e marke moRe
e marke moRe
Jos oba igraju na pozicijama koje su nam kriticne zadnjih par sezona, krilo/napadac. Valjda nekad naucimo na svojim greskama.amar92 je napisao/la:Kulasin udje kod Borca danas, Nargalic kod Tuzle i zabi 2 gola, a kod nas nisu imali mjesta jer su kod nas te minute rezervisane za Bekrica i Zeca do skoro.
Velika većina ga vidi u prvih 11, on je i dalje jedan od najboljih igrača u ligi na toj poziciji, opet da napomenem da haman svaku utakmicu namjesti minimalno jedan zicer, često po dva ili tri, druga je stvar što mi nismo imali napadača da to pospremi u mrežu, da jesmo, drugu priču bi sad pričali. Ta pozicija ne zahtjeva puno trke, on dosta zavisi od ostalih igrača oko njega koji trebaju da pokriju i zatvore prostor iza njega u slučaju izgubljene lopte, neki drugi igrači da svojim kretnjama odvuku igrače od njega i otvore mu prostor da odradi svoje.. Također, protivnici gledaju njega da pokriju i zatvore što više mogu, ugase ga i normalno da se nekad neće ni vidjeti..blueboy je napisao/la: ↑sri jul 06, 2022 6:39 pmKako sam shvatio, ti i dalje vidiš Štilu u prvih 11, ali ispod kažeš da Subašić treba biti ofanzivni vezni. Gdje onda Štila treba igrati?Maestro_1921 je napisao/la: ↑sri jul 06, 2022 4:07 pmŠto se tiče jučerašnje utakmice, nije toliko loše bilo, ima još vremena da se neke stvari isprave i dotegnu, ima i umora vjerovatno, kad budu odmorni i svježi bit će to ok. Santos ko čigra, ako ovako nastavi bit će baš dobro pojačanje, Hodžić ko stijena na sredini, Štila malo lošije odigrao, ne znam šta su se pojedini navalili čovjeku na kosti zbog jedne lošije odigrane prijateljske.. Edis mora Subašića uveliko uigravati na ofanzivnom veznom, ne znam što opet eksperimentiše sa njim na krilu, Bekrić mislim da ni sam ne zna što ga Edis ubacuje, iskreno se nadam da mu je namjenjena uloga kao Ahmetoviću kod pitara, da se ne računa ozbiljnije na njega na terenu, nego da bude više pri stručnom štabu i produžena ruka trenera u svlačionici, a po potrebi da ulazi nekad. Beganović se nije vidio bukvalno, bolje da je sa Haračićem od početka krenuo, valjda će sad u ovoj zadnjoj pripremnoj sa njim od starta.
Druga stvar, nije on lošije odigrao jednu prijateljsku, nego to traje već neko vrijeme. Ima on učinak kroz neke golove i asistencije, ali ga nema u igri, nešto slično kao Čataković u Sarajevu koji isto daje neke golove ali je neprimjetan na terenu.
Aha, zvanično odavno već, ima da nam demoliraju travnjak dok se svi izredaju, bit će ko oranica do polovine augusta..Leon_Professional je napisao/la: ↑pet jul 08, 2022 12:45 amJe li zvanično Tuzla igra Evropu kod nas?
Dakle na početku prvenstva Igman, Tuzla, Velež i mi koristimo teren?!
U današnjem fudbalu nema pozicije koja ne zahtijeva puno trke, čak je i Messi počeo trčati i igrati odbranu, pogotovo kad igra za Argentinu. Pokojni Švabo je to lijepo objasnio prije par godina gostujući u nekoj emisiji. A kad ne trčiš i ne krećeš se logično je i da će te protivnik lakše zatvoriti. To što smo mi još u svijetu gdje za jednog igrača trebaju trčati trojica drugih, to je druga stvar.Maestro_1921 je napisao/la: ↑pet jul 08, 2022 2:19 amVelika većina ga vidi u prvih 11, on je i dalje jedan od najboljih igrača u ligi na toj poziciji, opet da napomenem da haman svaku utakmicu namjesti minimalno jedan zicer, često po dva ili tri, druga je stvar što mi nismo imali napadača da to pospremi u mrežu, da jesmo, drugu priču bi sad pričali. Ta pozicija ne zahtjeva puno trke, on dosta zavisi od ostalih igrača oko njega koji trebaju da pokriju i zatvore prostor iza njega u slučaju izgubljene lopte, neki drugi igrači da svojim kretnjama odvuku igrače od njega i otvore mu prostor da odradi svoje.. Također, protivnici gledaju njega da pokriju i zatvore što više mogu, ugase ga i normalno da se nekad neće ni vidjeti..blueboy je napisao/la: ↑sri jul 06, 2022 6:39 pmKako sam shvatio, ti i dalje vidiš Štilu u prvih 11, ali ispod kažeš da Subašić treba biti ofanzivni vezni. Gdje onda Štila treba igrati?Maestro_1921 je napisao/la: ↑sri jul 06, 2022 4:07 pmŠto se tiče jučerašnje utakmice, nije toliko loše bilo, ima još vremena da se neke stvari isprave i dotegnu, ima i umora vjerovatno, kad budu odmorni i svježi bit će to ok. Santos ko čigra, ako ovako nastavi bit će baš dobro pojačanje, Hodžić ko stijena na sredini, Štila malo lošije odigrao, ne znam šta su se pojedini navalili čovjeku na kosti zbog jedne lošije odigrane prijateljske.. Edis mora Subašića uveliko uigravati na ofanzivnom veznom, ne znam što opet eksperimentiše sa njim na krilu, Bekrić mislim da ni sam ne zna što ga Edis ubacuje, iskreno se nadam da mu je namjenjena uloga kao Ahmetoviću kod pitara, da se ne računa ozbiljnije na njega na terenu, nego da bude više pri stručnom štabu i produžena ruka trenera u svlačionici, a po potrebi da ulazi nekad. Beganović se nije vidio bukvalno, bolje da je sa Haračićem od početka krenuo, valjda će sad u ovoj zadnjoj pripremnoj sa njim od starta.
Druga stvar, nije on lošije odigrao jednu prijateljsku, nego to traje već neko vrijeme. Ima on učinak kroz neke golove i asistencije, ali ga nema u igri, nešto slično kao Čataković u Sarajevu koji isto daje neke golove ali je neprimjetan na terenu.
Što se tiče Subašića, rekao sam da ga treba uigravati na poziciji ofanzivnog veznog, Štilu svakako Edis nerijetko zamjeni u drugom poluvremenu, Bekrićem nažalost, recimo kad uvodi desno krilo, bio to Gasal ili neko drugi pod uslovom da je Subašić na krilu, izvede Štilu a Subu pomjeri na njegovu poziciju i to je to.
Baš, treninzi protivnika u Evropi, utakmice srijeda - subota. Sreća što se brzo oporavlja.Maestro_1921 je napisao/la: ↑pet jul 08, 2022 2:23 amAha, zvanično odavno već, ima da nam demoliraju travnjak dok se svi izredaju, bit će ko oranica do polovine augusta..Leon_Professional je napisao/la: ↑pet jul 08, 2022 12:45 amJe li zvanično Tuzla igra Evropu kod nas?
Dakle na početku prvenstva Igman, Tuzla, Velež i mi koristimo teren?!
Nije valjda da cemo nargalica dizati u nebesa samo sto je zabio 2 gola tamo nekoj amaterskoj ekipi iz san marina.
Ma ne uzdizem ja Nargalica i znam da je preko djeda (Seje) dosao tu, samo je cinjenica da je korisniji igrac od recimo Vucenovica, jeftiniji, domaci i U21. Uz to eto dobija priliku u ekipi koja je mozda bolja od nase.Dzezvar je napisao/la:Nije valjda da cemo nargalica dizati u nebesa samo sto je zabio 2 gola tamo nekoj amaterskoj ekipi iz san marina.
Svi jako dobro znamo kako je on kod nas zavrsio sa ugovorom i na klupi.....
CUDO NEVIDJENO....