Jučer je Beganoviću bila druga najbolja utakmica u ligi otkad se vratio (poslije Trebinja), a nije se istakao... Par puta je dobro spustio loptu i proigrao ostale, ali ništa više od toga. Najveći problem kod njega je što apsolutno nema kretnje napadača. Ko zna šta zapravo on igra. Poslije odlaska od nas igrao je sve i svašta, što se odrazilo na njega. Evo zadnje dvije utakmice kako je starter, a ta je priča otkad se vratio, on ganja loptu i vrši "presing" negdje kod aut linije na sredini terena, pa onda na drugoj strani na sličnom mjestu i stalno tu negdje. Tu bi trebali biti poziciorani neki drugi igrači, a ne on, jer kasnije nema šanse da se vrati do šesnaeserca gdje je potreban. Pored toga, kad uradi nešto korisno malo bliže golu (u njegovom slučaju jedno 30 m od gola), on se sporo kreće prema golu. Najbolje se to vidjelo jučer nakon gola Amoaha, oko 2 min kasnije je bila ta situacija gdje je mislim Santos ili neko drugi probio po desnoj strani, a on lagano trčkara prema golu kao da je zadnji vezni. Na kraju je Amoah bio sam u njihovih 16 na skoku protiv dvojice stopera.
Haračić nije u nekoj formi, ali kod njega se vidi da ima kretnje napadača. Spusti se "dovoljno" po loptu i ide ka golu. Odvuče stopera na sebi i imamo malo više prostora kad dođemo pred gol. Što je najgore, vjerovatno bi bolji napadač bio Hodžić da je ostao u napadu i u ovoj sezoni od njih...
Moramo na treninzima, kao ekipa, poraditi na jednoj stvari, a to su Santosovi prodori. On najmanje 1-2 puta probije svoju stranu i kao raketa se ispali prema golu, međutim u kritičnom trenutku ili nema kome da ubaci ili loše šutira. Moramo uigrati nešto u tim situacijama, jer su to izgledne prilike koje ne znamo iskoristiti. Santos jeste brz, nekad i za naše igrače da to isprate, ali moramo napraviti par akcija u tim situacijama. Ako nema dobru poziciju ili nema snage za šut, napadač, desno krilo i ofanzivni vezni moraju reagovati i zauzeti dobre pozicije da Santos može birati kome da asistira. To su maltene pat pozicije koji se sigurno dese u toku utakmice, a nama mogu olakšati slamanje protivnika.
Neka se ponovi august ove godine, kada je Tuzla u srijedu u gostima razbila protivnika, a mi sljedeći vikend slomili nju

Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice