Leon_Professional je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 11:16 amEh, tekma je blizu i mozda bi trebalo vec sumirati sastav i prelazni rok.![]()
Ovo je trenutno nas ROSTER i sastav koji ce se po meni vjerovatno najvise koristiti.
Po meni ekipa na papiru koja je jaca od prosle polusezone.
-Irfan je zamijenio Malica/Vegu koji nisu odusevljavali svojim igrama, pa mislim da Irfan ne bi trebao biti losiji.
-Krpic ce zamijeniti Dzenisa u napadu, cija statistika dovoljno govori o njegovom ucinku kao napadacu.
-Drljo je zamijenio Subasica, koji se nije mnogo naigrao i od kojeg nismo imali neku korist. Dakle, Drljo moze samo pozitivno iznenaditi i biti bolji, ako i ne bude onda ne gubimo nista.
-Armin je tu kao neki bonus. Ja na to tako i gledam. Ne zna se u kakvom je stanju. Vjerovatno ce se malo i nas koncept mijenjati zbog njeg (ako bude mogao igrati i bude dobro igrao), zbog toga i treba vidjeti kako ce to "kliknuti".
Ovako nesto ocekujem protiv Leotara (I sljedecoj tekmi bez Santosa):Ovako nesto bih igrao u gostima protiv tvrdih ekipa:Spoiler:U slucaju da izgubimo Santosa, ali i u nekim drugim kombinacijama bih ovako pokusao:Spoiler:
OPCIJA 1OPCIJA 2Spoiler:
Ovo je naravno pokusaj trpanja Armina i Krpe skupa u napad.
Ova formacija je po meni vrlo dobra, ako se "nauci" igrati. Daje veliku fleksibilnost. U fazi odbrane Amaoh i Drljo su neke "sestice" i stoje uze. U napadu se moze transformirati po zelji, jer i Armin i Krpa bi mogli imati veliki radijus kretanja i mogu s loptom igrati.
Naravno, po meni tesko da cemo ovo igrati, ali eto neki "pokusaj". Amoah je dosta takticki odgovoran i jak. Drljo je igrao desnog veznog na par tekmi, pa zato mislim da moze i ovo igrati.Spoiler:
Bas tako. Ma po meni bi on bio desno krilo kad igramo 4-5-1. Vjerovatno ce kod Edisa lijevo, kako @Bogi kaze. A i na pripremama je tako radio.
Evo prilike da forumski vizionari ostave posao cvjecara/zidara/saraca/komercijalista/bankara/sumara/konobara i unaprijede naseg Zelju u pravom smislu te rijeci.milanribar je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 10:08 amVezano za česta negodovanja na forumima radi lošeg marketinga i PR-a evo jedna vijest.
FK Željezničar raspisuje javni oglas za prijem zaposlenika na tri pozicije
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... 67/?fbclid
smijemo li na tekmu u subotu?
Wingeri u 4-4-2; Inside forward na 4-2-3-1 jezikom nekih igricaLeon_Professional je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 12:44 pmBas tako. Ma po meni bi on bio desno krilo kad igramo 4-5-1. Vjerovatno ce kod Edisa lijevo, kako @Bogi kaze. A i na pripremama je tako radio.
A kod ove 4-4-2 po meni je prirodnije i bolje ovako kako sam stavio (ljevak lijevo, desnjak desno). Iz razloga sto s ove strane ljevak moze otvarati u sirinu lakse,brze i prirodnije. Takodjer, pas koji dodaje prema napadacima moze lakse "spojiti" napadaca s golom. Kod 4-5-1 su oni blize golu i preferiram taj ulazak u sredinu na sut.
Ono, pricam po nekim svojim ukusima i razmisljanjima. Sumnjam da ce biti ovako, cak i protiv Leotara ce Drljo lijevo jer Edis nece htjet dirati Amoaha.
@Bogi, ukljuci se.![]()
Slazem se sto kazes. Moguce rotacije, ali ocito ce pocetna biti kao i na pripremama.
Ne moraju biti forumski vizionari. Ima dovoljno vizionara koji nemaju posao ili su nezadovoljni trenutnim poslom, a koji ovo mogu kvalitetno raditi. Ti ovo pišeš sarkastično kao da je klub raspisao konkurs u fazonu "evo pametovali su neki nešto po forumu, pa hajde da vidimo i to čudo i poslušamo ih", a ne kao da je to nešto sasvim normalno i čega su se i sami trebali sjetiti a ne raspisati konkurs nakon pisanja na nekom forumu.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 12:48 pmEvo prilike da forumski vizionari ostave posao cvjecara/zidara/saraca/komercijalista/bankara/sumara/konobara i unaprijede naseg Zelju u pravom smislu te rijeci.milanribar je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 10:08 amVezano za česta negodovanja na forumima radi lošeg marketinga i PR-a evo jedna vijest.
Ovi sto su radili fizicko nek i dalje prave formacije i taktike. Tika takaaa tuuu
bogi je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 12:52 pmWingeri u 4-4-2; Inside forward na 4-2-3-1 jezikom nekih igricaLeon_Professional je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 12:44 pmBas tako. Ma po meni bi on bio desno krilo kad igramo 4-5-1. Vjerovatno ce kod Edisa lijevo, kako @Bogi kaze. A i na pripremama je tako radio.
A kod ove 4-4-2 po meni je prirodnije i bolje ovako kako sam stavio (ljevak lijevo, desnjak desno). Iz razloga sto s ove strane ljevak moze otvarati u sirinu lakse,brze i prirodnije. Takodjer, pas koji dodaje prema napadacima moze lakse "spojiti" napadaca s golom. Kod 4-5-1 su oni blize golu i preferiram taj ulazak u sredinu na sut.
Ono, pricam po nekim svojim ukusima i razmisljanjima. Sumnjam da ce biti ovako, cak i protiv Leotara ce Drljo lijevo jer Edis nece htjet dirati Amoaha.
@Bogi, ukljuci se.![]()
Slazem se sto kazes. Moguce rotacije, ali ocito ce pocetna biti kao i na pripremama.hahaha
Ja bježim od 4-4-2 ko đavo od krsta iskreno. Mislim da je zastarjela formacija previše, plus meni Štila ne može biti na klupi. Štilić sa jednom nogom je u prvih jedanaest![]()
Ono što je dobro jeste da bi mogli da odigramo glat 4-3-3, malo Kloppovski jer Edis voli visoki pressing, a sad imamo bruku fizički jakih i spremnih igrača da to u punom smislu istrče. Samo da sačekamo da Krpa nadođe sa Fizikom i prilagodbom što je spominjao Sablja.
Jel ti u ovaj komentar stala sva pamet?Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 12:48 pmEvo prilike da forumski vizionari ostave posao cvjecara/zidara/saraca/komercijalista/bankara/sumara/konobara i unaprijede naseg Zelju u pravom smislu te rijeci.milanribar je napisao/la: ↑sri feb 15, 2023 10:08 amVezano za česta negodovanja na forumima radi lošeg marketinga i PR-a evo jedna vijest.
Ovi sto su radili fizicko nek i dalje prave formacije i taktike. Tika takaaa tuuu
Ne znam evo vidim ivan Hrasno se javio pa da ne znam sta ce on da kaze....