Opet dosta nejasnih pojedinaca sa svojim upisima, cak i od nekih od kojih to ne ocekujem.
Kako mislite to "jao opet nas neko dijeli, a mi taman (lafo) slozni i smirili strasti"?
Podjela u situacijii u kakvoj je Zeljo jednostavno MORA biti!! Mora biti jer je to jedini nacin, ako zelimo da ozdravimo kao klub, da se kukolj odstrani od zita.To je jedina katarza!!!Sve drugo je guranje stvari pod tepih!!Licno mi je zao sto to svi ne vidimo i zato cemo vazda imati repove.
Svakog pojedinca koji je na bilo koji nacin ostetio Zelju u finansijskom smislu prigrabivsi sebi ili drugima protipravnu korist TREBA javno prozvati.Podnijeti krivicnu prijavu i javno uperiti prst u njega.Drugog tu nacina nema.Polovicna rjesenja samo vode ka produzavanju agonije.Naravno, to se ne radi preko foruma ili facebooka, vec se uradi ozbiljna revizija (samo Bog zna koliko smo je vec puta radili, a o rezultatima iste ni mukajet) i krenes lagano...Bubam, period taj i taj, zakljucen stetan ugovor, direktor bio taj i taj, bum krivicna.Period taj i taj, novac bespravno prebacen na racun uposlenika njegovim uticajem i sl, bum prijava.To se tako radi, a onda sazoves press i sve to izneses.
Naravno, za ovakve stvari trebaju MUUDAAAA, jer ce sigurno biti i prijetnji i pritiska, ali ako se vec neko uzeo baviti tim, onda mora biti svjestan i takvih stvari. E posto smo mi bezmudaski narod (davno dokazano) i jaki smo samo u coporu, ovo ne ocekujem da se desi.
Kako onda, evo sve vas pitam, vi ocekujete da se rijesi problem?? Kako? Rijesiti se nece nikako, a uvijek ce biti placenika ,kako to Ado fino rece, koji ce i dalje raditi "svoj posao" poput tog iznad koji se pojavio nedavno, a hladno izjednacava Misketa i Amara i baca ljagu.Tuzno je sve ovo, jer smo mi na prekretnici, a mnogi, nazalost jos nisu svjesni situacije.Ne rijesi li se ovo kako treba, "bolesnici Zelje", oni ljudi koji vole Zelju vise od svega, ce samo postati i ostati bankomat mocnicima u i oko kluba, ali ce ih vremenom, u nedostatku normalnog funkcionisanja kluba, biti sve manje i manje.Do konacne ravnodusnosti.
E zato su talasanja bitna, zato su prozivanja bitna, podjele, da se vidi ko je gdje, ko zeli klubi dobro, a ko tu samo gleda sebe!!??