volimtezeljo je napisao/la: ↑sri nov 09, 2022 11:06 pm
kvalitet je napisao/la: ↑sri nov 09, 2022 9:52 pm
Jesu li se ohladile glave, može li se sada realno sagledati situacija i doći do zaključka da je Edis OČAJNO pripremio utakmicu? Da smo nakon gola nestali i da nismo ozbiljnije zaprijetili? Da ne bismo pobijedili i da sudac nije šiljio za Borac? Hajdarević na beku? Dženis u špicu? Edisove nervozne reakcije koje su unijele nervozu i kod nas, pa i kod Santosa koji se primio i napravio glupost? Mogao bih još... ili je lakše za sve kriviti Vicu, sudiju, petog, desetog? Šta je to drugačije bilo kad se šiljilo Sarajevu i tolerisali ofsajdi Benke od dva metra? Ja tu ne vidim suštinsku razliku, a ne sjećam se tada baš ovakvih reakcija. Jedina razlika je (nacionalni) predznak kluba. Na kraju krajeva, naši iz kluba su pristali na ovakvu igru, pozajmicama i drugim privilegijama.
Nemojte me pogrešno shvatiti, jeste šiljio Borcu, ali iskreno bile su i veće pljačke. Pa 100 puta mi je gori bio onaj penal za Zrinjski u sudijskoj kojim smo ostali bez titule. Treba li se boriti protiv ovoga? Naravno. Ali nije borba ona koja je na štetu kluba. Bori se institucionalno, nemoj dozvoliti Čolpama, Durićima i sličnim da se nešto pitaju, finansijski budi neovisan od Saveza, a ne da moliš za pozajmice itd. Davno smo govorili o tome kako nikoga nemamo u Savezu i to je tačno. Niko utjecajan nije Željovac. Uz rješavanje naših finansijskih problema, moramo opet dobro razmisliti o ovim stvarima.
A taj Borac neka ocajna ekipa sa ocajnim trenerom?
Edisove nervozne reakcije? Trebao je ko Ivkovic pohvaliti sudjenje.
Ko je kriv u toj situaciji za penal u Bijeljini? Opet mi? Kaao i sad, tad su nas ubjedjivali da mi stimamo, da se nama sudi dobro i na kraju penal isto kao i gol iz ofsajda, "samo je to krupna greska".
Nek mi neko objasni kako spremiti igrace, Hodzic prixje blizu ne udari igraca dobije zuti karton. Kako taj Hodzic da nastavi utakmicu? Nije on sam. Udara te Tatar, Ninkovic, Subic, a ti tu ne mozes nista. Kako je spremiti? Da nije Santos, neko bi drugi dobio crveni, penal bi izmisljen, samo bi bilo nesto drugo? Pomocni vidi faul, al kako ne vidi ofsajd?
Ovakve utakmice se dobijaju hladnom glavom. Pa mi smo nervozniji bili nakon postignutog gola, nego na početku utakmice, a nervozu je direktno unio Edis i SŠ. Od datog gola imam osjećaj da su se naši isključivo okrenuli glavnom sudiji. To je Edis morao smiriti. Znaš da imaš utakmicu gdje sudija jedva čeka da ti da žuti, crveni, penal protivniku... Pa kako onda postupiti? Izdigni se iznad situacije i budi MIRAN I STALOŽEN. Edis to NE ZNA, jer je klasični mahalac. Pa mi nakon 1:0 nismo poštene akcije imali, osim nekakvih prekida koji su najčešće bili bezopasni. Glavni trener je ujedno i psiholog, on to mora znati ili neće uspjeti na bilo kakvom višem nivou. Pa jbt imate milion dokumentaraca o sportskim ekipama, pogledajte kako se vrhunski treneri i kapiteni postavljaju, šta govore, kako preuzimaju odgovornost itd. Ovo što smo mi pokazali, i pored pljačke, je AMATERIZAM, NEZRELOST. I onda povrh svega Edis dođe i kaže ja da imam ovakvu protekciju, bježao bih bruku bodova... To kaže trener koji nema nikakav uspjeh u karijeri, ama baš nikakav. Jednom nas je koštao Evrope, valjda nećemo dozvoliti to opet.
I ko kaže da smo mi krivi za penal u Bijeljini? Ja sam samo rekao da je to veća pljačka od ove, gora situacija, za mene lično. Što se tiče igrača konkretno, Santos je napravio glupost i naravno da nije Hodžić trebao dobiti žuti. Ponavljam, pljačka jeste, zakinuo nas je dobro, ali isto ovako se nekada štimalo Sarajevu ili Zrinjskom. Ali i pored svega toga mogli smo barem bod uzeti, čak i sva tri da smo bili pametniji, ma šta vi i dalje mislili.