Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kvalitet
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub dec 24, 2022 9:44 am

CrazySouth1987 je napisao/la:
sub dec 24, 2022 1:28 am
Diverzant je napisao/la:
pet dec 23, 2022 11:55 pm
CrazySouth1987 je napisao/la:
pet dec 23, 2022 9:25 pm
Sta ćemo sa ostalim "legendama" Želje i bivšim igračima? A svima su puna usta Želje. Neka, sve će ovo proći. Dosta smo kroz ovo vidjeli. Klub koji je izbacio najviše reprezentativaca i klub koji ima najviše legendi. Ma samo nas 2k pregorenih ostaje i to je to. Nek je svima jasno. Možda je i bolje. Volim te Željo! 17045
Ma share sliku na fb uz opis jednom Željezničar uvijek Željezničar i to ti je to. Od ovih nekih vecih igraca, manjih, legendi itd
Baš tako brate a milioni se zarađuju, 100k za svoj matični klub ne bi ni osjetili, da neko bude legenda to je velika stvar a puno ih mi nazivamo legendama, to su dobri igrači koji smo mi napravili i stvorili i ništa više od toga, legenda je Joško legenda je Ivica i još par njih, na prste jedne ruke se mogu nabrojati, ovi ostali ne. Proći će i ovo kažem dobro zapamtiti i zapisati ko je bio tu kad je najteže. 10k nas na utakmicama bude da je svako nazvao po 10 puta samo to je 100k da ne računamo dijasporu famoznu, evo iz ovog vidimo i ove simpatizere i ove što vole Zelju iz fotelja u pm, čast izuzecima al Željezničar smo nas 2k pregorenih i najsretniji sam kad smo samo mi i na tekmama.
Popričaj malo s ljudima koji nisu s juga, koji eto dođu pogledati tekmu s istoka ili sjevera, ne budu tu svaku tekmu, ali prate redovno, pa ćeš vidjeti šta generalno misle ovoj akciji. To je razlog slabijeg odziva, ništa drugo. Ako se ne varam, treći put ove godine navijači akcijama pokušavaju spasiti klub.

Ako ovako nastavimo, odziv će biti sve slabiji i slabiji. Ja bih se zaustavio na članskim i sve snage usmjerio na promoviranje toga. Ako Hajduk može imati toliko članova, mi možemo bar 20k. Da smo se sada pripremali samo za to, vjerujem da bismo i to izgurali bez problema. Ovako, nisam siguran da ćemo dobaciti i to 10k. A generalnog sponzora neka traže oni koji bi trebali tražiti, neka se ne kriju iza navijača.

Nije problem i ne znati ili pogriješiti, ali onda dođeš na presicu i kažeš mi nismo uspjeli pronaći generalnog, ne znamo, nismo sposobni itd. Ovako mi se čini da, ponavljam, se kriju iza navijača, ali dobro…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Cedva
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:07 am

Svi smo mi svjesni u kakvoj je situaciji klub (barem mislimo da smo svjesni), akcija k'o i svaka druga akcija, dužni smo da podržimo kako je ko u mogućnosti. Krenem od sebe,podržao sam svaku akciju,ali.... Uvijek ima ono "ali"! Da smo jasni puna podrška upravi i ljudima koji rade, ali morali su oni naći GS za Želju. Ne trebali, morali! Da su navijači pored toga napravili akciju za Želju zbog finansijske situacije u klubu, ja vam garantujem da bi već zadati iznos skupili. Nemojte osuđivati i dovoditi u pitanje nečiju ljubav prema Želji,samo se raja "nakusala" svega u klubu. Ponavljam, ne treba drvlje i kamenje na ove ljude u klubu, ali moraju više dati ako misle predstavljati najveći klub u državi. To im je teret, i neka im je Bog na pomoći. Imal' kakvog napadača u opciji,da dahnem dušom?
"KAD DOĐU TEŠKI DANI
I KADA TI LOŠE KRENE
DIGNI POGLED KA TRIBINI
UGLEDAĆEŠ SAMO MENE..."

salle86
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:18 am

Što se tiče članskih, moramo ali moramo napraviti tu nešto novo, spektakularno. A ne samo 1 članska = 20 KM pa bujrum ko hoće.
Jedan dan odvojiti na razradu ideje i biće mnogo bolje nego do sad siguran sam.
Tipa 1 članska=20 dječija=10, 2 u paketu 38, porodična(2+1=47, 2+2=56) itd itd.
Plus pored ovoga treba staviti nešto za 5KM tipa za akciju neku itd itd...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:19 am

struja je napisao/la:
sub dec 24, 2022 7:53 am
gavran je napisao/la:
sub dec 24, 2022 6:41 am
Sretan rođendan svima Koji slave
Nisi morao sam sebi čestitati ali dobro..😀
Pa kad nece drugi.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

storm_raider
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:28 am

Zeljo da nema svoje navijace, propao bi u prvoj godini korone, dok je jos Amar bio tu. Situacija je kriticna, 5 do 12 je proslo i samo navijaci uz rad ovih ljudi u Klubu drze Zelju zivim. Bojim se da mnogi koji su profitirali od Zelje na ovaj ili onaj nacin ne bi se sutra ni pocesali da se ovaj Klub ne daj Boze ugasi. Cast izuzecima, koji su u ogromnoj manjini. Buducnost je neizvjesna, ali morate shvatiti da danas prodamo pomocni teren, za 3 godine bismo bili u istoj situaciji. Pisao sam i 2018. godine, nije problem tjeranje bivsih ljudi u Upravi, oni ce nastaviti sa svojim zivotima, ovo im je samo bio ogroman teret, problem je reputacijska steta koja je nastala po Klub gdje ce neko iole sposoban i nezavisan 10 puta razmisliti prije nego odluci da se uhvati u kostac sa vodjenjem Kluba. Ta reputacijska steta je nesaglediva, danas tek vidimo dio njenih posljedica.

Doci ce vrijeme kada ce opet neki pametni ljudi doci na vodstvo Kluba. Apelovacu, molicu, kumicu da imamo mnogo vise strpljenja i pamet nego sto smo imali tada. "Futbol" mora biti produkt dobrog rada na svim drugim aspektima Kluba, nikako drugacije. Odnosno, ne moze "futbol" praviti Klub. Znao je to Amar itekako kada je pricaio o toj magicnoj rijeci. Neke je prevario, neki su svjesno isli u ovo. Sljedeci put vas molim da budemo mnogo mudriji, ovo sve nas itekako boli, a moramo shvatiti da ce spasavanje Kluba biti maraton, a ne sprint. Nemojte da nas zavadjaju zbog svojih sitnih interesa. Danas vidimo ko nam je prijatelj, a ko i dalje blokira racune kamatama. Znam da necemo danas doziviti sudbinu KK Bosne dok god je ovih navijaca, ali se bojim da istu samo odgadjamo. Rjesenje se mora iznaci, a do tada 17045 zovite ako mozete.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

CrazySouth1987
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:34 am

Cedva je napisao/la:
sub dec 24, 2022 10:07 am
Svi smo mi svjesni u kakvoj je situaciji klub (barem mislimo da smo svjesni), akcija k'o i svaka druga akcija, dužni smo da podržimo kako je ko u mogućnosti. Krenem od sebe,podržao sam svaku akciju,ali.... Uvijek ima ono "ali"! Da smo jasni puna podrška upravi i ljudima koji rade, ali morali su oni naći GS za Želju. Ne trebali, morali! Da su navijači pored toga napravili akciju za Želju zbog finansijske situacije u klubu, ja vam garantujem da bi već zadati iznos skupili. Nemojte osuđivati i dovoditi u pitanje nečiju ljubav prema Želji,samo se raja "nakusala" svega u klubu. Ponavljam, ne treba drvlje i kamenje na ove ljude u klubu, ali moraju više dati ako misle predstavljati najveći klub u državi. To im je teret, i neka im je Bog na pomoći. Imal' kakvog napadača u opciji,da dahnem dušom?
Na ovo ću odgovoriti i ovom gore Kvalitet
Sve stoji i šta sad mi trebamo reći ma niste našli generalnog i jbg aplauz gasimo se? Navijači su uvijek bili glavna pokretačka snaga kluba ovo i jeste Željo sviđalo se nekome ili ne. Jasno je da su morali naći investitora i sponzora, nisu našli . Nisi idealni ljudi u upravi
Imaju možda znanja i to je to. Koprcaju se nemaju loše namjere ako nista. Sad trebamo reći mi navijači hebemo vam majku niste našli ni ovo prvo ni ovo drugo mrs svi i Željo da tone? Ne. Mi ćemo biti investitor, mi ćemo biti sponzor, vi ćete nam nacrtati razlog zašto niste našli jedno i drugo al nakon akcije. Ne slažem se apsolutno s tim ljudima koji ne podržavaju ovu akciju. Nije ovo akcija za proslave neke, ovo je akcija za preživljavanje i mora se shvatiti ozbiljnost iste pa ćemo poslije rješavati probleme i s upravom sadašnjom i s prošlim upravama i svim. Mislim da trenutno nije mjesto i vrijeme. Biće vremena za sve. Do tada 17045 za našeg Želju, za našu Grbavicu, za naš klub, nase boje, za našu avliju, za naš život, za našu ljubav, za naše sve. Ovo nije akcija kao svako druga akcija. Ovo je za opstanak našeg kluba.
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

svraka
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:38 am

salle86 je napisao/la:
sub dec 24, 2022 10:18 am
Što se tiče članskih, moramo ali moramo napraviti tu nešto novo, spektakularno. A ne samo 1 članska = 20 KM pa bujrum ko hoće.
Jedan dan odvojiti na razradu ideje i biće mnogo bolje nego do sad siguran sam.
Tipa 1 članska=20 dječija=10, 2 u paketu 38, porodična(2+1=47, 2+2=56) itd itd.
Plus pored ovoga treba staviti nešto za 5KM tipa za akciju neku itd itd...
Slazem se s tobom da se treba odvojiti djecija clanska i napraviti porodicni paket.
Forza 1921!

Oda majstore!

Leon_Professional
Kontakt:

sub dec 24, 2022 10:47 am

Evo Džeko je u Sarajevu, jel donio kofer para.
Mi svakako od ovih bivših igrača očekujemo hediju, kao što je Ivica govorio.

salle86
Kontakt:

sub dec 24, 2022 11:10 am

Leon_Professional je napisao/la:
Nas i yebe taj sadaka-mentalitet kao narod općenito. Zavlačimo ruke u tuđe džepove i očekujemo da neko daje samo jer ima a mi eto kao nemamo. A nismo uradili ni 1% što je do nas da promijenimo svoje stanje na bolje.
Očekujemo da će Džeko vazda davati ko da je dužan to da radi. Što kaže storm da nije nas navijača Želje vjerujem da ne bi bilo. Ja bih dodao još i Edina u taj koš. Koliko smo mi od njega imali koristi, to nije normalno. Da ne mora više 1KM dati.
Pa ljudi moji bitnije je da on, planetno popularan reklamiše ovu akciju nego da daje.
Zvati da, zamoliti da snimi kratku reklamu na našem, engleskom, italijanskom...i paypal na koji da se može uplatiti. Yebo me svak ako se neće za 3 dana uduplati ovo sredstva koja imamo.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

sub dec 24, 2022 11:27 am

salle86 je napisao/la:
sub dec 24, 2022 11:10 am
Leon_Professional je napisao/la:
Nas i yebe taj sadaka-mentalitet kao narod općenito. Zavlačimo ruke u tuđe džepove i očekujemo da neko daje samo jer ima a mi eto kao nemamo. A nismo uradili ni 1% što je do nas da promijenimo svoje stanje na bolje.
Očekujemo da će Džeko vazda davati ko da je dužan to da radi. Što kaže storm da nije nas navijača Želje vjerujem da ne bi bilo. Ja bih dodao još i Edina u taj koš. Koliko smo mi od njega imali koristi, to nije normalno. Da ne mora više 1KM dati.
Pa ljudi moji bitnije je da on, planetno popularan reklamiše ovu akciju nego da daje.
Zvati da, zamoliti da snimi kratku reklamu na našem, engleskom, italijanskom...i paypal na koji da se može uplatiti. Yebo me svak ako se neće za 3 dana uduplati ovo sredstva koja imamo.
Dzeko je Zelji obezbjedio sredstva za barem 2 titule. Steta sto smo i pored tih para, titula i Europe redovno ostajali u dugovima zbog nesavjesnog poslovanja. Kada su cistili Zapadnu tribinu pricali su mi radnici da su nalazili ispod tribine iskoristene kondome, uloske, dvolitarke...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub dec 24, 2022 11:35 am

Da se ne lazemo, boli Dzeku onu stvar za nama :D
Željezničar ante portas !

salle86
Kontakt:

sub dec 24, 2022 12:52 pm

Kome smetaju iskorišteni kondomi 🤣
Bolje i to nego bez hhh
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

sub dec 24, 2022 1:29 pm

AsharaK je napisao/la:
sub dec 24, 2022 11:35 am
Da se ne lazemo, boli Dzeku onu stvar za nama :D
I to je OK.

Čovjek ništa nije dužan ni dati ni pomoći. Kao i ostali bivši igrači.

salle86
Kontakt:

sub dec 24, 2022 1:34 pm

phpBB [video]

💪
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Sky1
Kontakt:

sub dec 24, 2022 3:15 pm

Sjetite se samo perioda za vrijeme Amarovog boravka u klubu i njegovih Uprava, gledate, saznajete svaki dan da nam svjesno ruše klub i znate šta im je cilj, a ne možete da reagujete, ne možete da ih sprijecite i ne možete pomoći klubu. Sad imamo način evo i vidimo da se ljudi bore održati klub u životu, ozdraviti ga i možda nam je posljednja šansa i prilika da i mi odlučujemo o tome, a opet se kolebamo i neodlučni smo. Hvala Bogu, pa imamo priliku pomoći i ko će drugi, ako ne mi navijaci. Mi smo željini, Željo je naš!
Zato 17045!!!
I na druge načine ko je u mogucnosti!!!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub dec 24, 2022 4:50 pm

Grupa poziva sve Željine navijače da sutra (nedjelja) u 14:00 sa svojim mališanima dođu na igralište OŠ Grbavica 2 - Kavez, kako bi se izveo dekor u cilju poziva na akciju generalnog sponzora! Bit će to ujedno i prilika da se mališani upoznaju, druže i steknu nova prijateljstva, koja će s godinama sasvim sigurno biti nastavljena i na našem stadionu.

SUTRA U 14:00 - NA MLAĐIMA GRUPA OSTAJE!
Fear of the Maniacs!

Dzezvar
Kontakt:

sub dec 24, 2022 5:24 pm

Sky1 je napisao/la:
sub dec 24, 2022 3:15 pm
Sjetite se samo perioda za vrijeme Amarovog boravka u klubu i njegovih Uprava, gledate, saznajete svaki dan da nam svjesno ruše klub i znate šta im je cilj, a ne možete da reagujete, ne možete da ih sprijecite i ne možete pomoći klubu. Sad imamo način evo i vidimo da se ljudi bore održati klub u životu, ozdraviti ga i možda nam je posljednja šansa i prilika da i mi odlučujemo o tome, a opet se kolebamo i neodlučni smo. Hvala Bogu, pa imamo priliku pomoći i ko će drugi, ako ne mi navijaci. Mi smo željini, Željo je naš!
Zato 17045!!!
I na druge načine ko je u mogucnosti!!!
Boga mi kako ko ,sto se Amara tice....
Ima nas koji smo i tada dizali glas i borili se na taj nacin.
Ali se to tada drugacije zvalo....
Bili smo misketovci,mrzitelji lika i djela A.o,rusitelji kluba......
Prozivalo nas se,familije,udaralo na poslove itd itd....
Pa i medju ovom garnoturom ljudi je bilo tih koji su nas klasifikovali po ovom gore spisku....ali su ako nista dosli do pameti na vrijeme...
Helem nejse ....
Idemo dalje podrska grupi a ovim u klubu bas i ne zbog indolentnosti prema situaciji u kojoj se nalazimo.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

sub dec 24, 2022 5:34 pm

Prema posljednjim informacijama iz NSBiH bugarskom stručnjaku najvjerovatnije neće biti produžena ugovorna obaveza, a novi selektor trebao bi biti Bošnjak (Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević ili Safet Sušić), jer čelnici Saveza pred start kvalifikacija za Euro 2024. žele relaksirati situaciju u i oko našeg državnog tima koju je do doveo “slučaj Rusija”…

Tim povodom iz Dnevnog avaza su kontaktirali Baždarevića, nekadašnjeg selektora Zmajeva.

“Ne, niko me nije zvao iz Saveza”, rekao je Baždarević u razgovoru za Dnevni avaz i dodao:

“Ne znam šta bih vam u ovom trenutku još mogao kazati, nego da bih bio sretan kad bih ponovo dobio priliku da vodim našu reprezentaciju. Šta još da kažem?”

Baždarević je predvodio Zmajeve od 13. decembra 2014. do 19. oktobra 2017. godine.

“Poznajem igrače – ekipu, poznajem ljude, ali ne bih sada previše pričao… No, ne bih imao ništa protiv ni da na čelu naše reprezentacije budemo zajedno Faruk (Hadžibegić) i ja. Ili da neko od nas bude savjetnik. Neka nas imenuju i svu trojicu. Jednostavno, mora postojati jedna solidarnost, kako nas trenera, ali i svih onih koji žele dobro bh. fudbalu i našoj reprezentaciji. To je jako važno, ko god da dođe. Moramo biti ujedinjeni i gurati u istom pravcu”, iskren je Baždarević.

“Upravo sam u nekakvim kontaktima, tražim posao. U četvrtak sam odbio jednu afričku selekciju, jer jednostavno nisam tu vidio sebe. Želim da radim gdje vidim perspektivu”.

Na pitanje kako vidite perspektivu našeg državnog tima, Baždarević je odgovorio:

“Znam sve naše igrače, maltene, sve sam i selektirao. Ponavljam, ako izbor padne na mene, bit ću pravi profesionalac, jer drugačije ni ne znam raditi, ali i sretan. Uvijek ću i ispoštovati, naravno, šta god odluči naša fudbalska institucija”, kaže Baždarević.

Naša reprezentacija u martu iduće godine počinje kvalifikacije za Euro 2024. Protivnici Zmajeva su Island, Slovačka, Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn.

“Mislim da je to grupa u kojoj možemo tražiti odlazak na završni turnir. S dobrim radom – jednostavno, moramo ostvariti rezultat koji nas vodi na Euro 2024. Dobra stvar je što sada direktno prolaze prve dvije selekcije, a mi imamo i kvalitet i kapacitet da dođemo do cilja. Krajnje vrijeme je da odemo i na Euro”, zaključio je Baždarević.

Eh eto sad bi volio kada bi opet repku vodio......
Cisto da se vidi koliki je to supak....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub dec 24, 2022 5:39 pm

Smece od covjeka
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

storm_raider
Kontakt:

sub dec 24, 2022 5:43 pm

A zvali su nas i "Lobotomcima", cisto da ostane zapisano. Njima na obraz.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], pestabudimpesta, Ujko i 50 gostiju.

Prijava