Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub dec 17, 2022 9:23 pm

Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

svraka
Kontakt:

sub dec 17, 2022 9:25 pm

@1921 ekipa :palacgore:
Forza 1921!

Oda majstore!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub dec 17, 2022 9:45 pm

CrazySouth1987 je napisao/la:
sub dec 17, 2022 8:52 pm
Isto mislim da se sad ne trebamo raspravljati, tumačiti, pametovati, svima je jasno da nešto ne štima slažem se ja i s ovima što nisu zadovoljni jer niko od nas nema razloga za zadovoljstvo već dugo vremena nažalost, gura nas ljubav, al ne obična nego najveća na tusvje, al mislim da moramo sad najjače skupiti redove i izgurati ovo zbog našeg Želje, našeg života, gurati svi u istom smjeru pa ćemo onda aBd ispravljati krive Drine a imamo ih nažalost previše. Najgore mi je što vidim da mnogi nisu svjesni ozbiljnosti situacije. Sve sugeriše na to da nam je voda do grla došla. Ni mjesto ni vrijeme za rasprave. Imat ćemo vremena za to. Ne trebamo ni mi biti neki debili koji će samo klimati glavom i davati pare, apsolutno ako ćemo biti generalni sponzor hoću da se svaki od nas nešto pita ako ništa da znamo stanje u klubu i da nam se zahvale na način da budu transparentni. Do nekih boljih dana udrite 17045, ni države ni vlasti sve.
:palacgore:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

SanMan
Kontakt:

sub dec 17, 2022 10:44 pm

storm_raider je napisao/la:
sub dec 17, 2022 7:52 pm
Imam osjecaj da ce se Misimovic spominjati i nakon 15 godina ako ovako nastavite. Covjek je trenutno daleko od Kluba. Idemo dalje. Znamo vi u kakvom smo sranju, nije to tako od jucer bas.

Postavljen broj telefona u zaglavlje foruma, svi ga vidite kada udjete na isti.
Eno Titini kalendari se prodaju po cijelom gradu i poslije 42 godine, niđe Alijinih, Radovanovih, Bobanovih, Dodikovih, Ćovićevih, Komšićevih, Nikšićevih, Konakovićevih, Forttinih......(i nikad ih neće ni biti)
E samo je razlika što je Misimović živ i vrlo rado bi pomogo Želji ali neki (koji su ga tjerali a i danas su vrlo aktivni što u klubu što u TM) ne žele da ga vide nazad pa taman propo Željo

Nikako mi nije jasno kako ne pozvati čoeka i za 3-Tri mjeseca se izvaditi iz svih mogućih i nemogućih finansiskih sranja,
----- dobro možda nećemo uzeti titulu ,ali napravićemo tribinu JUG, poćeti Zapad, kupiti trening kamp, dovoditi vozove igrača.....

CrazySouth1987
Kontakt:

sub dec 17, 2022 10:49 pm

Misimović je pozvan i pomogao je svojim mišljenjem i prijedlozima, na pitanje za povratak ne samo upravi nego i raznim medijima je rekao jedino kao dioničar
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

volimtezeljo

sub dec 17, 2022 10:51 pm

Titine kalendare jos mozete vidjeti samo kod naroda i u drzavi kojoj je projekat tog istog najvise stete napravio. E cuj Aliju i Komsica staviti u isti red sa Dodikom, Covicem, ili Bobanom i Karadzicem.

SanMan
Kontakt:

sub dec 17, 2022 11:09 pm

volimtezeljo je napisao/la:
sub dec 17, 2022 10:51 pm
Titine kalendare jos mozete vidjeti samo kod naroda i u drzavi kojoj je projekat tog istog najvise stete napravio. E cuj Aliju i Komsica staviti u isti red sa Dodikom, Covicem, ili Bobanom i Karadzicem.
Što pametuješ i lažeš da ikoga stavljam u isti koš, samo sam konstatovo da ima samo Titinih kalendara i nićijih više, ni Alijinih, ni Komšićevih, a ni ovih ostalih koje nabrajaš

Zdule
Kontakt:

sub dec 17, 2022 11:16 pm

Zašto mi kao Željovci moramo da se dijelimo u svaku smislu te riječi? Nemamo potrebe za vraćanjem u prošlost i spominjanja kako Amara tako i Senada iako tu dvojicu ljudi ne treba spominjati u istoj rečenici...
Hajmo podržati ovu akciju nakon toga akciju učlanjivanja.
Mene interesuje jedno a to je zašto utakmoca protiv Konye npr. nije odigrana ovih dana kada su se ljudi već zaželjeli fudbalske atmosfere sa Grbavice jer 50, 60k uvijek dobro dođe. Još se nisam oporavio od baš loše posjećenosti na toj prijateljskoj utakmici.
Željezničar za život cijeli!

Diverzant
Kontakt:

sub dec 17, 2022 11:46 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sub dec 17, 2022 8:14 pm
Evo par prijedloga sta se moglo uraditi a ne ovako javno se brukati.

a) sastavis listu lokalnih poduzetnika koji su spremni pomoci. Zaista ih nije tesko pronaci. Evo Lasta je u velikom zamahu, reklama im svakako treba. Jel bilo tesko se javiti Josipu Corluki i ponuditi mu mjesto na dresu godinu dana za cca 10k. Ovo dajem kao primjer. Direktor LUK-a je zeljovac. Jel bilo tesko javiti mu se i ponuditi da sponzorise. Sastavis mail, upoznas ljude sa situacijom ponudis se da dodjes na sastanak. Zauzvrat im ponudis oglasavanje na poluvremenu preko razglasa, na displejima mjesto na dresu na karti itd. Ponudis da ljudima dodjes na noge. Posaljes taj mail na 10k adresa, nek deset upali imas minimum 10k. Das curama iz fanshopa da salju taj mail,obavezno se ponudis da dodjes ljudima na noge. Prezentiras im plan, kako ti je cilj da imas stabilan klub koji ce konstatno igrati u Evropi i biti odgovoran prema zajednici. Cure iz Fanshopa mogu slati taj genericki mail. Nista te ne kosta.

B) Iskoristis socijalne medije. Pun ***** fudbalskih stranica, napravis reel i nek dijele. Nije neka pljacka a mozes privuci puno ljudi. Bombardujes za clanarinu i eto dodatnih prihoda. Posaljes deset najljepsih dresova ovim stranicama sto rade prodaju retro opreme, pa nek ponude tvoje dresove. Oni svakako rade na taj nacin, klub dobija procenat od svake prodaje i namaknes.
Primjer toga kako se spasiti preko instagrama je Bolton. Klub se trebao ugasiti i navijaci privuku investitora preko socijalnih mreza. Bit je dakle raditi maksimalno na povecanju marketinga. Na kraju krajeva ako nemas da platis marketing ukljucis navijace tu. Evo ja prvi bi volonterski radio oko toga i pomagao u tome. A znam jos dosta ljudi koji se bave tim da bi uletili i pomogli dzabe. Imas i ovih ljudi odavde koji ubijaju novce na drustvenim mrezama. Sta te kosta da posaljes dres onom momku sto putuje svijetom dres. Nek snimi epizodu u nasem dresu. Zainteresirat ces sigurno nekog. Ima toga jos. Ali da ne duljim.

C) Mnoge strane kompanije koje djeluju ovdje imaju budzete za oglasavanje koje moraju potrositi. Dm u je taj budzet 100k godisnje. Ljudi gluposti uzimaju da se rijese tih para. Jel tesko ponuditi da u onim hodnicima do tribine stoje sviejtleci bilbordi s akcijama njihovih proizvoda. Kao sto imaju na eskalatorima scca. Isto tako dosta banaka imaju te budzete. Unicredit, Intesa i Sberbanka(sad ne znam kakva je tu situacija) podrzavaju x stvari jer moraju potrositi te novce. Sto im se ne obratiti. Evo i LIDL ulazi na trziste. Ljudi imaju ogroman budzet za marketing. Probas, mozda dio dobijes.

Da ne duljim dalje. Ovo su neke najjeftinije varijante koje mogu donijeti puno vece sume od 300k i sacuvati ti obraz i stvoriti ti brend van okvira drzave. Zato treba prioniti na posao a ne mesetariti i slikati se i glumiti nesto i traziti od navijaca vazda.
100%
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

volimtezeljo

sub dec 17, 2022 11:57 pm

Bozidare svaka cast.
Klub jednostavno sponzorima, navijacima, partnerima mora ali mora ponuditi nesto. Pa vrijeme modifikuje sve, mi zivimo u vremenu nekog ranog radnickog samoupravljanja samo sto nemamo nekog "vrhovnog" vodju.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned dec 18, 2022 12:22 am

Ima li negdje stanje/izvjestaj koliko je trenutno poziva bilo?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Lopta
Kontakt:

ned dec 18, 2022 12:58 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sub dec 17, 2022 8:14 pm
Evo par prijedloga sta se moglo uraditi a ne ovako javno se brukati.

a) sastavis listu lokalnih poduzetnika koji su spremni pomoci. Zaista ih nije tesko pronaci. Evo Lasta je u velikom zamahu, reklama im svakako treba. Jel bilo tesko se javiti Josipu Corluki i ponuditi mu mjesto na dresu godinu dana za cca 10k. Ovo dajem kao primjer. Direktor LUK-a je zeljovac. Jel bilo tesko javiti mu se i ponuditi da sponzorise. Sastavis mail, upoznas ljude sa situacijom ponudis se da dodjes na sastanak. Zauzvrat im ponudis oglasavanje na poluvremenu preko razglasa, na displejima mjesto na dresu na karti itd. Ponudis da ljudima dodjes na noge. Posaljes taj mail na 10k adresa, nek deset upali imas minimum 10k. Das curama iz fanshopa da salju taj mail,obavezno se ponudis da dodjes ljudima na noge. Prezentiras im plan, kako ti je cilj da imas stabilan klub koji ce konstatno igrati u Evropi i biti odgovoran prema zajednici. Cure iz Fanshopa mogu slati taj genericki mail. Nista te ne kosta.

B) Iskoristis socijalne medije. Pun ***** fudbalskih stranica, napravis reel i nek dijele. Nije neka pljacka a mozes privuci puno ljudi. Bombardujes za clanarinu i eto dodatnih prihoda. Posaljes deset najljepsih dresova ovim stranicama sto rade prodaju retro opreme, pa nek ponude tvoje dresove. Oni svakako rade na taj nacin, klub dobija procenat od svake prodaje i namaknes.
Primjer toga kako se spasiti preko instagrama je Bolton. Klub se trebao ugasiti i navijaci privuku investitora preko socijalnih mreza. Bit je dakle raditi maksimalno na povecanju marketinga. Na kraju krajeva ako nemas da platis marketing ukljucis navijace tu. Evo ja prvi bi volonterski radio oko toga i pomagao u tome. A znam jos dosta ljudi koji se bave tim da bi uletili i pomogli dzabe. Imas i ovih ljudi odavde koji ubijaju novce na drustvenim mrezama. Sta te kosta da posaljes dres onom momku sto putuje svijetom dres. Nek snimi epizodu u nasem dresu. Zainteresirat ces sigurno nekog. Ima toga jos. Ali da ne duljim.

C) Mnoge strane kompanije koje djeluju ovdje imaju budzete za oglasavanje koje moraju potrositi. Dm u je taj budzet 100k godisnje. Ljudi gluposti uzimaju da se rijese tih para. Jel tesko ponuditi da u onim hodnicima do tribine stoje sviejtleci bilbordi s akcijama njihovih proizvoda. Kao sto imaju na eskalatorima scca. Isto tako dosta banaka imaju te budzete. Unicredit, Intesa i Sberbanka(sad ne znam kakva je tu situacija) podrzavaju x stvari jer moraju potrositi te novce. Sto im se ne obratiti. Evo i LIDL ulazi na trziste. Ljudi imaju ogroman budzet za marketing. Probas, mozda dio dobijes.

Da ne duljim dalje. Ovo su neke najjeftinije varijante koje mogu donijeti puno vece sume od 300k i sacuvati ti obraz i stvoriti ti brend van okvira drzave. Zato treba prioniti na posao a ne mesetariti i slikati se i glumiti nesto i traziti od navijaca vazda.
👍

Sheldon
Kontakt:

ned dec 18, 2022 1:54 am

Moze li mi neko od ajmo reci kriticara uprave odgovoriti na jedno vrlo prosto pitanje. Koliko mi trebamo imati prihoda (ili eto moze i poslovanja u plusu) kako oni ne bi bili nesposobni kokuzi, marke ne mogu namaci, unijeti u klub i slicno. Pa bez Europe i prodaje igraca mi imamo 300 i kusur hiljada plusa. Ne znam da li bi 20 Misimovica uspjelo bolje u ovim okolnostima (Misketa uzimam za primjer sposobnog covjeka). Naravno ako ne pikamo da neko posudjuje ili poklanja pare i tome slicno.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Mulalic Edis
Kontakt:

ned dec 18, 2022 2:08 am

Ljudi, daj se malo trznite, za naseg Zelju...pa sta fali okrenuti 17045, evo bas dok citate ovo...hajde
Grande Miske 💪

Dzezvar
Kontakt:

ned dec 18, 2022 8:03 am

Iskoristite svoje profile na drustvenim mrezama za hajcanje raje.
Ovdje na forumu svi mi znamo o cemu se radi,tako da nema svrhe hajcati ovdje.
Samo drustvene mreze....
I opletite...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

kvalitet
Kontakt:

ned dec 18, 2022 9:18 am

Sheldon je napisao/la:
Moze li mi neko od ajmo reci kriticara uprave odgovoriti na jedno vrlo prosto pitanje. Koliko mi trebamo imati prihoda (ili eto moze i poslovanja u plusu) kako oni ne bi bili nesposobni kokuzi, marke ne mogu namaci, unijeti u klub i slicno. Pa bez Europe i prodaje igraca mi imamo 300 i kusur hiljada plusa. Ne znam da li bi 20 Misimovica uspjelo bolje u ovim okolnostima (Misketa uzimam za primjer sposobnog covjeka). Naravno ako ne pikamo da neko posudjuje ili poklanja pare i tome slicno.
Da i to pojasnimo. U plusu smo zbog akcija navijača i znatno veće posjete, ne zbog neke njihove velike sposobnosti. Uzmi tabelu i smanji te dvije stavke i sam ćeš se uvjeriti.

Izneseni su podaci za prvih 10 mjeseci ove godine, ako se ne varam. Volio bih da nam u januaru daju podatke za 12 mjeseci, ali da je svim zaposlenicima isplaćeno svih 12 plata s doprinosima, pa da vidimo finansijski rezultat. Sa i bez ove trenutne akcije. Isto tako bih volio da nam se predstavi koliko tačno sponzora imamo, u koju grupu spadaju (nekad su bili zlatni, srebrni ili tako nešto), te koliko je novih sponzora, odnosno koliko su ovi ljudi u klubu doveli novih sponzora koji ranije nisu bili, te koliko je to u bosanskim markama.

Inače, ja ne smatram da klub treba poslovati u ogromnom plusu, mi nismo privatno vlasništvo, ne isplaćujemo dobit itd. Ali moramo izmirivati sve obaveze na vrijeme, zaduživati se za infrastrukturne projekte (kao što svi rade, to je normalno), ali te kredite redovno isplaćivati, naravno. Međutim, to je već baš na dugom štapu i samo u slučaju da smo stabilni.

Znači, redovno izmirivanje obaveza, poslovanje oko nule. Minimalni prihodi, s ovim brojem navijača, ovakvim navijačima, historijom kluba, renomeom, stadionom i svim ostalim faktorima, mislim da bi trebali biti bar 5 miliona. I to govorim o osnovnim prihodima, ne računajući ovakve naše akcije, UEFA sredstva, prodaje igrača i slično.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

storm_raider
Kontakt:

ned dec 18, 2022 9:21 am

Ide period godine za koji se obicno kaze da je najgori po klubove u nasoj zemlji jer nema apsolutno nikakvih prihoda, a treba platiti PU, plate, racune i sve ostalo sto sljeduje. 17045!

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

blueboy
Kontakt:

ned dec 18, 2022 9:57 am

Sheldon je napisao/la:
Tih 300 i nešto hiljada je plus raznih akcija navijača. Kako klub stoji bez toga, jesmo li barem na nuli? Ako na kraju godine budemo na nuli a sve isplaćeno igračima i stručnom štabu, kad se izuzme lova koju su prikupili navijači u ovoj godini, ja im skidam kapu.

blueboy
Kontakt:

ned dec 18, 2022 9:58 am

storm_raider je napisao/la:
ned dec 18, 2022 9:21 am
Ide period godine za koji se obicno kaze da je najgori po klubove u nasoj zemlji jer nema apsolutno nikakvih prihoda, a treba platiti PU, plate, racune i sve ostalo sto sljeduje. 17045!
U tom periodu nema ni organizacije utakmica, samim tim ima više vremena za druge aktivnosti kojima se može naći lova, pa nek zavrnu rukave. Evo @Bozidar je dao par dobrih primjera kako.

svraka
Kontakt:

ned dec 18, 2022 10:21 am

Osim sto je bila akcija za taj period, to je bilo ujedno i dizanje svijesti ostalim navijacima koji do tada nisu uzimali clansku, da je to veoma bitno za imati, kao licna karta.

Hajmo zavrsiti akciju, pa krenite sa kritikama kao da ostali misle da je sve odlicno.
Forza 1921!

Oda majstore!

Trenutno korisnika/ca: cala i 32 gosta.

Prijava