sri apr 05, 2023 6:21 pm
Neću nikada zaboraviti njihovu tekmu sa Zrinjskim, i gube a skandiraju protiv nas, i titule koja bi nam bila blizu da su dobili Zrinjskog. Takođe neću zaboraviti da smo im na to odgovorili tako da su dobili besplatno savjetovanje o modelu poslovanja kada su ušli iz federalne u prvu ligu. (što smatram velikom greškom sa naše strane). I ustupanjem Grbavice prošlo ljeto (što donekle razumijem obzirom na finansijsku situaciju)
Mi veoma često djelujemo zaista naivno. Nadam se da ćemo jednog dana shvatiti i prihvatiti da u ovj ligi, u ovoj državi na najvišem nivou takmičenja, Željo nema prijateljskih klubova. Možemo samo napraviti skalu dušmanluka prema nama. I tu na žalost prednjače torpedo, vrapčićani, černobilci i kozojebi... Moramo jednom shvatiti da smo sami, a da mnogi rade sve da budemo što slabiji.
I organizaciono, i finansijski, i rezultatski. Zato me bole sve naše podjele, pojedinačni interesi, sujete, i sve ostalo loše što sami sebi radimo.
Nema nas puno, i moramo biti "ko jedan". I na tribinama, i na terenu, i u upravi.
Gledam ovaj video derbija iz 1999 (kada se to moglo nazvati derbijem za razliku od danas) i gledam JUG, pa i cijeli stadion. Pa mi ne bi onako napunili stadion da nam Real danas dođe oca mi.
Nadam se da će ova dešavanja biti znak jedne pozitivne promjene u razmišljanjima i ponašanjima svih Željovaca, jer definitivno nam taj zajednički duh treba višenego ikada do sada.
Samo 5% i ni stolice više!!!!