Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 21, 2022 5:17 pm

Zato što se vazda mudruje, bira drugačiji pristup zbog sujete kako bi sam izmislio neko topli vodu, jer je nama iz poniženja prepisati od drugog.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Sheldon
Kontakt:

ned avg 21, 2022 5:32 pm

blueboy je napisao/la:
ned avg 21, 2022 1:19 pm
Sheldon je napisao/la:
ned avg 21, 2022 12:12 pm
blueboy je napisao/la:
ned avg 21, 2022 7:58 am

Ti si neki Acin haver pa ti teško pada što ne igra ove dvije utakmice? Čuj Drina nova utakmica, nove greške. Kažeš namjestio Tataru loptu, a čovjek jedva stigao da skrene povratnu loptu i još uspio izblokirati Tatara. Ne kažeš da je u istoj akciji Cocalića lik probio desno kao da ga Bog nije dao. Nisi spomenuo vidim Cocalićevo poigravanje i glumljenje Beckenbauera dva puta u dvije minute u drugom poluvremenu, promaklo ti to možda? Ali treba po Drini pljunuti, jer haver Aco ne igra.
Kakvo ti je to etiketiranje? Na Drinu se obazirem jer me prozvase prosli put pa evo fino odgovor. Kad god igra bude kriv za nesto. Coca je imao par minuta gluposti u drugom i to je to. Jednom ga nema u 16 jer pokriva Galica koji se setka nazad i odmah gol dobismo. Kulasin ga je pretrcao jer je brzi, Coca nije bek, ima neke druge kvalitete. Pa valjda sam prije Kobasevicev drug jer njega stavljam umjesto Drine. Acin haver 🤣🤣🤣🤣
Kad mi nađeš utakmicu na kojoj je Drina bio direktni krivac za primljeni gol, nastavit ćemo. Svi ovi golovi su kolektivne greške, a ti vidim oba gola jučer pripisuješ Drini. Drugi gol Drina zakačio loptu glavom na prvoj stativi, a ona prošla kroz još pet naših igrača. Ta priča "kriv za nešto" ne pije vode, jer može skriviti aut ili korner bezveze, a da to ne utiče na rezultat.
Sta ti znaci direktni krivac, da primi loptu od Bendera, okrene se i zakuca nam je u gol? Tad bi bio direktni krivac? Pa bolje je jednom pogrijesiti krupno i igrati dobro iducih 20 utakmica, nego non stop primati golove jer su on i Bender mogli bolje reagovati.
Protiv Borca 1:1 kuci - slika + ne prati sut tj odbijenu loptu golmana, sto je osnova svih osnova. Ispratiti odbijenu loptu od golmana kako protivnicki napadac ne bi dosao do nje. Da je ispratio liniju odbrane cist ofsajd. On kao stoper ostao dva metra iza odbrane…
slika
Protiv Zrinjskog Bilbija je imao 5-6 zicera jer mu nije mogao nista. Onda se preselio na klupu.
Protiv Borca tamo Stojan njegov igrac se namjesta i zabija gol, stoji predaleko.
Protiv Tuzle sada opet ne pomislja da prati odbijenu loptu. Smajlagic je njegov igrac bio. Drugi gol se divi slobodnjaku umjesto da trci ka lopti i cisti je.
Protiv Borca sam vec naveo greske.
Aco je isto grohnuo, neka igra momak. Ali kad vec igra nek ispravlja greske, a ne iz utakmice u utakmicu da nas kolje. Vidis da se moze fino diskutovati i razmijenjivati misljenje bez da me etiketiras i prozivas. Forum i sluzi tome.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

plavi kanarinac
Kontakt:

ned avg 21, 2022 6:20 pm

salle86 je napisao/la: Zato što se vazda mudruje, bira drugačiji pristup zbog sujete kako bi sam izmislio neko topli vodu, jer je nama iz poniženja prepisati od drugog.
E ne znam, evo danas sve neka iznenađenja ali nebitno, sve ekipe spremne. Znam ovu doktoricu nutricionizma iz ove poliklinike sto radi u zrinjskom, neko misli to nema veze, nema veze al u limburgu, sve se prati i sve utice. Mislim nisu ni oni Bog zna kako nadmoćniji, ali jesu tu jednu dvije stepenice. Volio bih da znam je li to toliko tesko ukazati nekome negdje nešto, ne treba ni nutricionista ni niko samo osoba koja ce imati malo prostora, vjerujem da ovaj kondicioni ima znanja. Da mu se da prostora da jedan dva dana u sedmici, ako nase igračine mogu obaveza klupskih toliko podnijeti organizuje neki vid treninga specifičnog za kondiciju, spremu, sprint itd.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned avg 21, 2022 6:22 pm

Drina je jucer bio u jedljivo najjaci na terenu i najbokji zajedno sa Cocalicem,samo znati srati vidite kako Zrinjski radi bla bla a onda prvom mladom igracu psujete sto stignete nakon prve greske, i jos nesto,Drina za Kosorica jes MALDINI

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned avg 21, 2022 6:23 pm

I ovo Posusje ce se opet morati cupati protiv nas i biti nalozeno.....

fcz
Kontakt:

ned avg 21, 2022 6:41 pm

Nemaju se vala sta loziti, mi smo im redovna musterija.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

AdmirA
Kontakt:

ned avg 21, 2022 6:49 pm

Jug nas treba!

Svi!
slika

ubaceni element
Kontakt:
Status: Online

ned avg 21, 2022 7:50 pm

‘naci Posusje i ove godine protiv nas skida mrak s ociju.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 21, 2022 8:42 pm

Odgledah maloprije utakmicu Bochum - Bayern 0:7 i ostadoh fasciniran sa dvije stvari, a ni
jedna od njih nema veze sa milionima kojim raspolazu. Prvo, sami je kraj utakmice, Bayern je
vec dao 7 golova, ali oni i dalje napadaju, trce, bore se... Drugo, Bochum je kao domacin primio
7 golova, ali, njihovi navijaci pjevaju, navijaju, svi ustali sa podignutim salovima, kao da se utakmica
lomi...Mnoge stvari se mogu kupiti novcem, neke, one najvrijednije su bas besplatne, a neke su
stvar mentaliteta. Ako se ne mozemo sa njima mjeriti po novcaniku, onda, barem, mozemo po ovim
stvarima koje se ne mogu izraziti novcanom vrijednoscu, kako na terenu, tako i na tribinama.

U petak, svi zajedno, napuniti Grbavicu i zgaziti pitare !!!
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

blueboy
Kontakt:

ned avg 21, 2022 9:55 pm

Sheldon je napisao/la:
ned avg 21, 2022 5:32 pm
blueboy je napisao/la:
ned avg 21, 2022 1:19 pm
Sheldon je napisao/la:
ned avg 21, 2022 12:12 pm

Kakvo ti je to etiketiranje? Na Drinu se obazirem jer me prozvase prosli put pa evo fino odgovor. Kad god igra bude kriv za nesto. Coca je imao par minuta gluposti u drugom i to je to. Jednom ga nema u 16 jer pokriva Galica koji se setka nazad i odmah gol dobismo. Kulasin ga je pretrcao jer je brzi, Coca nije bek, ima neke druge kvalitete. Pa valjda sam prije Kobasevicev drug jer njega stavljam umjesto Drine. Acin haver 🤣🤣🤣🤣
Kad mi nađeš utakmicu na kojoj je Drina bio direktni krivac za primljeni gol, nastavit ćemo. Svi ovi golovi su kolektivne greške, a ti vidim oba gola jučer pripisuješ Drini. Drugi gol Drina zakačio loptu glavom na prvoj stativi, a ona prošla kroz još pet naših igrača. Ta priča "kriv za nešto" ne pije vode, jer može skriviti aut ili korner bezveze, a da to ne utiče na rezultat.
Sta ti znaci direktni krivac, da primi loptu od Bendera, okrene se i zakuca nam je u gol? Tad bi bio direktni krivac? Pa bolje je jednom pogrijesiti krupno i igrati dobro iducih 20 utakmica, nego non stop primati golove jer su on i Bender mogli bolje reagovati.
Protiv Borca 1:1 kuci - slika + ne prati sut tj odbijenu loptu golmana, sto je osnova svih osnova. Ispratiti odbijenu loptu od golmana kako protivnicki napadac ne bi dosao do nje. Da je ispratio liniju odbrane cist ofsajd. On kao stoper ostao dva metra iza odbrane…
slika
Protiv Zrinjskog Bilbija je imao 5-6 zicera jer mu nije mogao nista. Onda se preselio na klupu.
Protiv Borca tamo Stojan njegov igrac se namjesta i zabija gol, stoji predaleko.
Protiv Tuzle sada opet ne pomislja da prati odbijenu loptu. Smajlagic je njegov igrac bio. Drugi gol se divi slobodnjaku umjesto da trci ka lopti i cisti je.
Protiv Borca sam vec naveo greske.
Aco je isto grohnuo, neka igra momak. Ali kad vec igra nek ispravlja greske, a ne iz utakmice u utakmicu da nas kolje. Vidis da se moze fino diskutovati i razmijenjivati misljenje bez da me etiketiras i prozivas. Forum i sluzi tome.
Ako neko diskutuje fino ovdje to sam ja. Ovo što si nabrojao neke situacije, ja ću naći barem 10 za svakog našeg igrača. Evo protiv Tuzla Cityja prvi gol, Cocalić loše postavljen na centaršut, čovjek iza njega šutira glavom, i nema Cocalićeve krivice, nego Drina kriv jer nije stigao prvi na odbijenu loptu? Što se tiče pravljenja ofsajda, to nijedan naš igrač ne radi dobro. Npr. Cocalić je bio 100 godina vani i ma nekoliko utakmica sam vidio kako jedini on ne prati liniju i ostaje iza ostatka odbrane. Aco to nikad nije ni znao.

SanMan
Kontakt:

ned avg 21, 2022 10:44 pm

Ovih par zadnjih utakmica imamo momke od 20-21 godinu koji su se izuzetno dobro pokazali i to je ono što trebamo
Hodžić, Drina, Gasal, Santos
I sad kad treba da im damo podršku da postanu još bolji mi im tražimo dlaku u jajetu - odigro deset dobrih poteza ali ima i onaj jedan kad je pogrješio, onaj malehan, onom nevalja frizura, onaj visok, onaj nije naš - brazilac......

Diverzant
Kontakt:

ned avg 21, 2022 11:41 pm

Ujko je napisao/la:
Odgledah maloprije utakmicu Bochum - Bayern 0:7 i ostadoh fasciniran sa dvije stvari, a ni
jedna od njih nema veze sa milionima kojim raspolazu. Prvo, sami je kraj utakmice, Bayern je
vec dao 7 golova, ali oni i dalje napadaju, trce, bore se... Drugo, Bochum je kao domacin primio
7 golova, ali, njihovi navijaci pjevaju, navijaju, svi ustali sa podignutim salovima, kao da se utakmica
lomi...Mnoge stvari se mogu kupiti novcem, neke, one najvrijednije su bas besplatne, a neke su
stvar mentaliteta. Ako se ne mozemo sa njima mjeriti po novcaniku, onda, barem, mozemo po ovim
stvarima koje se ne mogu izraziti novcanom vrijednoscu, kako na terenu, tako i na tribinama.

Standardne švabe, trpat ce do zadnje sekunde koliko god mogu
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

milanribar
Kontakt:

pon avg 22, 2022 9:25 am

Nisam htio ništa da pišem ali kad god smo pravili neke euforije pred utakmicu, odlasci na treninge i slično, to nije dobro završilo. Po meni je bolje bilo u tišini da smo dočekali ovaj Borac, probali izvuć pozitivan rezultat i onda pred derbi napravit opštu euforiju pa šta bude.
Ovako ne znamo ni sami na čemu smo, vidimo da možemo protiv najjačih ekipa a sa slabijim protivnicima teško izlazimo na kraj. Ovdje trener treba da pravi rokade i pokuša se prilagodit svakom protivniku a ne da pobijedi jednu i onda misli da stalno treba sa tom ekipom igrati.
Jednostavno, koristi Subašića nemoj ga gurati u stranu jer je Gasal spojio par dobrih utakmica, odmaraj i Santosa nekad jer ćeš ga potrošiti, ne možemo ništa izgubit samo možemo dobit još veću širinu. Sezona je tek počela a pola lige je u dva boda razlike...

Leon_Professional
Kontakt:

pon avg 22, 2022 9:39 am

milanribar je napisao/la:
pon avg 22, 2022 9:25 am
Nisam htio ništa da pišem ali kad god smo pravili neke euforije pred utakmicu, odlasci na treninge i slično, to nije dobro završilo. Po meni je bolje bilo u tišini da smo dočekali ovaj Borac, probali izvuć pozitivan rezultat i onda pred derbi napravit opštu euforiju pa šta bude.
Ovako ne znamo ni sami na čemu smo, vidimo da možemo protiv najjačih ekipa a sa slabijim protivnicima teško izlazimo na kraj. Ovdje trener treba da pravi rokade i pokuša se prilagodit svakom protivniku a ne da pobijedi jednu i onda misli da stalno treba sa tom ekipom igrati.
Jednostavno, koristi Subašića nemoj ga gurati u stranu jer je Gasal spojio par dobrih utakmica, odmaraj i Santosa nekad jer ćeš ga potrošiti, ne možemo ništa izgubit samo možemo dobit još veću širinu. Sezona je tek počela a pola lige je u dva boda razlike...
Bas ovo sto na kraju kazes.
Ja nisam trener ali se ne slazem s ovom praksom koju imaju otprilike svi nasi treneri (Slavko, Edis, ...). A to je da ne rotiraju ekipu. Ako smo pobijedili jedan mec, ti sigurno znas da ce oni sljedecu izvesti isti sastav.

igla
Kontakt:

pon avg 22, 2022 10:06 am

Pričate o Edisu.

Kad izgubi - pita tepsija, 3 marke, neće niko, sudije, al ne bi on komentarisao, golovi iz greški, naivno sve, ja sam najmanji problem.

Kad dobije - vratilo se što se radi na treninzima, dobro su reagovali i analizirali.

Ukratko, veze on nema šta radi. Ostat će mi velika žal za ovim dijelom sezone jer smatram da smo imali ikog ko ima mozga ikakvog, bili bi hit prvenstva.

milanribar
Kontakt:

pon avg 22, 2022 10:08 am

Pa zbog slabe rotacije i udjemo u problem kad bude srijeda-subota ritam. Zato Zrijnski koji rotira 20 igrača stalno i ne znaš koje mu je prvih 11 bude prvak 5-6 kola prije kraja nažalost...
Mi sad imamo sigurno još 5-6 igrača koji su tu sa klupe a mogli bi biti i prvih 11, zašto ne iskoristit.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pon avg 22, 2022 11:46 am

Ne možemo se mi porediti sa Zrinjskim. Ljudi imaju trenutno 36 igrača u rosteru, od tih 36 njih 25 se može mijenjati i biti u početnih 11. Koliko se ja sjećam kod nas je većina trenera insistirala na 20 igrača + 3 golmana. A koristilo se negdje u prosjeku 14 do 16 igrača maksimalno.

Što se tiče Edisa on može pričati šta hoće, ima tu oscilacija ali sigurno imamo ekipu da se BORIMO, ponavljam da se BORIMO za Evropu, normalno da nam niko ne garantuje da ćemo je izboriti na kraju ali da se možemo boriti do zadnjeg kola i zadnje minute, MOŽEMO i MORAMO. Nije to malo para, pogotovo za nas u ovoj situaciji, nagrada od m:tela za mjesto na tabeli, uz malo sreće imaš igranje dva pretkola plus dvije utakmice gdje bi stadion vjerovatno bio pun. A dobro znamo koliko su nam te pare značile kad smo bili stabilni i koliko je to utjecalo na naš budžet tada a kamoli koliko bi nam značilo sad.

Što se tiče početka sezone nisam zadovoljan, smatram da se moglo i moralo više. Od mogućih 18 mi imamo samo 8 bodova. Realno bi bilo pobjede protiv Leotara, Širokog i Tuzle, remi sa Veležom i Borcem i poraz od Zrinjskog. A kako Borac i Velež igraju do sada, uz adekvatnu pripremu utakmica i tu nije bilo isključeno da možemo odnijeti bodove ali mislim da bi bilo previše, nekih 11 bodova da imamo, bilo bi realno i prihvatljivo.

Sada imamo derbi pa onda uslovno 5 lakših utakmica ali poznavajući nas te će utakmice biti teže od utakmica sa Zrinjskim i Tuzlom. Idemo jako, od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno.

Za derbi svi na JUG!
Fear of the Maniacs!

Grbavica
Kontakt:

pon avg 22, 2022 11:55 am

igla je napisao/la:Pričate o Edisu.

Kad izgubi - pita tepsija, 3 marke, neće niko, sudije, al ne bi on komentarisao, golovi iz greški, naivno sve, ja sam najmanji problem.

Kad dobije - vratilo se što se radi na treninzima, dobro su reagovali i analizirali.

Ukratko, veze on nema šta radi. Ostat će mi velika žal za ovim dijelom sezone jer smatram da smo imali ikog ko ima mozga ikakvog, bili bi hit prvenstva.
To je to. Ni dodati ni oduzeti.

Ko nas je kleo, nije dangubio.

Veteran1965
Kontakt:

pon avg 22, 2022 4:06 pm

Tu smo gdje smo u ovom momentu. Nismo zadovoljni, ali realno vidjeli smo proljetos kakvu viziju i strategiju ima Edis. Svjesni smo da to nije ono što očekujemo, ali sa druge strane takođe smo svjesni da nas bitnije stvari tjeraju na razmišljanje u ovom momentu. Za ukupnu atmosferu bi bilo lijep pobjediti u petak, ali kao i obično sa nama se ne nikada ne zna.
Ja sam optimističan, a bio sam i protiv Borca...ko zna, dajte zadnji atom energije, snage, volje, znanja, i niko vam neće prigovoriti kako god završilo...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Dzezvar
Kontakt:

pon avg 22, 2022 5:09 pm

Ujko je napisao/la:

Mi smo to uradili puno prije Bohumovih navijaca....
Derbi na kosevu gubimo 4:1 ovi se sprdaju sa nama a jug grmi kao da je obrmuto....
Bukvalno citav stadion u gleda u jug i niko ne moze da vjeruje sta se desava.
Poslije te utakmice znam 5 momcica koji su presli navijati za nas i tu su dana danas...a bili su ni tamo ni ovamo..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], ubaceni element i 33 gosta.

Prijava