Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 20, 2023 11:24 am

Golove smo primili preglupo naše standardno i to budi revolt u navijacima. To sto se misli da sad kad Velež kiksa dvije utakmice da ce im se pljeskat u Mostaru, hoce ali malo sutra. Nama samo treba objektivnosti nista nije bas toliko crno kako mi volimo opaliti. Sto je problem reci da Stila ne moze igrati ozbiljan fudbal jer gubi vecinu duela jer ne moze istrčati da makar bude na povratnoj. Razapinju Becu momak juce napravio više od vecine, ubacuje se iz drugog plana isprati akcije. Normalno ima svojih mana ne moze on preuzimat na sebe kad ti prvi Stila negdje luta. Ne treba nam destruktivna publika koja ce se okretati protiv igraca. Juce sjedim na istoku, pola bi da se udara pola bi pljeskala igračima Veleža. Niti treba gađati niti treba pljeskati nekakvom Veležu koji tek treba da pokaze ima li kuveta u njima, nista specijalno ekipa limitirana čak sta više lošija od nas. Jedino sto imaju trenutno mirnocu i sto se krpe i namjestaju prema protivniku, živi bili pa vidjeli nece ni to dugo. Njima je plafon 4 mjesto a mi kako znamo i umijemo treba da se prvo psihicki dignemo.

Mulalic Edis
Kontakt:

čet apr 20, 2023 11:28 am

Sve mogu shvatiti i nekako, neko padne, pa se digne, neko ima, neko nema srece, ali Jasarevic i Bender su uzas zivi. Zao mi je njih koliko su losi i nesigurni. Pohvala za Galica, sinoc odlican nakon nekoliko losih partija. Bender i Jasarevic moraju biti sklonjeni. Benderu svakako istice ugovor, a s ovim sporazumno raskinuti. Kakvi igraci i majstori nisu rijesili egzistenciju i uzeli sta para od lopte, a Jasarevic jeste. Stvarno, no comment.
Grande Miske 💪

g 1
Kontakt:

čet apr 20, 2023 11:39 am

storm_raider je napisao/la:
čet apr 20, 2023 8:04 am
Za 10 maraka neko sebi umisli da je kupio ekskluzivno pravo da psuje igracima mrtve i zive, dok u svom dvoristu ne smije pisnuti. Za 10 maraka neko sebi umisli da je kupio pravo da tjera strukture Kluba. Doduse, ovaj put nije bilo coporativno. U pamet molim vas, vasi osjecaji u datom trenutku su nebitni, Zeljo je samo bitan. Gdje spavaju, kakve sampanjce piju i sa kakvim zenama izlaze ovi sto su navikli da imaju tako visoke kriterije? Kako vas nije sramota vise? Zapitate li se ikada o tome sta radite sa svojim ponasanjem? Nije Zeljo izduvni ventil za ono sto svojim zenama ne smijete reci. Grbavica je nas dom, sramotno je papir ostaviti, a ne flase od iftara na terenu. Je li kuci tako smece ostavljate? Ljudi su te 2 puta pobjedili posteno, cestitaj im - barem smo mi po tome bili poznati uvijek. Previse se svojata Zeljo za 10 maraka svaki drugi vikend. Samo Zeljo moze sve da trpi, je l' de?

Samo privatizacija, pa probajte uslove vlasniku postaviti.
100%. Molba svim navijacima sto su bacali flase i banane na teren, sto su psovali sve po spisku igracima, da ne dolaze u subotu. Nema potrebe, lose vam utice na zdravlje, lose utice na igrace i ugled Zelje. Odmorite kuci, izadjite sa porodicom negdje na neki izlet, Ako ne mozete Zelji dati bezuslovnu ljubav, dajte nekom drugom koga volite. Ko ne vidi napredak u jucerasnjoj utakmici, taj ne zeli da ga vidi. Btw luka juricic bio na istoku.

tm87alem
Kontakt:

čet apr 20, 2023 11:39 am

Ljudi moji dobri, ja jos sebi nisam dosao od sinoc! Nece san na oci nikako! Ne znam sta reci, gloova mi je bila ko cocin bubanj, dijafragma se podigla, hocu da crknem od muke! Ovaj velez nije bolji od nas i tacka! U dobroj su seriji i dobro i disciplinovano stoje na terenu. Zato i pobjedjuju. Bio sam na istoku i jedino me ponijelo da psujem uz Ramazan (boze, oprosti mi), kad se okrenula ona bandera na golu prema istoku i grana rukama! Nisam nijednog drugog naseg igraca, jer ne mogu, zaista! Coca ima godina i u krizi je, zasto? Ko je igrao lopte zna da kad imas rupu od bekova, ne postoji taj stoper koji ce to zatvoriti kvalitetno, ma koliko da je brz. Pustiti covjeka da radi i dati mu dva prelazna roka da vidimo sta moze. U q.rcu nam juniori, prvi tim, uprava, Klub generalno, pozitiva kadeti i pioniri. Tu traziti i crpiti igrace. Sad bi ja neke kadete prikljucio. Da vide da se na njih racuna. Taman malo stanemo na noge, odmah pad, redovno kad se kamatar pojavi u klubu da otme pare nezaradjene. Privatizacija i da se zna ko je glavni. Nek nam uprava objasni vise, zasto je Diglisic odbijen/odustao. Sad s ove distance imam osjecaj da i nisu htjeli da ga dovedu, jer bi im bila noga, nego su htjeli da oni budu spasioci kluba! Da nam izdobri braco plava, al ja ovo ne mogu vise radi zdravlja. Pa jedan Igman bolje igra od nas! Ima i glavu i rep. Nadam se i ja kao neki da ce Basic dovesti ono sto mu treba za njegovu taktiku. Vidjelo se sinoc da mijenja formacije u toku tekme i da pokusava, ali da ne moze podici ovu utucenu skupinu loosera! Idemo dalje. Proguraj Irfo taj zakon! Sa sjetom su neki ozbiljniji ljudi poslije tekme govorili o Senadu i svemu sto je napravio. Pominjali Jug i kako bi ga on kao poklon dao navijacima... No ne da jedan sto nas gleda preko oka, a on je kamatarevic zvani morz.
Zadnja izmjena: tm87alem, dana/u čet apr 20, 2023 11:45 am, ukupno mijenjano 1 put.

g 1
Kontakt:

čet apr 20, 2023 11:44 am

slika
Ovo je zalosno vise...

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet apr 20, 2023 11:53 am

g 1 je napisao/la:
čet apr 20, 2023 11:44 am
slika
Ovo je zalosno vise...
A sta je ovo? Ok, jel Ara na slici? Ne kontam:) Koliko vidim ovo je br. 19?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

g 1
Kontakt:

čet apr 20, 2023 12:16 pm

Neko je bacio bananu i ostala je na mrezi.

Fanzi
Kontakt:

čet apr 20, 2023 12:30 pm

O igri necu plaho, osim dojma da ovo sto Nermin zeli, nasi igraci ne mogu isporuciti na terenu.
Imam gorak ukus u ustima zbog prozivanja uprave sinoc.
Godinama navijaci stihijski tjeraju ovog, onog ili grupu njih, kuneci se da je to potencijalni lijek za nase probleme.
Tjerali smo sve trenere, poneku upravu, skupstinu i kamaru igraca.
Kada je rijec o igracima, vrlo je pouzdano da cemo unaprijed otpisati neko dijete, posebno ako je iz naseg omladinskog pogona.

Da sumiram, Zeljo ono sto jeste i ova budala koju gledamo nisu se susreli nikada u zivotu.
Preciznije, navijaci su problem. Ne jug, ne mozda nikad veca posjeta u gostima. Problem je ta kultura psovanja, taj nesrazmjer bosanski Dinamo, zapravo Celik na steroidima. To da nema Doline Cupova kad treba, nego majki, oceva, zenskog roda kad krene nizbrdo.
Sad ce neko napisat godine jeda se nakupilo. Priznajem samo ako neko ignorise Adzemov kup, otetu korona titulu...
Fudbal jeste igra za trofej vise, ali Zeljo je vise od fudbala. Kultura, dostojanstvo, ljepota, pristojnost ispred uspjeha po svaku cijenu, uvijek su dijelili Zelju od mnogih drugih.
Istorijska je istina da je Zeljo smijelo isao u obracun s ljudima iz vlastitih redova, koji su krsili pravila fudbalskog dzentlmenstva.
To je Zeljin identitet, Zeljin moto, ali masa ne dozvoljava Zelji da postane Zeljo. Svakoj upravi uvalimo vruc krompir, a usta nam gladna.

Uvijek se vratim na prezentaciju VV iz 2017.
Finansijski, kapitalno nam znaci Evropa i prodaja mladih igraca. Psovaci svjesno ubijaju djecu koja mastaju sve ono o cemu smo i mi jednom mastali, neki ostvarili, vecina ne.
Jer, djeca bi mozda primila gol, dva ili tri vise, ali ne bi igrala gore i blijedje od ovih momaka trenutno. Ne bi bili bezvoljni, zivotom garantujem, uz ispravno mentorstvo na klupi.
Zar zaista mislite da promjenu mogu donijeti igraci sa strane dovedeni za nula KM? Promjenu da imamo ponosa u evropskim takmicenjima?

Nema naprijed dok redari ne izadju na tribine. Hosh psovat? Moze brt, javno je mjesto i ev ti prekrsajni. Ostat cemo bez tebe kao navijaca? Bogu hvala, idi za mundire navijaj.
I dok Zeljo ne pokupi djecu iz sarajevskih mahala... Da buducim generacijama kaze da se u Dolini snovi o Evropi mogu ostvariti.

ANamelessGhoul
Kontakt:

čet apr 20, 2023 12:38 pm

Sad je i meni krivo što se ispsovah sinoć, ali u afektu šta ces

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet apr 20, 2023 12:51 pm

g 1 je napisao/la:
čet apr 20, 2023 12:16 pm
Neko je bacio bananu i ostala je na mrezi.
Hahaha ma nama treba betonski zid ispred tribine :)
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet apr 20, 2023 1:14 pm

Koliko kosta INVESTICIJA da se osposobe LED reklame na juznoj tribini.

Ne mogu da vjeruj da za 6 mjeseci nisu u stanju da osposobe nesto sto ce donositi novac. Dakle ta investicija bi sama sebe otplatila kroz par utakmica.

Neko ce reci j.ebo LED reklame gledaj igre i ekipe, e pa meni ja vjerovali ili ne bitnije da se radi nesto na stadionu nego kako igra ekipa. Igraci su prolazni a nama nasa Grbavica ostaje zauvijek i u nju se MORA ulagati.
Druga stvar koliko kosta nekoliko kvadrata lima i kolika je satnica limara da se popne na krov sjevera i da zacepi rupe na krovu, pa zadnja dva reda se ne moze sjediti koja je voda pod nogama
Alea iacta est!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

čet apr 20, 2023 1:18 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet apr 20, 2023 10:21 am
slika
Romeo Jozak je doveo ovu dvojicu saudijaca na probu.
Ako smo uspjeli napraviti konekciju sa njim to je prava stvar.
Izgleda da jesmo, on je dobar sa Šapinom, zajedno su radili tamo, a Šapina je dobar sa par naših ljudi iz kluba. Nadam se da će to i u budućnosti biti praksa, a nadam se da će Jozak udijeliti i par savjeta jer sigurno može pomoći.
Fear of the Maniacs!

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet apr 20, 2023 1:22 pm

Nadam se da će Baaic imati srece da dobije Siroki jer ako ne dobije ili ce sam otici ili ce ga otjerati ove budale sa tribina

Kao nacija glupo razmisljamo pa tako i o fudbalu

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet apr 20, 2023 1:23 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
Nadam se da će Baaic imati srece da dobije Siroki jer ako ne dobije ili ce sam otici ili ce ga otjerati ove budale sa tribina

Brate, meni je zao momka sto je dosao u ovaj raspad sistema. Daj boze da bilo koga uzmemo do kraja prvenstva, mislim da je totalno rasulo u ekipi.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet apr 20, 2023 2:15 pm

Ma Siroki dusu dao da se uzme.

SamoNapad
Kontakt:

čet apr 20, 2023 2:20 pm

Jedna pobjeda bi nas podigla, u svakom slučaju ostavit trenera nek vide ko hoce da igra sljedeće godine za nas a ko nece. Mi navijaci smo svakako opet tu i naredne godine, kome se ne sviđa nek ide. Nekad i igrači trebaju malo pokazati empatije prema navijačima, pljeskalo im se za sve i za pogled na gol.
Sa 3 boda bili bi treći uz kiks Veleža. Sve je opet na nama, nekad treba i pamet uključit bez predaje na pola bitke.

Lopta
Kontakt:

čet apr 20, 2023 2:43 pm

Sad kad su se strasti malo smirile. Prva stvar, Nermin Bašić se ne može kriviti za ova dva poraza i ljudi koji govore da je neznalica i treba da ide nemaju pojma o fudbalu. Sto se navijaca tice jucer ja sam razočaran stvarno. Razumijem ja i slazem se da Bender nije ni sjena onog Bendera od prosle sezone, ali da je čovjek zasluzio da mu citav stadion zviždi kada primi loptu je daleko od toga. Podsjecam vas to je igrac za kojeg smo molili Boga da potpise na kraju prošle sezone i covjek je odlucio da ostane iako je imao finansijski bolje ponude. Kako vi pojedini navijaci očekujete da igrac igra dobro ako mu se psuje 90 minuta i zvizdi. Hajde da vidim jednog da ga to ne bi poljuljalo i njegovu igru, pa da je Messi licno. Kako da Drina ili Beca igraju punim kapacitetom ako im se psuje na svaku manju gresku. Stvarno nemate osjecaja nikakvog i pravite užasnu atmosferu u klubu i svlacionici. Nijednom od onih igraca na terenu nije bilo svejedno hoce li izgubiti a dobar broj navijaca se ponaša kao da sve igrace boli ku**c i da se niko ne trudi. Kupite frustracije na poslu i u kuci i onda se istresate na Benderu, Beci, Cocalicu, Drini... Stidite se svog ponasanja sinoc. O onim što su tjerali upravu da ne pricam. Sa ovakvom atmosferom ne mozemo nista ni da ocekujemo. Navijaci su bili do sada najveca snaga ali ono sinoc nas je samo srozalo na dno u najbitnije dijelu sezone. Nista bolje niste ni zasluzili

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 20, 2023 2:51 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
čet apr 20, 2023 1:23 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:

Brate, meni je zao momka sto je dosao u ovaj raspad sistema. Daj boze da bilo koga uzmemo do kraja prvenstva, mislim da je totalno rasulo u ekipi.
Ja imam osjecaj da ce on sam otici kad vidi s kim ima posla.
Trenutno je nalozen, ali ...

bogi
Kontakt:

čet apr 20, 2023 3:35 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet apr 20, 2023 10:21 am
slika
Romeo Jozak je doveo ovu dvojicu saudijaca na probu.
Ako smo uspjeli napraviti konekciju sa njim to je prava stvar.
Romeu bi čitav klub dao u povjerenje s obzirom na to o kakvom se čovjeku radi.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

kokoška
Kontakt:

čet apr 20, 2023 4:15 pm

Z_1921 je napisao/la:
čet apr 20, 2023 7:46 am
kokoška je napisao/la:
čet apr 20, 2023 4:26 am
Sulevelicanstveni je napisao/la:
čet apr 20, 2023 1:44 am

Ma samo daj da se pljuje, jeste losiji nego sto je bio, ali kako raja pljuje ko da je jedini krivac..
Samo neznalice mogu pljuvati Cocalica, njima je Kosoric vrh fudbala...
Kako igra na proljece, Emir Hodzurda bi bio bolje rjesenje. Neopravdano su sve kritike usmjerene ka Galicu, Jasarevicu i Benderu, a Cocalic igra losije od sve trojice.
Od Bendera ne moze niko biti gori a slazem se za Jasarevica i Galica, ovdje se spominju nekakvi Malici pa i ovaj nas mali Sehic su smijesni naspram ove dvojice.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Okolele i 31 gost.

Prijava