Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

amar92
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 08, 2022 10:43 pm

Leon_Professional je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
pet jul 08, 2022 7:54 pm
fanaticZeljin je napisao/la: Hajde da mu sudimo na osnovu rezultata , da sacekamo ipak malo
Mozemo mi cekati koliko hocemo, Edis se nece promijeniti. Rezultate smo vidjeli i prosle sezone gdje je skupio manje bodova od Ivkovica sa boljom ekipom cak, a Ivkovic los trener. O igri da ne pricamo. Edis treba najkvalitetnija ekipa u ligi da bi mozda izborio Evropu. Nadam se da ce se ovo s Eldinom sto prije ozvaniciti i da ce se krenuti s radom.
Zašto se stalno potencira da Edis ima bolju ekipu od Ivkovića i to se priča u takvom tonu kao da je drastična razlika.
Sve je to bara bara, a ako ćemo detaljisati onda po meni je Ivković imao bolju ekipu.
Pa ako pogledas, realno je imao bolju ekipu. Edis je dobio Cocalica i Stilica kao mozda najbolje igrace u ligi na svojim pozicijama, plus Hodzica koji je top igrac. To sto on od te bolje ekipe ne zna nista napraviti pa ekipa izgleda lose, ne znaci i da jest. Opet ponavljam, osvojio je MANJE bodova od loseg trenera. I onda kaze treba suditi po rezultatima.

Maestro_1921
Kontakt:

sub jul 09, 2022 2:27 am

blueboy je napisao/la:
pet jul 08, 2022 6:50 am
Maestro_1921 je napisao/la:
pet jul 08, 2022 2:19 am
blueboy je napisao/la:
sri jul 06, 2022 6:39 pm

Kako sam shvatio, ti i dalje vidiš Štilu u prvih 11, ali ispod kažeš da Subašić treba biti ofanzivni vezni. Gdje onda Štila treba igrati?

Druga stvar, nije on lošije odigrao jednu prijateljsku, nego to traje već neko vrijeme. Ima on učinak kroz neke golove i asistencije, ali ga nema u igri, nešto slično kao Čataković u Sarajevu koji isto daje neke golove ali je neprimjetan na terenu.
Velika većina ga vidi u prvih 11, on je i dalje jedan od najboljih igrača u ligi na toj poziciji, opet da napomenem da haman svaku utakmicu namjesti minimalno jedan zicer, često po dva ili tri, druga je stvar što mi nismo imali napadača da to pospremi u mrežu, da jesmo, drugu priču bi sad pričali. Ta pozicija ne zahtjeva puno trke, on dosta zavisi od ostalih igrača oko njega koji trebaju da pokriju i zatvore prostor iza njega u slučaju izgubljene lopte, neki drugi igrači da svojim kretnjama odvuku igrače od njega i otvore mu prostor da odradi svoje.. Također, protivnici gledaju njega da pokriju i zatvore što više mogu, ugase ga i normalno da se nekad neće ni vidjeti..
Što se tiče Subašića, rekao sam da ga treba uigravati na poziciji ofanzivnog veznog, Štilu svakako Edis nerijetko zamjeni u drugom poluvremenu, Bekrićem nažalost, recimo kad uvodi desno krilo, bio to Gasal ili neko drugi pod uslovom da je Subašić na krilu, izvede Štilu a Subu pomjeri na njegovu poziciju i to je to.
U današnjem fudbalu nema pozicije koja ne zahtijeva puno trke, čak je i Messi počeo trčati i igrati odbranu, pogotovo kad igra za Argentinu. Pokojni Švabo je to lijepo objasnio prije par godina gostujući u nekoj emisiji. A kad ne trčiš i ne krećeš se logično je i da će te protivnik lakše zatvoriti. To što smo mi još u svijetu gdje za jednog igrača trebaju trčati trojica drugih, to je druga stvar.

Što se tiče uigravanja Subašića, on nerijetko izađe iz igre skoro kad i Štilić, malo kad završi utakmicu, tako da se uigravati na toj poziciji može jedino od početka utakmice.
Slažem se 100%, danas svi trče, ta pozicija i taj stil igre izumiru ako već nisu potpuno izumrli. Znam za to, to je pokojni Ivica govorio za Hrvatsku kad su igrali protiv Australije, govorio je u kontekstu umora, kad je igrač umoran gotovo je, i taktika i igra i sve pada u vodu, ne možeš ni trčati ni razmišljati, kao posljedica toga dolazi to što ti spominješ, lakše te protivnik zatvori i ugasi, tu je rekao ono "ko ne može da trči, taj ne može da igra". Mada, kod Štile mislim da nije stvar umora, on jednostavno tako igra čitav život, nije on nikad bio neki trkač, ni kad je bio na vrhuncu karijere, on je igrač poteza. A to za Subašića, nažalost, tako je, zato sam rekao ovo da bi Edis mogao kad uvodi desno krilo da ga uvede umjesto Štile, a da Subašića prebaci na ofanzivnog veznog.

Leon_Professional
Kontakt:

sub jul 09, 2022 5:50 am

amar92 je napisao/la:
pet jul 08, 2022 10:43 pm
Leon_Professional je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
pet jul 08, 2022 7:54 pm

Mozemo mi cekati koliko hocemo, Edis se nece promijeniti. Rezultate smo vidjeli i prosle sezone gdje je skupio manje bodova od Ivkovica sa boljom ekipom cak, a Ivkovic los trener. O igri da ne pricamo. Edis treba najkvalitetnija ekipa u ligi da bi mozda izborio Evropu. Nadam se da ce se ovo s Eldinom sto prije ozvaniciti i da ce se krenuti s radom.
Zašto se stalno potencira da Edis ima bolju ekipu od Ivkovića i to se priča u takvom tonu kao da je drastična razlika.
Sve je to bara bara, a ako ćemo detaljisati onda po meni je Ivković imao bolju ekipu.
Pa ako pogledas, realno je imao bolju ekipu. Edis je dobio Cocalica i Stilica kao mozda najbolje igrace u ligi na svojim pozicijama, plus Hodzica koji je top igrac. To sto on od te bolje ekipe ne zna nista napraviti pa ekipa izgleda lose, ne znaci i da jest. Opet ponavljam, osvojio je MANJE bodova od loseg trenera. I onda kaze treba suditi po rezultatima.
To je tačno, manje je bodova uzeo.
E sad brate da li je bolja ekipa, ne znam. Coca je dobar, ali bio je dobar i Vrhovac. Onda onaj je imao Boju, Crnčevića koji su bili dobri igrači. Zdunić i Mustafa su za Resića bolji igrači.

Mada, opet kažem, da se mi ne raspravljamo bilo koja ekipa i da je bolja nije to mnogo. A i Edis i Tomo su bara bara. A nekako od početka Edis ima manju podršku. Tomo se nije tjerao, Tomo je sam otišao.
Zahvaliti im nekad aBd kad ovo prođe.

plavi kanarinac
Kontakt:

sub jul 09, 2022 6:52 am

Bajrambarecola.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

BC1921
Kontakt:

sub jul 09, 2022 7:12 am

Bajram Serif Mubarek Olsun, da vam Allah da snage da izdrzite jos jednu sezonu patnje...
Krivina Jug

Dr. Adzem
Kontakt:

sub jul 09, 2022 10:55 am

Bajrambarecula, InshAllah da potpisu Krpic i Bradonjic
Cuva Bog Zelju svog!

storm_raider
Kontakt:

sub jul 09, 2022 11:31 am

Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave! Sve najbolje zelim.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Veteran1965
Kontakt:

sub jul 09, 2022 11:40 am

Edis trener preskromnog znanja, ali zato izuzetne tvrdoglavosti i kurčevitosti. I u prvom mandatu je bio isti. Kada je uspio otjerati pokojnog Odu, postavio se na način da "ne jebe" upravu niti 1% jer oni "ne znaju" ništa o lopti, pa ni na dogovorene sastanke nije dolazio. I sada se isto postavio, neposlušan prema upravi, ne sluša šta mu se govori, i naravno kurči se. Zbog toga nije trener za nas, jer takvim stavom nema napretka, a o njegovom znanju da i ne govorim. Kad znamo ko su mu asistenti, još gore. Jedino Hasagić trener sa znanjem, ostalo tankosava. Uz kokuzluk u kojem se nalazimo, i kvalitetom preskromu ekipu, svaka čast onome ko ima ikakvog optimizma u narednoj sezoni.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

MiroslavKruzik

sub jul 09, 2022 1:09 pm

Ja cijenima Hasagića, jer je trenutnom stručnom štabu rekao jednu veliku istinu a to je da nemaju plan i viziju kada su u pitanju golmanske pozicije, te da banovićka Budućnost trenutno ima veće potencijale od našeg kluba.

Veteran1965
Kontakt:

sub jul 09, 2022 5:50 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
Ja cijenima Hasagića, jer je trenutnom stručnom štabu rekao jednu veliku istinu a to je da nemaju plan i viziju kada su u pitanju golmanske pozicije, te da banovićka Budućnost trenutno ima veće potencijale od našeg kluba.
Jedini je od struke koji vrijedi, i ima kvalitetno iskustvo i znanje. Pogledajmo samo Bendera kakav je bio kada je došao, a kakav je trenutno. Veliki napredak. Kod nas niti uprava, a niti struka ne konta da se Keno može dodatno iskoristiti, daj mu sve golmane, dovedi i neke talente, i neka radi sa njima. Izvući će potencijala i kvaliteta sigurno, ali nemamo mi ideju i energiju za takve stvari.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

DR.HOUSE
Kontakt:

sub jul 09, 2022 5:52 pm

Ima li netko kakav info kada bi mi mogli predstaviti dresove za novu sezonu
I Bajram Šerif Mubarek Olsun svima koji slave
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

Maestro_1921
Kontakt:

sub jul 09, 2022 6:32 pm

Bajram Šerif Mubarek Olsun, sve najljepše vama i vašim porodicama.

gavran
Kontakt:

sub jul 09, 2022 9:27 pm

slika
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

BC1921
Kontakt:

sub jul 09, 2022 10:19 pm

Veteran1965 je napisao/la:
Jedini je od struke koji vrijedi, i ima kvalitetno iskustvo i znanje. Pogledajmo samo Bendera kakav je bio kada je došao, a kakav je trenutno. Veliki napredak. Kod nas niti uprava, a niti struka ne konta da se Keno može dodatno iskoristiti, daj mu sve golmane, dovedi i neke talente, i neka radi sa njima. Izvući će potencijala i kvaliteta sigurno, ali nemamo mi ideju i energiju za takve stvari.

A moze im i fino objasniti kako otici besplatno i izvuci pare sa kamatom. On kada objasni igracima da ma koliko para imali i kamata se uzima, ima da ide sve to sa pjesmom... Jednom supak uvijek supak
Krivina Jug

MiroslavKruzik

sub jul 09, 2022 10:37 pm

Senad1921 je napisao/la:
sub jul 09, 2022 10:19 pm
Veteran1965 je napisao/la:

A moze im i fino objasniti kako otici besplatno i izvuci pare sa kamatom. On kada objasni igracima da ma koliko para imali i kamata se uzima, ima da ide sve to sa pjesmom... Jednom supak uvijek supak
Ja sam napisao sa sportske strane, a sa ljudske kao što mislim o Amaru, tako i o Hasagicu. Dva totalno razlicita pravca gledanja na stvari. Razumijemo se

storm_raider
Kontakt:

ned jul 10, 2022 9:51 am

Apsolutno se slazem, on se ponio prema klubu uzasno, zamalo nije bio kljuc u bravu zbog njegovih principa, iako je imao garanciju da ce mu sve biti isplaceno. To na stranu, ovo sto radi u klubu je odlicno. Napredak je zaista vidljiv.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

BrUDA
Kontakt:

ned jul 10, 2022 2:13 pm

storm_raider je napisao/la:
ned jul 10, 2022 9:51 am
Apsolutno se slazem, on se ponio prema klubu uzasno, zamalo nije bio kljuc u bravu zbog njegovih principa, iako je imao garanciju da ce mu sve biti isplaceno. To na stranu, ovo sto radi u klubu je odlicno. Napredak je zaista vidljiv.
Ljudski je grijesiti a i prastati... Mozda se covjek i promjenio u medjuvremenu, ja znam samo jednog covjeka koji se nikad ne mjenja i koji voli novac i kamatu :D
Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje!

gavran
Kontakt:

ned jul 10, 2022 9:01 pm

Sljedecih 7 dana je kljucno
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned jul 10, 2022 9:10 pm

Desava li se ista ubi ova tisina

Mirek11
Kontakt:

ned jul 10, 2022 10:19 pm

Ima li sutra treninga i u koliko sati, ako ko zna.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.

Prijava