sri maj 11, 2022 8:03 pm
Mi moramo izbaciti tu naviku prozivanja i tjeranja trenera nakon svake iole loše utakmice, ovo govorim općenito, ne samo sada kada je tu Edis kojem se itekako ima šta zamjeriti, a i u cijeloj ligi je tako, da ne idemo dalje na region gdje je manje više isto. Evo da uzmemo Velež i Zrinjski kao primjer, gdje je Zrinjski prošlu sezonu završio na 5. mjestu kao i mi ove sezone, mislim da su i oni imali nekih finansijskih problema, i tad je bio Jakirović, nisu čovjeka otjerali nego su odlučili da mu vjeruju i pustili ga da radi, pravi ekipu i uigrava je kako on misli da treba, nisu mu se mješali, pogledaj Zrinjski ove sezone... Slična stvar i sa Veležom, vjeruju ljudi Feđi, puštaju ga da radi kako on misli da treba i svi su uz njega, čak i kada je sam dao ostavku iz moralnih razloga zbog niza loših rezultata nisu je prihvatili, uvijek ima crnih serija, vjerovali su da se može izvući iz toga, vidi gdje su sad, finale kupa. Eto to su dva najsvijetlija primjera, da kada se vjeruje treneru i pustiš ga da radi svoj posao rezultati dođu, treba vremena, ne može preko noći (kako mi očigledno mislimo), ali dođu. Ove godine i liga i kup vjerovatno odoše u Mostar, nije to slučajno .. Mi smo u situaciji bukvalno daj šta daš, čitava ekipa napravljena s brda s dola, totalno neuigrani, i ovi igrači što su iole dobri nemaju kontinuiteta, podložni povredama, manjak kondicije, kad sve uzmeš u obzir ovo je naučna fantastika gdje smo ove sezone. I Edis sinoć na pressu govori kad je tek došao 8 igrača imali u ekipi, skupljao ih kako je znao i umio. Sam kaže da mu treba jedno 6-7 igrača da bi Željo igrao onako kako bi on želio, šta god i kako god to bilo, očigledno da to ne može sada sprovesti u djelo sa trenutnim igračkim kadrom. Pokušavam nekako i sam sebe natjerati da izvlačim pozitivu iz ovoga svega znajući u kakvoj smo situaciji, ne branim Edisa, ali trenutno i Klopp da nam je trener ne bi mogao previše pokazati sa ovim timom. Poenta je da moramo prestati tjerati trenere nakon par utakmica ili jedne polusezone, stvaranje ekipe i uigravanje iste je dug proces.
Mislim da bi se možda trebala dati šansa Mulaliću kad i ako klub ubrzo stane na noge bar još jednu polusezonu, dati mu mogućnost da dovede pojačanja i pripremi i uigra ekipu. Da vidimo šta stvarno zna kada je klub finansijski i igrački jak i stabilan, a ne ovako u govnima do guše, ako i tu zapne i ne mogne izvući pozitivan rezultat onda nek mu je sa srećom ..