pon avg 15, 2022 4:50 pm
Ja sam malo mladji pa se ne sjećam derbija iz 2000. godina i slično. Općenito je narod bio dosta bliži tih godina posle rata, valjda jer su se godine zajedno provodile po podrumima, rame uz rame stajali na liniji pa smo općenito bili bolje komšije jedni drugima i mislim da to ima veze s tim da su se derbiji zajedno gledali, išli zajedno do stadiona pa posle skupljali itd. Vremenom se to izgubilo, pa su isto tako vremenom kobiljoglavari postali nama teški dušmani, veći nego klubovi iz manjeg entiteta i hercegovine. Ružnije i jadnije pjesme čujemo od kitara nego ovih gore pomenutih. Milion je primjera, ali evo samo u zadnjih par godina čupanje stolica kada smo skupljali za njih, radovanje čitavog koševa kad ga je zrinjski zabio iz nepostojećeg penala, napad na parolu za rahmetli mešu itd itd. Ne kažem da smo mi cvjećke ali da malo manje o njima razmišljamo i da nam nisu vazda u glavi ko mi njima, to svakako. Kad je na jugu bio trans mrzim sarajevo? Nikad. Kod njih ima 15 godina stoji mrzim željezničar. Pa one sahrane kluba dizanje križeva, prvo u korteu, pa onda na proslavi korona titule. Kod nas nikad nista slično nije bilo, to mi je dovoljan pokazatelj koliko nas mrze i kako oni nas vide. E bas zato nikad u životu ne bih mogao na kosevo otici da geldam sarajevo pa makar protiv liverpoola igrali, zato ne bih navijao za njih makar da protiv obilića igraju sve sa arkanom na čelu kluba.
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!