Fanzi je napisao/la: ↑ned nov 04, 2018 9:07 pm
Zelim da napisem par recenica, danas-sutra da me Bog pita ili rodjeno dijete zasto nisam.
Tice se Senada Misimovica o kojem kruze raznorazne price. Ja cu napisati ono sto drugim ljudima direktno govorim: moje iskustvo sa SM.
Osoba sam koja je bila na konkursu u Megamixu neke 2008. i to sto me je covjek licno odbio nakon uzeg kruga izbora kandidata mi nikad nije izgledalo nepravedno. Naprotiv, danas sam svjestan da za jednog covjeka koji trazi tu vrstu odnosa prema poslu ni ne bih mogao raditi.
Ovaj uvod pisem da postavim suprotnu tezu: jednog drugog forumasa SM je odbio u slicnoj situaciji i lik je danas njegov gorljivi protivnik.
Opet razumijem svakog kome otac, majka, amidza, daidzinca, tetka i tetak, rodjak, stranka i prijatelj i lijepa veza, kupovina posla, nisu donijeli ono sto zele za sebe.
Ponavljam, zadrzavam se na onom sto znam.
SM je x puta podijelio humanitarnu pomoc ljudima koji su vam prve komsije. Nasim povratnicima. To su mali uspjesi jednog covjeka o kojima niko nikad ne prica.
Imao sam prijateljicu. Iz Sandzaka. Znate kako ide zaposljavanje stranih drzavljana... ili drzavljanki. 5 godina braka minimum za drzavljanstvo. Puno odbijenica za posao, jer ni nas svijet ga nema.
I dobila je posao u MM. Dvije godine nakon toga prekrasnu curicu. Oko godinu dana nakon toga i rak dojke.
Koji ce za koju godinu metastazirati na rak jetre.
Nikada nije bila otpustena s posla. Ni kad je ugovor na odredjeno isticao. Pretvoren je u na neodredjeno. U svijetu ovo nije cudo. Kod nas jeste. I kad nam je za pretrage i lijekove trebalo vremena, SM je "sprijecavao" potrebe za akcijama prikupljanja novca. Desetine hiljada KM su u pitanju.
Ona je umrla.
Ja ni od koga nisam cuo da je lopov, kriminalac. Osim pitara.
Al se sad o tome sve vise pise (na ss forumu i FB).
Simptomaticno... Lici mi na obecanje Avde iz Bordo prijatelja da ce nas sjeb maksimalno.
Mozda je SM nesposoban voditi Zelju. Mozda nije za Zelje.
Ono sto je sigurno je da je govnar svako ko ga optuzuje za lopovluk bez dokaza. Valja pred Boga o vi na stelu zaposleni, na budzetskoj sisi, neostvarenih ambicija malogradjani...
Maliciozni ce shvatit sve ko patetiku. Ja mislim da je ponekad potrebno stititi nase. Odoh sad jos jednom na kasiku kod Misketa (i to se uspjelo izmisliti), pa da se pozdravim s jos jednim potrosenim Zeljinim dobronamjernikom.
P.S. Izvolite me uvjeriti da je takav covjek mogao ikada imati lose namjere.
2015. kada smo zaglavili za licencu, trebao je reci nemam ko i ostali. Da ne dobijemo licencu i da se mozda stavi kljuc u bravu.
Kad bi zivci dadnu napisat cu i jedan ovakav o Odi.