Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Maestro_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 17, 2022 7:45 pm

Nekakav sukob bio između navijača i brke, počelo je.. 😂

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 17, 2022 7:58 pm

Ispičko ih babuka.

E što padoše mitovi o babuki.

igla
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:02 pm

Nisu vjeruj mi, eto debelog Jehove sa svojim sljedbenicima da nastavi rovariti čim ga nabiju crvendaći.

MATORI
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:17 pm

Gledam Elezovica daje izjavu poslije utakmice.
Ima maicu sa interesantnim natpisom na prsima:
FOOTBALL CLUB
"Igman"
🤣

Maestro_1921
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:23 pm

Al meni nikako nisu jasni ovi Plođeni, na čemu oni baziraju svoja očekivanja ? Pa jbt ovaj Igman je gurbete, koji su od Veleža 10x jači (bar na papiru) dobio 2:0 sa dva igrača manje uz svo navlačenje sudija, Široki su nadigrali, brat bratu dva gola im trebali zabiti u prvom poluvremenu, nesretno izgubili, protiv Borca sa Gigovićem imali bod, držali se dobro, u 90' dobiju crveni i 6 minuta nadoknade od Gige dok Borac ne zabije, i tu nesretno u nadoknadi prime gol i izgube.. Fakat mi nisu jasni, luđi su mi od kobiljoglavaca sa očekivanjima, oni bar imaju Mirvića koji pokupuje sve i iskešira pa haj, normalno da ćeš i imat neka očekivanja. Skidaju moržu glavu, a sa Feđom im znalo i gore biti, po 4 utakmice u nizu gubili, slične priče pričali, samo što se Feđa znao uhinjit i kupiti vremena do nekog boljeg rezultata. Neće se oni ove spodobe šale riješit, njega je onaj Šoše baš morao muntat i moljakat da dođe, sigurno ima i fin ugovor, neće otići dok ga dobro ne iskeširaju ili da ga istrpe.

Lopta
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:30 pm

Cinjenica je da fudbal u svijetu takticki konstantno napreduje. Bitno je imati trenera koji moze da zadovolji najsavremenijim tehnikama fudbala i fizicke spreme. Ne zelim da ulazim u pricu izmedju Osim i Misimovic vec samo zelim da prokomentarisem Osima cisto sa trenerskog gledista ne gledajuci nista drugo. Dugo sam mislio da je Osim jedan od najboljih trenera u drzavi i to mozda i jeste bila istina nekada davno, medjutim vidi se da je jednostavno totalno pao i profulao sve sto se moze fuliti u velezu ove sezone. Jednostavno se cini kao da je zaostao 20 godina iz nekog razloga. U velezu se desava ista situacija ko i kod nas sto je bila. Dovodjenje penzionera koji su na zalasku karijere i igra bez ikakve ideje. Par dobrih igraca u Velezu koji na individualni kvalitet mogu nesto da izvuku (ovdje bi danas posebno izdvojio pavica za kojeg je steta sto je otisao jer po meni od njegovog odlaska kvalitetnijeg lijevog beka nismo imali). Ostali segmeebti velezove(Osimove) igre su katastrofa. Pozicioniranje odbrane im predstavlja veliki problem i imaju problem sa iznosenjem lopte kada su pod pritiskom. Stvarno slabo sta ima da se vidi tu lijepog i nadam se iskreno da nam je ovo pouka da takvog trenera vise nikada ne vracamo jer iz nekog razloga je amar postao operisan od fudbala. Steta jer je uz sebe imao covjeka od kojeg je mogao da nauci mnogo stvari ali u pricama sa nekim legendama zeljeznicara iz doba kada je amar igrao za klub sam saznao da nikada nije cijenio upute i savjete koje mu je Ivica pruzao u igrackim danima. Ostalo je lijepih i ruznih uspomena sa Amarom ali nadam se da ih vise nece biti nikakvih. Dosta je bilo zivljenja u proslosti. Trebaju nam edukovani ljudi koji prate moderne trendove u fudbalu jer bez toga nema napretka. Ne zelimo da kao sada u velezu i par godina unazad kod nas gledamo potrosene igrace koji au na zalasku karijere. Zelimo da gledamo moderan fudbal a ne ovu splacinu koju velez igra trenutno.

blueboy
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:48 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
sri avg 17, 2022 8:23 pm
Al meni nikako nisu jasni ovi Plođeni, na čemu oni baziraju svoja očekivanja ? Pa jbt ovaj Igman je gurbete, koji su od Veleža 10x jači (bar na papiru) dobio 2:0 sa dva igrača manje uz svo navlačenje sudija, Široki su nadigrali, brat bratu dva gola im trebali zabiti u prvom poluvremenu, nesretno izgubili, protiv Borca sa Gigovićem imali bod, držali se dobro, u 90' dobiju crveni i 6 minuta nadoknade od Gige dok Borac ne zabije, i tu nesretno u nadoknadi prime gol i izgube.. Fakat mi nisu jasni, luđi su mi od kobiljoglavaca sa očekivanjima, oni bar imaju Mirvića koji pokupuje sve i iskešira pa haj, normalno da ćeš i imat neka očekivanja. Skidaju moržu glavu, a sa Feđom im znalo i gore biti, po 4 utakmice u nizu gubili, slične priče pričali, samo što se Feđa znao uhinjit i kupiti vremena do nekog boljeg rezultata. Neće se oni ove spodobe šale riješit, njega je onaj Šoše baš morao muntat i moljakat da dođe, sigurno ima i fin ugovor, neće otići dok ga dobro ne iskeširaju ili da ga istrpe.
Onda ni mi nemamo šta tražiti protiv Igmana.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:49 pm

Svi na trening!
Fear of the Maniacs!

Plava Fondacija
Kontakt:

sri avg 17, 2022 8:51 pm

Qooler
Kontakt:

sri avg 17, 2022 9:56 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
sri avg 17, 2022 7:45 pm
Nekakav sukob bio između navijača i brke, počelo je.. 😂
Mislio ko u Želji, tri godine uništavati klub. Daj meni da ja sa svojim ljudima udjem, i eto nam par miliona minusa. Sjeme mu se zatrlo. Neka se stidi Ivice.

Hare79
Kontakt:

sri avg 17, 2022 10:08 pm

E sad fino nek se s njima po sudovima ganja a nek sjaše sa Želje. Ne valja se tudjoj muci radovati a samo cu reci da je karma kurva.
Davno sam pisao, jos dok je kod nas bio, da je njega vrijeme pregazilo, da misli ublehariti i pare zaradjivati na osnovu stare slave. Odvezanih pertli i sa stomacinom dodje na trening sa zakasnjenjem i misli da je Bog. Nadam se samo da ce se neko u buducnosti pozabaviti njegovom zadnjim radnim angazmanom kod nas i da ce poduzeti pravne korake. Sram ga i stid bilo. Trebali su ga oni dole nalemat kad vec kod nas nije imao ko. Mi mu jos rodjendan cestitamo....

reks1
Kontakt:

sri avg 17, 2022 10:10 pm

Lopta je napisao/la:
Cinjenica je da fudbal u svijetu takticki konstantno napreduje. Bitno je imati trenera koji moze da zadovolji najsavremenijim tehnikama fudbala i fizicke spreme. Ne zelim da ulazim u pricu izmedju Osim i Misimovic vec samo zelim da prokomentarisem Osima cisto sa trenerskog gledista ne gledajuci nista drugo. Dugo sam mislio da je Osim jedan od najboljih trenera u drzavi i to mozda i jeste bila istina nekada davno, medjutim vidi se da je jednostavno totalno pao i profulao sve sto se moze fuliti u velezu ove sezone. Jednostavno se cini kao da je zaostao 20 godina iz nekog razloga. U velezu se desava ista situacija ko i kod nas sto je bila. Dovodjenje penzionera koji su na zalasku karijere i igra bez ikakve ideje. Par dobrih igraca u Velezu koji na individualni kvalitet mogu nesto da izvuku (ovdje bi danas posebno izdvojio pavica za kojeg je steta sto je otisao jer po meni od njegovog odlaska kvalitetnijeg lijevog beka nismo imali). Ostali segmeebti velezove(Osimove) igre su katastrofa. Pozicioniranje odbrane im predstavlja veliki problem i imaju problem sa iznosenjem lopte kada su pod pritiskom. Stvarno slabo sta ima da se vidi tu lijepog i nadam se iskreno da nam je ovo pouka da takvog trenera vise nikada ne vracamo jer iz nekog razloga je amar postao operisan od fudbala. Steta jer je uz sebe imao covjeka od kojeg je mogao da nauci mnogo stvari ali u pricama sa nekim legendama zeljeznicara iz doba kada je amar igrao za klub sam saznao da nikada nije cijenio upute i savjete koje mu je Ivica pruzao u igrackim danima. Ostalo je lijepih i ruznih uspomena sa Amarom ali nadam se da ih vise nece biti nikakvih. Dosta je bilo zivljenja u proslosti. Trebaju nam edukovani ljudi koji prate moderne trendove u fudbalu jer bez toga nema napretka. Ne zelimo da kao sada u velezu i par godina unazad kod nas gledamo potrosene igrace koji au na zalasku karijere. Zelimo da gledamo moderan fudbal a ne ovu splacinu koju velez igra trenutno.
Nazalost sadasnji trener Veleza ocito nikad nije bio svjestan uloge i velicine njegovog oca naseg Osima,kako u profesionalnom tako i u moralnom pogledu.Covjek naprosto nije bio svjestan koliko je bio zasticen.Valjda je u toj svojoj ekstazi pomislio da je dovoljno to sto ima i zna.A vrijeme radi svoje i donosi brze i obrazovanije.Ekipa koju je okupio i s kojom je razvalio Zelju je dovoljna sama po sebi da i slucajni prolaznik shvati koliko je beznadje.Naravno ,zao mi je sto se sve ovo ovako odvijalo ali pisem zbog buduceg vremena.Nadam se vremenu u kojem ce klub biti samoodrziv i dovoljno snazan(ogroman problem)da se odupre svim stranackim talovima i da imovina nece biti prokletstvo nego blagodet.Te i te ekipe su usle u klub samo da rastale kvadrate i nista drugo.Ono sto me je obradovalo u najnovijoj prici sa ili bez mr Diglisica je info(provjerena ili ne,samo prenosim dio razgovora kojem sam prisustvovao) da ce se clanovi(u impozantnom broju)ipak pitati ako dodje imovina na bubanj.Mi jesmo u makazama interesne grupe i kako ce sve to odvijati do tog decembra je velika nepoznanica.Ono sto je dobro vratili smo se na Grbavicu,familijarno,onako domacinski.Valjda i sve ostalo izdobri

Lopta
Kontakt:

sri avg 17, 2022 11:01 pm

reks1 je napisao/la:
sri avg 17, 2022 10:10 pm
Lopta je napisao/la:
Nazalost sadasnji trener Veleza ocito nikad nije bio svjestan uloge i velicine njegovog oca naseg Osima,kako u profesionalnom tako i u moralnom pogledu.Covjek naprosto nije bio svjestan koliko je bio zasticen.Valjda je u toj svojoj ekstazi pomislio da je dovoljno to sto ima i zna.A vrijeme radi svoje i donosi brze i obrazovanije.Ekipa koju je okupio i s kojom je razvalio Zelju je dovoljna sama po sebi da i slucajni prolaznik shvati koliko je beznadje.Naravno ,zao mi je sto se sve ovo ovako odvijalo ali pisem zbog buduceg vremena.Nadam se vremenu u kojem ce klub biti samoodrziv i dovoljno snazan(ogroman problem)da se odupre svim stranackim talovima i da imovina nece biti prokletstvo nego blagodet.Te i te ekipe su usle u klub samo da rastale kvadrate i nista drugo.Ono sto me je obradovalo u najnovijoj prici sa ili bez mr Diglisica je info(provjerena ili ne,samo prenosim dio razgovora kojem sam prisustvovao) da ce se clanovi(u impozantnom broju)ipak pitati ako dodje imovina na bubanj.Mi jesmo u makazama interesne grupe i kako ce sve to odvijati do tog decembra je velika nepoznanica.Ono sto je dobro vratili smo se na Grbavicu,familijarno,onako domacinski.Valjda i sve ostalo izdobri
Naravno, najbitnije je da se stadion puni i da saljemo lijepu sliku koja moze privuci izmedju ostalog i potencijalne investitore jer ko ce ulagati u klub koji nema navijaca. Odlicna stvar je sto smo uvjerljivo nadigrali Tuzlu prosli vikend i puno ce nam znaciti za atmosferu kako u ekipi tako i na tribinama. Svi znamo koja se utakmica igra na Grbavici naredni petak i nadam se da cemo se moci izboriti sa Borcem da fin uvod napravimo za derbi i da ga docekamo u finoj atmosferi iako kako znamo godinama unazad to nista ne mora da znaci kad je derbi u pitanju. A da ce biti tesko sa borcem hoce sigurno jer ljudi igraju na zamjenskom terenu u Novom Gradu ako se ne varam a najavljuje se kisa citav dan u subotu i ako se to obistini teren ce biti katastrofa i velika je vjerovatnoca da ce se ta utakmica rijesiti na individualni kvalitet, neku individualnu gresku ili neki sut izvan 16 kao sto je bilo Borcu protiv Slobode samo je za nadati se da ce sreca malo preci na nasu stranu i da ce se vratiti onaj gol u 95oj protiv Sirokog.

storm_raider
Kontakt:

sri avg 17, 2022 11:10 pm

Tako je, protiv Borca nece biti fudbala, samo bespostedna borba, a Edis bi tu mogao uraditi dobar posao. Znamo da ih zna naloziti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 18, 2022 12:18 am

storm_raider je napisao/la:
Tako je, protiv Borca nece biti fudbala, samo bespostedna borba, a Edis bi tu mogao uraditi dobar posao. Znamo da ih zna naloziti.
Ma Amoah i Santos će pobjeći sigurno njihovoj lošoj odbrani.
Treba opet greške svesti na minimum. Ja sam siguran da možemo dati gol. Eh da li ćemo se sačuvati pored sigurnog navlačenja, vidjet ćemo. Po meni Borac ove godine ima dosta slabiju sredinu terena nego prošlih godina. Tu ih možemo uzeti.

svraka
Kontakt:

čet avg 18, 2022 9:54 am

Leon_Professional je napisao/la:
čet avg 18, 2022 12:18 am
storm_raider je napisao/la:
Ma Amoah i Santos će pobjeći sigurno njihovoj lošoj odbrani.
Treba opet greške svesti na minimum. Ja sam siguran da možemo dati gol. Eh da li ćemo se sačuvati pored sigurnog navlačenja, vidjet ćemo. Po meni Borac ove godine ima dosta slabiju sredinu terena nego prošlih godina. Tu ih možemo uzeti.
Pitanje je i koliko ce sudije dopustiti da udaraju nase, pogotovo santosa. Ja se najvise sudija bojim za tu utakmicu.
Forza 1921!

Oda majstore!

milanribar
Kontakt:

čet avg 18, 2022 10:20 am

Santosa ubise svaku utakmicu i ne sumnjam da ce i ovu. Imamo sad i Amoaha svjezeg, tu su i Gasal i Subasic. Mozda ne bi bilo lose iznenadit sa njim sa klupe ovaj put, svakako tamo idemo na klanje sudijsko u najavi...

plavi kanarinac
Kontakt:

čet avg 18, 2022 10:38 am

Ja bih odmorio sve koji mogu odlučiti tekmu i ove koji su pred suspenzijom osim Beganovica... Santos nek se odmara da ih zguzi da ne znaju gdje su

Ps. Hamza J. pozvan u juniorsku repku
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

svraka
Kontakt:

čet avg 18, 2022 10:46 am

plavi kanarinac je napisao/la:
čet avg 18, 2022 10:38 am
Ja bih odmorio sve koji mogu odlučiti tekmu i ove koji su pred suspenzijom osim Beganovica... Santos nek se odmara da ih zguzi da ne znaju gdje su
Ne znam sto bi se iko odmarao. Ne igramo finale poslije te utakmice, a nit se igra subota srijeda ritam.
Forza 1921!

Oda majstore!

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 18, 2022 11:57 am

Baš. Nit mi imamo širinu neku da možemo rotirati.
Nama je tekma protiv Borca jednako bitna kao i protiv Sarajeva. Možda i veće šanse imamo protiv Borca koji je uzdrman.

Mislim da mi nemamo taj luksuz da nešto kalkulišemo, odmaramo. A i nema mi smisla.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 22 gosta.

Prijava