CrazySouth1987 je napisao/la: ↑sub dec 17, 2022 8:52 pmIsto mislim da se sad ne trebamo raspravljati, tumačiti, pametovati, svima je jasno da nešto ne štima slažem se ja i s ovima što nisu zadovoljni jer niko od nas nema razloga za zadovoljstvo već dugo vremena nažalost, gura nas ljubav, al ne obična nego najveća na tusvje, al mislim da moramo sad najjače skupiti redove i izgurati ovo zbog našeg Želje, našeg života, gurati svi u istom smjeru pa ćemo onda aBd ispravljati krive Drine a imamo ih nažalost previše. Najgore mi je što vidim da mnogi nisu svjesni ozbiljnosti situacije. Sve sugeriše na to da nam je voda do grla došla. Ni mjesto ni vrijeme za rasprave. Imat ćemo vremena za to. Ne trebamo ni mi biti neki debili koji će samo klimati glavom i davati pare, apsolutno ako ćemo biti generalni sponzor hoću da se svaki od nas nešto pita ako ništa da znamo stanje u klubu i da nam se zahvale na način da budu transparentni. Do nekih boljih dana udrite 17045, ni države ni vlasti sve.
Eno Titini kalendari se prodaju po cijelom gradu i poslije 42 godine, niđe Alijinih, Radovanovih, Bobanovih, Dodikovih, Ćovićevih, Komšićevih, Nikšićevih, Konakovićevih, Forttinih......(i nikad ih neće ni biti)storm_raider je napisao/la: ↑sub dec 17, 2022 7:52 pmImam osjecaj da ce se Misimovic spominjati i nakon 15 godina ako ovako nastavite. Covjek je trenutno daleko od Kluba. Idemo dalje. Znamo vi u kakvom smo sranju, nije to tako od jucer bas.
Postavljen broj telefona u zaglavlje foruma, svi ga vidite kada udjete na isti.
Što pametuješ i lažeš da ikoga stavljam u isti koš, samo sam konstatovo da ima samo Titinih kalendara i nićijih više, ni Alijinih, ni Komšićevih, a ni ovih ostalih koje nabrajašvolimtezeljo je napisao/la: ↑sub dec 17, 2022 10:51 pmTitine kalendare jos mozete vidjeti samo kod naroda i u drzavi kojoj je projekat tog istog najvise stete napravio. E cuj Aliju i Komsica staviti u isti red sa Dodikom, Covicem, ili Bobanom i Karadzicem.
100%Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑sub dec 17, 2022 8:14 pmEvo par prijedloga sta se moglo uraditi a ne ovako javno se brukati.
a) sastavis listu lokalnih poduzetnika koji su spremni pomoci. Zaista ih nije tesko pronaci. Evo Lasta je u velikom zamahu, reklama im svakako treba. Jel bilo tesko se javiti Josipu Corluki i ponuditi mu mjesto na dresu godinu dana za cca 10k. Ovo dajem kao primjer. Direktor LUK-a je zeljovac. Jel bilo tesko javiti mu se i ponuditi da sponzorise. Sastavis mail, upoznas ljude sa situacijom ponudis se da dodjes na sastanak. Zauzvrat im ponudis oglasavanje na poluvremenu preko razglasa, na displejima mjesto na dresu na karti itd. Ponudis da ljudima dodjes na noge. Posaljes taj mail na 10k adresa, nek deset upali imas minimum 10k. Das curama iz fanshopa da salju taj mail,obavezno se ponudis da dodjes ljudima na noge. Prezentiras im plan, kako ti je cilj da imas stabilan klub koji ce konstatno igrati u Evropi i biti odgovoran prema zajednici. Cure iz Fanshopa mogu slati taj genericki mail. Nista te ne kosta.
B) Iskoristis socijalne medije. Pun ***** fudbalskih stranica, napravis reel i nek dijele. Nije neka pljacka a mozes privuci puno ljudi. Bombardujes za clanarinu i eto dodatnih prihoda. Posaljes deset najljepsih dresova ovim stranicama sto rade prodaju retro opreme, pa nek ponude tvoje dresove. Oni svakako rade na taj nacin, klub dobija procenat od svake prodaje i namaknes.
Primjer toga kako se spasiti preko instagrama je Bolton. Klub se trebao ugasiti i navijaci privuku investitora preko socijalnih mreza. Bit je dakle raditi maksimalno na povecanju marketinga. Na kraju krajeva ako nemas da platis marketing ukljucis navijace tu. Evo ja prvi bi volonterski radio oko toga i pomagao u tome. A znam jos dosta ljudi koji se bave tim da bi uletili i pomogli dzabe. Imas i ovih ljudi odavde koji ubijaju novce na drustvenim mrezama. Sta te kosta da posaljes dres onom momku sto putuje svijetom dres. Nek snimi epizodu u nasem dresu. Zainteresirat ces sigurno nekog. Ima toga jos. Ali da ne duljim.
C) Mnoge strane kompanije koje djeluju ovdje imaju budzete za oglasavanje koje moraju potrositi. Dm u je taj budzet 100k godisnje. Ljudi gluposti uzimaju da se rijese tih para. Jel tesko ponuditi da u onim hodnicima do tribine stoje sviejtleci bilbordi s akcijama njihovih proizvoda. Kao sto imaju na eskalatorima scca. Isto tako dosta banaka imaju te budzete. Unicredit, Intesa i Sberbanka(sad ne znam kakva je tu situacija) podrzavaju x stvari jer moraju potrositi te novce. Sto im se ne obratiti. Evo i LIDL ulazi na trziste. Ljudi imaju ogroman budzet za marketing. Probas, mozda dio dobijes.
Da ne duljim dalje. Ovo su neke najjeftinije varijante koje mogu donijeti puno vece sume od 300k i sacuvati ti obraz i stvoriti ti brend van okvira drzave. Zato treba prioniti na posao a ne mesetariti i slikati se i glumiti nesto i traziti od navijaca vazda.
Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑sub dec 17, 2022 8:14 pmEvo par prijedloga sta se moglo uraditi a ne ovako javno se brukati.
a) sastavis listu lokalnih poduzetnika koji su spremni pomoci. Zaista ih nije tesko pronaci. Evo Lasta je u velikom zamahu, reklama im svakako treba. Jel bilo tesko se javiti Josipu Corluki i ponuditi mu mjesto na dresu godinu dana za cca 10k. Ovo dajem kao primjer. Direktor LUK-a je zeljovac. Jel bilo tesko javiti mu se i ponuditi da sponzorise. Sastavis mail, upoznas ljude sa situacijom ponudis se da dodjes na sastanak. Zauzvrat im ponudis oglasavanje na poluvremenu preko razglasa, na displejima mjesto na dresu na karti itd. Ponudis da ljudima dodjes na noge. Posaljes taj mail na 10k adresa, nek deset upali imas minimum 10k. Das curama iz fanshopa da salju taj mail,obavezno se ponudis da dodjes ljudima na noge. Prezentiras im plan, kako ti je cilj da imas stabilan klub koji ce konstatno igrati u Evropi i biti odgovoran prema zajednici. Cure iz Fanshopa mogu slati taj genericki mail. Nista te ne kosta.
B) Iskoristis socijalne medije. Pun ***** fudbalskih stranica, napravis reel i nek dijele. Nije neka pljacka a mozes privuci puno ljudi. Bombardujes za clanarinu i eto dodatnih prihoda. Posaljes deset najljepsih dresova ovim stranicama sto rade prodaju retro opreme, pa nek ponude tvoje dresove. Oni svakako rade na taj nacin, klub dobija procenat od svake prodaje i namaknes.
Primjer toga kako se spasiti preko instagrama je Bolton. Klub se trebao ugasiti i navijaci privuku investitora preko socijalnih mreza. Bit je dakle raditi maksimalno na povecanju marketinga. Na kraju krajeva ako nemas da platis marketing ukljucis navijace tu. Evo ja prvi bi volonterski radio oko toga i pomagao u tome. A znam jos dosta ljudi koji se bave tim da bi uletili i pomogli dzabe. Imas i ovih ljudi odavde koji ubijaju novce na drustvenim mrezama. Sta te kosta da posaljes dres onom momku sto putuje svijetom dres. Nek snimi epizodu u nasem dresu. Zainteresirat ces sigurno nekog. Ima toga jos. Ali da ne duljim.
C) Mnoge strane kompanije koje djeluju ovdje imaju budzete za oglasavanje koje moraju potrositi. Dm u je taj budzet 100k godisnje. Ljudi gluposti uzimaju da se rijese tih para. Jel tesko ponuditi da u onim hodnicima do tribine stoje sviejtleci bilbordi s akcijama njihovih proizvoda. Kao sto imaju na eskalatorima scca. Isto tako dosta banaka imaju te budzete. Unicredit, Intesa i Sberbanka(sad ne znam kakva je tu situacija) podrzavaju x stvari jer moraju potrositi te novce. Sto im se ne obratiti. Evo i LIDL ulazi na trziste. Ljudi imaju ogroman budzet za marketing. Probas, mozda dio dobijes.
Da ne duljim dalje. Ovo su neke najjeftinije varijante koje mogu donijeti puno vece sume od 300k i sacuvati ti obraz i stvoriti ti brend van okvira drzave. Zato treba prioniti na posao a ne mesetariti i slikati se i glumiti nesto i traziti od navijaca vazda.
Da i to pojasnimo. U plusu smo zbog akcija navijača i znatno veće posjete, ne zbog neke njihove velike sposobnosti. Uzmi tabelu i smanji te dvije stavke i sam ćeš se uvjeriti.Sheldon je napisao/la: ↑ned dec 18, 2022 1:54 amMoze li mi neko od ajmo reci kriticara uprave odgovoriti na jedno vrlo prosto pitanje. Koliko mi trebamo imati prihoda (ili eto moze i poslovanja u plusu) kako oni ne bi bili nesposobni kokuzi, marke ne mogu namaci, unijeti u klub i slicno. Pa bez Europe i prodaje igraca mi imamo 300 i kusur hiljada plusa. Ne znam da li bi 20 Misimovica uspjelo bolje u ovim okolnostima (Misketa uzimam za primjer sposobnog covjeka). Naravno ako ne pikamo da neko posudjuje ili poklanja pare i tome slicno.
Tih 300 i nešto hiljada je plus raznih akcija navijača. Kako klub stoji bez toga, jesmo li barem na nuli? Ako na kraju godine budemo na nuli a sve isplaćeno igračima i stručnom štabu, kad se izuzme lova koju su prikupili navijači u ovoj godini, ja im skidam kapu.Sheldon je napisao/la: ↑ned dec 18, 2022 1:54 amMoze li mi neko od ajmo reci kriticara uprave odgovoriti na jedno vrlo prosto pitanje. Koliko mi trebamo imati prihoda (ili eto moze i poslovanja u plusu) kako oni ne bi bili nesposobni kokuzi, marke ne mogu namaci, unijeti u klub i slicno. Pa bez Europe i prodaje igraca mi imamo 300 i kusur hiljada plusa. Ne znam da li bi 20 Misimovica uspjelo bolje u ovim okolnostima (Misketa uzimam za primjer sposobnog covjeka). Naravno ako ne pikamo da neko posudjuje ili poklanja pare i tome slicno.
U tom periodu nema ni organizacije utakmica, samim tim ima više vremena za druge aktivnosti kojima se može naći lova, pa nek zavrnu rukave. Evo @Bozidar je dao par dobrih primjera kako.storm_raider je napisao/la: ↑ned dec 18, 2022 9:21 amIde period godine za koji se obicno kaze da je najgori po klubove u nasoj zemlji jer nema apsolutno nikakvih prihoda, a treba platiti PU, plate, racune i sve ostalo sto sljeduje. 17045!