Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 15, 2023 10:18 am

Svaka čast. Bravo

storm_raider
Kontakt:

sri feb 15, 2023 10:35 am

Eto raja, prijavite se.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Majkel
Kontakt:

sri feb 15, 2023 10:43 am

Hajmo stručnjaci

Maestro_1921
Kontakt:

sri feb 15, 2023 11:15 am

Eh, ovo je super. Svaka čast.

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 15, 2023 11:16 am

Eh, tekma je blizu i mozda bi trebalo vec sumirati sastav i prelazni rok. :D

Ovo je trenutno nas ROSTER i sastav koji ce se po meni vjerovatno najvise koristiti.
slika

Po meni ekipa na papiru koja je jaca od prosle polusezone.
-Irfan je zamijenio Malica/Vegu koji nisu odusevljavali svojim igrama, pa mislim da Irfan ne bi trebao biti losiji.
-Krpic ce zamijeniti Dzenisa u napadu, cija statistika dovoljno govori o njegovom ucinku kao napadacu.
-Drljo je zamijenio Subasica, koji se nije mnogo naigrao i od kojeg nismo imali neku korist. Dakle, Drljo moze samo pozitivno iznenaditi i biti bolji, ako i ne bude onda ne gubimo nista.
-Armin je tu kao neki bonus. Ja na to tako i gledam. Ne zna se u kakvom je stanju. Vjerovatno ce se malo i nas koncept mijenjati zbog njeg (ako bude mogao igrati i bude dobro igrao), zbog toga i treba vidjeti kako ce to "kliknuti".

Ovako nesto ocekujem protiv Leotara (I sljedecoj tekmi bez Santosa):
Spoiler:
slika
Ovako nesto bih igrao u gostima protiv tvrdih ekipa:
Spoiler:
slika
U slucaju da izgubimo Santosa, ali i u nekim drugim kombinacijama bih ovako pokusao:
OPCIJA 1
Spoiler:
slika
OPCIJA 2
Ovo je naravno pokusaj trpanja Armina i Krpe skupa u napad.
Ova formacija je po meni vrlo dobra, ako se "nauci" igrati. Daje veliku fleksibilnost. U fazi odbrane Amaoh i Drljo su neke "sestice" i stoje uze. U napadu se moze transformirati po zelji, jer i Armin i Krpa bi mogli imati veliki radijus kretanja i mogu s loptom igrati.
Naravno, po meni tesko da cemo ovo igrati, ali eto neki "pokusaj". Amoah je dosta takticki odgovoran i jak. Drljo je igrao desnog veznog na par tekmi, pa zato mislim da moze i ovo igrati.
Spoiler:
slika

Dzezvar
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:05 pm

Sta ti je dijaspora jbt...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:15 pm

svaka cast Leo, samo se skontaj jel Drljo lijevo ili desno :D

salu na stranu, odlican post... stim da je Drljo POD MORANJE DESNO kada igra AMOAH.... sa santosom vec ne znam :D
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:22 pm

Presli smo 3600 :baklja: :baklja:
Željezničar ante portas !

bogi
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:28 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sri feb 15, 2023 11:16 am
Eh, tekma je blizu i mozda bi trebalo vec sumirati sastav i prelazni rok. :D

Ovo je trenutno nas ROSTER i sastav koji ce se po meni vjerovatno najvise koristiti.
slika

Po meni ekipa na papiru koja je jaca od prosle polusezone.
-Irfan je zamijenio Malica/Vegu koji nisu odusevljavali svojim igrama, pa mislim da Irfan ne bi trebao biti losiji.
-Krpic ce zamijeniti Dzenisa u napadu, cija statistika dovoljno govori o njegovom ucinku kao napadacu.
-Drljo je zamijenio Subasica, koji se nije mnogo naigrao i od kojeg nismo imali neku korist. Dakle, Drljo moze samo pozitivno iznenaditi i biti bolji, ako i ne bude onda ne gubimo nista.
-Armin je tu kao neki bonus. Ja na to tako i gledam. Ne zna se u kakvom je stanju. Vjerovatno ce se malo i nas koncept mijenjati zbog njeg (ako bude mogao igrati i bude dobro igrao), zbog toga i treba vidjeti kako ce to "kliknuti".

Ovako nesto ocekujem protiv Leotara (I sljedecoj tekmi bez Santosa):
Spoiler:
slika
Ovako nesto bih igrao u gostima protiv tvrdih ekipa:
Spoiler:
slika
U slucaju da izgubimo Santosa, ali i u nekim drugim kombinacijama bih ovako pokusao:
OPCIJA 1
Spoiler:
slika
OPCIJA 2
Ovo je naravno pokusaj trpanja Armina i Krpe skupa u napad.
Ova formacija je po meni vrlo dobra, ako se "nauci" igrati. Daje veliku fleksibilnost. U fazi odbrane Amaoh i Drljo su neke "sestice" i stoje uze. U napadu se moze transformirati po zelji, jer i Armin i Krpa bi mogli imati veliki radijus kretanja i mogu s loptom igrati.
Naravno, po meni tesko da cemo ovo igrati, ali eto neki "pokusaj". Amoah je dosta takticki odgovoran i jak. Drljo je igrao desnog veznog na par tekmi, pa zato mislim da moze i ovo igrati.
Spoiler:
slika

Ako smijem da se uključim u diskusiju :D
Složio bi se sa većinom napisanog i to je po meni najrealnije za očekviati ovakve varijante. S tim da će kod Edisa Drljo biti lijevo, Amoah desno, pa će nekad možda u toku utakmice zamjeniti strane i slično. Po meni je to sve u skladu sa očekivanjima.
Ovaj romb mi je na kraju zanimljiv, ali mislim da su šanse da ovo vidimo isto kao da vidimo moju omiljenu formaciju 3-4-2-1 ili 3-4-3, kako kome draže, pa eto.

Realna varijanta:

slika

Nerealna varijanta koju za života nećemo dočekati na Grbavici :D (a ja joj se nadam od ljeta, ako smo kompletni i zdravi)

slika
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:44 pm

Durgo je napisao/la:

salu na stranu, odlican post... stim da je Drljo POD MORANJE DESNO kada igra AMOAH.... sa santosom vec ne znam :D
Bas tako. Ma po meni bi on bio desno krilo kad igramo 4-5-1. Vjerovatno ce kod Edisa lijevo, kako @Bogi kaze. A i na pripremama je tako radio.

A kod ove 4-4-2 po meni je prirodnije i bolje ovako kako sam stavio (ljevak lijevo, desnjak desno). Iz razloga sto s ove strane ljevak moze otvarati u sirinu lakse,brze i prirodnije. Takodjer, pas koji dodaje prema napadacima moze lakse "spojiti" napadaca s golom. Kod 4-5-1 su oni blize golu i preferiram taj ulazak u sredinu na sut.

Ono, pricam po nekim svojim ukusima i razmisljanjima. Sumnjam da ce biti ovako, cak i protiv Leotara ce Drljo lijevo jer Edis nece htjet dirati Amoaha.

@Bogi, ukljuci se. :ganja:
Slazem se sto kazes. Moguce rotacije, ali ocito ce pocetna biti kao i na pripremama.

Mulalic Edis
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:48 pm

milanribar je napisao/la:
sri feb 15, 2023 10:08 am
Vezano za česta negodovanja na forumima radi lošeg marketinga i PR-a evo jedna vijest.

FK Željezničar raspisuje javni oglas za prijem zaposlenika na tri pozicije

https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... 67/?fbclid
Evo prilike da forumski vizionari ostave posao cvjecara/zidara/saraca/komercijalista/bankara/sumara/konobara i unaprijede naseg Zelju u pravom smislu te rijeci.
Ovi sto su radili fizicko nek i dalje prave formacije i taktike. Tika takaaa tuuu
Grande Miske 💪

gavran
Kontakt:

sri feb 15, 2023 12:52 pm

Dzezvar je napisao/la:
sri feb 15, 2023 8:55 am
gavran je napisao/la:
sri feb 15, 2023 8:08 am
Dzezvar je napisao/la:
sri feb 15, 2023 7:50 am

Logicno....
a i realno
Tako je druze Gavrane
smijemo li na tekmu u subotu?
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

bogi
Kontakt:

Durgo je napisao/la:

Bas tako. Ma po meni bi on bio desno krilo kad igramo 4-5-1. Vjerovatno ce kod Edisa lijevo, kako @Bogi kaze. A i na pripremama je tako radio.

A kod ove 4-4-2 po meni je prirodnije i bolje ovako kako sam stavio (ljevak lijevo, desnjak desno). Iz razloga sto s ove strane ljevak moze otvarati u sirinu lakse,brze i prirodnije. Takodjer, pas koji dodaje prema napadacima moze lakse "spojiti" napadaca s golom. Kod 4-5-1 su oni blize golu i preferiram taj ulazak u sredinu na sut.

Ono, pricam po nekim svojim ukusima i razmisljanjima. Sumnjam da ce biti ovako, cak i protiv Leotara ce Drljo lijevo jer Edis nece htjet dirati Amoaha.

Slazem se sto kazes. Moguce rotacije, ali ocito ce pocetna biti kao i na pripremama.
Wingeri u 4-4-2; Inside forward na 4-2-3-1 jezikom nekih igrica :kafa: hahaha
Ja bježim od 4-4-2 ko đavo od krsta iskreno. Mislim da je zastarjela formacija previše, plus meni Štila ne može biti na klupi. Štilić sa jednom nogom je u prvih jedanaest :D
Ono što je dobro jeste da bi mogli da odigramo glat 4-3-3, malo Kloppovski jer Edis voli visoki pressing, a sad imamo bruku fizički jakih i spremnih igrača da to u punom smislu istrče. Samo da sačekamo da Krpa nadođe sa Fizikom i prilagodbom što je spominjao Sablja.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

blueboy
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:00 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
Vezano za česta negodovanja na forumima radi lošeg marketinga i PR-a evo jedna vijest.

Evo prilike da forumski vizionari ostave posao cvjecara/zidara/saraca/komercijalista/bankara/sumara/konobara i unaprijede naseg Zelju u pravom smislu te rijeci.
Ovi sto su radili fizicko nek i dalje prave formacije i taktike. Tika takaaa tuuu
Ne moraju biti forumski vizionari. Ima dovoljno vizionara koji nemaju posao ili su nezadovoljni trenutnim poslom, a koji ovo mogu kvalitetno raditi. Ti ovo pišeš sarkastično kao da je klub raspisao konkurs u fazonu "evo pametovali su neki nešto po forumu, pa hajde da vidimo i to čudo i poslušamo ih", a ne kao da je to nešto sasvim normalno i čega su se i sami trebali sjetiti a ne raspisati konkurs nakon pisanja na nekom forumu.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u sri feb 15, 2023 1:04 pm, ukupno mijenjano 3 puta.

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:00 pm

Navijaci su tu kao korisnici da komentarisu sta im se ne svidja, a strucnjaci su tu da to unaprijede.

Valter
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:06 pm

Za tri dana igra Željezničar.

Poslije zadnje zvanične utakmice protiv Posušja sredinom mj.novembra dao sam sebi riječ da me Grbavica neće vidjeti duže vremena.
Zbog jako promjenjivih izdanja več duži period mog Želje i igara bez ikakvog kontinuiteta, a prevashodno misleći na svoje zdravlje
na koje je to sve počelo uticati, u tom trenutku bio sam ubijeđen da ću u tome i istrajati.
Al poslije tri mjeseca izgleda da ću pogaziti svoju riječ. Ne znam koliko svoja očekivanja po pitanju uspjeha Želje mogu prilagoditi nekoj realnosti
i ne očekivati baš previše. Pokušat ću nači neku mjeru između ličnog zdravlja i ljubavi prema Želji. Al hajd braco ne otiđi na tekmu.

Dakle, Grbavico vidimo se aBd u subotu!

Po pitanju pojačanja dobili smo dva imena koja bi to trebala biti, ali vidjet ćemo na terenu da li je to baš tako. Nekako mi E.Zec u glavi.
Ostali imaju zeleni teren pa neka se dokažu. Al meni ima neko, ko ni u kojoj "kokuz" varijanti nije za Želju. Edis Mulalić, lično nemam ništa protiv
čovjeka, neka ga sa nama na tribini, al za klupu Želje jednostavno nije.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:07 pm

bogi je napisao/la:
Durgo je napisao/la:

Wingeri u 4-4-2; Inside forward na 4-2-3-1 jezikom nekih igrica :kafa: hahaha
Ja bježim od 4-4-2 ko đavo od krsta iskreno. Mislim da je zastarjela formacija previše, plus meni Štila ne može biti na klupi. Štilić sa jednom nogom je u prvih jedanaest :D
Ono što je dobro jeste da bi mogli da odigramo glat 4-3-3, malo Kloppovski jer Edis voli visoki pressing, a sad imamo bruku fizički jakih i spremnih igrača da to u punom smislu istrče. Samo da sačekamo da Krpa nadođe sa Fizikom i prilagodbom što je spominjao Sablja.
:kafa:

Ma ne treba nastavljati pricu o necemu novom, nego se drzati ovog 4-5-1 i kako uklopiti Santosa, Amoaha, Krpu, Aru i Stilu u tu formaciju. :ganja:

Ovo za 4-4-2 ti necu oprostiti. :kafa:
Spoiler:
Mi igramo to sada i iz prve ruke sam odusevljen njom. :D
Samo treba znati. :rofl:
U nasoj ligi krila nisu bas opasna zato se to moze kontrolisati lakse nego evropska 4-3-3 formacija.

Diverzant
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:12 pm

Mulalic Edis je napisao/la:

Jel ti u ovaj komentar stala sva pamet?
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

milanribar
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:36 pm

Najveće iznenađenje i pojačanje ove sezone bi mogao biti Drljo, nek ostane zapisano. Mislim da je to igrač kakav nam je falio. Brz prodoran sa dobrim udarcem.

Dzezvar
Kontakt:

sri feb 15, 2023 1:38 pm

gavran je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
sri feb 15, 2023 8:55 am
gavran je napisao/la:
sri feb 15, 2023 8:08 am

a i realno
Tako je druze Gavrane
smijemo li na tekmu u subotu?
Ne znam evo vidim ivan Hrasno se javio pa da ne znam sta ce on da kaze....
A i ti bi mogao Laru pitati.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.

Prijava