Pa nije bas tako bilo. Njega su Amar i Djurbuzovic dobro zdravlja kostali. On je vukao tu neku povredu trbusnog zida, ali su non stop zvali njegove roditelje da Ara mora igrati. Molili, pritskali, objasnjavali. Kasnije kada je otisao u Dinamo i ljudi pogledali kakvu povredu vuce, skoro cijelu sezonu nije trenirao fudbal ozbiljno, strogo mirovanje mu je bilo propisano. Morao je da sanira tu povredu koju je vukao iz tog perioda u Zelji. I uvijek je igrao kada bi ga zvali, rizikujuci taj prelazak u Dinamo i da napravi ozbiljniju karijeru. Dan-danas to nije 100% sanirano i vjerovatno ga je to i kostalo ozbiljnije karijere na kraju. Zadnjih pola godina kod nas je igrao pod injekcijama, a treninge obavljao individualno sa loptom bas zbog tih bolova. Recimo Gojak je puno vise bio na svoju ruku od Are, a tu su negdje po talentu bili.kvalitet je napisao/la: ↑ned jan 22, 2023 10:13 pmSjećam se kad je tinejdžer bio, kad je igrao kod nas, čak je i Amar tad rekao na presici, sjećam se, ja šta god da mu kažem, on će svoje igrati. I opet je igrao, čak i kod njega, koji generalno to nikad trpio nije… uvijek je bio takav, ali paklen igrač svakako
Stvarno me zanima ko tebe toliko lozi za Ordagića, odakle Vam to uopšte kao opcija...ozbiljno pitamCrazySouth1987 je napisao/la: ↑pon jan 23, 2023 2:12 amIz Srebrenika su, drugovi su, ne igra. AMER ORDAGIĆ sada ili nikada nema vremena nema u životu drugog poluvremena.
Znam ja jako dobro stvari oko Are u periodu dok je bio junior.Za nekoga ko zavrsi u kampu Liverpoola ne treba mi potvrda od nekoga da on vrijedi.Zahvaljujuci rahmetli Fazlicu je i zavrsio dole.I kada je trebao da pokaze svu raskos svog talenta on zavrsi na posudbi kod nas vise puta.Sto li?kvalitet je napisao/la: ↑ned jan 22, 2023 11:44 pmGovorimo o najtalentovanijem pojedincu iz naše oml. škole poslije Edina Džeke, naravno mislim da poslijeratni period. To će ti svi potvrditi, svi treneri koji su ga trenirali. Povrede, loše dvije odluke i generalno manjak sreće su jedini razlog što barem nije igrao u osrednjem bundesligašu ili premierligašu, a imao je potencijal za puno veće od toga. Ako imamo 1% šanse vratiti ga, apsolutno to treba uraditi, makar dan pred prvo kolo. On je Pele lično za druge napadače u ekipi. Na kraju krajeva, sprema se privatno, sigurno nije nespreman.
Haracic nije igrao sad standardno kad nije bilo Are, jedino Dzenis ce izgubiti mjesto. On svakako nema pravo da se zali. Ne kazem ja da je fer, ali tako je kako je. Covjek je vjerovatno najvece ime koje bi doslo u nasu ligu u ovim godinama, do sad su takvi dolazili sa 30+ kad su im karijere pri kraju. Kao takav mora imati privilegije.Dzezvar je napisao/la:Dodje Ara i zauzme mjesto igracu koji prodje ave pripreme u ovom slucaju Harcicu,i onda raja pocne da yebe Haracicu sve po spisku kada ga edis ubaci zadnji 10 minuta utakmice.
I Coca je "zatezo" prije odlaska u Grcku...Durgo je napisao/la:Ovo nam samo pokazuje koliko su Stila i Coca mangupi...
dodjes fino, radis sa ekipom, klasa si... i ne zatezes...
kako vrijeme prolazi, definitivno mi je Coca uz Stilu jedan od najdrazih igraca poslijeratnog Zelje...
Nije igrao zato sto je dzenisa gurao mulalic,nemoj da se lazemo.amar92 je napisao/la: ↑pon jan 23, 2023 9:50 amHaracic nije igrao sad standardno kad nije bilo Are, jedino Dzenis ce izgubiti mjesto. On svakako nema pravo da se zali. Ne kazem ja da je fer, ali tako je kako je. Covjek je vjerovatno najvece ime koje bi doslo u nasu ligu u ovim godinama, do sad su takvi dolazili sa 30+ kad su im karijere pri kraju. Kao takav mora imati privilegije.Dzezvar je napisao/la:Dodje Ara i zauzme mjesto igracu koji prodje ave pripreme u ovom slucaju Harcicu,i onda raja pocne da yebe Haracicu sve po spisku kada ga edis ubaci zadnji 10 minuta utakmice.
Pa znam, s tim da je Mulalic i dalje trener Haracic i dalje ne bi igrao. Zato ne vidim nacin na koji je on to zakinut ako bude igrao Ara sad. Ara svakako nece moci 90 minuta, pa ce neko morati ulaziti. Sto je opet do trenera.Dzezvar je napisao/la:Nije igrao zato sto je dzenisa gurao mulalic,nemoj da se lazemo.amar92 je napisao/la: ↑pon jan 23, 2023 9:50 amHaracic nije igrao sad standardno kad nije bilo Are, jedino Dzenis ce izgubiti mjesto. On svakako nema pravo da se zali. Ne kazem ja da je fer, ali tako je kako je. Covjek je vjerovatno najvece ime koje bi doslo u nasu ligu u ovim godinama, do sad su takvi dolazili sa 30+ kad su im karijere pri kraju. Kao takav mora imati privilegije.Dzezvar je napisao/la:Dodje Ara i zauzme mjesto igracu koji prodje ave pripreme u ovom slucaju Harcicu,i onda raja pocne da yebe Haracicu sve po spisku kada ga edis ubaci zadnji 10 minuta utakmice.
Haracic ima bolji ucinak od Dzenisa ali eto Dzenis je igrao...a ovog smo progkasiili karinom od igraca....
Sada ce Ara imati prednost nad obojicom.