Sta ti znaci direktni krivac, da primi loptu od Bendera, okrene se i zakuca nam je u gol? Tad bi bio direktni krivac? Pa bolje je jednom pogrijesiti krupno i igrati dobro iducih 20 utakmica, nego non stop primati golove jer su on i Bender mogli bolje reagovati.blueboy je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 1:19 pmKad mi nađeš utakmicu na kojoj je Drina bio direktni krivac za primljeni gol, nastavit ćemo. Svi ovi golovi su kolektivne greške, a ti vidim oba gola jučer pripisuješ Drini. Drugi gol Drina zakačio loptu glavom na prvoj stativi, a ona prošla kroz još pet naših igrača. Ta priča "kriv za nešto" ne pije vode, jer može skriviti aut ili korner bezveze, a da to ne utiče na rezultat.Sheldon je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 12:12 pmKakvo ti je to etiketiranje? Na Drinu se obazirem jer me prozvase prosli put pa evo fino odgovor. Kad god igra bude kriv za nesto. Coca je imao par minuta gluposti u drugom i to je to. Jednom ga nema u 16 jer pokriva Galica koji se setka nazad i odmah gol dobismo. Kulasin ga je pretrcao jer je brzi, Coca nije bek, ima neke druge kvalitete. Pa valjda sam prije Kobasevicev drug jer njega stavljam umjesto Drine. Acin haverblueboy je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 7:58 am
Ti si neki Acin haver pa ti teško pada što ne igra ove dvije utakmice? Čuj Drina nova utakmica, nove greške. Kažeš namjestio Tataru loptu, a čovjek jedva stigao da skrene povratnu loptu i još uspio izblokirati Tatara. Ne kažeš da je u istoj akciji Cocalića lik probio desno kao da ga Bog nije dao. Nisi spomenuo vidim Cocalićevo poigravanje i glumljenje Beckenbauera dva puta u dvije minute u drugom poluvremenu, promaklo ti to možda? Ali treba po Drini pljunuti, jer haver Aco ne igra.![]()
E ne znam, evo danas sve neka iznenađenja ali nebitno, sve ekipe spremne. Znam ovu doktoricu nutricionizma iz ove poliklinike sto radi u zrinjskom, neko misli to nema veze, nema veze al u limburgu, sve se prati i sve utice. Mislim nisu ni oni Bog zna kako nadmoćniji, ali jesu tu jednu dvije stepenice. Volio bih da znam je li to toliko tesko ukazati nekome negdje nešto, ne treba ni nutricionista ni niko samo osoba koja ce imati malo prostora, vjerujem da ovaj kondicioni ima znanja. Da mu se da prostora da jedan dva dana u sedmici, ako nase igračine mogu obaveza klupskih toliko podnijeti organizuje neki vid treninga specifičnog za kondiciju, spremu, sprint itd.
Ako neko diskutuje fino ovdje to sam ja. Ovo što si nabrojao neke situacije, ja ću naći barem 10 za svakog našeg igrača. Evo protiv Tuzla Cityja prvi gol, Cocalić loše postavljen na centaršut, čovjek iza njega šutira glavom, i nema Cocalićeve krivice, nego Drina kriv jer nije stigao prvi na odbijenu loptu? Što se tiče pravljenja ofsajda, to nijedan naš igrač ne radi dobro. Npr. Cocalić je bio 100 godina vani i ma nekoliko utakmica sam vidio kako jedini on ne prati liniju i ostaje iza ostatka odbrane. Aco to nikad nije ni znao.Sheldon je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 5:32 pmSta ti znaci direktni krivac, da primi loptu od Bendera, okrene se i zakuca nam je u gol? Tad bi bio direktni krivac? Pa bolje je jednom pogrijesiti krupno i igrati dobro iducih 20 utakmica, nego non stop primati golove jer su on i Bender mogli bolje reagovati.blueboy je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 1:19 pmKad mi nađeš utakmicu na kojoj je Drina bio direktni krivac za primljeni gol, nastavit ćemo. Svi ovi golovi su kolektivne greške, a ti vidim oba gola jučer pripisuješ Drini. Drugi gol Drina zakačio loptu glavom na prvoj stativi, a ona prošla kroz još pet naših igrača. Ta priča "kriv za nešto" ne pije vode, jer može skriviti aut ili korner bezveze, a da to ne utiče na rezultat.Sheldon je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 12:12 pm
Kakvo ti je to etiketiranje? Na Drinu se obazirem jer me prozvase prosli put pa evo fino odgovor. Kad god igra bude kriv za nesto. Coca je imao par minuta gluposti u drugom i to je to. Jednom ga nema u 16 jer pokriva Galica koji se setka nazad i odmah gol dobismo. Kulasin ga je pretrcao jer je brzi, Coca nije bek, ima neke druge kvalitete. Pa valjda sam prije Kobasevicev drug jer njega stavljam umjesto Drine. Acin haver![]()
Protiv Borca 1:1 kuci - slika + ne prati sut tj odbijenu loptu golmana, sto je osnova svih osnova. Ispratiti odbijenu loptu od golmana kako protivnicki napadac ne bi dosao do nje. Da je ispratio liniju odbrane cist ofsajd. On kao stoper ostao dva metra iza odbrane…
Protiv Zrinjskog Bilbija je imao 5-6 zicera jer mu nije mogao nista. Onda se preselio na klupu.
Protiv Borca tamo Stojan njegov igrac se namjesta i zabija gol, stoji predaleko.
Protiv Tuzle sada opet ne pomislja da prati odbijenu loptu. Smajlagic je njegov igrac bio. Drugi gol se divi slobodnjaku umjesto da trci ka lopti i cisti je.
Protiv Borca sam vec naveo greske.
Aco je isto grohnuo, neka igra momak. Ali kad vec igra nek ispravlja greske, a ne iz utakmice u utakmicu da nas kolje. Vidis da se moze fino diskutovati i razmijenjivati misljenje bez da me etiketiras i prozivas. Forum i sluzi tome.
Standardne švabe, trpat ce do zadnje sekunde koliko god moguUjko je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 8:42 pmOdgledah maloprije utakmicu Bochum - Bayern 0:7 i ostadoh fasciniran sa dvije stvari, a ni
jedna od njih nema veze sa milionima kojim raspolazu. Prvo, sami je kraj utakmice, Bayern je
vec dao 7 golova, ali oni i dalje napadaju, trce, bore se... Drugo, Bochum je kao domacin primio
7 golova, ali, njihovi navijaci pjevaju, navijaju, svi ustali sa podignutim salovima, kao da se utakmica
lomi...Mnoge stvari se mogu kupiti novcem, neke, one najvrijednije su bas besplatne, a neke su
stvar mentaliteta. Ako se ne mozemo sa njima mjeriti po novcaniku, onda, barem, mozemo po ovim
stvarima koje se ne mogu izraziti novcanom vrijednoscu, kako na terenu, tako i na tribinama.
U petak, svi zajedno, napuniti Grbavicu i zgaziti pitare !!!
Bas ovo sto na kraju kazes.milanribar je napisao/la: ↑pon avg 22, 2022 9:25 amNisam htio ništa da pišem ali kad god smo pravili neke euforije pred utakmicu, odlasci na treninge i slično, to nije dobro završilo. Po meni je bolje bilo u tišini da smo dočekali ovaj Borac, probali izvuć pozitivan rezultat i onda pred derbi napravit opštu euforiju pa šta bude.
Ovako ne znamo ni sami na čemu smo, vidimo da možemo protiv najjačih ekipa a sa slabijim protivnicima teško izlazimo na kraj. Ovdje trener treba da pravi rokade i pokuša se prilagodit svakom protivniku a ne da pobijedi jednu i onda misli da stalno treba sa tom ekipom igrati.
Jednostavno, koristi Subašića nemoj ga gurati u stranu jer je Gasal spojio par dobrih utakmica, odmaraj i Santosa nekad jer ćeš ga potrošiti, ne možemo ništa izgubit samo možemo dobit još veću širinu. Sezona je tek počela a pola lige je u dva boda razlike...
To je to. Ni dodati ni oduzeti.igla je napisao/la:Pričate o Edisu.
Kad izgubi - pita tepsija, 3 marke, neće niko, sudije, al ne bi on komentarisao, golovi iz greški, naivno sve, ja sam najmanji problem.
Kad dobije - vratilo se što se radi na treninzima, dobro su reagovali i analizirali.
Ukratko, veze on nema šta radi. Ostat će mi velika žal za ovim dijelom sezone jer smatram da smo imali ikog ko ima mozga ikakvog, bili bi hit prvenstva.
Mi smo to uradili puno prije Bohumovih navijaca....Ujko je napisao/la: ↑ned avg 21, 2022 8:42 pmOdgledah maloprije utakmicu Bochum - Bayern 0:7 i ostadoh fasciniran sa dvije stvari, a ni
jedna od njih nema veze sa milionima kojim raspolazu. Prvo, sami je kraj utakmice, Bayern je
vec dao 7 golova, ali oni i dalje napadaju, trce, bore se... Drugo, Bochum je kao domacin primio
7 golova, ali, njihovi navijaci pjevaju, navijaju, svi ustali sa podignutim salovima, kao da se utakmica
lomi...Mnoge stvari se mogu kupiti novcem, neke, one najvrijednije su bas besplatne, a neke su
stvar mentaliteta. Ako se ne mozemo sa njima mjeriti po novcaniku, onda, barem, mozemo po ovim
stvarima koje se ne mogu izraziti novcanom vrijednoscu, kako na terenu, tako i na tribinama.
U petak, svi zajedno, napuniti Grbavicu i zgaziti pitare !!!