Necu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:58 pmTi čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
To što su dali pare ne znači da su bolji igrači. I to što oni naprave hajp i svakog igrača predstave mega. Mene da su doveli bila bi euforija. To ništa ne znači. Treba vidjeti kakvi su ti igrači od milion.
Dalo bi se raspravljati da li su bolji ikako, da li imaju više upotrebljivih igrača, ali da su duplo bolji, stvarno nisu.
Mi platili obeštećenje za Mujezinovića i Boju. Ovaj prvi ni sam ne zna kad je upisao zadnji nastup, drugi ulazi pomalo u Igmanu. Nikakve veze to nema, sve je stvar ponude i potražnje u datom momentu. Neka druga uprava vjerovatno ni u ludilu ne bi dovela ove igrače koje su oni doveli sad, a pogotovo ne bi plaćala obeštećenje za njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:20 pmNecu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:58 pmTi čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
To što su dali pare ne znači da su bolji igrači. I to što oni naprave hajp i svakog igrača predstave mega. Mene da su doveli bila bi euforija. To ništa ne znači. Treba vidjeti kakvi su ti igrači od milion.
Dalo bi se raspravljati da li su bolji ikako, da li imaju više upotrebljivih igrača, ali da su duplo bolji, stvarno nisu.
Ma naš je bio deset puta bolji od ovog njihovog tek kad se uradio. Njihov se radio pola godine, fušerilo se na sve strane, pa se ispravljalo. Jedino im je evo drenaža dobra izgleda. Treba to održavati, vidjet ćemo kakav će biti. Izgleda da će i njima ALBA održavati, mislim da sam vidio da im piše na onoj tabli sa sponzorima. Naš je bio top godinu-godinu i pol nakon što smo ga uradili, onda je krenuo da se raspada. Znamo i zbog čega.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:54 pmJest brate, svjetlucao isto ovako. Lopta šištala po njemu.vinston.cercil je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 9:32 pmJa se ne sjecam da li je ovako dobro izgledao nas teren nakon sto je postavljen novi travnjak ?
Novo je novo, nema tu priče. Treba vidjeti kako će se to održavati.
Za Mujezinovića se slažem. A Bojo je dugo bio povrijeđen, mislim da se povrijedio već u onoj prvoj utakmici protiv Širokog Brijega. Ova utakmica protiv nas mu je prva od tad. Mislim da je i u Zrinjskom bio povrijeđen skoro cijelu polusezonu od kad je od nas dole prešao.blueboy je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:30 pmMi platili obeštećenje za Mujezinovića i Boju. Ovaj prvi ni sam ne zna kad je upisao zadnji nastup, drugi ulazi pomalo u Igmanu. Nikakve veze to nema, sve je stvar ponude i potražnje u datom momentu. Neka druga uprava vjerovatno ni u ludilu ne bi dovela ove igrače koje su oni doveli sad, a pogotovo ne bi plaćala obeštećenje za njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:20 pmNecu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:58 pm
Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
Zar smo platili za Mujezinovica?blueboy je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:30 pmMi platili obeštećenje za Mujezinovića i Boju. Ovaj prvi ni sam ne zna kad je upisao zadnji nastup, drugi ulazi pomalo u Igmanu. Nikakve veze to nema, sve je stvar ponude i potražnje u datom momentu. Neka druga uprava vjerovatno ni u ludilu ne bi dovela ove igrače koje su oni doveli sad, a pogotovo ne bi plaćala obeštećenje za njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:20 pmNecu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:58 pm
Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
Logicki i teoretski, da. Ali treba vidjeti je li to ispravno ulozeno.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:20 pmNecu ulaziti u to da li su pitari bolji ili ne, ali cinjenica je da negdje logika nalaze da igrac za kojeg je placeno obestecenje bolji od ovog koji je bez kluba.Taj bez kluba je s razlogom bez kluba.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:58 pmTi čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
Ne moras cuti za neke igrace da bi bili dobri, dovoljno je pogledati karijere njihove. Gdje su igrali i kako. Svi ovi njihovi su igrali u ligama koje su bolje od nase, bili standardni, zabijali itd. Samim time se mogu smatrati pojacanjima, i moze se reci da na papiru imaju daleko najbolju ekipu u ligi.Leon_Professional je napisao/la:Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
Da, respekt za teren, jucer je polozio ispit.Maestro_1921 je napisao/la: ↑pon feb 27, 2023 12:34 amMa naš je bio deset puta bolji od ovog njihovog tek kad se uradio. Njihov se radio pola godine, fušerilo se na sve strane, pa se ispravljalo. Jedino im je evo drenaža dobra izgleda. Treba to održavati, vidjet ćemo kakav će biti. Izgleda da će i njima ALBA održavati, mislim da sam vidio da im piše na onoj tabli sa sponzorima. Naš je bio top godinu-godinu i pol nakon što smo ga uradili, onda je krenuo da se raspada. Znamo i zbog čega.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 10:54 pmJest brate, svjetlucao isto ovako. Lopta šištala po njemu.vinston.cercil je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 9:32 pmJa se ne sjecam da li je ovako dobro izgledao nas teren nakon sto je postavljen novi travnjak ?
Novo je novo, nema tu priče. Treba vidjeti kako će se to održavati.
Otkud ovo Fico, cuj price, imam osjecaj. Ne bi ti bezveze.
Uprava nema mnogo veze s tim. Koliko znam postoji radna grupa skupstinara za prvi tim i plus Bekric, oni su ti koji tu najvise odlucuju.Senad1921 je napisao/la:
Pa to i jeste domet ove uprave, Mulalic, Alispahic, Milosevic... Treneri bez karijere i rezultata, neka nam je Bog na pomoci...
Litvanska liga je 3 mjesta ispred nase. Malta ispod, Gruzija takodjer.amar92 je napisao/la: ↑pon feb 27, 2023 8:39 amNe moras cuti za neke igrace da bi bili dobri, dovoljno je pogledati karijere njihove. Gdje su igrali i kako. Svi ovi njihovi su igrali u ligama koje su bolje od nase, bili standardni, zabijali itd. Samim time se mogu smatrati pojacanjima, i moze se reci da na papiru imaju daleko najbolju ekipu u ligi.Leon_Professional je napisao/la:Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
Sad druga stvar je kako ce se uklopiti u ligu/ekipu ti silni stranci. Evo jucer im neka pojacanja nisu bili ni u protokolu zbog toga sto imaju previse stranaca. Srecom kod njih je atmosfera u ku*cu, tesko je onda i igracima briljirati. Uz to sve, jedni su od rijetkih koji imaju goreg trenera od nas.
Kakva crna katarza moj Storme pošteni, daleko smo mi od toga. Pa evo na ovom forumu milion puta imaš rasprave nipovic protiv zelenih i slicno. Znači Željini navijači se dijele izmedju sebe po strankama, ne treba ti daljestorm_raider je napisao/la: ↑pon feb 27, 2023 7:48 amBravo. I to sto si naveo je opet samo vrh ledenog brijega. Sarajevski sport je unistila politika, dok je ova divna zemlja, a nakaradna drzava, u raskolu izmedju istoka i zapada gdje i jedni i drugi traze nesto sto im ne pripada, ali traze. I sve to ne bi bilo toliko strasno da mi, koji ne trazimo alternativu zemlji, smo slozniji i normalniji. Djeca odrastaju uz uzasne autoritete, stariji se bore za golo prezivljavanje ili su se povukli u male grupice istomisljenika, a sportska borilista su cesto prazna ili poluprazna. U nekom drugom sistemu koji nije bio idealan, ali je funkcionisao, Sarajevo, njegova kultura, pa tako i sport su dozivjeli svoj vrhunac. Nece se to vratiti, to je jasno. Da bi se to promjenilo jedan narod mora dozivjeti katarzu, a da bi se to desilo mora se prvo poraditi na obrazovanju i kucnom odgoju, jer od toga sve pocinje. Nemamo pravo kriviti nikoga osim sebe. Sve pocinje od nas. Ostaje nam da se radujemo individualnim izletima, trenutnim inspiracijama pojedinaca i nevjerovatnoj Lani Pudar.
Otidjite bilo gdje u prirodu, vidjecete tone smeca. Na sarajevskim ulicama redovno hodate po izgazenim opuscima. Sve je to slika jedne klinicke hronicne apatije drustva. Ne treba se sekirati zbog sporta.
Donekle se slazem s tobom, nisu doveli igraca iz lige petice, ali zaboravljas kakve mi dovodimo. Vego, Haracic, Began, pa i Jasarevic. Pogledaj iz koje lige su oni dosli. Mi smo eto uspjeli dovest Aru na emociju, koji je vece ime od tih njihovih. Ostali se ne mogu porediti realno.Leon_Professional je napisao/la:Litvanska liga je 3 mjesta ispred nase. Malta ispod, Gruzija takodjer.amar92 je napisao/la: ↑pon feb 27, 2023 8:39 amNe moras cuti za neke igrace da bi bili dobri, dovoljno je pogledati karijere njihove. Gdje su igrali i kako. Svi ovi njihovi su igrali u ligama koje su bolje od nase, bili standardni, zabijali itd. Samim time se mogu smatrati pojacanjima, i moze se reci da na papiru imaju daleko najbolju ekipu u ligi.Leon_Professional je napisao/la: Ti čuo prije za Oliveiru, Kyeremeha, Baltu, Martinovića, onog Gruzijca.
Sad druga stvar je kako ce se uklopiti u ligu/ekipu ti silni stranci. Evo jucer im neka pojacanja nisu bili ni u protokolu zbog toga sto imaju previse stranaca. Srecom kod njih je atmosfera u ku*cu, tesko je onda i igracima briljirati. Uz to sve, jedni su od rijetkih koji imaju goreg trenera od nas.
Taj Renan je igrao u sljedecim ligama i ima sljedeci ucinak.
Dakle, nista posebno. Kerla je godinama top u toj ligi. Evo igrao je ovaj malo bolju ligu u Ukrajini, pa nista specijalno.
Karijera mu ne traje dugo, a vec ima 7, 8 klubova.
Guliasvili, igrao u ligi koja je slabije rangirana od nase.
On ima ovaj ucinak.
Za koga su jos platili. Za Besima. Njeg tjerali prosli put kad je igrao. Sada ga doveli ja mislim samo jer je s nasim papirima, a njima bas trebao stoper s nasim papirima.
Ljudi ga kesirali.
E s tim se mogu kurciti i to je za pohvalu, da mozes platiti kad ti skripi.
Ali placati obestecenja za ovakve igrace kakvi su ovi gore i dizati hajp i smatrati ih duplo jacim od ostalih igraca. Po meni nema osnova.
Kod nas bi se psovalo sve redom da smo ovo isto uradili i da su oni odigrali istu tekmu kao jucer, a neki na tribinama sjedili.
Nasjeda se na njihov hajp. Svaki igrac je mega, mega. Iako ni po cemu ne bi trebalo biti tako.