Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cvrle_jedanesterac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 05, 2023 3:04 pm

cipiripi je napisao/la:
sri apr 05, 2023 1:07 pm
Kakav sastav je uigravan, koga mozemo ocekivati veceras.

Ja bih zapoceo u sljedecoj postavci.

Muftic-Galic Kosoric Cocalic Sehic- Mekic Hodzic Stilic- Santos Amoah Drljo.

Imali bismo veoma pokretne bekove i krila, a Amoah kao centralni napadac moze biti dosta korisniji umjesto Krpica i Hodzica, jer ce domacin krenuti silovito naprijed sto ostavlja nama prostora za kontre i ubacivanja izmedju linija.
Zar se je oporavio Muftić?

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 05, 2023 3:35 pm

Ne znam za Muftica, neka brani bilo ko osim Bendera, dosta je vise njega i njegovih kikseva. Neka ide u Neretvanac i tamo neka glumi golmana, kikseve kakve on pravi su zaista neoprostivi
Alea iacta est!

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 05, 2023 3:40 pm

Treba se drzati 3. i 4. mjesta, ovaj Zrinjski je nanadjebiv. :D

Iako sam mislio da mozemo na jednu tekmu svasta, kad vidim ovaj rezultat malo mi opadnu ambicije. :(

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 05, 2023 3:54 pm

Danas je održana telefonska sjednica Komiteta za takmičenje NS/FS BiH na kojoj je razmatran izvještaj Ad Hoc Komisije za pregled stadiona „Rođeni“ Mostar, a u cilju utvrđivanja ispunjenosti uslova za prijem i smještaj gostujućih navijača na prednje navedenom stadionu.

Komitet za takmičenje je donio odluku kojom se obavezuje FK „Velež“ Mostar da na osnovu člana 19. stava 1. Propozicija takmičenja m:tel Premijer lige BIH i završnice Kup-a BiH (takmičarska sezona 2022/23), a u vezi sa članom 11. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH, obezbjedi najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni na svim domaćim prvenstvenim i Kup utakmicama imenovanog kluba.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Posto mi nemamo odvojenih tribina onda nismo duzni da Velezu ustupimo dio na sjevero-istoku u revansu.
Alea iacta est!

kvalitet
Kontakt:

sri apr 05, 2023 4:09 pm

Mostarski lažovi! Zgazite ih!
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sri apr 05, 2023 4:14 pm

Kakav raspad za 20min.

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 05, 2023 4:19 pm

cipiripi je napisao/la:
Danas je održana telefonska sjednica Komiteta za takmičenje NS/FS BiH na kojoj je razmatran izvještaj Ad Hoc Komisije za pregled stadiona „Rođeni“ Mostar, a u cilju utvrđivanja ispunjenosti uslova za prijem i smještaj gostujućih navijača na prednje navedenom stadionu.

Komitet za takmičenje je donio odluku kojom se obavezuje FK „Velež“ Mostar da na osnovu člana 19. stava 1. Propozicija takmičenja m:tel Premijer lige BIH i završnice Kup-a BiH (takmičarska sezona 2022/23), a u vezi sa članom 11. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH, obezbjedi najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni na svim domaćim prvenstvenim i Kup utakmicama imenovanog kluba.

Posto mi nemamo odvojenih tribina onda nismo duzni da Velezu ustupimo dio na sjevero-istoku u revansu.
Kako se Velez bruka, sta je ovo.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 05, 2023 4:41 pm

cipiripi je napisao/la:

Na osnovu ove odluke, stadion u Vrapcicima ne ispunjava uslove za odigravanje utakmice, jer nema ni teoretske
sanse da onaj kavez predstavlja 5% kapaciteta stadiona.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Valter
Kontakt:

sri apr 05, 2023 5:32 pm

Taman dobar izgovor Edisu da u slučaju ne daj Bože slabog rezultata vadiona bude kako nije bilo navijača i da su imali dodatni pritisak.
Edise hočemo malo kvaliteta, dosta mjaukanja
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

SamoNapad
Kontakt:

sri apr 05, 2023 5:52 pm

Ovakvog Zrinjskog samo mi mozemo dobiti u finalu i to u nekom ludilu od utakmice, bar sam ja tog ubjeđenja.
Nek proradi naš napad večeras, vrijeme je.

Veteran1965
Kontakt:

sri apr 05, 2023 6:21 pm

Neću nikada zaboraviti njihovu tekmu sa Zrinjskim, i gube a skandiraju protiv nas, i titule koja bi nam bila blizu da su dobili Zrinjskog. Takođe neću zaboraviti da smo im na to odgovorili tako da su dobili besplatno savjetovanje o modelu poslovanja kada su ušli iz federalne u prvu ligu. (što smatram velikom greškom sa naše strane). I ustupanjem Grbavice prošlo ljeto (što donekle razumijem obzirom na finansijsku situaciju)
Mi veoma često djelujemo zaista naivno. Nadam se da ćemo jednog dana shvatiti i prihvatiti da u ovj ligi, u ovoj državi na najvišem nivou takmičenja, Željo nema prijateljskih klubova. Možemo samo napraviti skalu dušmanluka prema nama. I tu na žalost prednjače torpedo, vrapčićani, černobilci i kozojebi... Moramo jednom shvatiti da smo sami, a da mnogi rade sve da budemo što slabiji.
I organizaciono, i finansijski, i rezultatski. Zato me bole sve naše podjele, pojedinačni interesi, sujete, i sve ostalo loše što sami sebi radimo.
Nema nas puno, i moramo biti "ko jedan". I na tribinama, i na terenu, i u upravi.
Gledam ovaj video derbija iz 1999 (kada se to moglo nazvati derbijem za razliku od danas) i gledam JUG, pa i cijeli stadion. Pa mi ne bi onako napunili stadion da nam Real danas dođe oca mi.
Nadam se da će ova dešavanja biti znak jedne pozitivne promjene u razmišljanjima i ponašanjima svih Željovaca, jer definitivno nam taj zajednički duh treba višenego ikada do sada.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

exbabilon
Kontakt:

sri apr 05, 2023 6:23 pm

Gledajuci nas na gostovanjima, stav, pristup, zalaganje, a racunajuci na pun stadion vcrs tamo, ne vjerujem u neki pozitivan rezultat. Siguran sam da oni nisu nikakva pljacka, tvrdi su i stabilni, ali kvalitetom pojedinacnim nista bolji od nas sigurno. Hajde momci iznenadite nas, pokazite zube, makar iz inata.

thierryhenry21
Kontakt:

sri apr 05, 2023 7:01 pm

Imal kakav kulturan kafić u gradu da se gleda tekma
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

Veteran1965
Kontakt:

sri apr 05, 2023 7:02 pm

thierryhenry21 je napisao/la:
Mon Cheri na Malti kod našeg Dine Muharemovića...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

thierryhenry21
Kontakt:

sri apr 05, 2023 7:03 pm

Veteran1965 je napisao/la:
sri apr 05, 2023 7:02 pm
thierryhenry21 je napisao/la:
Mon Cheri na Malti kod našeg Dine Muharemovića...
Hvala legendo
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

MiroslavKruzik

sri apr 05, 2023 7:23 pm

cipiripi je napisao/la:

@cipiripi je l' ovo znači da su oni ipak dužni večeras obezbijediti kapacitet za naše navijače. Da li će biti grupa prisutna na tribini?

Malo me ovo zbunilo, saopstenja u zadnji tren i donosenje odluke

storm_raider
Kontakt:

sri apr 05, 2023 7:27 pm

Kasno je za to.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

MiroslavKruzik

sri apr 05, 2023 7:32 pm

slika
O kvaliteti izvođenja radova hibridnih terena i održavanje nakon izgradnje najbolje govori stanje trave hibridnog terena Veleza koji je već stradao ispred golmanskog prostora, te na mjestu za izvođenje jedanaesterca.

Neće ovi tereni ni polusezonu izdržati, loš kvalitet trave, uslovi pod kojima su izvođeni radovi, tampon zona ispod travnjaka ocito nije prihvatila busjene ...

Strašno vidjeti da je već krenuo propadati teren izgrađen prije par sedmica...

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sri apr 05, 2023 7:33 pm

Mislim da nije mogao bolji sastav.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 05, 2023 7:34 pm

Oni su bili duzni da obezbjede 5% na jednoj od tri normalne tribine.
Kao sto Storm rece sad je kasno, jer imam osjecaj da je sve uradjeno sa namjerom.
Satro su juce bili u obilasku i tada dali dozvolu za kavez, a onda danas na telefonskoj sjednici rekli da kavez nije uslovan.
Alea iacta est!

Trenutno korisnika/ca: Refa1921 i 49 gostiju.

Prijava