Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Blueee1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 26, 2023 11:01 pm

Hoce li se ovo igrati uopste u utorak🤔, ako ovako nastavi padati, tesko

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:14 pm

Jedno fakat pitanje, mozda je i glupo ali Jel se moglo postaviti neka vrsta najlona preko terena i onda na dan tekme skinuti?

Kad se moglo igrati danas u Srebreniku i Posusju onda je pod moranjem da teren bude spreman.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:20 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned feb 26, 2023 10:58 pm
TheBlue je napisao/la:
ned feb 26, 2023 10:00 pm
Charlie Sheen je napisao/la:
ned feb 26, 2023 7:17 pm

Kako si zakljucio da duplo jaci tim imaju?
Jesi ozbiljan? 🤣

Nemoj molim te da sad pored imena i igrace jednog po jednog...

Ljudi si potrosili MILION na pojacanja...
Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.

To što su dali pare ne znači da su bolji igrači. I to što oni naprave hajp i svakog igrača predstave mega. Mene da su doveli bila bi euforija. To ništa ne znači. Treba vidjeti kakvi su ti igrači od milion.

Dalo bi se raspravljati da li su bolji ikako, da li imaju više upotrebljivih igrača, ali da su duplo bolji, stvarno nisu.
Necu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

blueboy
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:30 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
TheBlue je napisao/la:

Jesi ozbiljan? 🤣

To što su dali pare ne znači da su bolji igrači. I to što oni naprave hajp i svakog igrača predstave mega. Mene da su doveli bila bi euforija. To ništa ne znači. Treba vidjeti kakvi su ti igrači od milion.

Dalo bi se raspravljati da li su bolji ikako, da li imaju više upotrebljivih igrača, ali da su duplo bolji, stvarno nisu.
Necu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.
Mi platili obeštećenje za Mujezinovića i Boju. Ovaj prvi ni sam ne zna kad je upisao zadnji nastup, drugi ulazi pomalo u Igmanu. Nikakve veze to nema, sve je stvar ponude i potražnje u datom momentu. Neka druga uprava vjerovatno ni u ludilu ne bi dovela ove igrače koje su oni doveli sad, a pogotovo ne bi plaćala obeštećenje za njih.

Maestro_1921
Kontakt:

pon feb 27, 2023 12:34 am

ned feb 26, 2023 10:54 pm
vinston.cercil je napisao/la:
ned feb 26, 2023 9:32 pm
Ja se ne sjecam da li je ovako dobro izgledao nas teren nakon sto je postavljen novi travnjak ?
Jest brate, svjetlucao isto ovako. Lopta šištala po njemu. :D

Novo je novo, nema tu priče. Treba vidjeti kako će se to održavati.
Ma naš je bio deset puta bolji od ovog njihovog tek kad se uradio. Njihov se radio pola godine, fušerilo se na sve strane, pa se ispravljalo. Jedino im je evo drenaža dobra izgleda. Treba to održavati, vidjet ćemo kakav će biti. Izgleda da će i njima ALBA održavati, mislim da sam vidio da im piše na onoj tabli sa sponzorima. Naš je bio top godinu-godinu i pol nakon što smo ga uradili, onda je krenuo da se raspada. Znamo i zbog čega.

Maestro_1921
Kontakt:

pon feb 27, 2023 12:39 am

blueboy je napisao/la:

Mi platili obeštećenje za Mujezinovića i Boju. Ovaj prvi ni sam ne zna kad je upisao zadnji nastup, drugi ulazi pomalo u Igmanu. Nikakve veze to nema, sve je stvar ponude i potražnje u datom momentu. Neka druga uprava vjerovatno ni u ludilu ne bi dovela ove igrače koje su oni doveli sad, a pogotovo ne bi plaćala obeštećenje za njih.
Za Mujezinovića se slažem. A Bojo je dugo bio povrijeđen, mislim da se povrijedio već u onoj prvoj utakmici protiv Širokog Brijega. Ova utakmica protiv nas mu je prva od tad. Mislim da je i u Zrinjskom bio povrijeđen skoro cijelu polusezonu od kad je od nas dole prešao.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon feb 27, 2023 12:53 am

Izgleda da u ovoj nasoj ligi nije toliko bitno ko je koliko placen i da li je dosao uz obestecenje ili ne, vaznije je ko moze uz vjetar, a ko niz vjetar :D
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

storm_raider
Kontakt:

pon feb 27, 2023 12:53 am

blueboy je napisao/la:

Zar smo platili za Mujezinovica?

:kafa: :kafa:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pon feb 27, 2023 6:04 am

Kemu guraju legende i veterani, mada mislim da od toga nema ništa, to je pucanje sebi u noge. Cviko ima posao.

Zvezdan Milošević, na njega sam mislio, ne znam zašto ali imam taj osjećaj da mu je neko obećao posao ukoliko dođe do smjene trenera.
Fear of the Maniacs!

igla
Kontakt:

pon feb 27, 2023 7:15 am

Mi kao grad Sarajevo nemamo smisla za sport. Sve što se moglo uništiti, uništilo se.
Sitni privatni interesi, nedostatak znanja, vizije i sistema koji nam je u mentalitetu = Željo, Sarajevo, rukomet, košarka.

Sarajevo ima vlasnika milionera, bliže su ispadanju nego evropi. Pričamo o jednoj o najgorih liga. Ljudi potrošili kamion para na brazilce, gruzijca, makedonce... 318 sportskih direktora, trenera, i opet tapkaju u mjestu, čak i nazaduju, ali će opet nakon neuspjeha smiriti navijače "bombastičnim" pojačanjima. U mentalitetu nam je da se radujemo imenima, taman ja to ime bio, ali zvuči "novo" i to je bolje nego trenutno ime.

Mi vječni kokuzi sa imovinom od 30 miliona. Nema ljudskog dna u gradu kojem je Željo draži od Sarajeva, a da se nije ogrebao bar malo od nas. Nestrpljivost i kultovi ličnosti naravno jači od bilo kakve racionalnosti i kontinuiteta.

Rukomet i košarka nisu skupi sportovi kao fudbal, pa nam je vrh polufinale kupa protiv Širokog sa Ismetom Sejfićem. Rukomet ne postoji.

Umjesto da radimo i koristimo potencijal glavnog grada, masovnosti ljudi i svega što može dobro donijeti takva pozicija u državi, mi smo uspjeli "iskoristiti" sve ono suprotno. Svako govedo može biti u klubovima, imati funkciju, ideali davno na prodaju kod mnogih, vrh nam je govoriti "Mi smo najveći klub u državi!", "Kome smeta ovo ono?", "Nema trenera za nas", "Pobijedilo nas selo...". Normalni i kvalitetni ljudi nemaju ni želju da uđu u sport kad vide ko je sve u njemu u glavnom gradu.

Pobijedio nas Igman iz Konjica, koji se ponižava vrlo često, a čiji su nam prvi ljudi ustvari dali pripreme, nama velikanu iz velikog Sarajeva. Eto na šta smo došli svi zajedno.

storm_raider
Kontakt:

pon feb 27, 2023 7:48 am

Bravo. I to sto si naveo je opet samo vrh ledenog brijega. Sarajevski sport je unistila politika, dok je ova divna zemlja, a nakaradna drzava, u raskolu izmedju istoka i zapada gdje i jedni i drugi traze nesto sto im ne pripada, ali traze. I sve to ne bi bilo toliko strasno da mi, koji ne trazimo alternativu zemlji, smo slozniji i normalniji. Djeca odrastaju uz uzasne autoritete, stariji se bore za golo prezivljavanje ili su se povukli u male grupice istomisljenika, a sportska borilista su cesto prazna ili poluprazna. U nekom drugom sistemu koji nije bio idealan, ali je funkcionisao, Sarajevo, njegova kultura, pa tako i sport su dozivjeli svoj vrhunac. Nece se to vratiti, to je jasno. Da bi se to promjenilo jedan narod mora dozivjeti katarzu, a da bi se to desilo mora se prvo poraditi na obrazovanju i kucnom odgoju, jer od toga sve pocinje. Nemamo pravo kriviti nikoga osim sebe. Sve pocinje od nas. Ostaje nam da se radujemo individualnim izletima, trenutnim inspiracijama pojedinaca i nevjerovatnoj Lani Pudar.

Otidjite bilo gdje u prirodu, vidjecete tone smeca. Na sarajevskim ulicama redovno hodate po izgazenim opuscima. Sve je to slika jedne klinicke hronicne apatije drustva. Ne treba se sekirati zbog sporta.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

salle86
Kontakt:

pon feb 27, 2023 8:25 am

Haj što se radujemo imenima (pojačanjima) nego se svršava i na nove dresove 🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

pon feb 27, 2023 8:30 am

TheBlue je napisao/la:

Jesi ozbiljan? 🤣

Logicki i teoretski, da. Ali treba vidjeti je li to ispravno ulozeno.
Npr. Eto da hoces dovesti bilo kojeg igraca iz Tuzle, Veleza ili iz lige koji ima ugovor, morao bih platiti slicno obestecenje. A sigurno neki nisu napredak i to znas jer pratis ligu. Za ove nemas pojma kakvi su i samim time treba prvo da opravdaju te pare. Po meni je suludo davati pare na igrace iz Litvanske i Gruzijske lige koji nemaju neku karijeru. Pa tih 150 ili 200 k koliko su dali na obestecenje je na godisnjem nivou preko 10k Eura plus na platu nekom igracu koji je slobodan i koji je klasa za ovaj nivo. A za nasu ligu ima uvijek takvih igraca.

Meni je sve oko njih sumnjivo. Jos dovedes strance koji ti moraju sjediti na tribini. Suludo.

BC1921
Kontakt:

pon feb 27, 2023 8:37 am

Fićo je napisao/la:
Kemu guraju legende i veterani, mada mislim da od toga nema ništa, to je pucanje sebi u noge. Cviko ima posao.

Zvezdan Milošević, na njega sam mislio, ne znam zašto ali imam taj osjećaj da mu je neko obećao posao ukoliko dođe do smjene trenera.

Pa to i jeste domet ove uprave, Mulalic, Alispahic, Milosevic... Treneri bez karijere i rezultata, neka nam je Bog na pomoci...
Krivina Jug

amar92
Kontakt:

pon feb 27, 2023 8:39 am

TheBlue je napisao/la:
Charlie Sheen je napisao/la:
ned feb 26, 2023 7:17 pm
Kako si zakljucio da duplo jaci tim imaju?
Jesi ozbiljan? slika

Ne moras cuti za neke igrace da bi bili dobri, dovoljno je pogledati karijere njihove. Gdje su igrali i kako. Svi ovi njihovi su igrali u ligama koje su bolje od nase, bili standardni, zabijali itd. Samim time se mogu smatrati pojacanjima, i moze se reci da na papiru imaju daleko najbolju ekipu u ligi.

Sad druga stvar je kako ce se uklopiti u ligu/ekipu ti silni stranci. Evo jucer im neka pojacanja nisu bili ni u protokolu zbog toga sto imaju previse stranaca. Srecom kod njih je atmosfera u ku*cu, tesko je onda i igracima briljirati. Uz to sve, jedni su od rijetkih koji imaju goreg trenera od nas.

Leon_Professional
Kontakt:

pon feb 27, 2023 8:46 am

Maestro_1921 je napisao/la:
pon feb 27, 2023 12:34 am
ned feb 26, 2023 10:54 pm
vinston.cercil je napisao/la:
ned feb 26, 2023 9:32 pm
Ja se ne sjecam da li je ovako dobro izgledao nas teren nakon sto je postavljen novi travnjak ?
Jest brate, svjetlucao isto ovako. Lopta šištala po njemu. :D

Novo je novo, nema tu priče. Treba vidjeti kako će se to održavati.
Ma naš je bio deset puta bolji od ovog njihovog tek kad se uradio. Njihov se radio pola godine, fušerilo se na sve strane, pa se ispravljalo. Jedino im je evo drenaža dobra izgleda. Treba to održavati, vidjet ćemo kakav će biti. Izgleda da će i njima ALBA održavati, mislim da sam vidio da im piše na onoj tabli sa sponzorima. Naš je bio top godinu-godinu i pol nakon što smo ga uradili, onda je krenuo da se raspada. Znamo i zbog čega.
Da, respekt za teren, jucer je polozio ispit.
Mada, kako smo rekli, treba to odrzavati. Eno u Zenici su ga zajebali iako repka igra. Kod nas isto.
Nadam se da ce klubovi biti u stanju da to rade. Kvalitetni su ovi tereni koliko toliko i ne treba njima mnogo da se oporave i dovedu u red.
Fićo je napisao/la:

Otkud ovo Fico, cuj price, imam osjecaj. Ne bi ti bezveze. :D

amar92
Kontakt:

pon feb 27, 2023 8:46 am

Senad1921 je napisao/la:
Fićo je napisao/la:

Pa to i jeste domet ove uprave, Mulalic, Alispahic, Milosevic... Treneri bez karijere i rezultata, neka nam je Bog na pomoci...
Uprava nema mnogo veze s tim. Koliko znam postoji radna grupa skupstinara za prvi tim i plus Bekric, oni su ti koji tu najvise odlucuju.

Uprava ima **** na drugim stvarima, bitnijim od terena i rezultata. Sto neko rece, nemamo vise ljudi koje mozemo potrositi. Ovi kakvi su da su, nisu niciji i rade posteno i najbolje sto mogu. Bolje nemamo i necemo imati uskoro. Samo nek ne puca.

Leon_Professional
Kontakt:

pon feb 27, 2023 9:25 am

amar92 je napisao/la:
TheBlue je napisao/la:

Jesi ozbiljan? slika

Ne moras cuti za neke igrace da bi bili dobri, dovoljno je pogledati karijere njihove. Gdje su igrali i kako. Svi ovi njihovi su igrali u ligama koje su bolje od nase, bili standardni, zabijali itd. Samim time se mogu smatrati pojacanjima, i moze se reci da na papiru imaju daleko najbolju ekipu u ligi.

Sad druga stvar je kako ce se uklopiti u ligu/ekipu ti silni stranci. Evo jucer im neka pojacanja nisu bili ni u protokolu zbog toga sto imaju previse stranaca. Srecom kod njih je atmosfera u ku*cu, tesko je onda i igracima briljirati. Uz to sve, jedni su od rijetkih koji imaju goreg trenera od nas.
Litvanska liga je 3 mjesta ispred nase. Malta ispod, Gruzija takodjer.
slika

Taj Renan je igrao u sljedecim ligama i ima sljedeci ucinak.
slika

Dakle, nista posebno. Kerla je godinama top u toj ligi. Evo igrao je ovaj malo bolju ligu u Ukrajini, pa nista specijalno.
Karijera mu ne traje dugo, a vec ima 7, 8 klubova.

Guliasvili, igrao u ligi koja je slabije rangirana od nase.
On ima ovaj ucinak.
slika

Za koga su jos platili. Za Besima. Njeg tjerali prosli put kad je igrao. Sada ga doveli ja mislim samo jer je s nasim papirima, a njima bas trebao stoper s nasim papirima.
Ljudi ga kesirali.
E s tim se mogu kurciti i to je za pohvalu, da mozes platiti kad ti skripi.

Ali placati obestecenja za ovakve igrace kakvi su ovi gore i dizati hajp i smatrati ih duplo jacim od ostalih igraca. Po meni nema osnova.
Kod nas bi se psovalo sve redom da smo ovo isto uradili i da su oni odigrali istu tekmu kao jucer, a neki na tribinama sjedili.

Nasjeda se na njihov hajp. Svaki igrac je mega, mega. Iako ni po cemu ne bi trebalo biti tako.

Diverzant
Kontakt:

pon feb 27, 2023 9:27 am

storm_raider je napisao/la:
pon feb 27, 2023 7:48 am
Bravo. I to sto si naveo je opet samo vrh ledenog brijega. Sarajevski sport je unistila politika, dok je ova divna zemlja, a nakaradna drzava, u raskolu izmedju istoka i zapada gdje i jedni i drugi traze nesto sto im ne pripada, ali traze. I sve to ne bi bilo toliko strasno da mi, koji ne trazimo alternativu zemlji, smo slozniji i normalniji. Djeca odrastaju uz uzasne autoritete, stariji se bore za golo prezivljavanje ili su se povukli u male grupice istomisljenika, a sportska borilista su cesto prazna ili poluprazna. U nekom drugom sistemu koji nije bio idealan, ali je funkcionisao, Sarajevo, njegova kultura, pa tako i sport su dozivjeli svoj vrhunac. Nece se to vratiti, to je jasno. Da bi se to promjenilo jedan narod mora dozivjeti katarzu, a da bi se to desilo mora se prvo poraditi na obrazovanju i kucnom odgoju, jer od toga sve pocinje. Nemamo pravo kriviti nikoga osim sebe. Sve pocinje od nas. Ostaje nam da se radujemo individualnim izletima, trenutnim inspiracijama pojedinaca i nevjerovatnoj Lani Pudar.

Otidjite bilo gdje u prirodu, vidjecete tone smeca. Na sarajevskim ulicama redovno hodate po izgazenim opuscima. Sve je to slika jedne klinicke hronicne apatije drustva. Ne treba se sekirati zbog sporta.
Kakva crna katarza moj Storme pošteni, daleko smo mi od toga. Pa evo na ovom forumu milion puta imaš rasprave nipovic protiv zelenih i slicno. Znači Željini navijači se dijele izmedju sebe po strankama, ne treba ti dalje
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

amar92
Kontakt:

pon feb 27, 2023 9:37 am

amar92 je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la: Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.

Litvanska liga je 3 mjesta ispred nase. Malta ispod, Gruzija takodjer.
slika

Taj Renan je igrao u sljedecim ligama i ima sljedeci ucinak.
slika

Dakle, nista posebno. Kerla je godinama top u toj ligi. Evo igrao je ovaj malo bolju ligu u Ukrajini, pa nista specijalno.
Karijera mu ne traje dugo, a vec ima 7, 8 klubova.

Guliasvili, igrao u ligi koja je slabije rangirana od nase.
On ima ovaj ucinak.
slika

Za koga su jos platili. Za Besima. Njeg tjerali prosli put kad je igrao. Sada ga doveli ja mislim samo jer je s nasim papirima, a njima bas trebao stoper s nasim papirima.
Ljudi ga kesirali.
E s tim se mogu kurciti i to je za pohvalu, da mozes platiti kad ti skripi.

Ali placati obestecenja za ovakve igrace kakvi su ovi gore i dizati hajp i smatrati ih duplo jacim od ostalih igraca. Po meni nema osnova.
Kod nas bi se psovalo sve redom da smo ovo isto uradili i da su oni odigrali istu tekmu kao jucer, a neki na tribinama sjedili.

Nasjeda se na njihov hajp. Svaki igrac je mega, mega. Iako ni po cemu ne bi trebalo biti tako.
Donekle se slazem s tobom, nisu doveli igraca iz lige petice, ali zaboravljas kakve mi dovodimo. Vego, Haracic, Began, pa i Jasarevic. Pogledaj iz koje lige su oni dosli. Mi smo eto uspjeli dovest Aru na emociju, koji je vece ime od tih njihovih. Ostali se ne mogu porediti realno.

Opet kazem sve je to na papiru, po meni oni preglupo rade jer ko prati ligu zna da se ti stranci tesko prilagode na ovu nasu ligu, uslove i sve ostale čari bh. nogometa. Lova koju oni ulazu se moze toliko bolje iskoristiti i napraviti bas tip top ekipu za dominaciju nase lige.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], SamoIstina, South i 40 gostiju.

Prijava