Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 09, 2022 9:07 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
sri nov 09, 2022 8:53 pm
Valter je napisao/la:
sri nov 09, 2022 8:26 pm
Prvo Santos je dobio više nego zaslužen crveni karton, a ne neki sumljivi drugi žuti karton tako da nažalost sada ovo ne možemo fakturisati Bilbiji već našoj neopravdivoj gluposti koja nas je jako koštala. Osrtalo je "šta bi bilo, kad bi bilo".

Interesuje me da li je rješenje donijeti baklje na sjever, gađati protivničke navijače i klub drastično oštetiti. Kome, ćemu. Vjerovatno je do mene ali ja mislim da to nije nikakvo rješenje.
Pa jel neko rekao da je Santos dobio nezaslužen crveni karton ? Niko to ne problematizira. Problematizira se sve ono što je dovelo do tog crvenog kartona, momku je na kraju prekipilo. Taj napad je već trebao biti zaustavljen prije crvenog kartona, Andrić ga je sve vrijeme vukao, udarao, čupao i šta već ne, da ne spominjem ostatak utakmice.. Da je tad dao karton Andriću, to bi mu bio drugi žuti i eto, mi bismo imali igrača više. Pustio je da ga mesar maltretira i provocira, što je na kraju rezultiralo laktom u bradu i direktnim crvenim kartonom.
Kolega je jedan od onih "prvo pometi svoju avliju" forumaša, poštujem. Samo ga pitam je li rješenje da čekamo neke slijedeće izbore, nadamo se kako će biti bolje i do tada gledati kako nas razne Bilbije kasape? Ako misli da jeste, i to poštujem, sloboda mišljenja.

Grbavica
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:11 pm

A sta mozes konkretno uraditi protiv tog "zuluma"?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

blueboy
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:14 pm

Grbavica je napisao/la:
Ništa, čekat ćemo izbore da uvalimo svoje ljude, i saburati.

exbabilon
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:15 pm

Navijaci su zayebali, navijaci bi trebali posjetom, virtuelnim ulaznicama ili kako god, platiti ovu kaznu od 10k. Akcija mora krenuti od navijaca. Sve pozitivne stvari (hajp, posjeta, podrska..) su pod okolnostima na terenu otisle u negativu i nesto po cemu generalno nismo poznati. Sukobima sa drugim navijackim grupama nije mjesto na stadionu, ubacivanje predmeta u teren i gadjanje sudije i proivnickih igraca takodjer nije dio nase tradicije i ponasanja na stadionu. To nisu radili svi, ali je odgovornost kolektvina. Deset hiljada maraka bi trebali skupiti navijači, moje misljenje.

Imajte u vidu da situacija s finansijama trenutno nije sjajna, prihodi idu za pokrivanje onih tuzbi po kojim nam je blokiran racun, plate ce neminovno kasniti, bar ovih 10 hiljada treba biti nase.

Grbavica
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:34 pm

blueboy je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Ma mi moramo na sebi raditi, ojacati finansijski prije svega pa cemo onda zavrtati usi slika Kad se zbog raznih ublehara iz proslosti boris sa dugovima i jedva prezivljavas, svaki slunto na tebi ostri *****.
Ko sto se u svatove ne ide bez one stvari, tako ne ides ni ratovati sa savezom dok zavisis od njega slika

505 VITEŠKA
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:44 pm

Ma nista mi smo krivi sto nas cetnici yebu na svim poljima,to bi se dalo iskljuciti po komentarima ovim sto pisete

Yebem te glupa Bosnjo

kvalitet
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:52 pm

Jesu li se ohladile glave, može li se sada realno sagledati situacija i doći do zaključka da je Edis OČAJNO pripremio utakmicu? Da smo nakon gola nestali i da nismo ozbiljnije zaprijetili? Da ne bismo pobijedili i da sudac nije šiljio za Borac? Hajdarević na beku? Dženis u špicu? Edisove nervozne reakcije koje su unijele nervozu i kod nas, pa i kod Santosa koji se primio i napravio glupost? Mogao bih još... ili je lakše za sve kriviti Vicu, sudiju, petog, desetog? Šta je to drugačije bilo kad se šiljilo Sarajevu i tolerisali ofsajdi Benke od dva metra? Ja tu ne vidim suštinsku razliku, a ne sjećam se tada baš ovakvih reakcija. Jedina razlika je (nacionalni) predznak kluba. Na kraju krajeva, naši iz kluba su pristali na ovakvu igru, pozajmicama i drugim privilegijama.

Nemojte me pogrešno shvatiti, jeste šiljio Borcu, ali iskreno bile su i veće pljačke. Pa 100 puta mi je gori bio onaj penal za Zrinjski u sudijskoj kojim smo ostali bez titule. Treba li se boriti protiv ovoga? Naravno. Ali nije borba ona koja je na štetu kluba. Bori se institucionalno, nemoj dozvoliti Čolpama, Durićima i sličnim da se nešto pitaju, finansijski budi neovisan od Saveza, a ne da moliš za pozajmice itd. Davno smo govorili o tome kako nikoga nemamo u Savezu i to je tačno. Niko utjecajan nije Željovac. Uz rješavanje naših finansijskih problema, moramo opet dobro razmisliti o ovim stvarima.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Dr. Adzem
Kontakt:

sri nov 09, 2022 10:44 pm

Idemo 22.10 u skoplje na rodjendan Vardara
Cuva Bog Zelju svog!

Sky1
Kontakt:

sri nov 09, 2022 11:01 pm

Možemo mi naglabati sad ovako ili onako. Za mene nije navijač koji je ponio baklju na tekmu, znači krenuo je da ošteti klub i tačka. Santos udario igrača nemamo se mi šta buniti. Sljedeće, ***** u Savezu da jesi ali sjetimo se ko im je to omogućio Elvedin Begić ***** sa dna kace, koalicija koja uspješno funkcioniše 30 godina rastura ovo društvo u svim segmentima.

volimtezeljo

sri nov 09, 2022 11:06 pm

kvalitet je napisao/la:
Jesu li se ohladile glave, može li se sada realno sagledati situacija i doći do zaključka da je Edis OČAJNO pripremio utakmicu? Da smo nakon gola nestali i da nismo ozbiljnije zaprijetili? Da ne bismo pobijedili i da sudac nije šiljio za Borac? Hajdarević na beku? Dženis u špicu? Edisove nervozne reakcije koje su unijele nervozu i kod nas, pa i kod Santosa koji se primio i napravio glupost? Mogao bih još... ili je lakše za sve kriviti Vicu, sudiju, petog, desetog? Šta je to drugačije bilo kad se šiljilo Sarajevu i tolerisali ofsajdi Benke od dva metra? Ja tu ne vidim suštinsku razliku, a ne sjećam se tada baš ovakvih reakcija. Jedina razlika je (nacionalni) predznak kluba. Na kraju krajeva, naši iz kluba su pristali na ovakvu igru, pozajmicama i drugim privilegijama.

Nemojte me pogrešno shvatiti, jeste šiljio Borcu, ali iskreno bile su i veće pljačke. Pa 100 puta mi je gori bio onaj penal za Zrinjski u sudijskoj kojim smo ostali bez titule. Treba li se boriti protiv ovoga? Naravno. Ali nije borba ona koja je na štetu kluba. Bori se institucionalno, nemoj dozvoliti Čolpama, Durićima i sličnim da se nešto pitaju, finansijski budi neovisan od Saveza, a ne da moliš za pozajmice itd. Davno smo govorili o tome kako nikoga nemamo u Savezu i to je tačno. Niko utjecajan nije Željovac. Uz rješavanje naših finansijskih problema, moramo opet dobro razmisliti o ovim stvarima.
A taj Borac neka ocajna ekipa sa ocajnim trenerom?
Edisove nervozne reakcije? Trebao je ko Ivkovic pohvaliti sudjenje.
Ko je kriv u toj situaciji za penal u Bijeljini? Opet mi? Kaao i sad, tad su nas ubjedjivali da mi stimamo, da se nama sudi dobro i na kraju penal isto kao i gol iz ofsajda, "samo je to krupna greska".
Nek mi neko objasni kako spremiti igrace, Hodzic prixje blizu ne udari igraca dobije zuti karton. Kako taj Hodzic da nastavi utakmicu? Nije on sam. Udara te Tatar, Ninkovic, Subic, a ti tu ne mozes nista. Kako je spremiti? Da nije Santos, neko bi drugi dobio crveni, penal bi izmisljen, samo bi bilo nesto drugo? Pomocni vidi faul, al kako ne vidi ofsajd?

storm_raider
Kontakt:

sri nov 09, 2022 11:32 pm

Grbavica je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Ma mi moramo na sebi raditi, ojacati finansijski prije svega pa cemo onda zavrtati usi slika Kad se zbog raznih ublehara iz proslosti boris sa dugovima i jedva prezivljavas, svaki slunto na tebi ostri *****.
Ko sto se u svatove ne ide bez one stvari, tako ne ides ni ratovati sa savezom dok zavisis od njega slika
Vidi se da si poprimio njemacki mentalitet.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri nov 09, 2022 11:36 pm

Svi na Posušje!
Fear of the Maniacs!

kvalitet
Kontakt:

sri nov 09, 2022 11:49 pm

volimtezeljo je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Ko je kriv u toj situaciji za penal u Bijeljini? Opet mi? Kaao i sad, tad su nas ubjedjivali da mi stimamo, da se nama sudi dobro i na kraju penal isto kao i gol iz ofsajda, "samo je to krupna greska".
Nek mi neko objasni kako spremiti igrace, Hodzic prixje blizu ne udari igraca dobije zuti karton. Kako taj Hodzic da nastavi utakmicu? Nije on sam. Udara te Tatar, Ninkovic, Subic, a ti tu ne mozes nista. Kako je spremiti? Da nije Santos, neko bi drugi dobio crveni, penal bi izmisljen, samo bi bilo nesto drugo? Pomocni vidi faul, al kako ne vidi ofsajd?
Ovakve utakmice se dobijaju hladnom glavom. Pa mi smo nervozniji bili nakon postignutog gola, nego na početku utakmice, a nervozu je direktno unio Edis i SŠ. Od datog gola imam osjećaj da su se naši isključivo okrenuli glavnom sudiji. To je Edis morao smiriti. Znaš da imaš utakmicu gdje sudija jedva čeka da ti da žuti, crveni, penal protivniku... Pa kako onda postupiti? Izdigni se iznad situacije i budi MIRAN I STALOŽEN. Edis to NE ZNA, jer je klasični mahalac. Pa mi nakon 1:0 nismo poštene akcije imali, osim nekakvih prekida koji su najčešće bili bezopasni. Glavni trener je ujedno i psiholog, on to mora znati ili neće uspjeti na bilo kakvom višem nivou. Pa jbt imate milion dokumentaraca o sportskim ekipama, pogledajte kako se vrhunski treneri i kapiteni postavljaju, šta govore, kako preuzimaju odgovornost itd. Ovo što smo mi pokazali, i pored pljačke, je AMATERIZAM, NEZRELOST. I onda povrh svega Edis dođe i kaže ja da imam ovakvu protekciju, bježao bih bruku bodova... To kaže trener koji nema nikakav uspjeh u karijeri, ama baš nikakav. Jednom nas je koštao Evrope, valjda nećemo dozvoliti to opet.

I ko kaže da smo mi krivi za penal u Bijeljini? Ja sam samo rekao da je to veća pljačka od ove, gora situacija, za mene lično. Što se tiče igrača konkretno, Santos je napravio glupost i naravno da nije Hodžić trebao dobiti žuti. Ponavljam, pljačka jeste, zakinuo nas je dobro, ali isto ovako se nekada štimalo Sarajevu ili Zrinjskom. Ali i pored svega toga mogli smo barem bod uzeti, čak i sva tri da smo bili pametniji, ma šta vi i dalje mislili.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

positive
Kontakt:

čet nov 10, 2022 12:47 am

Neko bi sad da mijenja čitav navijački svijet izgleda. Baklje se pale gooodinama i pale se po čitavom svijetu. Ovo što se desilo sa gostujućim navijačima, ako nekome nije jasno što se desilo, ne znam šta prati onda.

Moje mišljenje jeste da je kazna sad velika za nas, ali s druge strane drago mi je što smo ih istjerali sa stadiona. Nisu ni ušli, dizali su tri prsta da provociraju. Ne želim da budemo tolike kukavice pa da im to tek tako prolazi na Grbavici. I onda još da pjevaju HAJDE BORČE DAJ GOL, GRBAVICU RUŠIMO... i druge

Podržao bih akciju navijači su zeznuli, navijači nek plate
hajmo rajice prljave stolice

fcz
Kontakt:

čet nov 10, 2022 6:40 am

positive je napisao/la:
čet nov 10, 2022 12:47 am
Neko bi sad da mijenja čitav navijački svijet izgleda. Baklje se pale gooodinama i pale se po čitavom svijetu. Ovo što se desilo sa gostujućim navijačima, ako nekome nije jasno što se desilo, ne znam šta prati onda.

Moje mišljenje jeste da je kazna sad velika za nas, ali s druge strane drago mi je što smo ih istjerali sa stadiona. Nisu ni ušli, dizali su tri prsta da provociraju. Ne želim da budemo tolike kukavice pa da im to tek tako prolazi na Grbavici. I onda još da pjevaju HAJDE BORČE DAJ GOL, GRBAVICU RUŠIMO... i druge

Podržao bih akciju navijači su zeznuli, navijači nek plate
Jos jednom - zna se gdje i kako se odradjuju te stvari. Ono je indijanstina i na stetu kluba.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Cedva
Kontakt:

čet nov 10, 2022 7:33 am

Što kaže bosanski Ferguson,možda nam se vrati tamo nekad. 🤣🤭
"KAD DOĐU TEŠKI DANI
I KADA TI LOŠE KRENE
DIGNI POGLED KA TRIBINI
UGLEDAĆEŠ SAMO MENE..."

storm_raider
Kontakt:

čet nov 10, 2022 7:42 am

Cedva je napisao/la:
čet nov 10, 2022 7:33 am
Što kaže bosanski Ferguson,možda nam se vrati tamo nekad. 🤣🤭
Ko, sta?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Grbavica
Kontakt:

čet nov 10, 2022 8:07 am

storm_raider je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
blueboy je napisao/la: Ništa, čekat ćemo izbore da uvalimo svoje ljude, i saburati.
Vidi se da si poprimio njemacki mentalitet.
slikaslikaslikaslika

volimtezeljo

čet nov 10, 2022 8:28 am

kvalitet je napisao/la:
sri nov 09, 2022 11:49 pm
volimtezeljo je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Ovakve utakmice se dobijaju hladnom glavom. Pa mi smo nervozniji bili nakon postignutog gola, nego na početku utakmice, a nervozu je direktno unio Edis i SŠ. Od datog gola imam osjećaj da su se naši isključivo okrenuli glavnom sudiji. To je Edis morao smiriti. Znaš da imaš utakmicu gdje sudija jedva čeka da ti da žuti, crveni, penal protivniku... Pa kako onda postupiti? Izdigni se iznad situacije i budi MIRAN I STALOŽEN. Edis to NE ZNA, jer je klasični mahalac. Pa mi nakon 1:0 nismo poštene akcije imali, osim nekakvih prekida koji su najčešće bili bezopasni. Glavni trener je ujedno i psiholog, on to mora znati ili neće uspjeti na bilo kakvom višem nivou. Pa jbt imate milion dokumentaraca o sportskim ekipama, pogledajte kako se vrhunski treneri i kapiteni postavljaju, šta govore, kako preuzimaju odgovornost itd. Ovo što smo mi pokazali, i pored pljačke, je AMATERIZAM, NEZRELOST. I onda povrh svega Edis dođe i kaže ja da imam ovakvu protekciju, bježao bih bruku bodova... To kaže trener koji nema nikakav uspjeh u karijeri, ama baš nikakav. Jednom nas je koštao Evrope, valjda nećemo dozvoliti to opet.

I ko kaže da smo mi krivi za penal u Bijeljini? Ja sam samo rekao da je to veća pljačka od ove, gora situacija, za mene lično. Što se tiče igrača konkretno, Santos je napravio glupost i naravno da nije Hodžić trebao dobiti žuti. Ponavljam, pljačka jeste, zakinuo nas je dobro, ali isto ovako se nekada štimalo Sarajevu ili Zrinjskom. Ali i pored svega toga mogli smo barem bod uzeti, čak i sva tri da smo bili pametniji, ma šta vi i dalje mislili.

Znaci Edis tek ima zasluge nakon sto zabijamo gol? Do tad je ekipa sama od sebe spremljena bila? Po meni smo i ss igracem manje bili bolji rival na terenu. Pogotovo pocetkom drugog poluvremena.
Kad Santos dobije crveni karton Edis direktno odgovoran, a kad Santos bude najbolji igrac na terenu tad je to on ssm od sebe?
Ne moze se tako odgovornost dijeliti. Treba biti posteniji iskljuciti licne animozitete prema treneru?
Sporna izjava? Nesto je Edis slagao? Pored svih pljacki, mi smo i dalje u vrhu.
Probate na neki cudan nacin odgovornost samo Edisu pripisati, zbog vaseg animoziteta prema njemu.

Pa kako nismo krivi? Da si dobio Krupu ili da nisi izgubio derbi, bio bi prvak. To je tad najveca pljacka, ne nosi nestrucni stab nikakvu odgovornost? Tad si cak sam o sebi odlucivao,a ovako gledajuci mogao je sto penala svirati. Slicnija je situacija kad smo igrsli sa Zrinskim dok nas je Adzem vodio. Krade cijelu utakmicu i malo je, pa onaj malac rukom namjesti loptu i zabija. U svakom slucaju u neravnopravnom si polozaju na protivnika i odmah to nije fer.

Leon_Professional
Kontakt:

čet nov 10, 2022 8:55 am

Palilo se i palit će se. :kafa:

Realno kazna je velika, al dobro, očekivana. Ipak protiv Borca si pravio sranja.

Jesu ovo namjerno pomjerili termin tekme? Svakako će nas biti više nego cijelo kolo skupa.

Trenutno korisnika/ca: g 1, Okolele i 38 gostiju.

Prijava