove današnje tekme ne nosimo neku prednost, mislim da se moglo.
Još jednom, bravo NAVIJAČI.