Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

alombardo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 11, 2022 5:48 pm

Ako udje investitor treba se pripremiri za karanje saveza. Borac, zrinjski, tuzla i sarajevo au involvirani u savez. Bice bitan i amarov odnis orema klubu, kao neoprjatelj moze i on opstruisati preko raznih eminencija.

Nesto slicno sto velez dozivljava

blueboy
Kontakt:

sri maj 11, 2022 6:50 pm

storm_raider je napisao/la:
uto maj 10, 2022 11:17 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto maj 10, 2022 11:09 pm
blueboy je napisao/la:
uto maj 10, 2022 11:04 pm

Druže nisu ga napadali Alves i Messi iz najboljih dana. Napadao ga je jedan Mujakić koji je igrao beka prvi put.
Nisu, ali bukvalno lik ima najvecu krampu ikad ispred sebe. Kazem od svih problematicnih igraca, najmanji krivac za bilo sta.
P.s
Mujakic je igrao beka u Hajduka
Mujakic je na vecem nivou igrao beka, nije mu prvi put. Vezano za Galica, iako ga jeste Suljic unistio, Gasal je bio uzasan. Nije centra presao da se vrati i pomogne, stalno negdje naprijed i ceka loptu u for. Pa jedan Nani to nije radio. Kada je kasnije Stilic preuzeo tu poziciju, bolje je izgledalo, iako je daleko od Stiline prirodne pozicije. Gasal mi nije jasan nikako, u mladjim kategorijama je cuda pravio. Trzni se decko dragi.
Pratim Hajduk skoro kao i nas, ako je i igrao beka kod njih to je mogla biti 1-2 utakmice. U Hajduku nije igrao puno jer je dobivao glupe crvene kartone zbog svojih kikseva. Uglavnom, ovo je situacija koju smo mi trebali iskoristiti jer čovjek igra neprirodnu poziciju, a sve problema što nam je Sarajevo napravilo je bilo po toj strani, što znači da su naša dva igrača na toj strani očaj živi.

Simply Blue
Kontakt:

sri maj 11, 2022 7:32 pm

Kad se sjetim jest Graovac znao odigrati na beku, a isto neprirodna pozicija
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Maestro_1921
Kontakt:

sri maj 11, 2022 8:03 pm

Mi moramo izbaciti tu naviku prozivanja i tjeranja trenera nakon svake iole loše utakmice, ovo govorim općenito, ne samo sada kada je tu Edis kojem se itekako ima šta zamjeriti, a i u cijeloj ligi je tako, da ne idemo dalje na region gdje je manje više isto. Evo da uzmemo Velež i Zrinjski kao primjer, gdje je Zrinjski prošlu sezonu završio na 5. mjestu kao i mi ove sezone, mislim da su i oni imali nekih finansijskih problema, i tad je bio Jakirović, nisu čovjeka otjerali nego su odlučili da mu vjeruju i pustili ga da radi, pravi ekipu i uigrava je kako on misli da treba, nisu mu se mješali, pogledaj Zrinjski ove sezone... Slična stvar i sa Veležom, vjeruju ljudi Feđi, puštaju ga da radi kako on misli da treba i svi su uz njega, čak i kada je sam dao ostavku iz moralnih razloga zbog niza loših rezultata nisu je prihvatili, uvijek ima crnih serija, vjerovali su da se može izvući iz toga, vidi gdje su sad, finale kupa. Eto to su dva najsvijetlija primjera, da kada se vjeruje treneru i pustiš ga da radi svoj posao rezultati dođu, treba vremena, ne može preko noći (kako mi očigledno mislimo), ali dođu. Ove godine i liga i kup vjerovatno odoše u Mostar, nije to slučajno .. Mi smo u situaciji bukvalno daj šta daš, čitava ekipa napravljena s brda s dola, totalno neuigrani, i ovi igrači što su iole dobri nemaju kontinuiteta, podložni povredama, manjak kondicije, kad sve uzmeš u obzir ovo je naučna fantastika gdje smo ove sezone. I Edis sinoć na pressu govori kad je tek došao 8 igrača imali u ekipi, skupljao ih kako je znao i umio. Sam kaže da mu treba jedno 6-7 igrača da bi Željo igrao onako kako bi on želio, šta god i kako god to bilo, očigledno da to ne može sada sprovesti u djelo sa trenutnim igračkim kadrom. Pokušavam nekako i sam sebe natjerati da izvlačim pozitivu iz ovoga svega znajući u kakvoj smo situaciji, ne branim Edisa, ali trenutno i Klopp da nam je trener ne bi mogao previše pokazati sa ovim timom. Poenta je da moramo prestati tjerati trenere nakon par utakmica ili jedne polusezone, stvaranje ekipe i uigravanje iste je dug proces.
Mislim da bi se možda trebala dati šansa Mulaliću kad i ako klub ubrzo stane na noge bar još jednu polusezonu, dati mu mogućnost da dovede pojačanja i pripremi i uigra ekipu. Da vidimo šta stvarno zna kada je klub finansijski i igrački jak i stabilan, a ne ovako u govnima do guše, ako i tu zapne i ne mogne izvući pozitivan rezultat onda nek mu je sa srećom ..

MiroslavKruzik

sri maj 11, 2022 8:22 pm

Maestro je napisao/la:
Mi moramo izbaciti tu naviku prozivanja i tjeranja trenera nakon svake iole loše utakmice, ovo govorim općenito, ne samo sada kada je tu Edis kojem se itekako ima šta zamjeriti, a i u cijeloj ligi je tako, da ne idemo dalje na region gdje je manje više isto. Evo da uzmemo Velež i Zrinjski kao primjer, gdje je Zrinjski prošlu sezonu završio na 5. mjestu kao i mi ove sezone, mislim da su i oni imali nekih finansijskih problema, i tad je bio Jakirović, nisu čovjeka otjerali nego su odlučili da mu vjeruju i pustili ga da radi, pravi ekipu i uigrava je kako on misli da treba, nisu mu se mješali, pogledaj Zrinjski ove sezone... Slična stvar i sa Veležom, vjeruju ljudi Feđi, puštaju ga da radi kako on misli da treba i svi su uz njega, čak i kada je sam dao ostavku iz moralnih razloga zbog niza loših rezultata nisu je prihvatili, uvijek ima crnih serija, vjerovali su da se može izvući iz toga, vidi gdje su sad, finale kupa. Eto to su dva najsvijetlija primjera, da kada se vjeruje treneru i pustiš ga da radi svoj posao rezultati dođu, treba vremena, ne može preko noći (kako mi očigledno mislimo), ali dođu. Ove godine i liga i kup vjerovatno odoše u Mostar, nije to slučajno .. Mi smo u situaciji bukvalno daj šta daš, čitava ekipa napravljena s brda s dola, totalno neuigrani, i ovi igrači što su iole dobri nemaju kontinuiteta, podložni povredama, manjak kondicije, kad sve uzmeš u obzir ovo je naučna fantastika gdje smo ove sezone. I Edis sinoć na pressu govori kad je tek došao 8 igrača imali u ekipi, skupljao ih kako je znao i umio. Sam kaže da mu treba jedno 6-7 igrača da bi Željo igrao onako kako bi on želio, šta god i kako god to bilo, očigledno da to ne može sada sprovesti u djelo sa trenutnim igračkim kadrom. Pokušavam nekako i sam sebe natjerati da izvlačim pozitivu iz ovoga svega znajući u kakvoj smo situaciji, ne branim Edisa, ali trenutno i Klopp da nam je trener ne bi mogao previše pokazati sa ovim timom. Poenta je da moramo prestati tjerati trenere nakon par utakmica ili jedne polusezone, stvaranje ekipe i uigravanje iste je dug proces.
Mislim da bi se možda trebala dati šansa Mulaliću kad i ako klub ubrzo stane na noge bar još jednu polusezonu, dati mu mogućnost da dovede pojačanja i pripremi i uigra ekipu. Da vidimo šta stvarno zna kada je klub finansijski i igrački jak i stabilan, a ne ovako u govnima do guše, ako i tu zapne i ne mogne izvući pozitivan rezultat onda nek mu je sa srećom ..
Ja tebe stvarno ne razumijem, kakve ti manipulacije pokušavaš ovdje provući...hoćeš nas ubijediti da mu se treba dati šansa kao Jakiroviću jer nije imao kvalitetan igračku kadar? Stavljati trenerski u istu ravan Mulalica i Jakirovica je toliko poražavajuće, isto kao i ovo kad kažeš eto dat mu polusezonu (nemamo takav komfor da olako bacamo polusezone i sezone u pokušavanje ako-ako) . Jesi ti prespavao ili namjerno zaboravljaš da je Edis prije par sezona imao istu takvu podršku kao Jakirović i Dudić, vjerovalo mu se, dala mu se prilika sa nikad jačim timom da dokaže šta zna i upiše se u historiju kluba i kao trener. I kako je završilo?!

Poenta ovo, poenta ono, dosta više poenti i poređenja nečeg što se ne može porediti u kvaliteti, skrivanja neznanja iza nesposobnosti i lošeg vođenja. Ne treba ga niko tjerati, ukoliko budemo u prilici dovesti perspektivnijeg trenera treba mu se zahvaliti na ovoj odrađenoj polusezoni i tjt.

Smanjimo očekivanja, narednih 4- 5 godina ko god ušao u klub ne smijemo očekivati niti sanjati nerealno, jer itekako imamo oraha u džepovima koje moramo razbiti do u najmanja zrna.

Grbavica
Kontakt:

sri maj 11, 2022 9:28 pm

storm_raider je napisao/la:
Majkel je napisao/la:
sri maj 11, 2022 4:00 pm
Nama ako i dođe investitor/strateški partner, bit će slična situacija kao i sa konama, preko noći će apetiti porasti, i tjerat će se svaki trener nakon dva vezana poraza. S takvim načinom, nikad mi nećemo nešto ostvariti.
Bice to ispit za nas jesmo li naucili nesto ili nismo.
Jasta smo slika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Analitičar1921
Kontakt:

sri maj 11, 2022 9:38 pm

Ako postoji ikakva mogućnost za pojačanjima, treba odmah uspostaviti kontakt sa ovim Nedimom Hadžićem iz Slobode. Smatram da bi se uklopio u našu ekipu.

amar92
Kontakt:

sri maj 11, 2022 9:48 pm

Bosanac1993 je napisao/la:Nenada Bjelicu za trenera naredne sezone, što da ne...nije nam zabranjeno maštati
Nit ga mozes platiti, nit bi on ikad dosao u nasu ligu. Ako dodje investitor mozemo se nadati Mesi ili Gilliju, jer su povezani. Ako ne to, onda bih isao u smjeru Dudic ili od stranaca recimo Lalatovic.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Majkel
Kontakt:

sri maj 11, 2022 10:03 pm

Analitičar1921 je napisao/la:
Ako postoji ikakva mogućnost za pojačanjima, treba odmah uspostaviti kontakt sa ovim Nedimom Hadžićem iz Slobode. Smatram da bi se uklopio u našu ekipu.
Uvijek ga spominjemo, i ja bi ga volio vidjeti u našem dresu..

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri maj 11, 2022 10:32 pm

Ne znam da li ga je iko upratio, ali, meni je vrlo interesantan Ali Medjuseljac iz Celika, momak 18
godina, igra uporedo i za juniore i seniore. Ko zna, mozda bi vrijedilo probati...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Maestro_1921
Kontakt:

Bosanac1993 je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
Ja tebe stvarno ne razumijem, kakve ti manipulacije pokušavaš ovdje provući...hoćeš nas ubijediti da mu se treba dati šansa kao Jakiroviću jer nije imao kvalitetan igračku kadar? Stavljati trenerski u istu ravan Mulalica i Jakirovica je toliko poražavajuće, isto kao i ovo kad kažeš eto dat mu polusezonu (nemamo takav komfor da olako bacamo polusezone i sezone u pokušavanje ako-ako) . Jesi ti prespavao ili namjerno zaboravljaš da je Edis prije par sezona imao istu takvu podršku kao Jakirović i Dudić, vjerovalo mu se, dala mu se prilika sa nikad jačim timom da dokaže šta zna i upiše se u historiju kluba i kao trener. I kako je završilo?!

Poenta ovo, poenta ono, dosta više poenti i poređenja nečeg što se ne može porediti u kvaliteti, skrivanja neznanja iza nesposobnosti i lošeg vođenja. Ne treba ga niko tjerati, ukoliko budemo u prilici dovesti perspektivnijeg trenera treba mu se zahvaliti na ovoj odrađenoj polusezoni i tjt.

Smanjimo očekivanja, narednih 4- 5 godina ko god ušao u klub ne smijemo očekivati niti sanjati nerealno, jer itekako imamo oraha u džepovima koje moramo razbiti do u najmanja zrna.
Haj bar si prvo priznao da ne razumiješ ono što sam htio da kažem, kakve crne manipulacije, smiješan si hahaha .. 😂
Gdje ti vidiš da sam poredio i stavljao u istu ravan Mulalića sa Jakirovićem ? Nikad u životu ! Dudić i Jakirović su svjetlosnim godinama ispred njega. I još sam fino napisao da govorim općenito, ne samo sad kad je Edis tu nego i da je bilo koji drugi trener i da je tako u cijeloj ligi. Jesam nešto možda pogriješio, gdje je tu manipulacija ?
Govorio sam općenito o konceptu vjerovanja trenerima, naveo dva dobra primjera koja pokazuju šta to donosi i to je poenta, koju nisi shvatio. Zadnju rečenicu koju si napisao se slažem 100%, htio sam i ja to napisati. Smanjiti očekivanja, nismo Barcelona, a nismo ni što smo bili, samo strpljivo ..

MiroslavKruzik

sri maj 11, 2022 10:34 pm

amar92 je napisao/la:
sri maj 11, 2022 9:48 pm
Bosanac1993 je napisao/la:Nenada Bjelicu za trenera naredne sezone, što da ne...nije nam zabranjeno maštati
Nit ga mozes platiti, nit bi on ikad dosao u nasu ligu. Ako dodje investitor mozemo se nadati Mesi ili Gilliju, jer su povezani. Ako ne to, onda bih isao u smjeru Dudic ili od stranaca recimo Lalatovic.

Zašto Lalatović kad imamo toliko naših mladih trenera, evo sad mi na pamet recimo pada Mersad Selimbegović, kojem bi to bila ozbiljna ponuda za razmatranje ukoliko bi se klub organizacijski poslozio...siguran sam da bi zbog našeg Želje to prihvatio, samo trebaju ozbiljni i ljudi sa vizijom kluba sjesti i razgovarati sa njim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: MiroslavKruzik, dana/u sri maj 11, 2022 10:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri maj 11, 2022 10:40 pm

Lalatović je jedan od boljih stručnjaka u regionu ali zbog nekih ranijih izjava i stavova teško ga mogu zamisliti u Želji iako i dalje smatram da je on odlično rješenje.

Dudić je trenutno drugi najbolji trener u ligi, prvo mjesto je naravno rezervisano za Jakirovića. Prihvatio bih i njega kao opciju iako mislim da će on prije u našeg gradskog rivala nego nama.

Još se tu mogu se izdvojiti Bruno Akrapović, Dragan Jović i Nermin Bašić.

Na kraju sezone, kada se sve posloži prvi zadatak novih struktura što se tiče sportskog segmenta je imenovanje sportskog direktora i izrada plana i smijernica za minimalno naredne tri sezone. U skladu sa očekivanjima, željama i mogućnostima i u dogovoru sa sportskim direktorom imenovati trenera na duži vremenski period. Bez kontinuiteta nema ništa, dobro izvagati, odvagati i imenovati trenera koji će biti dugogodišnje rješenje.
Fear of the Maniacs!

MiroslavKruzik

sri maj 11, 2022 10:41 pm

Maestro je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

Haj bar si prvo priznao da ne razumiješ ono što sam htio da kažem, kakve crne manipulacije, smiješan si hahaha .. 😂
Gdje ti vidiš da sam poredio i stavljao u istu ravan Mulalića sa Jakirovićem ? Nikad u životu ! Dudić i Jakirović su svjetlosnim godinama ispred njega. I još sam fino napisao da govorim općenito, ne samo sad kad je Edis tu nego i da je bilo koji drugi trener i da je tako u cijeloj ligi. Jesam nešto možda pogriješio, gdje je tu manipulacija ?
Govorio sam općenito o konceptu vjerovanja trenerima, naveo dva dobra primjera koja pokazuju šta to donosi i to je poenta, koju nisi shvatio. Zadnju rečenicu koju si napisao se slažem 100%, htio sam i ja to napisati. Smanjiti očekivanja, nismo Barcelona, a nismo ni što smo bili, samo strpljivo ..
Ma ja sam ti sugerisao da ispada manipulacija, jer se ne moze ni u kojem slučaju porediti pružanja šanse Mulaliću, jer smo to iskusili i znamo šta je uradio. Mislim to je moje misljenje, navijacko, on za mene nema kapacitet da vodi ozbiljnu ekipu, prvenstveno zbog bontona, karaktera i ljudskosti, a to je naš klub u historiji uvijek karakterisalo. Treneru se treba dati podrška i vjerovati mu, ali kada se uradi selektivan odabir a ne u vidu podrške rješenju na klupi u ovim uslovima kao što je data Mulaliću. Ja sam mu kao navijač zahvalan na ovom trenutnom angažmanu u klubu, ali isto tako smatram da ako se dese neke pozitivne promjene onda bi on trebao biti prvi koji ce biti kadrovska promjena u štručnom štabu, i mislim da to s njegove strane neće biti problem.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 11, 2022 10:47 pm

Joj kad čujem naglabanja neka... Kakav mrtvi lalatovic cetnik klasicni to treba otvoreno reći, lik cetnik. Dudic oke sve napravio nesto s tim Velezom, opet covjek da kaze da je nešto ludilo dobro, vala i nije ne znam na osnovu čega te silne pohvale. Jedini ko je napravio ne bum nego satro sve nogama je ovaj Jakirovic, takvim treba teziti, ako ne to bar približno. Ovo ostalo od trenera sve na fazon onog poharanog Beganovica jel ono bi sto je mladost i celik vodio 35 hiljada puta, sve go seljak nabij je u go i nek ide u picku materinu. Al haj daj nam nekog rodjaka nek upadne u sivilo. Nez sto onda i mijenjati kad imamo ovog što ce jos malo cvoke novinarima lupati.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Charlie Sheen
Kontakt:

sri maj 11, 2022 11:02 pm

Majkel je napisao/la:
sri maj 11, 2022 10:03 pm
Analitičar1921 je napisao/la:
Uvijek ga spominjemo, i ja bi ga volio vidjeti u našem dresu..
Nudjen nam je medjutim odlucilo se za Vucenovica.
Koliko vidim mali nije standardan u Slobodi mrtvoj, ne znam kako bi nama valjo.

gavran
Kontakt:

sri maj 11, 2022 11:04 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
sri maj 11, 2022 10:47 pm
Joj kad čujem naglabanja neka... Kakav mrtvi lalatovic cetnik klasicni to treba otvoreno reći, lik cetnik. Dudic oke sve napravio nesto s tim Velezom, opet covjek da kaze da je nešto ludilo dobro, vala i nije ne znam na osnovu čega te silne pohvale. Jedini ko je napravio ne bum nego satro sve nogama je ovaj Jakirovic, takvim treba teziti, ako ne to bar približno. Ovo ostalo od trenera sve na fazon onog poharanog Beganovica jel ono bi sto je mladost i celik vodio 35 hiljada puta, sve go seljak nabij je u go i nek ide u picku materinu. Al haj daj nam nekog rodjaka nek upadne u sivilo. Nez sto onda i mijenjati kad imamo ovog što ce jos malo cvoke novinarima lupati.
Samo amar......
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Charlie Sheen
Kontakt:

sri maj 11, 2022 11:04 pm

I ko god da dodje na celo kluba nadam se da Edis ostaje, koliko god antipatican bio lik je sa poluigracima na petoj poziciji, valjda smo naucili da ovi pokusaji trenera iz slovenije, makedonije, ceske ne daju rezultate.

Joux

sri maj 11, 2022 11:28 pm

sri maj 11, 2022 4:20 pm
Fićo je napisao/la:
sri maj 11, 2022 3:43 pm
sri maj 11, 2022 3:16 pm
Nenada Bjelicu za trenera naredne sezone, što da ne...nije nam zabranjeno maštati
Bjelica i sedam njegovih saradnika - miliona eura godišnje, sitnica.
Skuplje su nas koštali Amar i njegovi saradnici, realno govoreći, a ništa nismo dobili osim kluba u dugovima.

Mi ako želimo napredak, kad tad ćemo morati dovesti kvalitetno trenersko ime koje će sigurno i finansijski opravdano koštati.
Pa ukoliko pratiš Želju od 2015., a ne sumnjam da pratiš, onda razumijem ovaj post. Sve ostalo je izrazito maliciozno i zlonamjerno. I ja se ospem na Memića i Šerbu, ali koliko su nas koštali najbolje govori podatak da smo im morali ukupno isplatiti 16 hiljada za 8 mjeseci rada. Drugi dio posta se slažem sa tobom. Nadam se da Eldin ne smatra da je puno 8500 za najtrofejnijeg trenera najtrofejnijeg kluba. Sigurno provjerenije, nego davati mnogo veće iznose na mnogo neprovjerenija rješenja.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 11, 2022 11:32 pm

Joux je napisao/la:
sri maj 11, 2022 11:28 pm
sri maj 11, 2022 4:20 pm
Fićo je napisao/la:
sri maj 11, 2022 3:43 pm

Bjelica i sedam njegovih saradnika - miliona eura godišnje, sitnica.
Skuplje su nas koštali Amar i njegovi saradnici, realno govoreći, a ništa nismo dobili osim kluba u dugovima.

Mi ako želimo napredak, kad tad ćemo morati dovesti kvalitetno trenersko ime koje će sigurno i finansijski opravdano koštati.
Pa ukoliko pratiš Želju od 2015., a ne sumnjam da pratiš, onda razumijem ovaj post. Sve ostalo je izrazito maliciozno i zlonamjerno. I ja se ospem na Memića i Šerbu, ali koliko su nas koštali najbolje govori podatak da smo im morali ukupno isplatiti 16 hiljada za 8 mjeseci rada. Drugi dio posta se slažem sa tobom. Nadam se da Eldin ne smatra da je puno 8500 za najtrofejnijeg trenera najtrofejnijeg kluba. Sigurno provjerenije, nego davati mnogo veće iznose na mnogo neprovjerenija rješenja.
Jel to ti reče bjelica neprovjeren a ko biva amar provjeren hHahHHahaha u kojem svijetu, životu i univerzumu
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], cala, cipiripi, Google [Bot] i 53 gosta.

Prijava